Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kepakaran?....siapa yang ada lebih dari 3 kepakaran


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kepakaran?....siapa yang ada lebih dari 3 kepakaran

Please Mendaftar To Post


Oleh kepakaran?....siapa yang ada lebih dari 3 kepakaran

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-10 22:20


kepakaran berbeza dengan kemahiran..mungkin ada diantara sahabat semua yang nak berkongsi kepakaran masing-masing..yang mungkin juga fikir orang lain tak boleh buat agaknya..:)hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

drssm
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.03.2010
Ahli No: 39536
Posting: 33
Dari: kb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-10 08:56


aku tak ada kepakaran mahupun kemahiran.....
hehehe...sesiapa yang nak kongsi kepakaran/kemahiran dengan aku boleh saja...

sangat berminat untuk belajar asalkan ilmu

Bookmark and Share

  


  Member Information For drssmProfil   Hantar PM kepada drssm   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-05-10 19:55


- memasak
-mengemas rumah
-mendidik
-menjaga budak

cukup agaknya?
;)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-05-10 20:59


tak pakar apa-apa pun..semua general..no specialist apa pun..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 23:07


pakar masak nasi ayam goreng berempah.....bukan nak perasan, setakat ni sesiapa yang makan tak ada yang kata 'tak sedap'... :D :D .... dinilai 'pakar' lah tu rasanya...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

demuara
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2010
Ahli No: 39797
Posting: 18
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 01:17


Pada 16-05-10 23:07 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

pakar masak nasi ayam goreng berempah.....bukan nak perasan, setakat ni sesiapa yang makan tak ada yang kata 'tak sedap'... :D :D .... dinilai 'pakar' lah tu rasanya...



Assalamualaikum

pakar kena kongsi itu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For demuaraProfil   Hantar PM kepada demuara   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 12:29


Pada 17-05-10 01:17 , demuara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-05-10 23:07 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

pakar masak nasi ayam goreng berempah.....bukan nak perasan, setakat ni sesiapa yang makan tak ada yang kata 'tak sedap'... :D :D .... dinilai 'pakar' lah tu rasanya...



Assalamualaikum

pakar kena kongsi itu....


insyaAllah...tak ada masalah....

nasi ayam ni kena pastikan tiga benda mesti betul-betul sedap.

1) ayam
2) sos atau cicahnya
3) sup


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 17-05-10 12:30


Pada 17-05-10 12:29 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-05-10 01:17 , demuara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-05-10 23:07 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

pakar masak nasi ayam goreng berempah.....bukan nak perasan, setakat ni sesiapa yang makan tak ada yang kata 'tak sedap'... :D :D .... dinilai 'pakar' lah tu rasanya...



Assalamualaikum

pakar kena kongsi itu....


insyaAllah...tak ada masalah....

nasi ayam ni kena pastikan tiga benda mesti betul-betul sedap.

1) ayam
2) sos atau cicahnya
3) sup



Yang ini adik saya pun tahu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 13:41


pakar motivasi.....pakar dalam penulisan....dan pakar dalam perniagaan... agak-agak siapa?^_^


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 19:53


memang pakar2 sahabat ana ea...xsgka...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 21:20


Pada 17-05-10 12:30 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-05-10 12:29 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-05-10 01:17 , demuara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-05-10 23:07 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

pakar masak nasi ayam goreng berempah.....bukan nak perasan, setakat ni sesiapa yang makan tak ada yang kata 'tak sedap'... :D :D .... dinilai 'pakar' lah tu rasanya...



Assalamualaikum

pakar kena kongsi itu....


insyaAllah...tak ada masalah....

nasi ayam ni kena pastikan tiga benda mesti betul-betul sedap.

1) ayam
2) sos atau cicahnya
3) sup



Yang ini adik saya pun tahu.


saya cakap pasal nasi ayam saya, tak ada kena mengena dengan nasi ayam adik awak....


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 12:48


saya macam tak ada kepakaran saja..uhuuuu


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 13:17


Pada 18-05-10 12:48 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

saya macam tak ada kepakaran saja..uhuuuu



adaaa...mesti ada..... :-D
semua orang ada lah sesuatu yang dia 'pakar' tentangnya...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 15:26


uhuk uhuk... tadi baru saja adik saya taip kat facebook status dia,

"you''ll nvr reach perfection because there's always room for improvement"

tu yang tak boleh nak iktiraf pakar tu.. setiap benda yang kita rasa kita hebat tu, ada beribu lagi jalan untuk menjadikan hasilnya lebih baik dari apa yang kita hasilkan .
itu yang rasa sungguh lah tak pakar diri ini.. :P


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 15:39


!!! QUOTE !!!

tu yang tak boleh nak iktiraf pakar tu.. setiap benda yang kita rasa kita hebat tu, ada beribu lagi jalan untuk menjadikan hasilnya lebih baik dari apa yang kita hasilkan .
itu yang rasa sungguh lah tak pakar diri ini.. :P


alaa eni, tak usah lah ambik 'ruang beso' sangat nak iktiraf diri kita ni pakar....ambik rumahtangga kita pun cukup.....

kalau pandai menjahit.....pakar lah tu sebab tak ada sapa yang boleh menjahit lebih hebat dari kita kat rumah kita...betul ?

pandai masak....hah pakar lah tu sebab tak ada sapa yang boleh masak lebih hebat dari kita......

pakar mengemas rumahtangga.....pakar lah juga sebab kat rumah rasanya tak ada sapa yang sepandai dan serajin kita dalam mengemas rumah kita.

pakar membebel kat anak-anak....pakar juga kalau kita jenis kuat membebel kat depa....hmmmm.....

pakar goda suami ....... hahahaha......yang ni tak payah lah saya cerita.....memang kena jadi pakar lah kita....wajib!, kalau tak pakar nanti masalah beso lah kita......

jadi kesimpulannya.....kita juga seorang 'pakar' sekurang2nya dalam rumah kita

:-D


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 18:32


hehhe....tepat sekali myhoney....:),

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 18:33


hehhe....tepat sekali myhoney....:),

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

fe_rd
Warga Rasmi
Menyertai: 18.08.2010
Ahli No: 40179
Posting: 2
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-10 12:05


pakar tentang diri sendiri mesti ada pada semua org..adakah org lain lebih arif tentang diri kita dari kita? so pakar lah itu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fe_rdProfil   Hantar PM kepada fe_rd   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-10 17:56


Pada 18-05-10 15:39 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!



kalau pandai menjahit.....pakar lah tu sebab tak ada sapa yang boleh menjahit lebih hebat dari kita kat rumah kita...betul ?

pandai masak....hah pakar lah tu sebab tak ada sapa yang boleh masak lebih hebat dari kita......

pakar mengemas rumahtangga.....pakar lah juga sebab kat rumah rasanya tak ada sapa yang sepandai dan serajin kita dalam mengemas rumah kita.

pakar membebel kat anak-anak....pakar juga kalau kita jenis kuat membebel kat depa....hmmmm.....

pakar goda suami ....... hahahaha......yang ni tak payah lah saya cerita.....memang kena jadi pakar lah kita....wajib!, kalau tak pakar nanti masalah beso lah kita......

jadi kesimpulannya.....kita juga seorang 'pakar' sekurang2nya dalam rumah kita

:-D



Bismillah

Memang perlu ada kepakaran ini pada seorang wanita. Tapi kalau barisan yang diboldkan tu... jadi pakar motivasi lagi ok. Macam-macam lah.:-)


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112514 saat. Lajunya....