Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: EllysR
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43041

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
EllysR: 20 hari yang lalu
solehin: 29 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Nisbah Lelaki dan Perempuan Di Malaysia 1:16


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Nisbah Lelaki dan Perempuan Di Malaysia 1:16

Please Mendaftar To Post


Oleh Nisbah Lelaki dan Perempuan Di Malaysia 1:16

kluangman2001
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2010
Ahli No: 39756
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 06:06


Ahad lepas aku ada kelas Islam & Isu-isu Semasa... dalam kelas hari itu Ustaz banyak membincangkan topik kekeluargaa, jodoh dan hal-hal yang ada kaitan dengannya.

tapi dalam kuliah tersebut satu fakta yang amat menarik dan terkejut aku dengar adalah... Ustaz itu bagitau sekarang ini nisbah Lelaki OK kepada Wanita di Malaysia adalah 1:16

Lelaki OK maksud Ustaz adalah dah tolak yang masuk penjara, masuk pusat sehenti, yang nak jadi perempuan dan seangkata dengan nya


macam xcaya saja 1:16...

so bagaimana lelaki2 yang masih single disana... nak mencari teman hidup or biarkan teman hidup mencari anda... yelah 1lelaki bersamaan 16perempuan.... any comment

Bookmark and Share

  


  Member Information For kluangman2001Profil   Hantar PM kepada kluangman2001   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 07:45


kalau tak salah kiamat akan berlaku apabila nisbah lelaki dan perempuan 1:50

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

znia80
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2010
Ahli No: 39509
Posting: 38
Dari: petaling jaya, rantau panjang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 07:49


salah satu faktor dunia hampir kiamat,
1:16 itu bukan menjadi masalah untuk wanita atau lelaki, yang menjadi masalah sekarang kemana arah tuju kita, samaada ketaman syurga atau kelubang neraka.

maaf kluangman2001, lari tajuk saya ni,
dari insan yang fakir znia80

Bookmark and Share

  


  Member Information For znia80Profil   Hantar PM kepada znia80   Pergi ke znia80's Website   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 11:54


lau macam tu...boleh tukar teka teki cerita pak blalang yang soalannya kadang-kadang tu jadi jarang-jarang...jangan marah wahai femini nanti kena jual..ini fakta

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 11:59


tu lah salah satu petandanya... dunia semakin hampir pada penghujungnya dan duniak ini sudah semakin tua, semoga kita sentiasa berusaha kearah yang lebih baik... insyaAllah...


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 18:39


ishk..biar betul...Kalau nak kata nisbah lelaki perempuan sebagai tanda kiamat buat masa ni rasanya tak lagi agaknya..pasal apa..? pasal kat mana-mana saya tengok lelaki masih ramai...memang lah dalam sesuatu situasi kelihatan ramai perempuan mendominasi seustau..ctg, d kampus2 pgajian tinggi... tapi cuba tengok kat bidang lain pula lelaki juga mendominasi dalam seuatu keadaan...so tolak campur darab bhagi ia masih balance lah...

so dr apa yang kluangman nak bawa ni rasanya bkaiatan dengan saranan cari jodoh agaknya..hehe...sebab dia sebut lelaki yang ok 1 drpada 16 wanita..hehe...whatever:D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 22:04


kalau 1 lelaki dinisbahkan kepada perempuan yang OK (selepas menolak faktor2 lain), agak2nya berapa eh?
4 agaknya.
so, 1 lelaki bersamaan 4 perempuan atau 1:4.
boleh ke macam tu?
hihi.
ke tak ok?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 23:04


Pada 13-05-10 22:04 , myway posting:

!!! QUOTE !!!

kalau 1 lelaki dinisbahkan kepada perempuan yang OK (selepas menolak faktor2 lain), agak2nya berapa eh?
4 agaknya.
so, 1 lelaki bersamaan 4 perempuan atau 1:4.
boleh ke macam tu?
hihi.
ke tak ok?


a'ah ek..boleh jadi gitu lah..tak aci lah laki saja d tapis2...haha..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kluangman2001
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2010
Ahli No: 39756
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 23:14


kalau begitu kasihan yang baki 3 itu... kalau ada yang sanggup bermadu oklah...

Aku kata
"Madu itu manis, Bermadu itu pahit"

Bookmark and Share

  


  Member Information For kluangman2001Profil   Hantar PM kepada kluangman2001   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 14-05-10 13:33


Pada 13-05-10 11:59 , usop79 posting:

!!! QUOTE !!!

tu lah salah satu petandanya... dunia semakin hampir pada penghujungnya dan duniak ini sudah semakin tua, semoga kita sentiasa berusaha kearah yang lebih baik... insyaAllah...




Insya-Allah :)


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-10 15:11


macamana tahu nisbah ni?
berdasarkan kajian ke?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kluangman2001
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2010
Ahli No: 39756
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-05-10 16:28


Fakta ini pun saya dapat dari Ustaz... maybe diatas pembacaan yang beliau lakukan agaknya.

Tapi dari apa yang saya nampak walaupun Ustaz ini umurnya dah melebihi 50tahun namun info maklumat terkini yang beliau perolehi amatlah menakjubkan. Senang kata memang up to date info dia... dari bab Isu semasa hingga ke bab artis, bab sukan, bab kereta, bab muda mudi, bab sains, bab fesyen dan lain-lain lagi. Kiranya kalau sesiapa nak ajak ustaz ini berborak insyallah memang dia boleh masuk punya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For kluangman2001Profil   Hantar PM kepada kluangman2001   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-10 21:09


Tak kiralah apa nisbahnya....

yang penting taat saja perntah Allah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104935 saat. Lajunya....