Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika orang lain boleh melakukan, kita boleh belajar melakukan
-- Prinsip NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Dulu...kini..dan selama2nya


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Dulu...kini..dan selama2nya

Please Mendaftar To Post


Oleh Dulu...kini..dan selama2nya

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 11:36


salam laluan untuk sahabat semua:)...perjalanan hidup kita berbeza kan, mungkin ada yang bermula dengan pernah mengalami kesukaran hidup untuk mencapai tahap kehidupan sekarang...:)..FUHHH...'akhirnya aku dapat mencapai impian yang diinginkan'...(siapa yang pernah terdetik seperti diatas?)...dapat mengubah nasib keluarga?dapat mencari teman hidup?atau dapat Apa yang diidamkan pada tahun ini...?JOM KONGSI PENGALAMAN.......:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 770
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 11:39


Pada 12-05-10 11:36 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

salam laluan untuk sahabat semua:)...perjalanan hidup kita berbeza kan, mungkin ada yang bermula dengan pernah mengalami kesukaran hidup untuk mencapai tahap kehidupan sekarang...:)..FUHHH...'akhirnya aku dapat mencapai impian yang diinginkan'...(siapa yang pernah terdetik seperti diatas?)...dapat mengubah nasib keluarga?dapat mencari teman hidup?atau dapat Apa yang diidamkan pada tahun ini...?JOM KONGSI PENGALAMAN.......:)


angkatbut mula lah dulu..


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 11:42


lima minitkan keterkilanan tu.. selepas lima minit, cuba cari jawapan.. mengapa.. bila dah tahu duduk perkara sebenar, insyaAllah.. kesedihan dan keterkilanan tu akan hilang, digantikan dengan pemikiran yang lebih luas..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 11:43


huhu....pernah teringat dengan penat jerih ibubapa yang berusaha memenuhi keperluan anaknya yang bersekolah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 11:46


Lagi 5 bulan saya kongsi pengalaman itu..hehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 14:36


Dulu..kini..dan selamanya...

alhamdulillah....dapat apa yang ana idamkan dulu...kini terasa bahagia dan terjaga...dan insyaAllah..berharap untuk kekal selamanya....

dengannya..terasa selamat...
alhamdulillah...setakat hari ini....datanglah apapun..badai dan gelora....duri yang menikam...bersamanya, terasa seolah-olah hidup terarah...

sehingga setiap ketika...sebelum menuntut sesuatu tindakan...akal bertanya..untuk apa? Kenapa? bagaimana?

fikiran mempersoalkan...kalau tiada faedah dan matlamat...lebih baik tindakan itu dilupakan....fokus kepada yang penting....alhamdulillah..semakin terarah....

pernah juga jatuh..lumrah dan adat kehidupan...
kerana diri yang serba kekurangan....dan sebagai insan naif yang lemah..
namun, kerana adanya, terasa semangat itu tidak luntur...bangkit semula..
kerana tahu perjalannan seorang hamba yang selayakknya diuji...
ada pngadilan di 'sana' nanti...


itulah....
TARBIYAH....

semoga kekal....dulu, kini dan insyaAllah...untuk selamanya...

~wallahu'alam...


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 22:07


thank you nurizmi...panjang dan penuh makna:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 770
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 17:08


Pada 12-05-10 11:46 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Lagi 5 bulan saya kongsi pengalaman itu..hehehe...


dapat cahaya mata agaknya.. hehe


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097207 saat. Lajunya....