Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-06-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: penjejak87
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43055

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
hafiz_along_83: 8 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 17 hari yang lalu
penjejak87: 19 hari yang lalu
Kakngah: 26 hari yang lalu
ezaty: 30 hari yang lalu
Sabila: 36 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ...memori masa solat...


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ...memori masa solat...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...memori masa solat...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-05-10 18:23


hehehe...

seorang mmber beritahu...bila dia hilang or forgot sesuatu dia akan dapat or jumpa balik masa tengah solat...waaaaaahh...hebat..! saya memerlinya...huhu

dia jawab balik..bukan lah hebat..tapi memang betul-betul bkesan bila barang hiang or terlupe seuatu mesti masa solat baru dia teringat semula..

erm..saya rasa dia solat tak khusyukk...tapi siapala saya nak kata gitu..sebab sebenarnya saya pun akui jugak yang soalt saya taklah terlalu fokus...selalu jugak hati dan fkiran menrawang...dan bila mmber tu beritahu macam tu saya sekadar tersengih...sebab saya pun akuinya...haha...katanya pelek sungguh, masa cari tak jumpa..tapi time sembahyang teringat pula...hehe...apa-apa entah..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 08:17


Betul lah tu, time solat lah fikiran kita sentiasa melayang, tapi cepat-cepat lah kita kembali pada solat kita, walau kat mana pun manusia ni memang ada bisikan didalam hatinya, tambah pula dalam solat, tu sebab bila nak bersolat kena lah solat dengan hati dan dilaksanakan dengan fizikal... yang penting bila ada bisikan cepat-cepat lah kembali pada apa yang kita lakukan...


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 11:45


Bismillah

Seorang yang baik dalam solatnya, hubungan dengan penciptanNya maka secara tak langsung baiklah seluruh perlakuan, tindakan & tatatertibnya.

Jika sebaliknya, itu yang menjadikan solat itu tidak terkesan ke dalam jiwa & hubungan mereka dengan yang ada disekeliling.

Renungkan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103117 saat. Lajunya....