Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: EllysR
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43041

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
EllysR: 20 hari yang lalu
solehin: 29 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: bagaimana nak hasilkan pameran yang berkesan


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» bagaimana nak hasilkan pameran yang berkesan

Please Mendaftar To Post


Oleh bagaimana nak hasilkan pameran yang berkesan

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 02-05-10 12:41


Assalamualaikum
ada tak kawan-kawan kat sini yang terlibat secara langsung atau tidak dengan pameran?
di sini saya nak bertanya bagaimanaa kita nak wujudkan pameran yang berkesan,bermaksud bagaimana kita nak tarik orang ke pameran kita?
perlukah ada hiasan2 atas meja pameran?


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-05-10 20:24


macam-macam faktor kena ada..slain benda yang kita nak promote tu best dan menarik, susun atur tapak pameran / booth kita pun kena sesuai jugak..sesuai yang bagaimana pandai2 lah..sama ada dr sudut tema ke..warna ke..perhiasan ke... dan paling penting untuk tarik org better wujudkan brousher supaya bila org datang tu dia bila tengok brousher dia akan dapat info awal before sampai ke booth kita tu..

ikutkan ada saja lagi..tunggu sajalah kawan-kawan lain cakap pula..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 02-05-10 20:48


alhamdulillah..ada juga yang menjawab persoalan ni..terima kasih untuk saudara syemarly..
jika ada lagi info boleh lah kongsi dengan saya..
sebabnya saya kena present pasal pameran di dpn2 pegawai-pegawai senior..
sebenarnya minggu lepas ada bengkel untuk pameran ni tapi pegawai dari salah sebuah jabatan ni tak cakap pun point2 untuk pameran tapi lebih kepada jabatan dia,pameran dia yang entah apa-apa sekali dengan bajet2..padahal kami cuma mahu tips2 bagaimana nak wujudkan pameran yang boleh menarik perhatian pengunjung..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 02:00


pameran ini untuk tahap apa?

A. Sekolah Rendah
B. Sekolah Menengah
C. IPT
D. Umum Kampung
E. Umum Daerah
F. Umum Negeri
pergi. Umum International


-----------------
cobaan sora 1 2 3, ehem




Bookmark and Share

  


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 12:11


Pada 02-05-10 12:41 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ada tak kawan-kawan kat sini yang terlibat secara langsung atau tidak dengan pameran?
di sini saya nak bertanya bagaimanaa kita nak wujudkan pameran yang berkesan,bermaksud bagaimana kita nak tarik orang ke pameran kita?
perlukah ada hiasan2 atas meja pameran?



buatlah promosi.. hebahkan pada orang ramai...
pameran apa ye?

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 13:52


Pada 04-05-10 02:00 , mrbr_2001 posting:

!!! QUOTE !!!

pameran ini untuk tahap apa?

A. Sekolah Rendah
B. Sekolah Menengah
C. IPT
D. Umum Kampung
E. Umum Daerah
F. Umum Negeri
pergi. Umum International



pameran ipt,daerah,umum..
ada idea?


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 13:53


Pada 04-05-10 12:11 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-05-10 12:41 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ada tak kawan-kawan kat sini yang terlibat secara langsung atau tidak dengan pameran?
di sini saya nak bertanya bagaimanaa kita nak wujudkan pameran yang berkesan,bermaksud bagaimana kita nak tarik orang ke pameran kita?
perlukah ada hiasan2 atas meja pameran?



buatlah promosi.. hebahkan pada orang ramai...
pameran apa ye?


promosi pun kita buat atas jemputan..
kita buat pameran aadk..
kadang-kadang masyarakat kurang nak berkunjung ke pameran macam ni... :cry:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-05-10 09:06


salam..
pameran yang berkesan adalah pameran yang dilukis didinding,tak boleh padam kan!hehehe.
buat jemputan pada ahli-ahli,buat buku rancangan dengan disertakan maklumat dlmnya,gambar penting...jangan kosong saja,sudut2 terpilih,yang mana lebih aula...buat sehabis baik ye!!boleh tengok pameran2 contoh.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 06-05-10 10:10


Pada 06-05-10 09:06 , mulukhiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
pameran yang berkesan adalah pameran yang dilukis didinding,tak boleh padam kan!hehehe.
buat jemputan pada ahli-ahli,buat buku rancangan dengan disertakan maklumat dlmnya,gambar penting...jangan kosong saja,sudut2 terpilih,yang mana lebih aula...buat sehabis baik ye!!boleh tengok pameran2 contoh.


ok..kalau mmc hiasan macam mana pula ye..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11177 saat. Lajunya....