Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-06-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ekonofrian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43091

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
khairol_leo: 3 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
Gordon29: 15 hari yang lalu
alexanderwathern: 18 hari yang lalu
ekonofrian: 22 hari yang lalu


Peluang Pekerjaan
Topik: KPLI 2010: ada yang dapat tak?


Carian Forum

Moderator: Administrator, RuMaishaaa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peluang Pekerjaan
    »» KPLI 2010: ada yang dapat tak?

Please Mendaftar To Post


Oleh KPLI 2010: ada yang dapat tak?

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 17-04-10 21:28


salam..

tapi kat paper kedengaran kpli2010 da keluar..katanya ada perubahan.. 40% dr smenanjung, 30% masing-masing d sabah dan sarawak.. huish...nampaknya guru2 dr smannag akan datang nanti da tak ramai macam sebelum ni..katanya jugak cara ni dapat atasi masalah posting kepada guru2 yang selama ni kita denagr (atau kita juga yang kena) ramai guru2 smananjung ke malaysia tmur sebab kekuragan guru dr sana..so bila buat macam ni boleh jadi akan datang tak ada lah guru luar yang kena masuk sana..hanya guru sana akan terus d serapkan ke tempat2 mereka... pembaharuan lain, peratusan guru laki dan perempuan adalah sama.. moga-moga d skola2 nanti guru laki akan ramai lah...sekurng2nya dengan nisbah 1:3 (d sekolah saya nisbah 1:8)..

tapi soalnye....berapa ramai yang dapat ek..sebab dalam paper rasa macam tak disebut jumlah..yang disebut petausan tu saja..so bilangan sebenar kita tak tau..dan dsini saya nak tanya..ada tak dr kalangan anda..atau kawan-kawan atau saudara mara anda yang dapat kpli 2010 ni ek?

sebab kan.. ada seorang mmber saya jumpa seorang org kmenetrian (jumpa atas dasar kekelurgaan..bukan politik mahupun kabel)..org tu kata...dia akan bagi seorang seribu pada member saya (dan beberapa rakan lain yang datang ke rumahnya kerana berkwan dengan anak org tu) Kalau antara mereka dapat kpli..dan ternyata tak ada seorang pun yang dapat..sebab org tu tau yang kerajaan tak mahu ambil ramai pelatih baru lanyaran bajet untuk KPM pun banyak d potong2...

so d sini..bagi memastikan gosip tu tak betul..adakah anda yang apply before ni dapat? :berfikir:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-10 22:25


saya tak apply..tapi kawan yang apply...& dia pun tak dapat...bukan rezeki kat situ agaknya...pasal gosip tu no komen lah..tunggu saja reply dari sahabat-sahabat kita yang lain (^_^)


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

drssm
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.03.2010
Ahli No: 39536
Posting: 33
Dari: kb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-10 12:18


huhu...saya tak dapat.sedih wei.....huwawawa

tapi kawan saya dapat. dapat interview lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For drssmProfil   Hantar PM kepada drssm   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-04-10 21:32


saya tak dapat pun...ni kali ketiga saya apply kpli...mungkin bukan rezeki jadi cikgu agaknya.....


-----------------
jom cuba peluang perniagaan internet-> http://www.2kali.com/?s=1432



Bookmark and Share

  


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-04-10 21:43


erm..da 4 org kat sini dikatakan tak dapat..ishk..takkan orang-orang kat ukhwah.com ni sengal sangat sampai tak dapat2..huhu


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-04-10 22:18


Pada 18-04-10 21:43 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

erm..da 4 org kat sini dikatakan tak dapat..ishk..takkan orang-orang kat ukhwah.com ni sengal sangat sampai tak dapat2..huhu



salam...
my friend dapat...katanya kursus kat MPI,bangi....
alhamdulillah....tumpang gembira.... :kelip:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-04-10 07:24


Pada 18-04-10 22:18 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-04-10 21:43 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

erm..da 4 org kat sini dikatakan tak dapat..ishk..takkan orang-orang kat ukhwah.com ni sengal sangat sampai tak dapat2..huhu



salam...
my friend dapat...katanya kursus kat MPI,bangi....
alhamdulillah....tumpang gembira.... :kelip:





result ni untuk interview saja kan...mana tau dapat atau tak..tunggu keputusan interview lah pulak..

saya pun tak dapat..huhu..sedihnya..



Bookmark and Share

  


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-10 08:30


kita tunggu exam DPLI pula sabtu ni k...
sabar rbanyak2
doa supaya dipermudahkan


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-10 14:55


Saya pun tak dapat..agak sedih dan kecewa sebenarnya..tak paham kenpa masih tak dapat..sedangkan minat ke arah tu memang ada...mungkin ada hikmahnya kan...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-10 15:50


Pada 18-04-10 21:43 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

erm..da 4 org kat sini dikatakan tak dapat..ishk..takkan orang-orang kat ukhwah.com ni sengal sangat sampai tak dapat2..huhu



erk.. bukan masalah sengal tapi tak ada rezeki lagi..

apa pun, mana yang memohon tu janganlah cepat putus asa..
belum tiba masanya lagi..
InsyaAllah, ada rezeki tak kemana...



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-04-10 17:19


Pada 18-04-10 22:18 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-04-10 21:43 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

erm..da 4 org kat sini dikatakan tak dapat..ishk..takkan orang-orang kat ukhwah.com ni sengal sangat sampai tak dapat2..huhu



salam...
my friend dapat...katanya kursus kat MPI,bangi....
alhamdulillah....tumpang gembira.... :kelip:



waaa....ada jugak lah...nampaknya gosip tu tak betul lah...tapi..baru seorang :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 08:46


Pada 17-04-10 21:28 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

tapi kat paper kedengaran kpli2010 da keluar..katanya ada perubahan.. 40% dr smenanjung, 30% masing-masing d sabah dan sarawak.. huish...nampaknya guru2 dr smannag akan datang nanti da tak ramai macam sebelum ni..katanya jugak cara ni dapat atasi masalah posting kepada guru2 yang selama ni kita denagr (atau kita juga yang kena) ramai guru2 smananjung ke malaysia tmur sebab kekuragan guru dr sana..so bila buat macam ni boleh jadi akan datang tak ada lah guru luar yang kena masuk sana..hanya guru sana akan terus d serapkan ke tempat2 mereka... pembaharuan lain, peratusan guru laki dan perempuan adalah sama.. moga-moga d skola2 nanti guru laki akan ramai lah...sekurng2nya dengan nisbah 1:3 (d sekolah saya nisbah 1:8)..


:berfikir:



mana tau figure peratusan tu? dapat ktne?


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 13:23


tu rasanya yang masuk dan start kursus 2010 ni lah agaknya...kami ni yang baru lepas mtest...kalau ada yang dapat tu, maknanya dapat interview saja...dapat ke tak, belum tentu lagi....kemasukan JUN 2010..



Bookmark and Share

  


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

Nur_Espace
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2010
Ahli No: 39588
Posting: 27
Dari: Tanah Rata

france   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 15:32


tadi berborak dengan guru GSTT kat sekolah
5 orang mohon KPLI, semua tak dapat
kawan-kawan mereka yang mohon pun semua tak dapat
hmm.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nur_EspaceProfil   Hantar PM kepada Nur_Espace   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 19:12


to kumpulsenyum...% tu saya baca dr paper..

i c..ingatkan yang betul-betul da dapat tawana masuk maktab tu...lah...salah paham lah ni.. so yang kalian cakap tak dapat tak dapat tu rupanya tak dapat intrvw lah ek...oo...k..k... paham..tapi bila da ramai tak dapat intvw maybe yang dapat ibtrvw belum tentu dapat masuk kan..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 22:26


aah...tapi pelik lah,ramai benor yang tak dapat interview pun....semua kawan or saudara-mara yang saya kenal semuanya tak dapat.....confius....



Bookmark and Share

  


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

keNanga_77
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2009
Ahli No: 37183
Posting: 7
Dari: kunak..tawau..kota samarahan..lahad datu..kunak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 23:11


Alhamdulillah saya dapat interbiu..ins.Allah 28 ni interbiu..dan yang lebih bahagia saya dapat prasekolah...last year aply tapi belum konvo..actually aply kos lain sebab ikut kesesuaian ijazah..nak aply prasekolah tak layak..tapi tak sangka untuk interbiu dapat kos prasekolah...sesunguhnya segalanya dari yang Esa..doakan saya berjaya...


-----------------
Ya Allah Letakkan Dunia Di Tanganku, Bukan Di Hatiku..


Bookmark and Share

  


  Member Information For keNanga_77Profil   Hantar PM kepada keNanga_77   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 23:24


tahniah sb dapat..akak dah banyak kali apply,xdapat2...tak apa lah,redha..belum ada rezeki lagi tu...do the best ye...good luck..



Bookmark and Share

  


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

nurulieman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2004
Ahli No: 10479
Posting: 27
Dari: uitm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 10:17


Salam...ana pun tak dapat,4 org kawan ana pun sama...
Yang lebih sedih lagi exam medsi (dpli) pun kami xdipanggil
sedih juga tak tahu bagaimana mereka pilih....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuruliemanProfil   Hantar PM kepada nurulieman   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 10:40


4 kali dah apply..nampaknya belum ada rezeki lagi


-----------------
don't jugde a book by its cover...


Bookmark and Share

  


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

drssm
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.03.2010
Ahli No: 39536
Posting: 33
Dari: kb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 11:55


pelik sungguh pengambilan kali ni kan????

dah lah exam kpli ada 2 kali.. lepas itu, exam dpli pun ramai benor yang tak dapat.......termasuk aku....huk3

mungkinkah ini gara-gara MODEL EKONOMI BARU????

Bookmark and Share

  


  Member Information For drssmProfil   Hantar PM kepada drssm   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 14:18


saya tak dapat
adik saya pun tak dapat
2 orang kawan saya pun tak dapat jugak

mungkin belum rezeki gamaknye...huhu... :cry:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 18:02


haha...ramai dapat dr tak dapat..siap kawan-kawan dan saudara mara pun tak dapat sama..haha.. anyway thank you pada kenanga77..dalam berpuluh yang declare sini tak dapat ada 2 org yang dapat..kenanga77 dan kawan kepada sakinah283 :D yang lelain bagaimana?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

keNanga_77
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2009
Ahli No: 37183
Posting: 7
Dari: kunak..tawau..kota samarahan..lahad datu..kunak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 22:56


yakinlah rezeki dr Allah...ins.Allah, Allah akan beri yang terbaik...bersabarla saudaraku..pada sesiapa yang betul-betul minat nak jadi cikgu kalau ada peluang aply saja guru ganti dan GSTT..ins.Allah kalau ada rezeki mungkin boleh dapat KDC esp untuk GSTT pendidikan khas...sekarang saya GSTT pendidikan khas, ins.Allah ujung tahun ni KDC tapi kalau dapat KPLI saya nak terus dengan KPLI..doakan kejayaan saya..


-----------------
Ya Allah Letakkan Dunia Di Tanganku, Bukan Di Hatiku..


Bookmark and Share

  


  Member Information For keNanga_77Profil   Hantar PM kepada keNanga_77   Quote dan BalasQuote

faizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26288
Posting: 40
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-10 13:50


memang agak susah nak tembusi PPS KPM ni, bdw lpasan upsi pun tak trlpas sama dari semua ni..bukan semua lpasan pendidikan pun dapat jadi PPS. sistm open market yang diperkenalkan lebih pada on demand pada subjek pulak tu sekarang. memang trend pngambilan tahun ni lebih kecil sangat sekarang. setakat tak sampai pun 2500 org.insyaallah asal ada kesungguhan nak jadi pendidik sejati tentu ada jalannya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizzuddinProfil   Hantar PM kepada faizzuddin   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-04-10 21:41


Pada 18-04-10 21:43 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

erm..da 4 org kat sini dikatakan tak dapat..ishk..takkan orang-orang kat ukhwah.com ni sengal sangat sampai tak dapat2..huhu



:-)ai sedapnya ayat dia ek.

Sahabat di ukhwah.com ni semua bijak pandai...
cuma masa mereka sahaja belum sampai.

InsyaAllah, ada rezeki sampai lah tu. Tak dapat ini mungkin dapat yang lagi baik. "Sesungguhnya, Allah Lebih Mengetahui mana yang terbaik". :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 22-04-10 23:14


kalau dah tau susah nak dapat dan tak kuat nak hadapi kemungkinan2, tak payah apply... Dah tau profesion ni amat sengit dan peluang amat tipis, surrender awal-awal..kalau dah berani melangkah setapak ke hadapan, teruskan usaha tanpa banyak soal dan salahkan pihak lain..


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

lestari_cinta
Warga Rasmi
Menyertai: 23.04.2010
Ahli No: 39716
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-04-10 00:35


..saya pun tak dapat jugak..makin belum rezeki..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For lestari_cintaProfil   Hantar PM kepada lestari_cinta   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-04-10 16:39


saya pun tak dapat..tapi ada juga kawan-kawan yang dapat..tiap kali apply tak dapat buat saya terfikir kalau saya dapat ikhlas ke saya tok mendidik anak bangsa kita..dulu pernah jadi GSTT dapat anak murid yang terlalu nakal kadang-kadang rasa macam tak mampu nak kawal mereka..kadang-kadang kat ni tak tau kelebihan di mana..setakat nak kerja senang dan dapat cuti banyak lupakanlah nak jadi cikgu..sebab kerja guru bukan semudah yang kita jangka...ingtlah apa yang kita buat pasti akan disoal di sana kalau kita benar-benar ikhlas tok menjadi pendidik truskanlah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-10 15:01


em mengikut maklumat yang diperolehi.. sebanyak hampir 70000 calon yang apply KPLI dan 63000 yang dipanggil menduduki MTEST.. walaupun lulus dalam MTEST tapi cuma 2000 - 2500 orang yang dipanggil untuk temuduga.. intake JUN 2010 ini cuma 1800 orang yang di ambil.. harap maklum..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-04-10 16:24


yang dapat tu semoga dapat menjadi PENDIDIK yang sebenar....

ramai lagi yang LEBIH LAYAK tetapi ini rezeki anda... maka jangan di ambil mudah amanah ini...

semoga tamat belajar dengan cemerlang.. dan menjadi guru yang cemerlang...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-04-10 00:22


iKUT REZEKI agaknya.

ramai kawan dapat KPLI, result tak ok mana pun. ada dapat hampir 2 tapi dapat jugak KPLI.

Teruskan usaha ya. moga tahun depan, InsyaALlah dapat


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

ainulhayat
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38569
Posting: 6
Dari: kl

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-04-10 16:35


waa...saya ada apply tapi tak dapat juga.kawan-kawan saya pun semua tak dapat...tapi boleh dikatakan kawan-kawan saya semuanya pandai2...mungkin rezeki di bidang lain agaknya..


-----------------
always remember that the storms of life will pass by, and the sun will shine again


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainulhayatProfil   Hantar PM kepada ainulhayat   Quote dan BalasQuote

abcdef
Warga Rasmi
Menyertai: 26.11.2009
Ahli No: 38426
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-04-10 22:29


alhamdulillah, saya pun dapat intvw kpli 27april lepas...resultnya 15jun baru dapat tau kalau tak silap saya..berdoa sangat semoga perjuangan kali ni berhasil

Bookmark and Share

  


  Member Information For abcdefProfil   Hantar PM kepada abcdef   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-05-10 15:30


Pada 29-04-10 22:29 , abcdef posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah, saya pun dapat intvw kpli 27april lepas...resultnya 15jun baru dapat tau kalau tak silap saya..berdoa sangat semoga perjuangan kali ni berhasil


Bismillah
Salam


Alhamdulillah, semoga berjaya memperoleh pekerjaan ini. Jalankan tugas dengan sebaiknya. InsyaAllah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 12:22


Pada 26-04-10 16:24 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

yang dapat tu semoga dapat menjadi PENDIDIK yang sebenar....

ramai lagi yang LEBIH LAYAK tetapi ini rezeki anda... maka jangan di ambil mudah amanah ini...

semoga tamat belajar dengan cemerlang.. dan menjadi guru yang cemerlang...



Nasihat dari seorang pendidik kepada bakal pendidik.. :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 12:25


Pada 26-04-10 15:01 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

em mengikut maklumat yang diperolehi.. sebanyak hampir 70000 calon yang apply KPLI dan 63000 yang dipanggil menduduki MTEST.. walaupun lulus dalam MTEST tapi cuma 2000 - 2500 orang yang dipanggil untuk temuduga.. intake JUN 2010 ini cuma 1800 orang yang di ambil.. harap maklum..


wah..sengitnya persaingan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

faizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26288
Posting: 40
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-05-10 14:21


salam,laluan..makluman pada semua yang mengikuti perkembangan pengambilan guru siswazah dan yang sedang dalam nak siapkan diri untuk intrview, tmuduga bagi lepasan univrsiti kos pendidikan plbagai opsyen sedang berlangsung dalam minggu ini. selamat menduduki interview dengan jayanya. antara kriteria penilaian semasa dalam interview adalah1) pengetahuan dan aplikasi mengenai opsyen anda2) isu pendidikan dan keberjayaan yang telah dilakukan oleh kpm terutama daripada Pelan Induk Pembangunan Pendidikan 2006-2010, dan 3) mengenai isu semasa yang relevan dan terkini.
pesanan saya, jangan cuba mnggoreng2 FAKTA atau TEORI yang anda tidak master dengannya.. kalau kena soalan berkaitan fakta juga, jwplah dengan mengemukakan terus kepada CONTOH yang SESUAI dr fakta tersebut. set dalam diri soalan yang ditanya tidak terlalu susah atau terlalu senang, aggap sedang-sedang saja. risau jadi terlebih panik jadinya Kalau pikiaq susah sangat soalan yang bakal dikemukakan tu.
SO WISH OF LUCK 4 ALL ..;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizzuddinProfil   Hantar PM kepada faizzuddin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-10 22:21


tahniah kepada yang berjaya dan satu tangga lagi untuk ke puncak kejayaan..bagi yang kurang bernasib baik ..usaha lagi...all the best

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ummu_darwisyah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.05.2010
Ahli No: 39784
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-05-10 13:11


alahmdulillah..dapat itw kos pendidikan khas..tapi belum tau result 14jun 2010 baru tau..hope ada rezeki kali ini..betul ke ambilan 1800 saja?intw 2500 sahaja..allah maha tahu semua itu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummu_darwisyahProfil   Hantar PM kepada ummu_darwisyah   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-05-10 08:27


salam..
alhamdulillah ana pun dapat interview 28 April lepas...result bulan 6 baru dapat tau...saingan memang sengit..nk2 dia nak balance jumlah guru lelaki dan guru perempuan...
good luck untuk semua...(^_^)


-----------------
Assalamualaikum...
Salam Ukhwah...
"HiDup iNi iNdAh JiKa SeGaLaNya kErAnA ALLAH"


Bookmark and Share

  


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

faizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26288
Posting: 40
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-10 21:30


tahniah buat sahabat-sahabat yang kat upsi sana dah habes praktiku 15 mei baru ni;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizzuddinProfil   Hantar PM kepada faizzuddin   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-06-10 11:20


dah banyak kali pergi ambil exam..adalah lebih kurang 4x agaknya tapi exam tak pernah lepas...happy to be alive happy to be alive..agaknya tak ada rezeki dalam bidang ni agaknya..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

keNanga_77
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2009
Ahli No: 37183
Posting: 7
Dari: kunak..tawau..kota samarahan..lahad datu..kunak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 01:39


alhamdulillah...result da keluar...saya berjaya...ins.Allah 28 Jun ni akan mendaftar kat ipg Tawau,Sabah....dapat kat tempat sendiri..dapat opsyen sama macam masa intebiu..prasekolah...syukur Alhamdulillah opsyen yang memang saya minati...terima kasih pada semua sahabat yang mendoakan...pada yang tidak berjaya yakinlah pada qada dan qadar...yang pasti setiap kita punya rezeki di bumi Allah ni..


-----------------
Ya Allah Letakkan Dunia Di Tanganku, Bukan Di Hatiku..


Bookmark and Share

  


  Member Information For keNanga_77Profil   Hantar PM kepada keNanga_77   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 06:51


mabruk kenanga77...moga jadi guru yang komited...macam saya..ahaks...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 20:14


salam ziarah...
(tumpang lalu saja)
nampaknya sibuk lagi lah maktab buka cuti ini....
saya bukan KPLI tapi PISMP tahun akhir kat maktab...
kepada kakak2 @ sebaya dengan saya yang nak jadi pendidik ni saya harap jangan sebab elaun saja...betulkan niat anda...nak mengajar ni senang tapi nak didik amat susah...
kepada yang berjaya MABRUK saya ucapkan...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 21:12


alhamdulillah

anak buah saya dapat.

syukur, akhirnya dah ada kawan sekerjaya dalam keluarga. semoga lepas ni mudah nak fahamkan ahli keluarga yang lain perihal tugas guru ni :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 17-06-10 08:44


Pada 16-06-10 21:12 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah

anak buah saya dapat.

syukur, akhirnya dah ada kawan sekerjaya dalam keluarga. semoga lepas ni mudah nak fahamkan ahli keluarga yang lain perihal tugas guru ni :)



betul...
org selalu ingat guru ni kerjaya paling mudah......ada cuti..gaji dapat...tapi org tak tahu betapa mencabarnya dalam mendidik...

SAYA BANGGA MENJADI GURU...2011 :welcome:


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-06-10 12:24


kerjaya guru ni memang mudah

mudah untuk :-

ke syurga
@
ke neraka


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-06-10 12:07


ok ok...sesiapa ppismp dan kpli yang nak buat prektikel datang lah kat sekolah saya...khidmat anda amat2 diperlukan...hehe...opsyen pilihan.. kaunseling...agama..bahasa arab...yang lelain2 amat2 d galakkan...haha....kat mana? area sepang..dkt2 klia dan putrajaya... :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-10 12:43


Pada 17-06-10 12:24 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

kerjaya guru ni memang mudah

mudah untuk :-

ke syurga
@
ke neraka



cantiknyer bahasa.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 18-06-10 14:30


Pada 18-06-10 12:07 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

ok ok...sesiapa ppismp dan kpli yang nak buat prektikel datang lah kat sekolah saya...khidmat anda amat2 diperlukan...hehe...opsyen pilihan.. kaunseling...agama..bahasa arab...yang lelain2 amat2 d galakkan...haha....kat mana? area sepang..dkt2 klia dan putrajaya... :D




pembetulan sikit saja:

PPISMP tak keluar praktikum....
PISMP dan KPLI sahaja ada praktikum dan PBS(Pengalaman Berasaskan Sekolah)

:-)


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-06-10 23:30


Pada 18-06-10 12:43 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!



cantiknyer bahasa.........


yang TAK CANTIK pula bunyinye bagaimana cik adik?

sila jelaskan.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-10 17:56


Pada 18-06-10 23:30 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-06-10 12:43 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!



cantiknyer bahasa.........


yang TAK CANTIK pula bunyinye bagaimana cik adik?

sila jelaskan.



tak ada apa-apa kak.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 22:28


Pada 20-06-10 17:56 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-06-10 23:30 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-06-10 12:43 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!



cantiknyer bahasa.........


yang TAK CANTIK pula bunyinye bagaimana cik adik?

sila jelaskan.



tak ada apa-apa kak.....



terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata buruk padahnya... :jangan:


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

abcdef
Warga Rasmi
Menyertai: 26.11.2009
Ahli No: 38426
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-06-10 18:24


alhamdulillah saya berjaya dapat KPLI tahun ni..ambilan jun 2010, opsyen pendidikan khas masalah penglihatan,IPG Kampus Ilmu Khas

Bookmark and Share

  


  Member Information For abcdefProfil   Hantar PM kepada abcdef   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 24-06-10 20:43


Pada 24-06-10 18:24 , abcdef posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah saya berjaya dapat KPLI tahun ni..ambilan jun 2010, opsyen pendidikan khas masalah penglihatan,IPG Kampus Ilmu Khas



mabruk!mabruk! :welcome:
Isnin depan (28 hb) dftr diri..jangan lewat... :jangan:
patuhi disiplin nanti kena denda..minggu pengurusan..tahu2 sajalah... :cry:


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-10 09:10


Pada 22-06-10 22:28 , Nu_uL posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-06-10 17:56 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-06-10 23:30 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-06-10 12:43 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!



cantiknyer bahasa.........


yang TAK CANTIK pula bunyinye bagaimana cik adik?

sila jelaskan.



tak ada apa-apa kak.....



terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata buruk padahnya... :jangan:



yup... memang kita kena bertanggungjawab apa yang kita dah buat...
memang terlajak perahu tak boleh nak undur...

siapa lah kita nak tentukan kita di tempat mana...
syurga atau neraka walaupun apa-apa pun kerjaya kita...

syurga atau neraka tu, Allah lebih mengetahui... :jangan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-06-10 13:09


hehe..mabruk pada yang dapat kpli tu....masuk2 jangan tekejut berook tau...suasana kampus maktab tak sama dengan d univ dulu...kuat2kan lah semangat ek...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 27-06-10 21:56


Pada 27-06-10 13:09 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

hehe..mabruk pada yang dapat kpli tu....masuk2 jangan tekejut berook tau...suasana kampus maktab tak sama dengan d univ dulu...kuat2kan lah semangat ek...




sangat betul...
beruntung nya dapat jadi pendidik...

~~SAYA BANGGA MENJADI GURU~~ :welcome: :welcome:


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-10 10:16


Assalamualaikum wbt ...ni tahun pertma aan duduki exam KPLI...mgnki tak ada rzki..tahun lepas xply...tapi mrnt sahabat-sahabat yang biasa ambil dan kbnyknnya tak berjya, mereka kata pengmbilan kali i makin skr dan exam pun masih susah...tapi kos pendidikan khas memang mdnpt sambtn...bagi yang berjaya TAHNIAH ye...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-10 21:25


Tahniah bagi yang berjaya... Selamat memasuki alam pendidikan


-----------------
Surah Muhammad: 7


Bookmark and Share

  


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.182623 saat. Lajunya....