Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminar NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: EllysR
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43041

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
EllysR: 20 hari yang lalu
solehin: 29 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: suamiku rajiiiiiinnnnn sesangat.......


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» suamiku rajiiiiiinnnnn sesangat.......

Please Mendaftar To Post


Oleh suamiku rajiiiiiinnnnn sesangat.......

najmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14388
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 09:41


Assalamualaikum .........

Maaf terlebih dulu,
hari ini kita bincang SUAMIKU SEORANG YANG RAJIN.........
sebenarnya suami saya sememangnya seorang yang rajin,tapi kekadang terasa malu pula dengan dia.saya bukan tak rajin, tapi tengok situasi lah.contohnya : anak saya berumur 1 tahun dan menyusu badan, kalau nak tidurkan anak kebiasaannya tidur pukul 8.30 mlm, mesti kena baring dengan dia sebab kena bagi susu badan, kalau tak tak nak tidur.so, kekadang pukul 10 baru boleh keluar dari bilik.Tetengok saja bahagian ruang tamu dan dapur dah kemas,Allhamdulillah.Saya ucapkanlah TERIMA KASIH kat suami.

Tapi kdang2 yang saya tak tahannya, leterannya mengalahkan saya pula.silap sikit saja kena leter, barang mainan anak lambat simpan saja kena leter.Selalunya saya akan tergelak saja dengar leterannya.

Cuma kat sini saya nak katakan susah nak jumpa lelaki yang kuat leter.macam tak percaya saja suami saya suka leter hehhehehe....... :-D :sopan: :berfikir: :-D :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For najmieProfil   Hantar PM kepada najmie   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-10 10:03


bagus sebenarnya itu.Leteran suami tu sebenarnya satu motivasi untuk isteri.dia berleter itu bukan saja2.dia nak suruh puan ikut cara dia.Saya pun pantang bila tengok rumah atau dapur sepah2.Biasanya isteri saya tinggalkan dulo lepas masak untuk uruskan anak lepas tu baru kemas.tapi saya tak boleh, saya suka buat semua sekali harung dan habis sekali harung.So, beruntunglah puan dapat suami macam tu.Walaupun mulutnya aktif tetapi selari dengan perbuatannya juga yang aktif.Suami puan mesti seorang yang berprotokol dan ber"management by objective".Isteri saya pun selalu di leter oleh saya tapi dia suka saja.Leteran lelaki bukan kosong tau, dlmnya ada penuh dengan maksud yang tersirat dalam tersurat


-----------------
abu muadz


Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-10 10:06


lagi tension Kalau dapat suami yang pasif.Balik saja rumah, tak buat apa-apa dan ambik kisah tentang keadaan rumah.Rumah bersepah buat deq, dapur berselerak buat deq, halaman rumah dah bersemak buat deq, bilik air berlumut buat deq...Kalau macam itu lagi naya.hehehe


-----------------
abu muadz


Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

najmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14388
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 11:18


lagi tension Kalau dapat suami yang pasif.Balik saja rumah, tak buat apa-apa dan ambik kisah tentang keadaan rumah.Rumah bersepah buat deq, dapur berselerak buat deq, halaman rumah dah bersemak buat deq, bilik air berlumut buat deq...Kalau macam itu lagi naya.hehehe

betul tu pejuang_terakhir, saya setuju...........

saya ni dikira isteri bertuah sebab dapat suami yang ringan tulang....tapikan (bukan nak cari kesalahan lelaki bernama suami ye) masalah saya sekarang ialah:-

saya lahirkan anak melalui pembedahan, so kesan dari ubat yang disuntik kat tulang belakang agaknya menyebabkan tahap kesihatan saya semakin merosot, maksud saya - saya cepat penat, sakit belakang yang teruk, tertekan dll.disebabkan itulah saya rasa diri saya semacam saja......dah penat, maka saya akan jadi malas nak buat semua kerja rumah.kalau buat pun lambatlah, tu yang buat suami saya marah......

dulu masa mengandung, walaupun 9 bulan bawa perut saya ok saja buat itu ini, tapi sekarang tak tahulah nak cakap......kadang-kadang terasa hati dengan suami sebab dia selalu cakap org lain pun beranak juga tapi tak ada lembik macam saya......huhu sedih ngat....

tak apa lah hanya TUHAN saja yang mengetahui isi hati hambaNya yang daif ini.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For najmieProfil   Hantar PM kepada najmie   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 11:27


refer balik kat doktor..
tak sepatutnya jadi macam tu..jangan dibiarkan kak nanti takut makin worse


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

najmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14388
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 11:49


itu lah dah selalu cakap dah, doct cakap memang macam tu........
itu yang nak marah tak boleh, tapi nak buat macam mana lagi pun tak tahu.
saya hanya boleh kuatkan semangat agar tahan dengan semua tu.......tapi badan ni.........tak tahu nak katalah........

Bookmark and Share

  


  Member Information For najmieProfil   Hantar PM kepada najmie   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 12:31


Pada 31-03-10 09:41 , najmie posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum .........

Maaf terlebih dulu,
hari ini kita bincang SUAMIKU SEORANG YANG RAJIN.........
sebenarnya suami saya sememangnya seorang yang rajin,tapi kekadang terasa malu pula dengan dia.saya bukan tak rajin, tapi tengok situasi lah.contohnya : anak saya berumur 1 tahun dan menyusu badan, kalau nak tidurkan anak kebiasaannya tidur pukul 8.30 mlm, mesti kena baring dengan dia sebab kena bagi susu badan, kalau tak tak nak tidur.so, kekadang pukul 10 baru boleh keluar dari bilik.Tetengok saja bahagian ruang tamu dan dapur dah kemas,Allhamdulillah.Saya ucapkanlah TERIMA KASIH kat suami.

Tapi kdang2 yang saya tak tahannya, leterannya mengalahkan saya pula.silap sikit saja kena leter, barang mainan anak lambat simpan saja kena leter.Selalunya saya akan tergelak saja dengar leterannya.

Cuma kat sini saya nak katakan susah nak jumpa lelaki yang kuat leter.macam tak percaya saja suami saya suka leter hehhehehe....... :-D :sopan: :berfikir: :-D :-D :-D
salam
saya pernah jumpa lelaki macam tu..pagi2 dia hantar anak p sekolah, lepas tu pergi kerja. petang-petang baru saja balik kerja, ganti pakaian dan terus menyapu depan rumah dan dalam rumah(duduk kat kg).
tak banyak cakap. rumah tak jauh dari mertua. sangat "ringan tulang"..kerja tolong mertua tak ada perhitungan upah. kerja bantu buatkan rumah suami adkny pun macam tu..bertuah betul yang dapatkan yang macam tu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 13:00


erm..abang ipar saya jenis suami yang ringan tulang..semua kerja dia buat..kakak saya hanya masak saja..yang lain-lain suami dia yang buat..

hai..bertuah badan dapat suami yang ringan tulang...


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 14:08


beruntungnya dapat suami yang ringan tulang.. :-D :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

najmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14388
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 15:10


erm..abang ipar saya jenis suami yang ringan tulang..semua kerja dia buat..kakak saya hanya masak saja..yang lain-lain suami dia yang buat..

hai..bertuah badan dapat suami yang ringan tulang...

hai beruntung nur_islam ye......tapi kalau abang saya (bukan suami) dan abang ipar saya hehehe kalau rumah macam tu, org datang pun macam tu lah gayanya hehehehe......malas jugaklah huhuhu
tapi bini mereka tak kisah, so kita org pun buat derk saja hehehe
nasib baik suami saya jenis yang ringan tulang, kalau saya mengemas rumah, mesti dia akan turut berpenat jugak, dia tak biar saya penat seorang-seorang........
tapi kalau dia duduk ngemas, dia tak bagi saya tolong sebab suruh jaga anak saya Humaira yang comel tu, dia takut habuk kena kat anak yang dia sayang tu.......so relaks lah saya.......kalau saya tolong pun sikit-sikit saja daripada tak tolong langsung....kasihan juga.......
Alhamdulillah dapat suami yang memahami dan sayangkan keluarga.....AMIN..............

Bookmark and Share

  


  Member Information For najmieProfil   Hantar PM kepada najmie   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 16:50


bukan saya lah najmie..kakak saya..saya tak kahwin lagi..hoho...


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 22:35


satu dalam puluh puluh juta ribu ini...

ehehe ;)

**alhamdulillah...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

najmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14388
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 10:34


nur_islam : hehehe ye ke, sorry

nurkamar : betul tu

so dengan ini saya isytiharkan bahawa saya NAJMIE BERSYUKUR MENDAPAT SEORANG SUAMI YANG RAJIN YAKNI RINGAN TULANG heheehhe..............thanks semuaaaa............

moga berbahagia semua......

Bookmark and Share

  


  Member Information For najmieProfil   Hantar PM kepada najmie   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 10:49


alhamdulillah bersyukurlah kepada akak yang dapat suami yang rajin dan kuat leter,cuba bayangkan suami akak pemalas dan pendiam tak ke haru dibuat nya hehehe


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

najmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14388
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 10:55


hehehehe betul jugak tu kan mohdazri.......tapikan pernah dia buat sekali begitu huru hara jadinya.........disebabkan dah biasa dengar suara lunaknya berleter, sekali tak berleter sunyi pula rasanya......hehehehe

so mohdazri bila lagi??????..............

Bookmark and Share

  


  Member Information For najmieProfil   Hantar PM kepada najmie   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 11:01


Pada 01-04-10 10:49 , mohdazri posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah bersyukurlah kepada akak yang dapat suami yang rajin dan kuat leter,cuba bayangkan suami akak pemalas dan pendiam tak ke haru dibuat nya hehehe



ayah ana dalam kategori pendiam lah juga, bercakap bila perlu saja. tapi memang......rajin. :kelip:

tolong mak ana.., bulan puasa..pagi2 dah bangun panaskan lauk, rajin sangat..mengalahkan anak2nya. :sopan:

apa-apa baiknya jika suami isteri ada sifat tolak-ansur dan saling memahami, InsyaAllah semuanya berjalan baik. Rumah tangga pun jadi baik dan bahagia. :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

najmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14388
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 11:13


ayah ana dalam kategori pendiam lah juga, bercakap bila perlu saja. tapi memang......rajin.

tolong mak ana.., bulan puasa..pagi2 dah bangun panaskan lauk, rajin sangat..mengalahkan anak2nya.

apa-apa baiknya jika suami isteri ada sifat tolak-ansur dan saling memahami, InsyaAllah semuanya berjalan baik. Rumah tangga pun jadi baik dan bahagia.

Alhamdulillah beruntung ibu Sinarabadi, beruntung juga sinarabadi sebagai anaknya.................ALhamdulillah........

Ada lagikah insan seperti ini????permudahkan urusan insan yang mencari pasangan hidup yang betul-betul pelengkap hidup semua ......AMIN...........

Ana mndoakan rakan-rakan semua disamping itu ana juga mendoakan semoga sikap pasangan itu berkekalan untuk selamanya sama ada keluarga ana mahupun rakan-rakan ana......AMin...................

Bookmark and Share

  


  Member Information For najmieProfil   Hantar PM kepada najmie   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 11:21


Bertuahnya dapat suami rajin...:)) Moga najmie cepat sihat ye..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

najmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14388
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 11:36


thanks pun Hanan.....InsyaAllah cuba kuatkan semangat moga kesihatan kami semua terpelihara olehNya.......
dengan tengok wajah anak, gelagat anak membuatkan hati kita terhibur, secara otometik terubat sakit kita......Alhamdulillah..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For najmieProfil   Hantar PM kepada najmie   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 11:39


ukhti najmie pun beruntung juga..:-)

InsyaAllah semoga cepat sembuh ye kak. Benar, nikmat kurniaan Allah atas kesihatan amat berharga. Apa pun, janji hati kuat. semoga terus tabah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

najmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14388
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 11:51


terima kasih juga buat Sinarabadi moga dikurniakan Allah kesihatan yang baik berpanjangan .......
InsyaAllah akak dalam usaha memperbaiki diri bagi kebahagiaan hidup diri dan keluarga, sesungguhnya Hijrah itu Harus walau secubit penghijrahan kearah kebaikan.....sama-samalah kita berhijrah kearah kebaikan ............

Terima kasih kepada rakan semua yang membimbing saya kearah kehidupan yang baik dan selamat bersama keluarga yang penyayang.........bimbingan dan nasihat anda semua akan saya sematkan dalam hati sebagai didikan kearah kebaikan.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For najmieProfil   Hantar PM kepada najmie   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 12:33


betul kak, :-)hijrah memerlukan pengorbanan dan pengorbanan itu perlu wujud Ikhlas keranaNYA, pasti akan ada kebahagiaan dan ketenangan menanti.

Barakalllah.:bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 12:42


Pada 01-04-10 11:21 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Bertuahnya dapat suami rajin...:)) Moga najmie cepat sihat ye..

bila pula kita nak rasa nasi minyak cik hanan ni.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

najmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14388
Posting: 39
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 15:24


ye lah kan ikhwan_islam......bila agaknya dapat merasa nasi minyak ni????

Bookmark and Share

  


  Member Information For najmieProfil   Hantar PM kepada najmie   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 21:55


Assalamualaikum... bertuah najmie dan sesiapa yang dapat suami yang suka dan rajin menolong isteri di rumah kan? yelah, kalau isteri pun sama-sama bekerja macam suami, bila balik kerja kalau boleh nak hilangkan penat sekejap, lepas itu sama-sama settlekan kerja-kerja rumah... barulah namanya hidup bersuami isteri... susah sama susah, senang sama-sama senang... Alhamdulillah suami akak pun kategori suami yang rajin menolong kerja-kerja rumah dan jaga anak... tapi taklah sampai berleter... dia jenis kurang bercakap sikit, sebab akak yang suka bebel(maksudnya ramah ye, bukan jenis bebel tak henti2 tu...) hehe... najmie c-section ye masa bsalin? akak pun sama... memang ada effect pada badan kita akibat suntikan kat tulang belakang sebelum caesar tu... badan cepat jadi letih, tak boleh terlampau aktif... berdiri lama-lama pun salah, duduk lama-lama pun salah... dulu sebelum bsalin, akak boleh dikategorikan jenis yang aktif lah orangnya... tak ada lah asyik rasa penat saja... paling tak larat bila pregnant anak ke 2, rasa tahap keletihan paling kritikal lah... syukur lah suami faham... apa-apa pun kita kena lah cari makanan tmbhn or supplement untuk tambah tenaga badan... walau pun kesan bius kat tulang belakang tu memang makan jangka masa panjang, sekurang2nya kita usaha... semoga najmie tak sakit2 dah lepas ni ye... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 22:14


teringin nak jadi suami macam itu... tapi apakan daya saya belum ada isteri lagi...huhuhu...


-----------------
cobaan sora 1 2 3, ehem




Bookmark and Share

  


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 22:29


Pada 20-05-10 22:14 , mrbr_2001 posting:

!!! QUOTE !!!

teringin nak jadi suami macam itu... tapi apakan daya saya belum ada isteri lagi...huhuhu...



Kalau belum ada, pergi lah cari sampai ada..hahaha


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 22:31


Apa pun tahniah kepada Najmie, memang bertuah..tika mana zaman ini isteri bermakan hati ulam jantung dengan suami kerana sifat2 suami yang indah khabar dari rupa, awak pula dikurniakan insan yang baik dan bertanggungjawap..

Bersyukurlah pada ALLAH, nescaya Dia akan menambah nikmat kepadamu....

Semoga berbahgia ke akhir hayat.... :)

p/s: Doakan saya jadi suami yang baik dan bertanggungjwap jugak ye.. ;p


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

zai1209
Warga Rasmi
Menyertai: 17.08.2009
Ahli No: 37425
Posting: 5
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-10 09:29


Saya seronok tengok jiran saya, sebab suami dia rajin..dalam seminggu si isteri akan dapat cuti rehat pada setiap hari ahad dan suami dia akan buat semua keja2 rumah dan masak walaupun c isteri 2 xkeja..yang paling seronoknya kuih raya pun suami dia tolong buatkan..pernah terjadi 1kes, saya selalu puji kat BF saya, tentang suami jiran saya dan niat sebenar cerita kat dia supaya bla kami kawin nanti dia rajin lah membantu saya dalam menguruskan hal rumah tapi boleh pula dia cakap kat saya nanti dia tolong tanya kat suami jiran saya nak kahwin lagi 1 tak kalau suami jiran 2 nak dia nak rekomen ssorng..pening2!

Bookmark and Share

  


  Member Information For zai1209Profil   Hantar PM kepada zai1209   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-10 10:42


Pada 31-03-10 09:41 , najmie posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum .........

Maaf terlebih dulu,
hari ini kita bincang SUAMIKU SEORANG YANG RAJIN.........
sebenarnya suami saya sememangnya seorang yang rajin,tapi kekadang terasa malu pula dengan dia.saya bukan tak rajin, tapi tengok situasi lah.contohnya : anak saya berumur 1 tahun dan menyusu badan, kalau nak tidurkan anak kebiasaannya tidur pukul 8.30 mlm, mesti kena baring dengan dia sebab kena bagi susu badan, kalau tak tak nak tidur.so, kekadang pukul 10 baru boleh keluar dari bilik.Tetengok saja bahagian ruang tamu dan dapur dah kemas,Allhamdulillah.Saya ucapkanlah TERIMA KASIH kat suami.

Tapi kdang2 yang saya tak tahannya, leterannya mengalahkan saya pula.silap sikit saja kena leter, barang mainan anak lambat simpan saja kena leter.Selalunya saya akan tergelak saja dengar leterannya.

Cuma kat sini saya nak katakan susah nak jumpa lelaki yang kuat leter.macam tak percaya saja suami saya suka leter hehhehehe....... :-D :sopan: :berfikir: :-D :-D :-D


Alhamdulillah...enti dapat suami yang baik..ringan beban dalam hidup...
tak ada lah seorang-seorang saja penat buat kerja rumah...
tapi yang part leteren tu yang tak best...
moga berbahagia selalu...^_____^


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

  


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

A4_paper
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32078
Posting: 30
Dari: bpmlk

malaysia  


posticon Posting pada: 21-05-10 18:25


sebaik-baik lelaki, lelaki yang baik terhadap isterinya.
Alhamdulillah, rezeki najmie :)


-----------------
'Dirimu ini kecil sahaja tetapi dalam diri yang kecil itu engkau dapat melihat alam yang besar"
            &


Bookmark and Share

  


  Member Information For A4_paperProfil   Hantar PM kepada A4_paper   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135265 saat. Lajunya....