Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 1 hari, 12 jam, 9 minit yang lalu
tereturubuzu: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Topup RM10 Tahan Sampai 1 Bulan


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Topup RM10 Tahan Sampai 1 Bulan

Please Mendaftar To Post


Oleh Topup RM10 Tahan Sampai 1 Bulan

CapGurl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2010
Ahli No: 39234
Posting: 39
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 16:34


org kata pakai line lagi save dr prepaid..tapi antum mesti trperanjat dengan apa yang bakal aku ceritakan ni..

top-pup RM 10 tapi boleh tahan sampai 1 bulan tak kira lah kalau antum brgayut berapa lama sekalipun,hantar berapa juta sms sekalipun..
.
.
.
.
Mungkin rezeki aku di hari itu,pagi lah jumpa makcik bau2 bacang dengan aku, dia ajr bagaimana nak crossing account,
sebab dia kerja kat bahagian System Development Telecom.
kekadag aku tolong juga memenber trdekat topup, tapi ambil untung sikit aar..

Ok, secara simplenya aku terangkan kat antum, tapi INGAT jangan BUAT lebih DR 3 KALI untuk 1 nombor, sebab system akan auto detect & batalkan no antum..
.
.
.
....................
.
Timing nya, antum boleh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dalam pukul 3am keats. sebab dalam tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kena try&error....

.
.
.
.

.
1) beli topup RM 10... gesek & ready.
2) antum type , then send to 09901
3) tunggu reply, kat skrin akan keluar satu serial number 6 digit, antum salin tau.
4) lepas itu antum type masuk kan 6 digit tadi, send 09902
5) lepas itu diorag akan reply "insert your topup num", so antum type 14 digit topup number yang antum beli cntohnya;
send to 09903
6) tak lama lepas itu mereka akan reply;
.
.
.
"ingat ni company opah kau yang punya? masuk toilet pun kena bayar 20sen, ni kau nak topup 10 ringgit nak pakai seumur hidup pula!! banyak cantik muka kau"
.
.
.
hah.. tu aar. Aku pun tak sngka mereka akan reply macam tu.. kecik hati aku..

kadang-kadang mereka reply lebih 'kesat' dari di atas dalam pelbagai bahasa, boleh menitik air mata beb.......

huhuhuhuhuuu.........


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For CapGurlProfil   Hantar PM kepada CapGurl   Quote dan BalasQuote

Nur_Espace
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2010
Ahli No: 39588
Posting: 27
Dari: Tanah Rata

france   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 17:15


salam....
just peringatan untuk kita semua yang suka buat lawak menipu
saya ada terbaca hadis ni, Rasulullah s.a.w bersabda:
Celakalah bagi orang yang melontarkan suatu perkataan agar orang-orang
yang mendengarnya ketawa, lalu ia berdusta. Celakalah, celakalah, celakalah
baginya. ( hari at-tirmidzi, Abu Dawud, Ahmad, ad-Darimi dan Baihaqi )

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nur_EspaceProfil   Hantar PM kepada Nur_Espace   Quote dan BalasQuote

CapGurl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2010
Ahli No: 39234
Posting: 39
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 17:30


uits..........apa maksud nya lawak menipu ini??
Ini kan just lawak jenaka jew....infopon dalam forum kelakar.....untuk release tension...saya pun dapat dari member office....jangan lah seriuss sangat...

ada sesiapa yang ikut try kew??


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For CapGurlProfil   Hantar PM kepada CapGurl   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 17:41


Pada 30-03-10 17:30 , CapGurl posting:

!!! QUOTE !!!

uits..........apa maksud nya lawak menipu ini??
Ini kan just lawak jenaka jew....infopon dalam forum kelakar.....untuk release tension...saya pun dapat dari member office....jangan lah seriuss sangat...

ada sesiapa yang ikut try kew??



setuju2.. sekadar bjenaka..lainlah kalau melibatkan hal-hal agama..heee... :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 31-03-10 12:49


1 perkara yang benar-benar berlaku apabila top up pada bulan 3 tahun lepas (2009) tengok-tengok expired pada tahun 13/4/2013. 4 tahun tak payah top up . balance pun banyak lagi.. dekat sthun dah tak top up....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 14:28


Uih, untnglah akhi izdham kalat begitu, tapi kad krdit berapa rngt?Kalau 10,rasanya sempat hbis tu..


-----------------
Kehidupan di dunia ini hanyalah sementara


Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 14:36


ni betul ke tidak? tak paham lah... huhuhu


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 16:52


hahaha..tergelak saya baca..ha..ambil kau..siapa suruh menipu..sekali kena daa.......


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

ayukirana
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2010
Ahli No: 40162
Posting: 1
Dari: serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-10 10:37


adush...saya ingatkan benda ni betul tadi..tapi ada jugak rasa ragu2...sekali...hambik..hahaha..;p

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayukiranaProfil   Hantar PM kepada ayukirana   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-08-10 07:35


cis......hahaha,
tak apalah gurau-gurau selagi tak melampau,
tapi kalau ada yang try buat tu yang melampau...
;)


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

hidayattullah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.12.2009
Ahli No: 38772
Posting: 33

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-08-10 20:51


memang lah 2013 baru expired....
tu number Upax lah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hidayattullahProfil   Hantar PM kepada hidayattullah   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-10 20:36


sekadar lawak jenaka....janganlah diambil serius....release tension...


-----------------
jom cuba peluang perniagaan internet-> http://www.2kali.com/?s=1432



Bookmark and Share

  


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 17-08-10 06:14


Pada 14-08-10 20:51 , hidayattullah posting:

!!! QUOTE !!!

memang lah 2013 baru expired....
tu number Upax lah....

kalau nom Upax mesti untuk budak U kan? tapi saya dah tinggal alam U hampir 10 tahun dah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Aqoo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37470
Posting: 23
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-10 17:34


hahahahahahaha
hah.. hadoi ai..
aqoo suka..aqoo suka..
hahahaha..
buat aqoo ketawa seorang-seorang...
hahahahahhaa..


-----------------
Sentiasa Mencari Keredhaan Allah


Bookmark and Share

  


  Member Information For AqooProfil   Hantar PM kepada Aqoo   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-08-10 10:50


hehehe...:D
pernah jugak dapat emai "KIRA GAJI ANDA SEBENARNYA"
imni pun try lah apa lagi..
application tu guna mic. excel..
then isi lah setiap kotak yang dia minta tu
sekali jawapan dia lebih kurang macam kat atas tu..hahaha..:lol:
tak apa lah..benda ni sekadaar gurauan..
bagi yang penat bekerja..
kadg2 perlukan masa untuk release tension and relax..
at least muka ketat kita tu jadi longgar lah jugak kan..hehehe..


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-08-10 10:50


hehehe...:D
pernah jugak dapat emai "KIRA GAJI ANDA SEBENARNYA"
imni pun try lah apa lagi..
application tu guna mic. excel..
then isi lah setiap kotak yang dia minta tu
sekali jawapan dia lebih kurang macam kat atas tu..hahaha..:lol:
tak apa lah..benda ni sekadaar gurauan..
bagi yang penat bekerja..
kadg2 perlukan masa untuk release tension and relax..
at least muka ketat kita tu jadi longgar lah jugak kan..hehehe..


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119628 saat. Lajunya....