Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 14 hari yang lalu
alongmina: 18 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu
budakbesar: 35 hari yang lalu
azemi: 39 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: duduk serumah


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» duduk serumah

Please Mendaftar To Post


Oleh duduk serumah

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 17:09


apa pandangan anda tentang muda mudi sekarang yag tinggal serumah dengan pakwe or makwe mereka?


-----------------
bantulah aku mencari sinar yang lebih terang


Bookmark and Share

  


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 18:00


Salam

HARAM.. aii.., ni dah kira kes maksiat, sebab lelaki dan wanita ajnabi mana boleh tinggal serumah. Kenapa ya soalan ini dikeluarkan wahai ahli dewanku..:-)

Astagfirullahalazim....
mana boleh cik zatie, ini terang-terang mereka dilanda kehanyutan dengan nafsu dan pengaruh barat. Carilah Keredhaan ALLAH dengan menjauhi segala yang dilarangNYa.

Ingat.. "Jika kamu Mencari keredhaan dan kasih sayang manusia dengan kemarahan dan kemurkaan ALLAH, pasti kamu akan diserahkan sepenuhnya kepada manusia tersebut dan jika hidup kamu meninggalkan keredhaan dan kasih sayang manusia demi mendapat keredhaan ALLAH, nescaya kamu akan dicukupkan dariNYA atas segala kehidupan mu.

Wallahua'lam.:bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 11:30


ada lagi ke? kan semua dah kena tangkap dengan jabatan agama islam negeri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 13:18


semua dah kena tangkap?
tak ada maknanya.. huhu..
malah sebenarnya baru saja lepas bertindak terhadap satu pasangan.

apa yang mampu saya buat.. saya bagitahu mak dia.
sampai ke pahang kami dibuatnya..sebab nak bertentang mata dengan mak dia..(tak mampu nak buat report sebab mengenangkan keluarga dia)..gasaklah apa nak jadipun..saya lebih rela hilang kepercayaan seorang sahabat dari merelakan dia menjahanamkan diri sendiri.
percaya atau tidak, gejala ini sebenarnya lebih banyak dari yang ramai bayangkan..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 14:38


memang...
ingat jabatan agama islam negeri tu boleh track satu apa satu ke???
Sorry ..

apa kata kawenkan terus saja...panggil wali dan tok kadi..terus settlekan kat situ saja..


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 17:20


Pada 29-03-10 14:38 , kumpulansenyum posting:

!!! QUOTE !!!

memang...
ingat jabatan agama islam negeri tu boleh track satu apa satu ke???
Sorry ..

apa kata kawenkan terus saja...panggil wali dan tok kadi..terus settlekan kat situ saja..



tak boleh.. sebab tidak ada sijil kursus kahwin.. :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 18:26


nak carik yang serumah ni SONANG yo....

pergila intai rumah2 keliling IPTS...

banyak....

nak terus tangkap suruh kawin terus??????? TANYA dulu.... sat lagi main sergah kang rumah org dah kawin tapi duduk ramai-ramai....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

maman_hakim
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7138
Posting: 19
Dari: Bandar Penggaram

Johor  


posticon Posting pada: 25-06-10 04:55


haram tetap haram. tapi kita boleh berwaspada, berjaga2.. dan takkan lah kejenya memang suka nak carik kesalahan orang.. kalau dah terang-terangan maksiat tu, laporkan. kalau sure tak sure, siasat dahulu.. jangan main terjah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For maman_hakimProfil   Hantar PM kepada maman_hakim   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-10 11:25


walaupun mereka kata mereka tak buat apa-apa dalam rumah tu tapi hukumnya tetap haram sebab bukan mahram

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-06-10 15:33


biasa lah itu, bila cara hidup barat jadi pegangan, tak mustahil benda macam ni terjadi kat anak muda, beragama islam sekarang..
tak payah kawin pun tak apa, boleh da mengandung anak luar dari nikah, gugur tak pun buang.. senang cerita kan..
tamadun islam dulu jatuh sebab akhlak umat islam dah tersasar dari landasan yang sebenarnya..
umat islam zaman sekarang ni pun sedang menuju kehancuran sebab ikut jejak langkah tamadun dulu lah..


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

  


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

nur_aiza65
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2004
Ahli No: 10307
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-06-10 17:20


hehehe....kawan saya pun ada yang tinggal 1 rumah..
hehhehe...nak tegu tak boleh.tengok saja lah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_aiza65Profil   Hantar PM kepada nur_aiza65   Pergi ke nur_aiza65's Website   Quote dan BalasQuote

permata_keluarga88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2010
Ahli No: 39992
Posting: 31

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-06-10 18:16


bila kes ni nak habis huhuhu
bukan duduk serumah saja tapi duduk tempat gelap kedua-duanya huhuhuhh

Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_keluarga88Profil   Hantar PM kepada permata_keluarga88   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-10 22:29


Pada 25-06-10 17:20 , nur_aiza65 posting:

!!! QUOTE !!!

hehehe....kawan saya pun ada yang tinggal 1 rumah..
hehhehe...nak tegu tak boleh.tengok saja lah.


TENGOK saja??? :-o
aduhai.....report lah pejabat agama,
jangan report kat sini saja..
Huhuhu...


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 26-06-10 12:17


sesiapa yang tahu tapi buat tak tahu, maka tanggunglah dosa juga.. tu saja


-----------------
Keep Moving Forward


Bookmark and Share

  


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-10 16:17


teringat satu kuliah ustaz saya pernah cakap..

'maksiat ni macam kentut, sekali org buat, semua org pandang, sebab bau busuknya.. bila orang kedua buat, dia cuma senyum malu2 saja... tapi bila dah ramai-ramai buat, orang akan ketawa.. akhirnya orang yang tak kentut, akan keluar sebab tak tahan bau busuk'

kita nak masuk dalam golongan mana ye?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-10 23:20


Salam ...

Berdosa pada tuhan dan menjijikkan dimata masyarakat ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108857 saat. Lajunya....