Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 21
Ahli: 0
Jumlah: 21




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 13 hari yang lalu
aye: 15 hari yang lalu
NisaAdDeen: 38 hari yang lalu
RijaludDeen: 38 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: [kerjaya] Oil & Gas, PETRONAS


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» [kerjaya] Oil & Gas, PETRONAS

Please Mendaftar To Post


Oleh [kerjaya] Oil & Gas, PETRONAS

mohdfahmi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.03.2010
Ahli No: 39406
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-03-10 19:06


Assalamualaikum warga ukhwah,

Tujuan thread ni dibuka untuk bertanyakan pendapat dan maklumat tambahan yang berkaitan seperti tajuk di atas..

rakan-rakan UKHWAH yang bekerja/terlibat secara lansung atau tidak lansung/ mempunyai rakan atau keluarga dan bekerja seperti tajuk di atas di alu2kan untuk memberi pendapat...

Begini..INSTEP ( link INSTEP ) bakal membuka permohonan online pada 4 April nanti, dan saya bercadang untuk memohon..

so nak tanya..

1) bagus/ ok ke kalau masuk program ni?
2) dah habis program, berpeluang bekerja dengan PETRONAS ke?
3) permohonan adalah dip, tapi bila dah tamat dan bekerja dengan PETRONAS ada peluang ke nak 'naik' sebab saya bakal graduate deg bulan 5 nanti. InsyaAllah.
4) boleh suggest macamna cara untuk memboleh kita bekerja offshore? Sekadar bertanya


boleh bagi pendapat?


p/s: link VIDEO PERMATA INSTEP VIDEO

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdfahmiProfil   Hantar PM kepada mohdfahmi   Quote dan BalasQuote

mohdfahmi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.03.2010
Ahli No: 39406
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 17:16


...dah lama buka thread ni tapi...

Tiada respon untuk pendatang baru...:(

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdfahmiProfil   Hantar PM kepada mohdfahmi   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 17:42


dari segi program tak tahu lah...
tapi kalau nak kerja offshore isi saja permohonan online kat laman petronas...
setakat ni yang tau...
tapi kalau join program tu tak semesti kerja dengan petronas. kalau petronas tak terima, banyak comapny oil gas lain yang ada.... pergi saja miri/melaka sg udang/paka ganu/bintulu/ banyak kompany.. setakat offshore rasa mudah nak dapat kalau layak insyaAllah...


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 18:09


1) suami saya kata memang elok....

2) pasal peluang kerja tu.. tak berani nak kata. sebab polisi dah berubah.. dan Kalau ada 'suami @ isteri dalam tu... salah seorang kena berhenti

3) Kalau ada kelulusan lagi tinggi dari yang dalam tangan adalah yang terbaik..

4) diluar pengetahuan kami


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-10 12:10


tahun pernah mohon instep... tapi ditolak kerana saya perempuan... hihihi... orang tu kata perempuan better ambil utp...


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

mohdfahmi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.03.2010
Ahli No: 39406
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-04-10 12:53


Sukran jazilan pada yang sudi jawab thread saya.

INSTEP dah buka permohonan online 11 April - 20 April 2010

link ---> http://www.instep-petronas.com/Applicant/AppGuide.aspx

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdfahmiProfil   Hantar PM kepada mohdfahmi   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-10 22:24


1) bagus/ ok ke kalau masuk program ni?
bagus....

2) dah habis program, berpeluang bekerja dengan PETRONAS ke?
betul..memang berpeluang cerah bekerja dengan petronas.

3) permohonan adalah dip, tapi bila dah tamat dan bekerja dengan PETRONAS ada peluang ke nak 'naik' sebab saya bakal graduate deg bulan 5 nanti. InsyaAllah.
ye... ia berdasarkan individual performance...

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-10 22:27


4) boleh suggest macamna cara untuk memboleh kita bekerja offshore? Sekadar bertanya..

kalau lulusan instep dapat kerja on shore...terus bekerja dulu cari pengalaman... then... kalau ada rezeki apply offshore kalau ada kekosongan.....tapi kalau keluar instep terus dapat offshore ..... rezeki lah tu.....


note: saya salah seorang lulusan instep...kerja on-shore sekarang ni......

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 13-04-10 16:55


Assalamualaikum

Mesti lumayan gaji kalau kerja dengan Petronas kan? Pengalaman pun mesti yang mencabar :)

Apa pun sumbangan yang kita berikan kepada negara itu yang penting..


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099226 saat. Lajunya....