Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 19 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: Teka-teki lagi?


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» Teka-teki lagi?

Please Mendaftar To Post


Oleh Teka-teki lagi?

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 22:23


Assalamualaikum
Entah ada ke tidak yang minat dengan teka-teki ni ya... teka-teki yang saya kemukakan ni berkaitan dengan matematik (saya tak lah pakar sangat matematik ni... sekadar untuk berkongsi ilmu)...

1 + 1 = 10 (jangan tanya!) :jangan:
10 + 1 = 11 :roll:
11 + 1 = 100 (jangan tanya!) :jangan:
...
:oops:
...

soalannya, 8-)
10101 + 1 = :-?
berapa jawapannya? :berfikir:

hehehehe... :-D

clue ialah: gunakan formula number bases two ;-)

Selamat menjawab... :welcome:


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-10 07:58


salam..
ana cuba ye.

10101+1=10110 (jangan tanya)

:berfikir:
haha..entah betul atau tak.


-----------------
Tak kira sekecil mana pun sebuah janji,tanggungjawab menunaikannya adalah besar sekali..terutama bila ia membawa harapan bersamanya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-03-10 18:14


Salam... hehehe...
"Ahsanta!" betullah jawapan anta tu :D

Bagaimana pula dengan ini :berfikir:

seandainya
10110 + 7 = 10117

apa jawapan bagi
10110 + 77 + = :-?

clue : nombor 8 tidak ada dalam jawapan

p/s: soalan ini tidak berkaitan dengan clue soalan pertama kerana terdapat nombor yang selain daripada nombor "0" dan "1"

*matematik lagi...*


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-10 20:35


wasalam..
poning ana dibuatnya.kira itik kat kampung ana xsusah begini ya anta...
ni jawapan ana.

10110+77=101177

no 8 tak ada dalam jawapan.
hahaha..


-----------------
Tak kira sekecil mana pun sebuah janji,tanggungjawab menunaikannya adalah besar sekali..terutama bila ia membawa harapan bersamanya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 13:37


Hahahahaha... percubaan yang berani...hehehe... tapi jawapan anta kali ni salah lah... :-D

jawapan sebenar...
10110 + 77 = 10207

nombor 8 tiada dalam jawapan sebab formula yang digunakan ialah number bases eight (octal number)


!!! QUOTE !!!

poning ana dibuatnya.kira itik kat kampung ana xsusah begini ya anta...


err... ya anta di atas tu merujuk kepada ana ke? :berfikir:
ana perempuan...sepatutnya 'anti' hehe...


ok lah...teka-teki lain pula...

"Manusia naik pokok nampak taman, kura-kura naik pokok pula nampak apa?"


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 15:45


ok lah...teka-teki lain pula...

"Manusia naik pokok nampak taman, kura-kura naik pokok pula nampak apa?"


macam pernah kudengar teka-teki ini, tapi di mana ya

:berfikir:

Jawapannya tidak nampak apa-apa ka?


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 18:39


teka-teki menipu budak-budak ni...hehehehe...

tapi harap maaf saudara hasanrijal... jawapan anda salah... boleh mencuba lagi...

p/s: untuk teka-teki kali ini saya tidak akan memberikan jawapan segera...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 20:47


salam,

nak cuba boleh

kuka kura naik pokok nampak pelik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 21:12


Pada 27-03-10 20:47 , nordalily posting:

!!! QUOTE !!!

salam,

nak cuba boleh

kuka kura naik pokok nampak pelik....


Wassalam...
Ada macam hampir-hampir jawapan tu. Tak tepat lagi...

Teruskan mencuba jawapan lain...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 22:09


Pada 27-03-10 21:12 , nathirah-sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-10 20:47 , nordalily posting:

!!! QUOTE !!!

salam,

nak cuba boleh

kuka kura naik pokok nampak pelik....


Wassalam...
Ada macam hampir-hampir jawapan tu. Tak tepat lagi...

Teruskan mencuba jawapan lain...



Macam dah ingat..kalau tidak silap jawapannya "nampak Bohong" :berfikir:


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 22:22


Pada 27-03-10 22:09 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-10 21:12 , nathirah-sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-10 20:47 , nordalily posting:

!!! QUOTE !!!

salam,

nak cuba boleh

kuka kura naik pokok nampak pelik....


Wassalam...
Ada macam hampir-hampir jawapan tu. Tak tepat lagi...

Teruskan mencuba jawapan lain...



Macam dah ingat..kalau tidak silap jawapannya "nampak Bohong" :berfikir:




Haa... ahsanta! Bijak saudara hasanrijal...

itulah jawapn sebenar...
kura-kura naik pokok nampaklah pembohongannya...:welcome:


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 22:30


Bagaimana pula dengan teka-teki ini:

"Bayangkan anda merupakan seorang pemandu bas...
Pemandu bas tersebut memandu basnya ke 4 buah perhentian...
Sesampainya dia di perhentian A, 10 orang penumpang menaiki basnya...
Di perhentian B, 2 orang penumpang turun dan 5 orang penumpang naik...
Di perhentian C, 18 orang penumpang naik dan 8 orang penumpang turun...
Dan di perhentian terakhir iaitu perhentian D, 2 orang penumpang naik tiada penumpang yang turun...

Soalannya, berapa umur pemandu bas tersebut?"

Ketika anda memberikan jawapan umur pemandu bas tersebut, sila sertakan sekali umur anda ya... :D


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 22:56


Pada 27-03-10 22:22 , nathirah-sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-10 22:09 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-10 21:12 , nathirah-sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-10 20:47 , nordalily posting:

!!! QUOTE !!!

salam,

nak cuba boleh

kuka kura naik pokok nampak pelik....


Wassalam...
Ada macam hampir-hampir jawapan tu. Tak tepat lagi...

Teruskan mencuba jawapan lain...



Macam dah ingat..kalau tidak silap jawapannya "nampak Bohong" :berfikir:




Haa... ahsanta! Bijak saudara hasanrijal...

itulah jawapn sebenar...
kura-kura naik pokok nampaklah pembohongannya...:welcome:



terima kasih..bukannya bijak, cuma pernah dengar teka-teki ni


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 23:09


Pada 27-03-10 22:56 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!


terima kasih..bukannya bijak, cuma pernah dengar teka-teki ni



Tapi, sekarang dah dikira saudara lah yang bijak... kerana saudara segera dapat menjawab apabila melihat jawapan yang hampir-hampir tepat. Walaupun teka-teki ini pernah didengar, tapi, kecekapan saudara itulah kebijakkan saudara 8-)

Sama saja seperti belajar di sekolah... apa yang kita pelajari tu dapat dari guru juga... kemudian apabila kita pandai, bijak, dah jadi atas nama kepintaran kita... takkan sampai keturunan seterusnya kita akan cakap "cuma pernah dipelajari di sekolah"... kalau begitu, guru akan berkata perihal yang sama juga kan apabila mengajar...berterusan tanpa ada titik mula dan akhir...:sopan:


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 28-03-10 11:37


nak jawab..hehe umur pemandu bas adalah 23 lah..sebab dalam teka teki tu suruh bayangkan saya pemandu bas..betul tak?? :-) :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-10 12:29


Pada 28-03-10 11:37 , risya_liyana posting:

!!! QUOTE !!!

nak jawab..hehe umur pemandu bas adalah 23 lah..sebab dalam teka teki tu suruh bayangkan saya pemandu bas..betul tak?? :-) :berfikir:


umur saudari 23 ye? kalau umur saudari 23, betullah jawapan saudari tu...hehehehe...

ada sesiapa nak bagi teka-teki lagi tak? kalau ada, tulis saja kat sini... kalau tak ada, saya teruskan kepada teka-teki lain pula... 8-)


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 28-03-10 13:13


teruskan saja lah..nanti kalau sahabat-sahabat lain ada, tulis lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 28-03-10 13:15


saya da 1 teka teki, tapi tak tahulah kot2 dah pernah ada sebelum ni..
benda apa kat beli hari ni, esok dah expired date?

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-10 17:32


Pada 28-03-10 13:15 , risya_liyana posting:

!!! QUOTE !!!

saya da 1 teka teki, tapi tak tahulah kot2 dah pernah ada sebelum ni..
benda apa kat beli hari ni, esok dah expired date?


heheh...ada juga benda yang beli hari ni esok dah expired...
yalah...rasanya macam tau apa...tapi saya tak tau apa pula bendanya.. hehehehe...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-10 22:22


Pada 28-03-10 17:32 , nathirah-sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-03-10 13:15 , risya_liyana posting:

!!! QUOTE !!!

saya da 1 teka teki, tapi tak tahulah kot2 dah pernah ada sebelum ni..
benda apa kat beli hari ni, esok dah expired date?


heheh...ada juga benda yang beli hari ni esok dah expired...
yalah...rasanya macam tau apa...tapi saya tak tau apa pula bendanya.. hehehehe...



macam pernah dengar lah encik anti..
suratkhabar kan? tak kira lah suratkhabar apa,utusan ke,berita harian,harian metro,sinar atau the sun.
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-10 23:07


Pada 28-03-10 22:22 , ajefikrah posting:

!!! QUOTE !!!

macam pernah dengar lah encik anti..


lepas encik, ada anti pulak?! :lol:


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 14:04


Pada 28-03-10 23:07 , nathirah-sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-03-10 22:22 , ajefikrah posting:

!!! QUOTE !!!

macam pernah dengar lah encik anti..


lepas encik, ada anti pulak?! :lol:



boleh saja. :lol:

ha,ada 1 teka teki.
apakah bendanya.
sejuk dan menakutkan tapi selesa.
:-? :-?

cuba fikir dan jawab ye.. :-D


-----------------
Tak kira sekecil mana pun sebuah janji,tanggungjawab menunaikannya adalah besar sekali..terutama bila ia membawa harapan bersamanya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 29-03-10 16:27


tahniah ajefikrah..
jawapan anda betul..100mrkah..hehe
apa ye sejuk dan mnakutkan? tapi selesa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 20:11


Pada 29-03-10 16:27 , risya_liyana posting:

!!! QUOTE !!!

tahniah ajefikrah..
jawapan anda betul..100mrkah..hehe
apa ye sejuk dan mnakutkan? tapi selesa...


dapat hadiah apa anti???
nak alamat ke pos hadiah nanti? :-D :-D :-D

yang tu,teka lah dulu anti... :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 22:39


ha,ada 1 teka teki.
apakah bendanya.
sejuk dan menakutkan tapi selesa.
:-? :-?

cuba fikir dan jawab ye.. :-D



jawapannya =air conditioning
sejuk dan selesa= udara sejuk dari aircond
menakutkan= kena bayar bil yang tinggi     :lol:
:cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 07:10


Pada 29-03-10 22:39 , Fati_bumbum posting:

!!! QUOTE !!!

ha,ada 1 teka teki.
apakah bendanya.
sejuk dan menakutkan tapi selesa.
:-? :-?

cuba fikir dan jawab ye.. :-D



jawapannya =air conditioning
sejuk dan selesa= udara sejuk dari aircond
menakutkan= kena bayar bil yang tinggi     :lol:
:cry: :cry:


tak tepatla anti Fati_bumbum ...
hmm...ok,klunya 'tak comel'.
tak kan tak boleh jawab lagi ni. :berfikir:


-----------------
Tak kira sekecil mana pun sebuah janji,tanggungjawab menunaikannya adalah besar sekali..terutama bila ia membawa harapan bersamanya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 12:08


semua benda amba nampak comel, amba takut tengok orang menangis.. jawapannya ialah ... airmata :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 13:23


Pada 30-03-10 12:08 , Fati_bumbum posting:

!!! QUOTE !!!

semua benda amba nampak comel, amba takut tengok orang menangis.. jawapannya ialah ... airmata :)


salah lah anti...ana pun tak suka tengok org menangis.tapi ana suka kalau anti tengok ana. :kelip:
teka lagi anti. :-o


:lol: :lol:


-----------------
Tak kira sekecil mana pun sebuah janji,tanggungjawab menunaikannya adalah besar sekali..terutama bila ia membawa harapan bersamanya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 15:08


Aduh...! Apa kebendanya yang comel, sejuk, ditakuti, tapi menyenangkan...?


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 20:10


Pada 30-03-10 15:08 , nathirah-sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Aduh...! Apa kebendanya yang comel, sejuk, ditakuti, tapi menyenangkan...?



!!! QUOTE !!!


pembetulan untuk anti nathirah-sadiqah .soalanya : sejuk ,menakutkan,tapi selesa.????
pembayang pertama: tak comel



Ana bagi pembayang kedua :melekat

:-D :-D :-D


-----------------
Tak kira sekecil mana pun sebuah janji,tanggungjawab menunaikannya adalah besar sekali..terutama bila ia membawa harapan bersamanya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 21:30


selesanya pakai bedak. tapi nampak tak comel dan menakutkan terutama bila dipakai banyak-banyak pada waktu malam. jawapannya ialah bedak sejuk...haha





lala

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 22:43


Pada 30-03-10 20:10 , ajefikrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-03-10 15:08 , nathirah-sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Aduh...! Apa kebendanya yang comel, sejuk, ditakuti, tapi menyenangkan...?



!!! QUOTE !!!


pembetulan untuk anti nathirah-sadiqah .soalanya : sejuk ,menakutkan,tapi selesa.????
pembayang pertama: tak comel



Ana bagi pembayang kedua :melekat

:-D :-D :-D



oh, ya ka?! Hahahaha :lol:


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 22:44


Pada 30-03-10 21:30 , Fati_bumbum posting:

!!! QUOTE !!!

selesanya pakai bedak. tapi nampak tak comel dan menakutkan terutama bila dipakai banyak-banyak pada waktu malam. jawapannya ialah bedak sejuk...haha





lala


agaknya.... :lol:
saya tak pakai benda ni...jadi tak terfikir langsung :-D


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 08:04


Pada 30-03-10 21:30 , Fati_bumbum posting:

!!! QUOTE !!!

selesanya pakai bedak. tapi nampak tak comel dan menakutkan terutama bila dipakai banyak-banyak pada waktu malam. jawapannya ialah bedak sejuk...haha





lala


ya betul!!! Tahniah anti Fati_bumbum .Anti memenangi 1 tan bedak sejuk percuma.nati pakai banyak-banyak ye.haha :lol: :lol:
Gambar siapa ni anti? ni mesti mak dia yang taruk bedak sejuk ni..:-D :-D


-----------------
Tak kira sekecil mana pun sebuah janji,tanggungjawab menunaikannya adalah besar sekali..terutama bila ia membawa harapan bersamanya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 10:44


gambar ini dapat dari makcik Gogle. minta maaf lah adik bedak sejuk ye, letak gambar adik tanpa kebenaran... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119121 saat. Lajunya....