Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Best ke jadi pensyarah...???


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Best ke jadi pensyarah...???

Please Mendaftar To Post


Oleh Best ke jadi pensyarah...???

annuur_syifa
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2009
Ahli No: 38630
Posting: 15
Dari: Kulai, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 02:34


salam...

hanya ingin meminta pandangan dan komen ahli ukhwah.com especially yang telah brkecimpung dalam kerjaya pensyarah @ bakal pnsyarah @ brcita2 dan brminat nak jadi pnsyarah @ yang sewktu dengannya...

erm,saya bakal menamatkn pngajian sekitar prtghan bulan 5 ini.baru-baru ni saya trpilih dan mendapat tawarn biasiswa serta perlu mnghadiri interview untuk mnyambung pengajian (master) under tenaga pngajar muda. Sebelum masuk universiti,saya memang tak trfikir pun nak jadi pnsyarah..tapi saya decide untuk mnghadiri intrview nanti kerana ingin mencuba...
kebanyakan kawan-kawan kuliah mnggalakkn saya untuk jadi pnsyarah,tapi saya rasa diri ini tak brkeyakinan, tak layak, dan tak memenuhi kriteria sebagai seorang pnsyarah sebab selalu gugup apabila brdpn dengan org ramai..secara generalnye,dr segi praktikal saya memang lemah dan agak sukar untuk mngubah diri ini..jadi, sekarang ni saya dalam dilema dalam memilih kerjaya sebgai seorang pnsyarah...lebih-lebih lagi kedua ibu bapa saya memang mngharapkn saya jadi pnsyarah...huhu :-(


-----------------
"Allah tidak menetapkan qadha' bagi seorang hamba-Nya kecuali qadha' itu baik baginya" ~Al-Musnad karya Imam Ahmad~


Bookmark and Share

  


  Member Information For annuur_syifaProfil   Hantar PM kepada annuur_syifa   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-03-10 22:42


Pada 25-03-10 02:34 , annuur_syifa posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

hanya ingin meminta pandangan dan komen ahli ukhwah.com especially yang telah brkecimpung dalam kerjaya pensyarah @ bakal pnsyarah @ brcita2 dan brminat nak jadi pnsyarah @ yang sewktu dengannya...

erm,saya bakal menamatkn pngajian sekitar prtghan bulan 5 ini.baru-baru ni saya trpilih dan mendapat tawarn biasiswa serta perlu mnghadiri interview untuk mnyambung pengajian (master) under tenaga pngajar muda. Sebelum masuk universiti,saya memang tak trfikir pun nak jadi pnsyarah..tapi saya decide untuk mnghadiri intrview nanti kerana ingin mencuba...
kebanyakan kawan-kawan kuliah mnggalakkn saya untuk jadi pnsyarah,tapi saya rasa diri ini tak brkeyakinan, tak layak, dan tak memenuhi kriteria sebagai seorang pnsyarah sebab selalu gugup apabila brdpn dengan org ramai..secara generalnye,dr segi praktikal saya memang lemah dan agak sukar untuk mngubah diri ini..jadi, sekarang ni saya dalam dilema dalam memilih kerjaya sebgai seorang pnsyarah...lebih-lebih lagi kedua ibu bapa saya memang mngharapkn saya jadi pnsyarah...huhu :-(




Tahniah an-nuur syifa.

bagi sayalah, yang pernah mengajar kat U hampir setahun sebagai pembantu pensyarah,
jika diberi peluang seperti ini, insyaAllah say akan ambe :-D


Pendidik orang dewasa ni bagus sangat-sangat. Orang yang dah boleh berfikir secara matang. boleh berkongsi idea, berbincang dan banyak lagilah

Macam saya sekarang, bakal nak mengajar orang yang belum matang lagi...InsyaAllah tahun depan.
tapi dalam beberapa tahun akan datang nak jadi pensyarah semula... amin

Jadi jangan fikir lama-lama ya..... :jangan:

kalau rasa sesuai ambe


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.088327 saat. Lajunya....