Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
We can't change the past, but we can change the future.
-- Anonymous

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 14 hari yang lalu
alongmina: 18 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu
budakbesar: 35 hari yang lalu
azemi: 39 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: 1 Malaysia yang sebenarnya


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» 1 Malaysia yang sebenarnya

Please Mendaftar To Post


Oleh 1 Malaysia yang sebenarnya

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 00:05


.


Sebelum Perdana Menteri Malaysia mengumumkan konsep One Malaysia, negara Israel telah pun berbuat demikian pada 1980 dengan melancarkan kempen One Israel.

Adalah amat memeranjatkan, semua yang dilakukan oleh Malaysia sentiasa berkebetulan dengan Israel malah dari segi perkataan dan angka juga amat tepat penggunaannya.

Konsep One Israel 1980

Konsep One Israel telah diumumkan oleh Yitzhak Yitzhaky pada 14 Oktober 1980 sebagai langkah menarik perhatian rakyat Israel bagi pilihanraya yang akan berlangsung pada 1999. Konsep One Israel diisytihar sebagai menunjukkan gabungan tiga parti utama Israel iaitu Labour, Gesher dan Memad.

Kemudian, One Israel diperkuatkan semula oleh pemimpin Parti Buruh iaitu Ehud Barak dalam persediaan menghadapi pilihanraya Israel 1999. Dengan pelancaran konsep One Israel, Barak mengharakan Parti Buruh berjaya menarik sokongan rakyat Israel.

Namun begitu, gagasan One Israel yang dipromosikan Parti Buruh tidak bertahan lama. Pada tahun 2000, Barak telah menyertai perjanjian Camp David bersama Yassir Arafat. Tindakan Barak menyebabkan salah satu parti gabungan iaitu Parti Gesher menarik diri.

Keluarnya Gesher dari gabungan menyebabkan berakhirnya gagasan One Israel yang dipromosikan Parti Buruh selama ini.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 00:08


.


Anwar says ‘1 Malaysia’ used to be ‘1 Israel’



Datuk Seri Anwar Ibrahim engaged in a heated exchange with Umno Youth chief Khairy Jamaludin in Parliament today. - Reuters pic
By Clara Chooi

KUALA LUMPUR, March 17 — Datuk Seri Anwar Ibrahim today linked Datuk Seri Najib Razak’s “1 Malaysia” to a previous campaign called “1 Israel”, pushing a sensitive point in a country opposed to the Zionist regime.

Debating heatedly with Umno Youth chief Khairy Jamaluddin in parliament, the opposition leader claimed Najib’s image consultants, Apco Worldwide, were led by Israelis who worked on former Israeli Prime Minister Ehud Barak’s campaign called “1 Israel”.

Despite resounding taunts from the floor, Anwar continued to claim that the consultancy was led by two Israeli leaders, one who was formerly the Israeli ambassador to the US.

“Ehud Barak hired the same company, Apco, in 1999 and they advised him to use the same concept of 1 Malaysia. And just last year, Apco advised Najib to use 1 Malaysia. You can interpret the rest on your own,” the PKR leader said

This, he added, proved that it was not true that Pakatan Rakyat (PR) was a tool used by the Jews.

At this juncture, Khairy, who is also the Rembau MP stood up to demand that Anwar showed evidence that the “1 Israel” concept was a brainchild of Apco.

Labelling the former deputy prime minister “complicit”, Khairy then questioned Anwar’s relationship with Paul Wolfowitz, known to be one of the architects to the US war against Iraq. Amid the barrage of angry shouts, Anwar admitted to his acquaintance with Wolfowitz saying he had nothing to hide and that he had met with Wolfowitz when he was a lecturer in the John Hopkins University after he was released from prison.

Earlier, Khairy clashed with Anwar first when he interrupted the parliamentary leader in his speech on how the PR-led governments had been wrongly painted as anti-Malay.

Anwar said that this was not true for the PR in Perak and in Terengganu had awarded land rights not only to the Chinese but also to a large community of the Malays.

“But when there was a shift in power, the BN stopped these policies. They cancelled them. Yet they say we are anti-Malays,” he said.

Anwar added that the BN was the one who had been awarding “mountains” to gambling tycoons, referring to the late Tan Sri Lim Goh Tong and his gambling haven of Genting Highlands.

“You can award mountains, hills to them,” he said.

Khairy then poked fun at Anwar and said, “Did you not award this same mountain to the so-called gambling tycoon when you were finance minister? Is this not true? Why don’t you answer that?” he said.

He went on to claim that Anwar had also been seen on video dancing with “the daughter of the gambling tycoon”. “You deny this? Is this not true?” he said amid raucous laughter.

Anwar then admitted to dancing but accused BN’s Muslim leaders of “guzzling” alcohol.

“They see me dance a little and they talk a lot but when it comes to them, it is ok to guzzle alcohol,” he said.

http://themalaysianinsider.com/index.php/malaysia/56583-anwar-says-1-malaysia-used-to-be-1-israel-


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 00:11


JADI SIAPA SEBENARNYA YANG MELUTUT KEPADA ZIONIS???


1- Syarikat APCO yang pernah menjadi penasihat kepada kerajaan Israel, kini dibayar sehingga 60 juta ringgit, untuk menasihati Najib dan kerajaan pimpinannya.

2- Bekas Duta Israel ke Amerika Syarikat dan bekas Duta Israel ke Jerman adalah penasihat utama Najib.

3- Slogan 1 Malaysia adalah ikutan slogan Satu Israel yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri Israel, Ehud Barak setelah mendapat nasihat yang sama daripada APCO.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 11:49


sekarang ada siapa yang mahu menyokong dan mendokong gagasan 1M ni???

jika anda diam maknanya anda sokong lah tu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 12:07


sedang menanti komen anda tentang 1 malaysia ni...saya dari awal lagi tak sokong


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 21:26


hehe..bagus2...nak tanya pula pendapat anda tentang gambar ni pula..



ni ..israel punya... boleh klik untuk masuk web untuk mengetahui lebih lnjut slogan ni ... ISRAEL 4 ALL

ni slogan israel

/

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 19-03-10 21:34


Pada 19-03-10 11:49 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang ada siapa yang mahu menyokong dan mendokong gagasan 1M ni???

jika anda diam maknanya anda sokong lah tu



Apa lah masalah dengan hang ini? Ini lah akibat dan akhirnya bila manusia menjadi taksub akan tiap yang sesuatu.

:jangan: :jangan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

cruncing
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39239
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 22:25


Pada 19-03-10 21:34 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-10 11:49 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang ada siapa yang mahu menyokong dan mendokong gagasan 1M ni???

jika anda diam maknanya anda sokong lah tu



Apa lah masalah dengan hang ini? Ini lah akibat dan akhirnya bila manusia menjadi taksub akan tiap yang sesuatu.

:jangan: :jangan:


Salam...
Setuju sangat.... dengan hafeezzul, Orang macam ini tak payah layan.... Dia saja yang betul... 8-)


-----------------
Kita adalah apa yang kita fikirkan.......


Bookmark and Share

  


  Member Information For cruncingProfil   Hantar PM kepada cruncing   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 01:18


kepada hafeezul dan cruncing,sila saksikan rakaman video ni...dah terbukti 1 Malaysia ni diceduk dari 1 Israel...kurang2 saya bagi bukti-bukti JELAS dan ramai disini TAK AMBIL KISAH bukan setakat itu malah MEMANDANG SEBELAH MATA saja bila ANAK & KRONI MAMAK KERALA jadi AHLI dalam SYARIKAT ARAK DAN JUDI GENTING




SEKARANG SIAPA SEBENARNYA MELUTUT CAKAP ZIONIS???

http://www.youtube.com/watch?v=k0PbjUYAEfo&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=VjKR66WlZXQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=1J8qnypvGGg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=11g7iRTsZAo&feature=related


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 01:27


1 malaysia ni banyak ceduk idea dari 1 israel


ni lagi bukti-bukti bukan setakat idea siap fund pun ada


BUKA MATA besar-besar...amanah saham 1 malaysia ni pun ceduknya dari One Israel Fund dan ia DIMALAYSIAKAN


http://imdavidlee.com/latest-malaysian-unit-trust-amanah-saham-1malaysia/


.

http://www.oneisraelfund.org/


Nah sekarang nak kata saya apa????cakap apa pun pada saya jadi saya bagi BUKTI


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 01:51


haa mai sini lagi tengok

agak-agak dia berucap di mana ya????


tu bendera apa berbintang2 biru tu???


.


:lucu: :lucu: :lucu:

yang depan tu pula lambang apa ya????sama tak dengan menatang haram jadah ni

.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 09:04


aiksssssssssssssssssssssssssssssssss

beredit pulak post SYA_RYN ye...


bagus bagus...
silap sendiri....tutup semua.. tutup... biar oorg nampak KITA saja yang BAIK SEMUA....
aib orang... buka semua.. telanjangkan.... biar org tau.. biar....

****sama saja sebenarnya dua dua. gila kuasa


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 10:26


Apakah menjadi kesalahan jika kita mengambil manfaat dan kebaikan atas slogan itu?

Adakah dengan mengambil gagasan 1 Malaysia maka boleh dilabelkan kita sebagai 1 Israel?

Yahudi juga mempromosikan Facebook dan akhirnya meletakkan org Islam hatta Ulama menggunakan nya untuk berdakwah.

Jika ianya gagasan yang baik,memberikan perpaduan, memupuk sikap kasih sayang antara kita...Adakah ianya jugak tidak baik?

Saya lebih berminat membincangan topik ini dari sudut Islam. tapi jika sudut ini dibincangkan secara politik. Inilah hasil yang akan kita dapat.


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 10:43


Pada 20-03-10 09:04 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

aiksssssssssssssssssssssssssssssssss

beredit pulak post SYA_RYN ye...


bagus bagus...
silap sendiri....tutup semua.. tutup... biar oorg nampak KITA saja yang BAIK SEMUA....
aib orang... buka semua.. telanjangkan.... biar org tau.. biar....

****sama saja sebenarnya dua dua. gila kuasa

apa yang edit kak,,,benda tu realll..bukan edit semata-mata...

tengok link ni..KLIK SINI BUKN EDIT

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 11:56


Pada 20-03-10 10:43 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-10 09:04 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

aiksssssssssssssssssssssssssssssssss

beredit pulak post SYA_RYN ye...


bagus bagus...
silap sendiri....tutup semua.. tutup... biar oorg nampak KITA saja yang BAIK SEMUA....
aib orang... buka semua.. telanjangkan.... biar org tau.. biar....

****sama saja sebenarnya dua dua. gila kuasa

apa yang edit kak,,,benda tu realll..bukan edit semata-mata...

tengok link ni..KLIK SINI BUKN EDIT



jadi apa masalahnya???apa kaitan dengan dalam negara kita ya :-? :-? :-?


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 12:07


Pada 20-03-10 10:26 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Apakah menjadi kesalahan jika kita mengambil manfaat dan kebaikan atas slogan itu?

Adakah dengan mengambil gagasan 1 Malaysia maka boleh dilabelkan kita sebagai 1 Israel?

Yahudi juga mempromosikan Facebook dan akhirnya meletakkan org Islam hatta Ulama menggunakan nya untuk berdakwah.

Jika ianya gagasan yang baik,memberikan perpaduan, memupuk sikap kasih sayang antara kita...Adakah ianya jugak tidak baik?

Saya lebih berminat membincangan topik ini dari sudut Islam. tapi jika sudut ini dibincangkan secara politik. Inilah hasil yang akan kita dapat.




ni lagi mesti baca tak habis.......engrfeez,apa jadah pergi hire orang israel jadi penasihat dalam 1 malaysia ni???siap ada salam 1 malaysia pula tu mana datang dari langit agaknya...

dulu dah lah dengan islam hadhari....dah terang-terang hadhari tak ada canang juga

awak ingat owner facebook tu tak pantau ke aktiviti2 penggunanya????

http://www.youtube.com/watch?v=KpLNlSKugHw


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 20-03-10 12:14


Pada zaman Mahathir dahulu, mereka menggunakan khidmat Saachi& Saachi Advertising yang turut menjadi perunding bagi Coke dan Bill Clinton.

Nampaknya zaman Najib, guna apco Worldwide pula. Sama-sama Yahudi. Inilah golongan yang menjadikan orang kafir sebegai ulama' dan kitab mereka.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 12:28


Pada 20-03-10 11:56 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-10 10:43 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-10 09:04 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

aiksssssssssssssssssssssssssssssssss

beredit pulak post SYA_RYN ye...


bagus bagus...
silap sendiri....tutup semua.. tutup... biar oorg nampak KITA saja yang BAIK SEMUA....
aib orang... buka semua.. telanjangkan.... biar org tau.. biar....

****sama saja sebenarnya dua dua. gila kuasa

apa yang edit kak,,,benda tu realll..bukan edit semata-mata...

tengok link ni..KLIK SINI BUKN EDIT



jadi apa masalahnya???apa kaitan dengan dalam negara kita ya :-? :-? :-?

hehe..sudah tau cendana pula,, da tau pura2 tanya lagi..slogan israel for all...PAS for all...so benda ni seolah-olah sama...jadi macam mana tu???apa komen anda..jawab2..jawab tak jawab...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 14:32


bukan anda yang edit topik anda sendiri sya_ryn...

'org yang mengedit' tu sahaja yang tau dia punya kerja ;) tapi buat-buat senyap di sini


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 20:16


Pada 20-03-10 12:28 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-10 11:56 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-10 10:43 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-10 09:04 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

aiksssssssssssssssssssssssssssssssss

beredit pulak post SYA_RYN ye...


bagus bagus...
silap sendiri....tutup semua.. tutup... biar oorg nampak KITA saja yang BAIK SEMUA....
aib orang... buka semua.. telanjangkan.... biar org tau.. biar....

****sama saja sebenarnya dua dua. gila kuasa

apa yang edit kak,,,benda tu realll..bukan edit semata-mata...

tengok link ni..KLIK SINI BUKN EDIT



jadi apa masalahnya???apa kaitan dengan dalam negara kita ya :-? :-? :-?

hehe..sudah tau cendana pula,, da tau pura2 tanya lagi..slogan israel for all...PAS for all...so benda ni seolah-olah sama...jadi macam mana tu???apa komen anda..jawab2..jawab tak jawab...


sama ke???objektif PAS adalah ISLAM jadi agama islam memang untuk semua...tapi yang 1 malaysia ni apa pula???siap ada salam 1 malaysia lagi???tu macam mana pula saya ryn??? :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 21:22


Pada 20-03-10 20:16 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!



sama ke???objektif PAS adalah ISLAM jadi agama islam memang untuk semua...tapi yang 1 malaysia ni apa pula???siap ada salam 1 malaysia lagi???tu macam mana pula saya ryn??? :-D

hehe..tanya lagi sama ke tak...soal objektif?hehe..dahtu objektif 1malaysia apa??ke tak tau ni...tu lah..belajar tinggi-tinggi duduk hentam org sana sini...ni lagi..dahtu yang anda gembar gemburkan tu sama ke ? paling jelas yang anda paparkn ni, konsep tak sama...nama pun da lain,maksd pun da lain, hala tuju pun da lain. pndekatan pun da lain..


sama saja ertinya dengan apa-apa perkara yang bekenaan dengan israel...cuma pkara dan konsep ni sgaja dipolitikkn untuk tarik rakyat..dan nak huru harakan ptdbiran najib..bukan tak tahu pmbngkg ni,,,salah sbsr zarah pun akan dicari..ni kan pula konsp besar...lagilah nak dihuru harakan...

dulu dikaitkan dengan malaysia malaysian..sekarang one israel..entah selepas ini apa benda lagi..kot2 onerashdin...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 22:17


Pada 20-03-10 21:22 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-10 20:16 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!



sama ke???objektif PAS adalah ISLAM jadi agama islam memang untuk semua...tapi yang 1 malaysia ni apa pula???siap ada salam 1 malaysia lagi???tu macam mana pula saya ryn??? :-D

hehe..tanya lagi sama ke tak...soal objektif?hehe..dahtu objektif 1malaysia apa??ke tak tau ni...tu lah..belajar tinggi-tinggi duduk hentam org sana sini...ni lagi..dahtu yang anda gembar gemburkan tu sama ke ? paling jelas yang anda paparkn ni, konsep tak sama...nama pun da lain,maksd pun da lain, hala tuju pun da lain. pndekatan pun da lain..


sama saja ertinya dengan apa-apa perkara yang bekenaan dengan israel...cuma pkara dan konsep ni sgaja dipolitikkn untuk tarik rakyat..dan nak huru harakan ptdbiran najib..bukan tak tahu pmbngkg ni,,,salah sbsr zarah pun akan dicari..ni kan pula konsp besar...lagilah nak dihuru harakan...

dulu dikaitkan dengan malaysia malaysian..sekarang one israel..entah selepas ini apa benda lagi..kot2 onerashdin...hehe


cuba saya ryn googl2 sikit cari rakaman terbaru dari dalam dewan parlimen yang mana konsep ni dah pun didedahkan siapa yang menajanya.....siap ambil jadi penasihat lagi tu bayar gaji mahal pula tu :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 23:14


Pada 20-03-10 22:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

]

cuba saya ryn googl2 sikit cari rakaman terbaru dari dalam dewan parlimen yang mana konsep ni dah pun didedahkan siapa yang menajanya.....siap ambil jadi penasihat lagi tu bayar gaji mahal pula tu :-D

da habis google da..masuk pembngkang dah, pro bn da..nak yahoo lagi..da..tapi masih org yang sama juga yang mengatakan benda tu...hehe... biasalah trick pembangkang....tak hbis2 membangkang..

satu saja persoalan, APA POINT nak bagi GEMBAR GEMBURKAN PERKARA NI? ADA RAKYAT MATI TAK DENGAN DIPERKENALKN KONSEP NI, HHEHE... 8 nilai tu da baca ke tak..ke nak kaitkan juga dengan 8 nilai 1israil....hehe..APA TUJUAN ANDA dan PIHAK ANDA HEBOH2 benda NI....HEHE..nak LINDUNGI DIRI sendiri yang sebenarnya sendiri yang BERSTONGKOL dengan ISRAEL?

layan anda ni takkan hbis..anda tetap dengan ketaksuban anda...hehe...walaupun ribut sekali taufan melanda,,anda still begini....haha...kecuali tsunami agaknya, anda lari lintang pukang... :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-10 21:43


Pada 20-03-10 23:14 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-10 22:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

]

cuba saya ryn googl2 sikit cari rakaman terbaru dari dalam dewan parlimen yang mana konsep ni dah pun didedahkan siapa yang menajanya.....siap ambil jadi penasihat lagi tu bayar gaji mahal pula tu :-D

da habis google da..masuk pembngkang dah, pro bn da..nak yahoo lagi..da..tapi masih org yang sama juga yang mengatakan benda tu...hehe... biasalah trick pembangkang....tak hbis2 membangkang..

satu saja persoalan, APA POINT nak bagi GEMBAR GEMBURKAN PERKARA NI? ADA RAKYAT MATI TAK DENGAN DIPERKENALKN KONSEP NI, HHEHE... 8 nilai tu da baca ke tak..ke nak kaitkan juga dengan 8 nilai 1israil....hehe..APA TUJUAN ANDA dan PIHAK ANDA HEBOH2 benda NI....HEHE..nak LINDUNGI DIRI sendiri yang sebenarnya sendiri yang BERSTONGKOL dengan ISRAEL?

layan anda ni takkan hbis..anda tetap dengan ketaksuban anda...hehe...walaupun ribut sekali taufan melanda,,anda still begini....haha...kecuali tsunami agaknya, anda lari lintang pukang... :lol:


hehehe supaya jangan ada rakyat yang tertipu dengan mainan 1 Malaysia ni...terang-terang ambil penasihat zionis sampai bayar 60 juta......mesti saya ryn pun sokong juga kan3 :lol: :lol: :lol:

lebih baik hebohkan supaya semua buka mata luas2 tak adalah yang tertipu dengan slogan retorik ni....lepas tu tuduh orang jadi bersekongkol dengan israel ni lagi lawak :lol: :lol:

saya ryn pergi tengok si MAMAK KERALA tu tanya dia berapa deret zionis belakang dia :lol: :lol: :lol:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-10 11:36


salam kasihan negara kita...teringat zaman dimana raja-raja melayu dipaksa menerima tuan penasihat british...

nak urus negara pun kena minta pandangan luar..

lantas .. kebanyakan urusan negara mesti ada sedikit sebanyak pengaruh daripada tuan penasehat...

dan sekarang zaman dah berubah kebanyakannay berpolitik ala CIA..muslihat, tipu daya, pengkhianatan..skandal...ni semua mainan..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-10 12:03


betul tu zulman...sila tengok pic dan apa function APCO ni

.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 23-03-10 12:15


Pada 22-03-10 21:43 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!



saya ryn pergi tengok si MAMAK KERALA tu tanya dia berapa deret zionis belakang dia :lol: :lol: :lol:



Nampaknya Rashdin masih guna istilah 'Mamak Kerala'. Sedangkan Nabi menyuruh orang yang membawa assobiyah agar menggigit kemaluan bapa mereka.

Tergamakkah Rashdin?

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-10 14:56


Pada 23-03-10 12:15 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-10 21:43 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!



saya ryn pergi tengok si MAMAK KERALA tu tanya dia berapa deret zionis belakang dia :lol: :lol: :lol:



Nampaknya Rashdin masih guna istilah 'Mamak Kerala'. Sedangkan Nabi menyuruh orang yang membawa assobiyah agar menggigit kemaluan bapa mereka.

Tergamakkah Rashdin?



terlalu marah sangat dengan dia bila lihat balik sejarah kehancuran dia....sebab tu ada yang panggil dia mahazalim dan mahafiraun


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 25-03-10 21:55


Apabila marah, cakap ikut lepas, nafsu amarah mengatasi akal...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 00:44


Pada 25-03-10 21:55 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Apabila marah, cakap ikut lepas, nafsu amarah mengatasi akal...



fakta sudah ada tapi masih tutup mata....di tempat lain sudah lama kena tembak

.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-10 11:10


Pada 29-03-10 00:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-10 21:55 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Apabila marah, cakap ikut lepas, nafsu amarah mengatasi akal...



fakta sudah ada tapi masih tutup mata....di tempat lain sudah lama kena tembak

.

ala tak hairan pun dengan pembangkang ni. dr zaman tunku abd rahman pun, semua salah..hehe..sebelum najib paklah jadi mngsa, islam hadhari lah apala..dikta islam ajaran barulah..apa lah..da namanya pembangkang, memang membangkang selama mana tak menguasai putrajaya...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 23:56


Pada 29-03-10 11:10 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-10 00:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-10 21:55 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Apabila marah, cakap ikut lepas, nafsu amarah mengatasi akal...



fakta sudah ada tapi masih tutup mata....di tempat lain sudah lama kena tembak

.

ala tak hairan pun dengan pembangkang ni. dr zaman tunku abd rahman pun, semua salah..hehe..sebelum najib paklah jadi mngsa, islam hadhari lah apala..dikta islam ajaran barulah..apa lah..da namanya pembangkang, memang membangkang selama mana tak menguasai putrajaya...hehe


masih nak bangkang lagi????ni ada lagi bukti-bukti kerjasama apco dengan kerajaan malaysia dalam projek 1 malaysia

http://www.fara.gov/docs/4561-Exhibit-AB-20090727-8.pdf


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 07:57


Kerajaan yang adalah kerajaan yang ketandusan idea, sebab mereka memerintah negara ini bukan berdasarkan idea yang dibangunkan sendiri oleh mereka tetapi sekadar menirunya dari musuh-musuh Islam (baca: BARAT).

Benarlah sabda Nabi saw, bahawa akan ada orang Islam yang mengikuti yahudi sejengkal demi sejengkal sehingga kalau yahudi masuk ke lubang biawak mereka pun akan turut menurutinya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 01-04-10 15:52


Banyak fakta dan bukti yang didedahkan DSAI tentang perkaitan Kerajaan Malaysia dengan Apco, begitu juga dengan Idea 1 Malaysia dan 1 Israel. Tetapi, pelik pula apabila Datuk Seri Nazri Aziz menyatakan DSAI tidak mengemukakan sebarang bukti. Apakah dia buta mata, buta huruf atau buta hati hingga tidak boleh memahami?

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-04-10 12:33


sila refer blog anwar untuk bukti yang nyata

http://anwaribrahimblog.com/2010/03/31/dokumen-perjanjian-antara-apco-worlwide-dengan-kerajaan-malaysia/


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 12:29


kalau sesiapa pun yang kata kalau dia tu orang UMNO, mesti salah kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 03-04-10 12:56


Ye memang salah.
Kerana UMNO tu aqidahnya sekular, memisahkan agama dari kehidupan.
Kalau anda nak mengatakan UMNO itu parti Islam atau pemerintahan hari ini adalah pemerintah yang sah di sisi syara, mari berhujah dengan saya. Kalau anda boleh buktikan secara fakta dan dalil syara', saya akan tinggalkan HT dan masuk UMNO. Jika tidak, anda berhenti menyokong UMNO dan tinggalkan fikrah aliran Salafi (tidak semua salafi begini) yang mempertahan kerajaan sekular hari ini. Warga ukhwah boleh jadi saksi hujah-hujah kita. Sahutlah jika anda yakin anda benar dijalan Allah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 09:46


haaa,ni lagi bukti-bukti pertemuan kerajaan dengan wakil APCO

.

.

.

.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 10:45


salam kerajaan Dan DS Najib kena jawab dengan profesional... itulah tindakan sebaik-baiknya...bukan mengantung ketua pembangkang ni..ia bakal beri banyak peluru kepada pembangkang..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 12:28


Pada 08-04-10 10:45 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

salam kerajaan Dan DS Najib kena jawab dengan profesional... itulah tindakan sebaik-baiknya...bukan mengantung ketua pembangkang ni..ia bakal beri banyak peluru kepada pembangkang..




dan ia sudah secara langsungnya sudah pun beri banyak peluru.....terkini menteri JPM sudah mula memberi jawapan yang agak tidak masuk akal kepada rakyat


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 12:41


Pada 08-04-10 09:46 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

haaa,ni lagi bukti-bukti pertemuan kerajaan dengan wakil APCO

.

.

.

.



haha,,ini yang saya ryn kata FITNAH...UMNO dan KERAJAAN MALAYSIA sendiri tidak kata ini fitnah,,saya ryn saja kata fitnah...huhuhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 12:51


Pada 08-04-10 12:41 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-04-10 09:46 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

haaa,ni lagi bukti-bukti pertemuan kerajaan dengan wakil APCO

.

.

.

.



haha,,ini yang saya ryn kata FITNAH...UMNO dan KERAJAAN MALAYSIA sendiri tidak kata ini fitnah,,saya ryn saja kata fitnah...huhuhu..



islam dan zionis duduk sebelah menyebelah :lol: :lol: :lol:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 14:41


Pada 01-04-10 07:57 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Kerajaan yang adalah kerajaan yang ketandusan idea, sebab mereka memerintah negara ini bukan berdasarkan idea yang dibangunkan sendiri oleh mereka tetapi sekadar menirunya dari musuh-musuh Islam (baca: BARAT).

Benarlah sabda Nabi saw, bahawa akan ada orang Islam yang mengikuti yahudi sejengkal demi sejengkal sehingga kalau yahudi masuk ke lubang biawak mereka pun akan turut menurutinya.


ana setuju dan pendedahan oleh rashdin juga logik di akal dan bersertakan bukti-bukti sekali,buat ana berfikir bagaimana agaknya malaysia pada masa akan datang,hmmm.. :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-04-10 11:22


Pada 08-04-10 14:41 , ibtisam_nisa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-10 07:57 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Kerajaan yang adalah kerajaan yang ketandusan idea, sebab mereka memerintah negara ini bukan berdasarkan idea yang dibangunkan sendiri oleh mereka tetapi sekadar menirunya dari musuh-musuh Islam (baca: BARAT).

Benarlah sabda Nabi saw, bahawa akan ada orang Islam yang mengikuti yahudi sejengkal demi sejengkal sehingga kalau yahudi masuk ke lubang biawak mereka pun akan turut menurutinya.


ana setuju dan pendedahan oleh rashdin juga logik di akal dan bersertakan bukti-bukti sekali,buat ana berfikir bagaimana agaknya malaysia pada masa akan datang,hmmm.. :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:


berusaha untuk selamatkan negara ni dari dijual


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.164558 saat. Lajunya....