Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ...tak expert drive on KL...


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ...tak expert drive on KL...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...tak expert drive on KL...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-03-10 22:04


salam..

saya punya problem lah..nampak macam remeh..tapi bila lama-lama rasa ia isu serius untuk diri saya..

masalah saya adalah, saya tak expert bilamana drive masuk kl.. sejak dulu lagi..bukan tak pernah p kl, saya ni mmbesar d kl, tapi bila sekolah menengah bpindah ke kg so da tak berapa familiar sangat lah jalan-jalan kat sana.. Kalau p pun sekali skala dan tentu saja bukan saya yang drve.

Kalau saya p seorang-seorang atau dengan kawan-kawan (yang mereka tu bukan dr kl atau tak ada lesen mandu) saya prefer ajak mereka p kl naik tren saja.. memang selalu jugak kena kutuk pasal nama saja org sini (sekarang duduk sebuah kg dkt2 dengan putrajaya) tapi tak berani masuk kl drive..

bukan jugak tak pernah cuba..pernah..tapi akhirnya sesat barat.. pernah kena attend intvw kat kg pandan, masa p ok..tapi masa balik masya ALLAH..........elok-elok boleh sampai rumah 45 minit boleh jadi 2 jam..pasal sesat punya hal lah..lepas tu kan, memang taubat nasuha lah...

sekarang ni kononnya nak atasi masalah saya pakai lah gps..tapi setakat ni guna untuk drve luar sgor kl saja..pada saya..better p jb dr masuk kl..haha...

so..bagaimana ek nak atasi masalah remeh macam ni..malu jugak kekdanag..saya memang d akui jenis lemah bab nak ingat-ingat jalan...tapi Kalau ulang alik 2 3x boleh jadi ingat..tapi jalan-jalan kat kl yang memang berubah2 ni..huh...entah lah.. :berfikir:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-10 22:31


em...sama lah kita....
ingatkan saya seorang saja yang selalu lupa or tak ingat jalan....
kalau nak pergi KL biasa saya ikut jalan yang sama or tempat yag biasa pergi saja..
kalau tak, mesti sesat lah...
kadang-kadang lebih selesa naik tren saja...parking saja kereta kat stesen tren...hehe
senang sebab dah ada guide....hehe


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

nailofar_hamidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2008
Ahli No: 35797
Posting: 43
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-10 22:57


Pada 14-03-10 22:04 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!



..pada saya..better p jb dr masuk kl..haha...





Salam...saya tinggal d jb dan of course lah memang tak mahir jalan KL cuma teringat kata-kata seorang pensyarah dr KL yang datang menjenguk studentnya yang praktikal di ofis saya.

"Jalan di JB pening..jalan d KL senang"

nampkanya "opposite" lah dengan pendapat syemarly. :berfikir:


-----------------
e-mail:[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nailofar_hamidahProfil   Hantar PM kepada nailofar_hamidah   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-10 09:31


saya tau naik tren saja.... masuk tren duduk pejam mata dengar KLCC KLCC buka mata turun... huhuhuhu...


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 15-03-10 13:25


kalau hafal jalan memang susah , sebab sentiasa berubah. dulu tak ada bulatan tiba-tiba sekarang dah ada, flyover dan macam-macam lagi. sekarang guna gps saja lagi senang. dulu kalau nak pergi mana-mana dalam kl ni kalau tak lalu, cari dudlu kat google maps, mark mana tempt atau bagunan yang mudah nampak atau yang dah tau... tapi 1st sekali buat cari tempat yang dituju tu dekat dengan stesen lrt, kalau dekat naik saja lrt, jimat masa, minyak and duit parking.

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-03-10 15:18


Pada 14-03-10 22:57 , nailofar_hamidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-03-10 22:04 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!



..pada saya..better p jb dr masuk kl..haha...





Salam...saya tinggal d jb dan of course lah memang tak mahir jalan KL cuma teringat kata-kata seorang pensyarah dr KL yang datang menjenguk studentnya yang praktikal di ofis saya.

"Jalan di JB pening..jalan d KL senang"

nampkanya "opposite" lah dengan pendapat syemarly. :berfikir:




hehe..pada saya jb tu tak lah complicated macam kl ni tau..kl sini selalu ada lencongan.. bak kata idzam hari ni ada bulatan mmgu depan tak ada da..smalam ada fluover esok tak ada da..haha.. saya hanya ibaratkan antara jb dan kl...jb pun tak lah susah sangat sebab jb bukannya besar pun..pergi mai pergi mai tang tu... maybe lecturer awak tu 1st time masuk jb agaknya..hehe


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 15-03-10 17:45


lagi 1klu duduk kl kena planning betul kalau nak keluar..kadang-kadang jalan yang dekat tu tak semestinya sampai cepat dan jalan yang jauh tu sampai lambat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-03-10 18:57


Wawa seorang yang cepat panic, kalau nak diceritakan, memang takut juga nak redah jalan KL ni, dengan bawa anak-anak kecil lagi.. tapi Wawa ada sebab2 (motivasi) yang kukuh, yang membuatkan Wawa jadi berani drive sekitar KL berpandukan sgnboard semata-mata.

Ha, u all pun kena ada 'motivasi' yang boleh memberanikan diri u all juga seperti Wawa.. Sekadar beri petua :-D


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-10 22:35


Saya pun tak biasa dengan jalan di KL, kalau perlu redah sajalah, berpandukan signboard. Hajat di hati nak beli GPS tapi belum ad bajet lebih lagi.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 15-03-10 23:30


Betul itu pakai GPS saja, confirm tak sesat...tapi mungkin jem dan jalan jauh sikit..sebab GPS tak tau short cut...

hehehe....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 03:26


saya ada masalah yang sama juga..
tak lah duduk kl, tapi banyak urusan kat kl..
tips yang selalu saya gunerkan adalah macam ini..

1. semak ramalan cuaca dulu..kalau hujan, jalan jam, dan akan menyukarkan lagi perjalanan.

2. macam yang dicdangkan oleh @izdham, check tempat yang nak dituju kat google maps, sebab KL dalam google maps lebih jelas dan update.

3. Dah jumpa dalam maps, carik bangunan sekitar yang boleh jadi mark, contohnya times square ke, klcc ke, tapi masalah jugak, kadang-kadang kena pusing jauh baru ar sampai destinasi..

4. kalau tak ada gps, atau mobile web, saya akan catat atas kertas tempat2 yang akan saya jumpa dulu sebelum sampai ke destinasi, maknanya kalau jumpa tempat itu maka saya berada atas track yang betul..

setakat ini saja saya dapat kongsi..=)


-----------------
.: Nafsu itu ibarat batu yang berat. Jika diangkat dengan iman yang kuat dan dilontar ke dalam lautan takwa. Maka tengelamlah nafsu itu :.


Bookmark and Share

  


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 14:53


erm...setakat ni memang Kalau p tmpat2 lain yang skain dr kaw tengah bandaraya KL saya akan buat macam cadangan izham dan sazuwi tu..cari land mark dulu... tapi untuk aplikasikan d tengah-tengah kotaraya...kena fikir 2x..sebab da ada pngalaman yang tak best gara-gara drive sendiri akhirnya sesat..haha...ahad ni try lah p pwtc drive kereta..haha


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 15:15


salam..saya masa kerja kl 2 tahun lepas,oklah jalan kat sana..yang penting kena selalu jalan-jalan..hehe..sebab sbulan macam tu jalan dah berubah..kalau hafal jalan pun kengkadang ttibe saja mereka buat jalan ke..so,kena cuba biasakan dengan jalan alternatif lain untuk ke sesuatu destinasi tu..


-----------------
bersama meninggikan martabat ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 17:03


marly... duduk kat mana ? kalau PWTC... better naik train saja.. .. naik STAR..turun kat stesen bandaraya. jalan kaki 5 minit dah sampai. situ parking susah dan mahal.

rule dia senang saja. kalau kita duduk kat kawasan tu . kita akan expert kawasan tu.

saya duduk area KL. Kalau suruh cari jalan kat S Alam ke Klang ke.. Kuantan ke.. JB ke.. confirm sesat.. kalau tanya area KL..Insya Allah..takdahal punya. kengkadang tak tau nama jalan. tapi bila sebut nama bangunan ke. biasanya boleh tau bagaimana? nak pergi.


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 17:56


hehe rdiwira..saya Kalau p pwtc selalunye akan naik erl transit dr putrajaya...turun d tasik selatan dan ambil star sampailah pwtc tu..haha..senang saja...tapi nak explore punya pasal saja nak try lah drve..tu pun punya keberanian...huhu..saya dr dengkil :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 21:13


rdwira : kalau dr dengkil...ikut besraya... masuk jalan tun razak... keluar kat pwtc..lepas jalan pekeliling


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 23:48


Pada 15-03-10 09:31 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

saya tau naik tren saja.... masuk tren duduk pejam mata dengar KLCC KLCC buka mata turun... huhuhuhu...



sah2 lah tidur tuu..ish!ishh!!kalau org tua masuk, sah2 lah tak nampak.pandai ngelak erkk??

Campak lah pagi mana, kalau dah kaki zzz...zzz juga lah..hehe..jangan marah, nanti cepat tuaa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 09:45


salam...saya ni membesar di kl hampir 20 tahun tapi tu lah jalan-jalan di kl memang saya fail sebab tak rajin sangat nak keluar.asik duduk rumah saja.

nanti da dapat kereta siapla satu kl saya round2..haha.nak explore jalan punya pasal.hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

nor_207
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.01.2010
Ahli No: 39013
Posting: 36
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 12:42


Sesat tu biasa lah, saya pun tak expert juga jalan kl, tapi kalau dah terpaksa, main redah saja, sebelum nak pergi tu, tanya kawan-kawan sikit pasal jalan tu, lepas itu tawakal saja ikut saja signboard he..he..


-----------------
Ya Allah, bantulah aku untuk redha dengan apa yang belum Engkau tentukan untukku dan jadikanlah aku hamba yang bersyukur atas nikmat-Mu


Bookmark and Share

  


  Member Information For nor_207Profil   Hantar PM kepada nor_207   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 20:42


saya lebih selesa drive kat kl sebab

- jalan banyak tanda. Kalau sesat boleh trial and error untuk pusing balik ke rumah.lepas itu time2 jem tu sempat lagi untuk berpk jalan mana nak susur kat depan.

Kalau sesat luo kl..... (pernah banyak kali terutama Kalau area putrajaya) huh..... berpeluh nak cari jalan pusing. lebih-lebih Kalau termasuk jalan sehala. menangis lah.....duduk kiri silap-silap tempat u-turn kat belah kanan. duduk kanan silap-silap ada pulak jalan untuk u turn kat belah kiri


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 22:00


Pada 17-03-10 20:42 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!



Kalau sesat luo kl..... (pernah banyak kali terutama Kalau area putrajaya) huh..... berpeluh nak cari jalan pusing.




haha...actually putrjaya tu tak lah complicated sangat...kaalu konfuz pun still boleh cool pasal putrajaya jalannye tak sebizi d kl...memang lengang Kalau bukan waktu pagi dan petang...weekend apathlagi :D cuma Kalau nak bepeluh tu biasanya nak carai parking kat komplex kerajaan saja..tnpat2 lain ok lagi...huhu


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 17-03-10 23:08


sesat di kl memang susah, nak2 kalau tersalah masuk jalan , berkilo2 meter baru boleh U-turn tu kdng2 boleh membawa sesat ke arah lain pula bila nak u-turn..

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 23:39


Pada 15-03-10 15:18 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!



kl sini selalu ada lencongan.. bak kata idzam hari ni ada bulatan mmgu depan tak ada da..smalam ada fluover esok tak ada da..haha..



salam..

hehe.. sorry syemarly, adeyh tak tahan saya gelak. sampai tergerak hati nak komen kat topic ni pada hari yang bersejarah ni! huhu. patutnye semalam tak ada flyover, hari ni ada lah.. apa pula semalam ada flyover hari ni dah tak ada.. hehehe...

ikut pengalaman saya lah kan.... signboard kat KL dan klang valley malah seluruh selangor ni sememangnya memeningkan dan menambah sesatkan orang-orang yang tak tau jalan... ada sesiapa nak setuju tak? hehe..

saya pun selalu gunakan google map dan prepare sebelum nak ke suatu destinasi yang saya tak tahu jalannya... suka gunakan aplikasi From and To, kemudian jot down routes dia. ikut lah satu-satu. very accurate.

berkenaan jalan-jalan di KL, kena beranikan diri dan kena berani mencuba. kalau sesat, redha saja lah dan anggap tu semua proses untuk mempelajari jalan.... untuk pengetahuan pada masa hadapan pula.. :D


p/s : suka try jalan... kadang-kadang memang macam cari nahas.. tapi exploring tu best. :)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-03-10 08:22


@syemarly: kak ipar saya yang memang org putrajaya pun boleh sesat nak balik rumah.... sampai habis minyak kereta tu... inikan pulak saya org luo dari situ....


@shye:pada saya yang rabun IT ni....gps ni menambah kesesatan saya untuk mencari jalan keluo. ehehehe


**kes saya tahun 2002, satu semester terperap malas nak balik rumah yang sekangkang orang utan dari serdang.sesaja try balik rumah naik bas. sampai kat pudu gelabah. pelik tak pernah tengok rupa jalan. terus turun bas & jalan kaki sampai puduraya. lepas itu telefon makcik tanya apa no bas untuk balik rumah sebab 3 jam tunggu bas tak nampak2.rupanya tempat tunggu bas pun dah berubah. maunye sebab hal tu sampai sekarang Kalau makcik teringat benda tu jenuh saya kena gelak sampai berair mata dia. ampeh betul.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-03-10 09:29


Pada 17-03-10 23:39 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-03-10 15:18 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!



kl sini selalu ada lencongan.. bak kata idzam hari ni ada bulatan mmgu depan tak ada da..smalam ada fluover esok tak ada da..haha..



salam..

hehe.. sorry syemarly, adeyh tak tahan saya gelak. sampai tergerak hati nak komen kat topic ni pada hari yang bersejarah ni! huhu. patutnye semalam tak ada flyover, hari ni ada lah.. apa pula semalam ada flyover hari ni dah tak ada.. hehehe...

ikut pengalaman saya lah kan.... signboard kat KL dan klang valley malah seluruh selangor ni sememangnya memeningkan dan menambah sesatkan orang-orang yang tak tau jalan... ada sesiapa nak setuju tak? hehe..






hahaha...gelak lah lagi..gelak...huhu..mana tau kot2 blind spot ke...hehe

setju jugak..tapi Kalau tmpat2 tu kita da tetiap hari jalan sure tak sesat lah..soalnye yang p jarang-jarang ni...hehe... pada saya Kalau dr selatan sgor nak ke utara sgor...mudah sangat sebab jlan straight saja..tapi tengah-tengah kat area klang tu yang kantoi sikit..hhuhu...nak buat bagaimana..da namanya lembah klang...haha... :lol:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 18-03-10 10:44


apa kesimpulan yaqng boleh dibuat.. kalau anda tinggal dikawasana tersebut dan rajin berjalan2 nescaya anda tidak akan kesesatan.

kalau masuk putrajaya pun sama juga macam KL... kalau terlajak...kena lah pusing bukit tu. unless kalau anda tau shortcut nak potong jalan mana. begitu juga kalau kat KL..kalau dah terlajak ...dan kalau dah biasa..tau saja nak masuk celah bangunan mana..nak pergi tempat yang dituju.

yang beza putrajaya dengan Kl cuma kesesakannya sahaja..


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127387 saat. Lajunya....