Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 20 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Jom Jawab Teka Teki ini...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Jom Jawab Teka Teki ini...

Please Mendaftar To Post


Oleh Jom Jawab Teka Teki ini...

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 14:48


salam...
jom jawab teka teki ini...

1)Kuih apa yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?

2)Pintu apa yang walaupun dengan 10 org pun tak boleh nak tolak?

3)Binatang apa power Karate?

4)Saya ada 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?

5)Tukang apa yang kalau dipanggil, dia menjenguk ke atas?


selamat menjawab!!! :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 15:14


dah pernah baca...
entah-entah dah ada dalam forum ni...


-----------------
http://semua-barangmurah.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 10-03-10 16:58


2. pintu lif agaknya sebab nak buka bukan kena tolak
5. tukang gali kubur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 10:55


Pada 10-03-10 16:58 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

2. pintu lif agaknya sebab nak buka bukan kena tolak
5. tukang gali kubur..



jawapan 2 salah...cuba lagi :-D

jawapan 5..betul lah tu...(sambil tepuk tangan..)

terima ksih kerana menjawab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-10 18:26


salam..nak try jawab..hehe
2) pintu yang kan tarik lah..
4)saya adalah penipu...mana da makhluk macam 2..
betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-03-10 17:02


Pada 11-03-10 18:26 , risya_liyana posting:

!!! QUOTE !!!

salam..nak try jawab..hehe
2) pintu yang kan tarik lah..
4)saya adalah penipu...mana da makhluk macam 2..
betul tak?


(sambil tepuk tangan lagi kuat...)
syabas...jawapan teka teki lain??cuba lah lagi..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-03-10 20:43


Biasa dah soalan ni...

jawapannya:
1)Kuih salah bikin (buat)...
2)Pintu yang bertanda 'tarik'...
3)Kuda belang - sebab banyak belt hitam :p
4)Saya adalah penipu - sebab manalah ada jelama macam tu...
5)Tukang gali kubur - sebab waktu dia gali liang lahat kat bawah, bila orang panggil, dia akan jenguk ke atas...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109188 saat. Lajunya....