Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa yang menolak kata-kata buruk terhadap kehormatan diri saudaranya, nescaya Allah menolak api neraka daripada mengenainya pada hari kiamat.
-- -- Hadis riwayat Ahmad dan Tirmizi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: cantikkan blog anda


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» cantikkan blog anda

Please Mendaftar To Post


Oleh cantikkan blog anda

husninamalin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.10.2007
Ahli No: 31363
Posting: 44
Dari: gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 21:52


Assalamualaikum ahli room semua...
harap dapat lah bertukar2 pandangan sesiapa yang ada blog...
sila promote blog anda...
:-D

memang agak susahlaa nak mendekorasikan blog...harap-harap sahabat semua dapat berkongsi tips untuk 'mencantikkan lagi blog'...



---www.greenpeace4islam.blogspot.com----



Bookmark and Share

  


  Member Information For husninamalinProfil   Hantar PM kepada husninamalin   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 22:23


salam..saya pun tak pandai sangat blog2 ni..tapi kalau tak keberatan awak boleh layari maribinalog.com..web ni agak bagus juga,.kita boleh rujuk banyak perkara tentang blog..hehe..


http://husnadaie.blogspot.com

:kelip: ~saLam Ukhwah~

Bookmark and Share

  


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

mariatul_qibtiah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2005
Ahli No: 13588
Posting: 9
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 22:43


salam...

saya tak ada bloglaa..rasa macam nak buat...tapi,takut tak dapat beri komitmen pula..huhu..

kenapa saudari2 kat atas ada blog? whats your main purpose?


-----------------
Sesungguhnya kita merancang,Allah juga merancang.Tetapi,perancangan Allah adalah yang terbaik kerana akal manusia tak tercapai dek hikmah yang akan mendatang.


Bookmark and Share

  


  Member Information For mariatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada mariatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

husninamalin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.10.2007
Ahli No: 31363
Posting: 44
Dari: gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 22:51


Pada 04-03-10 22:43 , mariatul_qibtiah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

saya tak ada bloglaa..rasa macam nak buat...tapi,takut tak dapat beri komitmen pula..huhu..

Kenapa saudari2 kat atas ada blog? whats your main purpose?


salam saudari qibtiah...

purpose??
bagi saya lah mungkin blog boleh jadi satu wardah untuk berkongsi2 pandangan (2 pun jika ada visitors lah)...
lagi satu blog ni boleh juga tempat meluahkan isi hati tentang diri sendiri, masyarakt dan dunia....

waallahualam... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For husninamalinProfil   Hantar PM kepada husninamalin   Quote dan BalasQuote

husninamalin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.10.2007
Ahli No: 31363
Posting: 44
Dari: gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 22:53


Pada 04-03-10 22:23 , shyra_husna posting:

!!! QUOTE !!!

salam..saya pun tak pandai sangat blog2 ni..tapi kalau tak keberatan awak boleh layari maribinalog.com..web ni agak bagus juga,.kita boleh rujuk banyak perkara tentang blog..hehe..


http://husnadaie.blogspot.com

:kelip: ~saLam Ukhwah~


thank you saudari husna di atas mklumat enti... pening juga nak decorate blog...
memerlukan kesbaran...

Bookmark and Share

  


  Member Information For husninamalinProfil   Hantar PM kepada husninamalin   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-03-10 05:37


Saya menulis blog untuk menyatakan pandangan dan pendapat saya tentang apa sahaja yang terlintas di fikiran. Sudi-sudikanlah berkunjung.

http://isa777.multiply.com

Psstt... Cantik tak signature saya??? he he he...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-10 07:05


untuk decoration, pada saya, blog yang best decoration nya se simple yang boleh.

yang tidak mangganggu tujuan asal blog dan tidak melambatkan proses loading blog.

kadang-kadang ada yang decorate blog sampai pengunjung sukar untuk membaca isi2 blog.

ini seterusnya akan mengurangkan keinginan pengunjung untuk terus bertandang.

seeloknya, kurangkanlah penambahan gadget2 yang tidak begitu penting. :)


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

  


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-10 07:41


http://drainbowscookies.blogspot.com blog saya ni simple saja.... tapi if sesiapa nak buat kenduri kahwin memang sesuai sangat buka blog ni nak buat tempahan......


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-03-10 10:19


Terdapat istilah "weblog"...

Apa sebenarnya maksud istilah tersebut? Adakah ia gabungan laman sebuah website dan blog?

Contoh istilah yang saya temui ialah "Weblog Ini Mungkin Sedang Dipantau".

http://isa777.multiply.com


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

husninamalin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.10.2007
Ahli No: 31363
Posting: 44
Dari: gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-10 22:28


Pada 05-03-10 07:05 , nhuda posting:

!!! QUOTE !!!

untuk decoration, pada saya, blog yang best decoration nya se simple yang boleh.

yang tidak mangganggu tujuan asal blog dan tidak melambatkan proses loading blog.

kadang-kadang ada yang decorate blog sampai pengunjung sukar untuk membaca isi2 blog.

ini seterusnya akan mengurangkan keinginan pengunjung untuk terus bertandang.

seeloknya, kurangkanlah penambahan gadget2 yang tidak begitu penting. :)



betul juga saudari bagitahu tu...blog saya tu agak juga lah dengan gadget2....mungkin penilaian dari segi isi2 posting bukan dekorasi... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For husninamalinProfil   Hantar PM kepada husninamalin   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-10 04:11


!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-10 22:28 , husninamalin posting:
betul juga saudari bagitahu tu...blog saya tu agak juga lah dengan gadget2....mungkin penilaian dari segi isi2 posting bukan dekorasi... :-(


dekorasi blog juga penting untuk menaikkan mood membaca.
seperti juga rumah, kita perlu hiaskan dengan berkesan untuk menaikkan mood penghuni.

untuk blog, dekorasi perlulah sesuai dengan tema blog dan gadget2 yang tidak berkenaan seeloknya tidak diletakkan.

bagi yang internet connection laju, ianya tidak memberi masalah besar untuk loading.
tapi kalau internet pengunjung to slow, boleh kurang2kan minat seseorang untuk bertandang.

gadget yang sedikit akan mencantikkan, tetapi gadget yang banyak akan menyerabutkan.

mengenai tema, contohnya, kalau blog pasal cake, backery, bolehlah letak background sweet yang memberi mood makanan.

untuk blog berinformasi, sangat penting untuk memilih background yang memudahkan pembaca untuk membaca dah tidak meletihkan mata. dan background paling sesuai adalah yang berwarna cerah.

maaf ye, ini berdasarkan pengalaman saya dan rakan-rakan sebagai pengunjung blog2 berinformasi.

-------
blog saya :)


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

  


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

husninamalin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.10.2007
Ahli No: 31363
Posting: 44
Dari: gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-10 12:31


harap saudari nhuda dapat memberi penilaian kat blog saya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For husninamalinProfil   Hantar PM kepada husninamalin   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-10 13:55


harap dapat komen blog saya juga..time kasih


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-10 14:17


ada beberapa orang yang jenguk blog saya, mereka cakap blok saya nice, cute dan cantik..hhehee..saya sendiri pun tak tahu apa yang mereka cakap tu...haha

buka ni http://bilamasa.wordpress.com/

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-10 15:37


Pada 06-03-10 14:17 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

ada beberapa orang yang jenguk blog saya, mereka cakap blok saya nice, cute dan cantik..hhehee..saya sendiri pun tak tahu apa yang mereka cakap tu...haha

buka ni http://bilamasa.wordpress.com/


blog sya_ryn (bilamasa.wordpress) tu memang nice, info senang dibaca. gadget2 yang diletakkan juga tidak mengganggu proses loading dan tidak menyerabutkan.

itulah yang dikatakan gadget yang sedikit akan mencantikkan blog 8-)

--------
blog saya :)


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

  


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-10 15:46


Pada 06-03-10 13:55 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

harap dapat komen blog saya juga..time kasih



Ya Allah, sedapnya keropok lekor.
keseluruhan blog kepok lekor tu memang ok dan simple cuma masa loading agak lama.

saya tak pasti Kenapa, kemungkinan besar disebabkan skript untuk slide tu sangat berat.

kalau ada pilihan yang lain, yang skript nya lebih ringan, elok juga ditukar.

untuk blog bisnes, kita kena pastikan, yang masuk ke blog kita terus dapat info mengenai blog dan tidak mengambil masa yang lama untuk loading.

tapi keseluruhannya memang ok dan nice ;-)

-----------
blog saya :)


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

  


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-10 15:55


Pada 06-03-10 12:31 , husninamalin posting:

!!! QUOTE !!!

harap saudari nhuda dapat memberi penilaian kat blog saya....


blog husniamalin yang greenpeace kan.

ok, masa untuk loading blog tu, tak lama, jadi ok.
gadget pun tak banyak, kira sekadar decoration yang perlu sajalah.

background pemandangan tu ok, tapi background hitam untuk tulisan tu akan memenatkan mata yang membaca.

tak dapat dinafikan, background hitam memang mencantikkan, namun jika isinya panjang lebar, elok ditukar ke warna cerah.

tujuan utama, kita nak pengunjung membaca isi2 tulisan kita, bukan?

background hitam sesuai untuk blog yang lebih memaparkan gambar, dan isinya tidak banya untuk dibaca. ;-)

----------------
blog saya :)


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

  


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-03-10 21:44


huh.. saya dulu boleh lah kata aktf berblog.. tapi lama kelamaan saya makin tak berkomitmen untuk berblog lagi..banyak benda lain d realiti boleh saya buat.. banyangkan..Kalau berblog..nak taiping tu berapa lama...belum lagi nak fikir apa nak ditulis..lain lah Kalau copy paste nenek saya pun boleh buat..haha... so sejak tak axtf lagi ni saya tak lah rasa tertekan sangat... saya prefer kommit pada ruangan forum macam ni..slain boleh share anytg kat forum juga boleh luahkan apa benda lah yang patut..bbanding kat blog..kita coret rasa hati tak ada sapa yang respon...syok sendiri sajala ..haha


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Deby_sahria
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16918
Posting: 1
Dari: Tarakan City

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-03-10 23:56


Assalamu'alaykum ..
my virtual home, sila berkunjung yaaks , mohon saran dan pendapat untuk kemajuan blog saya. Keep Ukhwah, ^_^ syukron before..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Deby_sahriaProfil   Hantar PM kepada Deby_sahria   Pergi ke Deby_sahria's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 10:26


Pada 06-03-10 15:37 , nhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-10 14:17 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

ada beberapa orang yang jenguk blog saya, mereka cakap blok saya nice, cute dan cantik..hhehee..saya sendiri pun tak tahu apa yang mereka cakap tu...haha

buka ni http://bilamasa.wordpress.com/


blog sya_ryn (bilamasa.wordpress) tu memang nice, info senang dibaca. gadget2 yang diletakkan juga tidak mengganggu proses loading dan tidak menyerabutkan.

itulah yang dikatakan gadget yang sedikit akan mencantikkan blog 8-)

--------
blog saya :)

ye ke...hehe..terima kasih

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 14:59


Bagi yang tahu serba sedikit mengenai html, boleh cuba Firebug untuk edit template blog mengikut minat dan keinginan.

Untuk memastikan anda tidak tersilap edit html template tu, boleh guna tips ni (hanya untuk pengguna Mozilla Firefox):

1) buka browser firefox
2) klik extra kat bahagian atas tu.
3) klik Add-ons
4) search Firebug
5) add Firebug to Firefox
6) restart browser
7) buka apa-apa website nampak logo firebug kat kanan bawah (kecik saja)
8 ) tekan logo tu
9) terkeluar lah benda kat bawah ni.



10) sekarang anda boleh main-main adjust page tu suka hati guna html.
bolehlah try adjust lebar, color, besar tulisan, apa-apa ajalah.

bila dah dapat bagaimana yang berkenan dihati, kena ingatlah sebelum tukar betul-betul dalam edit html template.

selamat bermain2    

-------------------
blog saya :)


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

  


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 21:42


alhamdulillah....bagusnya ada info macam ni....dapat banyak maklumat baru...thanks.....


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 17:21


Pada 06-03-10 15:46 , nhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-10 13:55 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

harap dapat komen blog saya juga..time kasih



Ya Allah, sedapnya keropok lekor.
keseluruhan blog kepok lekor tu memang ok dan simple cuma masa loading agak lama.

saya tak pasti Kenapa, kemungkinan besar disebabkan skript untuk slide tu sangat berat.

kalau ada pilihan yang lain, yang skript nya lebih ringan, elok juga ditukar.

untuk blog bisnes, kita kena pastikan, yang masuk ke blog kita terus dapat info mengenai blog dan tidak mengambil masa yang lama untuk loading.

tapi keseluruhannya memang ok dan nice ;-)

-----------
blog saya :)




time kasih..cuma saya tak tau macam mana nak bagi ramai masuk...huhu


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

zackwaniskandar
Warga Rasmi
Menyertai: 10.03.2010
Ahli No: 39452
Posting: 6
Dari: Kuala Lumpur

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 12:39


LAYARILAH BLOG AR OASIS UNTUK DAPATKAN HARGA LAPTOP dan HP DENGAN HARGA RUNTUH.



http://aroasis.blogspot.com/


-----------------





Bookmark and Share

  


  Member Information For zackwaniskandarProfil   Hantar PM kepada zackwaniskandar   Pergi ke zackwaniskandar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12983 saat. Lajunya....