Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 23 jam, 35 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu
muslimin23: 20 hari yang lalu
kasih_kekasih: 23 hari yang lalu
syahidatul: 26 hari yang lalu
raudhahasanah: 28 hari yang lalu


Kelakar
Topik: TEKA TEKI


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» TEKA TEKI

Please Mendaftar To Post


Oleh TEKA TEKI

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-10 11:51


1) Semua haiwan jadi monyet,monyet jadi apa?
jawapan: Jadi banyak.

2) Antara ekor lembu dengan ekor tikus… ekor mana
yang lebih panjang & Kenapa?
jawapan: ekor tikus lebih panjang sebab mencecah
lantai

3) Dari banyak banyak burung, burung mana jaga
atuknya sendiri?
jawapan: Burung belatuk aaa

4) Kalau kereta berhenti apa yang turun dulu ….?
jawapan: Speedometer turun dulu

5) Kalau bas kemalangan dan bas tu terjatuh ke dalam
sungai, apa yang masih hidup lagi walaupun bas tu dalam air…?
jawapan: road tax dia arrr….

6) kereta apa yang bolih jalan dari pokok ke pokok?
jawapan: nissan 323 (tree to tree)

7) apa yang paling pandai dalam makmal?
jawapan: termometer sebab banyak degree :-p

8) Kumpulan Orang Asli Paling Berjaya
jawapan: O.A.pergi (Orang Asli Gombak)

9) Kumpulan Rock yang Paling wangi
jawapan: MAY (Bau Sabun)
:lucu:


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

recessbox
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2010
Ahli No: 39107
Posting: 25
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-03-10 17:42


ni bukan teka-teki tapi koleksi teka-teki....
letak banyak-banyak lagi...ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For recessboxProfil   Hantar PM kepada recessbox   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-03-10 18:50


wah...best juga teka-teki ni....
saya memang minat teka-teki kelakar macam ni..
sebab boleh buat org pening....hehe


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 10:21


resting your mind before continue workin'


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 03-03-10 11:09


membuatkan otak sentiasa digunakan...dapat mngelakkan mengantuk...kita mengantuk sebab otak tak bekerja..jadi kalau ngantuk main teka teki..


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 15:46


bagus-bagus, satu koleksi teka teki yang baik


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 16:25


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 16:27


binatang apa yang terbang dalam laut??

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-10 16:56


Pada 03-03-10 16:27 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

binatang apa yang terbang dalam laut??

:-)



pari


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 13:34


ikan pari boleh penyu pun boleh... huhuhu


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 20:34


Pada 04-03-10 13:34 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

ikan pari boleh penyu pun boleh... huhuhu



Kenapa jawapan 'penyu' pun boleh?
sebab pergerakan kaki dan tangan dia ke....? :berfikir:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 21:21


Pada 03-03-10 16:27 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

binatang apa yang terbang dalam laut??

:-)



obor-obor..huhuhu beterbangn kew terapun-apung??hahahah


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-10 09:16


bukan.. jawapannya ialah..

lalat yang terbang dalam kapal selam..

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-10 10:49


Pada 05-03-10 09:16 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

bukan.. jawapannya ialah..

lalat yang terbang dalam kapal selam..

:-)



uhuk uhuk..... luar biasa jawapannya :-D


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-03-10 19:16


habis tu apa jawapannya....?

buat suspens saja.....heheh


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 21:30


salam....

Kenapa pirate suka tutup mata sebelah......?

jawab2....hehe


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 23:30


Pada 07-03-10 21:30 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

salam....

Kenapa pirate suka tutup mata sebelah......?

jawab2....hehe



Nanti tak nampak kalau tutup kedua-duanya belah mata, :-D


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 00:08


Ada lima pasang stokin direndam di dalam laut merah.
Setiap pasang stokin itu berwarna putih, hijau, biru, kuning dan hitam.
Apa akan terjadi kepada semua stokin tersebut?



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 10:11


Pada 08-03-10 00:08 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

Ada lima pasang stokin direndam di dalam laut merah.
Setiap pasang stokin itu berwarna putih, hijau, biru, kuning dan hitam.
Apa akan terjadi kepada semua stokin tersebut?



basah lah.. :-D


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 11:50


Pada 08-03-10 10:11 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-10 00:08 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

Ada lima pasang stokin direndam di dalam laut merah.
Setiap pasang stokin itu berwarna putih, hijau, biru, kuning dan hitam.
Apa akan terjadi kepada semua stokin tersebut?



basah lah.. :-D



nasib baik bukan jawapannya merah... huhuhu :-D


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 12:13


Pada 07-03-10 23:30 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-10 21:30 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

salam....

Kenapa pirate suka tutup mata sebelah......?

jawab2....hehe



Nanti tak nampak kalau tutup kedua-duanya belah mata, :-D



bijak2..... :berfikir:
anak siapa ni....? :berfikir:
boleh buat abang angkat ni.....hehe :lucu:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 13:29


ni teka - teki jugak :

10) Bolehkah seorang lelaki mengahwini sahabat baik balunya?


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 13:46


Pada 08-03-10 13:29 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

ni teka - teki jugak :

10) Bolehkah seorang lelaki mengahwini sahabat baik balunya?



erm... boleh kottt....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 21:01


Pada 08-03-10 13:46 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-10 13:29 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

ni teka - teki jugak :

10) Bolehkah seorang lelaki mengahwini sahabat baik balunya?



erm... boleh kottt....



mana boleh....lelaki tu dah mati, tu pasal ada balu :-P


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 21:03


nah satu lagi soalan teka-teki senaman otak...

Di depan dua ekor itik, ada dua ekor itik. di belakang dua ekor itik, ada dua ekor itik. di sebelah dua ekor itik juga ada dua ekor itik. Berapa ekorkah itik yang ada?


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 00:21


Pada 08-03-10 21:03 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

nah satu lagi soalan teka-teki senaman otak...

Di depan dua ekor itik, ada dua ekor itik. di belakang dua ekor itik, ada dua ekor itik. di sebelah dua ekor itik juga ada dua ekor itik. Berapa ekorkah itik yang ada?



errr, itik ada satu ekor saja kut...


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 00:22


Pada 08-03-10 12:13 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-10 23:30 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-10 21:30 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

salam....

Kenapa pirate suka tutup mata sebelah......?

jawab2....hehe



Nanti tak nampak kalau tutup kedua-duanya belah mata, :-D



bijak2..... :berfikir:
anak siapa ni....? :berfikir:
boleh buat abang angkat ni.....hehe :lucu:



anak kepada mak & ayah saya :kelip:


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 10:46


Pada 09-03-10 00:21 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-10 21:03 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

nah satu lagi soalan teka-teki senaman otak...

Di depan dua ekor itik, ada dua ekor itik. di belakang dua ekor itik, ada dua ekor itik. di sebelah dua ekor itik juga ada dua ekor itik. Berapa ekorkah itik yang ada?



errr, itik ada satu ekor saja kut...



hmmm...logik jugak...tapi itu bukan jawapannya.

tahniah kerana mencuba....usaha lagi.....

ada sesiapa yang boleh jawab ke ???


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 13:42


Pada 09-03-10 10:46 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 00:21 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-10 21:03 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

nah satu lagi soalan teka-teki senaman otak...

Di depan dua ekor itik, ada dua ekor itik. di belakang dua ekor itik, ada dua ekor itik. di sebelah dua ekor itik juga ada dua ekor itik. Berapa ekorkah itik yang ada?



errr, itik ada satu ekor saja kut...



hmmm...logik jugak...tapi itu bukan jawapannya.

tahniah kerana mencuba....usaha lagi.....

ada sesiapa yang boleh jawab ke ???



tentulah ada berekor-ekor itik..

haha..


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 15:37


Pada 09-03-10 13:42 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 10:46 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 00:21 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-10 21:03 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

nah satu lagi soalan teka-teki senaman otak...

Di depan dua ekor itik, ada dua ekor itik. di belakang dua ekor itik, ada dua ekor itik. di sebelah dua ekor itik juga ada dua ekor itik. Berapa ekorkah itik yang ada?



errr, itik ada satu ekor saja kut...



hmmm...logik jugak...tapi itu bukan jawapannya.

tahniah kerana mencuba....usaha lagi.....

ada sesiapa yang boleh jawab ke ???



tentulah ada berekor-ekor itik..

haha..



yaaa... betooooolllll .......berekor-ekor...











tapi berapa ekor ? :-D

cuba lagi ya...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 15:48


hmmm...nampaknya tak berapa 'cair' IQ kita kat sini ....

masih belom ada yang mampu menjawab teka-teki saya...

tak pa....saya bawakan cabaran seterusnya...

2) Berapa banyakkah tanah di dalam lubang sedalam tiga kaki dan berdiameter 9 kaki?

3) Seekor siput terperangkap di dalam perigi sedalam 30m. Setiap hari ia memanjat setinggi 3m, tapi kemudian jatuh semula sejauh 2m kerana kepenatan. Berapa lamakah masa diperlukan oleh siput tersebut untuk keluar dari perigi?

4) Apakah mungkin seseorang yang lahir dan hidup di Kuala Lumpur tapi dikebumikan di Sarawak?

dipersilakan....menjawabnya


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 19:36


Pada 09-03-10 00:22 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-10 12:13 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-10 23:30 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-10 21:30 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

salam....

Kenapa pirate suka tutup mata sebelah......?

jawab2....hehe



Nanti tak nampak kalau tutup kedua-duanya belah mata, :-D



bijak2..... :berfikir:
anak siapa ni....? :berfikir:
boleh buat abang angkat ni.....hehe :lucu:



anak kepada mak & ayah saya :kelip:




ok...nanti tolong sampaikan salam pada mak ayah ek....
' Assalamualaikum '......... :-D


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

peace2all
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2010
Ahli No: 39443
Posting: 9
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 11:59


Pada 09-03-10 00:21 , hasanrijal posting:
!!! QUOTE !!!

Pada 08-03-10 21:03 , myhoney posting:
!!! QUOTE !!!

nah satu lagi soalan teka-teki senaman otak...

Di depan dua ekor itik, ada dua ekor itik. di belakang dua ekor itik, ada dua ekor itik. di sebelah dua ekor itik juga ada dua ekor itik. Berapa ekorkah itik yang ada?



errr, itik ada satu ekor saja kut...



hmmm...logik jugak...tapi itu bukan jawapannya.

tahniah kerana mencuba....usaha lagi.....

ada sesiapa yang boleh jawab ke ???


4 agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For peace2allProfil   Hantar PM kepada peace2all   Quote dan BalasQuote

peace2all
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2010
Ahli No: 39443
Posting: 9
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 12:21


betul ke tak jawapan ini?
2.tak ada tanah dalam lubang 2
3.30 hari agaknya....
4.dia hidup kat kuala lumpur tapi mati kat serawak....he..he..he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For peace2allProfil   Hantar PM kepada peace2all   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 15:01


Pada 10-03-10 11:59 , peace2all posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 00:21 , hasanrijal posting:

4 agaknya...


hisssh...macamana kira ni....matematik mazhab mana ni :-D

salaaaahhh.....


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 15:05


Pada 10-03-10 12:21 , peace2all posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke tak jawapan ini?
2.tak ada tanah dalam lubang 2
3.30 hari agaknya....
4.dia hidup kat kuala lumpur tapi mati kat serawak....he..he..he...


bijak...soalan kedua tepat jawabannya......dalam lubang mana ada tanah....

soalan ketiga - salah
soalan keempat - salah

saya bagi soalan bonus pulak ....


apakah bendanya yang ada tengah tapi tak ada tepi.....

yaaa kalau dapat jawab ni akak bagi hadiah tabik spring...toingg toingg... :lol: :lol:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

peace2all
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2010
Ahli No: 39443
Posting: 9
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 17:04


jawapan no.3 tu 27 hari betul ke tak??
soalan 1,4, dengan 5 tgah fikir ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For peace2allProfil   Hantar PM kepada peace2all   Quote dan BalasQuote

peace2all
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2010
Ahli No: 39443
Posting: 9
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 17:10


bukan3 silap 28 hari lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For peace2allProfil   Hantar PM kepada peace2all   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 11:35


Ada seorang lelaki yang bisu pergi ke SuperMarket untuk membeli berus gigi...

Pekerja:Encik nak beli apa???

Lelaki bisu : (Membuat gaya sedang memberus gigi)

Pekerja: (Mengangguk lalu mengambil berus gigi)

Lelaki bisu : (Membayar lalu pergi)


Pada suatu hari...

Ada pula seorang lelaki yang pekak pergi ke SuperMarket untuk membeli spekmata...

Pekerja:Encik nak beli apa???

Lelaki pekak : .......................

agak-agaknya apakah gaya yang harus si lelaki pekak tu buat??



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

peace2all
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2010
Ahli No: 39443
Posting: 9
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 14:40


dia cakap sajalah dia nak spekmata...dia bukannya bidu...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For peace2allProfil   Hantar PM kepada peace2all   Quote dan BalasQuote

peace2all
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2010
Ahli No: 39443
Posting: 9
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 14:42


salah tulis bakan bidu tapi bisu dar

Bookmark and Share

    


  Member Information For peace2allProfil   Hantar PM kepada peace2all   Quote dan BalasQuote

peace2all
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2010
Ahli No: 39443
Posting: 9
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 14:43


salah tulis lagi bukan lah,ha3

Bookmark and Share

    


  Member Information For peace2allProfil   Hantar PM kepada peace2all   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 15:33


LELAKI PEKAK TU BUAT TAK TAU... DIA TERUS MENCARI


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 15:45


Pada 10-03-10 17:10 , peace2all posting:

!!! QUOTE !!!

bukan3 silap 28 hari lah.....


good.....yang ni pun betul...

yang lain-lain masih tak betul :-D


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 21:34


ada 10 ekor burung sedang terbang di langit, tiba-tiba guruh berdentum dengan kuat..

6 ekor burung terus terbang dengan rilek dan tanpa masalah,namun 4 ekor burung telah jatuh kebumi..

Soalannya, kenapakah 4 ekor burung itu jatuh kebumi?



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 21:46


Pada 11-03-10 21:34 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

ada 10 ekor burung sedang terbang di langit, tiba-tiba guruh berdentum dengan kuat..

6 ekor burung terus terbang dengan rilek dan tanpa masalah,namun 4 ekor burung telah jatuh kebumi..

Soalannya, kenapakah 4 ekor burung itu jatuh kebumi?



fuh susahnya.....mahu pedih otak nak cari jawapan ini...

mmmm.....yang 6 ekor tu pekak agaknya tu pasal 4 ekor yang terkejut saja jatuh kat bumi.

macam mana ?? boleh terima tak ??


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 22:00


Pada 11-03-10 21:34 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

ada 10 ekor burung sedang terbang di langit, tiba-tiba guruh berdentum dengan kuat..

6 ekor burung terus terbang dengan rilek dan tanpa masalah,namun 4 ekor burung telah jatuh kebumi..

Soalannya, kenapakah 4 ekor burung itu jatuh kebumi?




mungkin sebab yang 4 ekor tu tutup telinga kut...


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-03-10 00:36


kasihan myhoney sampai pedih otak....boleh juga diterima jawapan tu..tapi ikut skima jawapan (hehehe)..jawapan hasanrijal lebih tepat...

Kerana 4 ekor burung itu menutup telinga dengan kepaknya dan menyebabkan burung2 itu tidak dapat terbang seperti biasa...dan jatuh..

(teringat pulak masa saya di sekolah rendah dulu...sedang naik basikal sms pulang dr sekolah,ada bas lalu dengan habuk dan asap yang hitam..saya pun tutup mata sb tak nak kan habuk dan asap bas tu...tiba-tiba, gedebuk!! jatuh dalam longkang..huhu..senasib dengan burung2 tadi)



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 10-05-10 13:22


banyak-banyak haiwan... haiwan apa yang pemurah????kawan-kawan jawab jangan tak jawab....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-05-10 16:22


Pada 10-05-10 13:22 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

banyak-banyak haiwan... haiwan apa yang pemurah????kawan-kawan jawab jangan tak jawab....



aahhhhh...susahnya.....

beruang agaknya...errr bunyi macam berwang...banyak wang lah tu...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-05-10 17:12


teka teki teka teko,
ular masuk dalam mangkuk,
siapa jawab kena ...........................(sila jawab)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-05-10 23:46


Pada 10-05-10 17:12 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

teka teki teka teko,
ular masuk dalam mangkuk,
siapa jawab kena ...........................(sila jawab)



kena kutuk....

:-D


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-10 07:39


Pada 02-03-10 11:51 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!



6) kereta apa yang bolih jalan dari pokok ke pokok?
jawapan: nissan 323 (tree to tree)





ada ye nissan 323? saya ingat mazda saja ada..


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-10 14:09


Pada 10-05-10 16:22 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-05-10 13:22 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

banyak-banyak haiwan... haiwan apa yang pemurah????kawan-kawan jawab jangan tak jawab....



aahhhhh...susahnya.....

beruang agaknya...errr bunyi macam berwang...banyak wang lah tu...



HUHUHU BUKAN-BUKAN TAPI HAMPIR DAH.... JAWAPANNYA KAMBING... EMMMBBBEEKKKKK(AMBIK) :-D


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-10 14:15


BANYAK-BANYAK HAIWAN, HAIWAN APA YANG BOLEH BERANAK DAN BOLEH BERTELUR.... JAWAB JANGAN TAK JAWAB


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 11:52


Pada 11-05-10 14:15 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

BANYAK-BANYAK HAIWAN, HAIWAN APA YANG BOLEH BERANAK DAN BOLEH BERTELUR.... JAWAB JANGAN TAK JAWAB




siput bab* lah


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.169278 saat. Lajunya....