Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Hadiah Harijadi Apa Yang Diberi.


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Hadiah Harijadi Apa Yang Diberi.

Please Mendaftar To Post


Oleh Hadiah Harijadi Apa Yang Diberi.

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 16:02


Assalamualaikum

Ingin bertanya kepada sahabat-sahabat, hadiah apakah yang selalu diberi ketika majlis harijadi seseorang seperti suami/isteri/sahabat/ibu/bapa/abang/kakak/adik atau untuk seseorang yang dekat dengan anda.

Saya tahun lepas beri;

1. Ayah&Ibu - Kad birthday/Belanja Makan
2 .Kakak & Abang - Kad Birthday
3. Anak saudara - Beg sekolah
4. Tunang - Kad Birthday & Bunga + Coklat


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 16:10


mak ayah : jamuan makan dari kami adik beradik untuk birthday dedua + anniversary(satu bulan yang sama)

adik beradik: pun jamuan makan juga sebab kami lahir bulan yang sama.

anak saudara: mainan + baju.. (todler lagi)

suami: apa yang nampak perlu pada masa itu. Kalau tak ada kepentingan untuk dia guna, memang dia bagi kat org lain(sabar saja lah...)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 16:19


salam,

handmade ....birthday card or apa-apa saja....

lebih LUHUR .... .... .... ....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 16:24


erm.. rasa macam budak-budak pula thread ni.. tapi tak apa lah..

parent: belanja makan (biasa mereka nak satay saja)
adik beradik: buku2 / magizines
anak saudara: stationaries / toys
'ehem-ehem' : biarlah rahsia.. :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 16:30


Pada 27-02-10 16:24 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. rasa macam budak-budak pula thread ni.. tapi tak apa lah..



ahaha...apa salahnya bertukar idea, tiap-tiap tahun bagi benda sama boring jugak..so nak tukar2 pendapat..mungkin ada idea yang lebih baik kan...

menghargai seseorang kan dituntut dalam Islam mengikut kemampuan masing

tapi 'ehem-ehem' rahsia pula... :-P


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 20:53


Pada 27-02-10 16:24 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. rasa macam budak-budak pula thread ni.. tapi tak apa lah..

parent: belanja makan (biasa mereka nak satay saja)



yang ni memang tak ada tandingan. Kalau tak mesti minta burger banjir @ roti canai . Kalau had dua ni memang setiap minggu kena beli :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 22:09


hadiah apa ye tahun lepas....em....

parent: biasanya baju or belanja makan....

siblings: depends lah apa yang mereka nak tapi ikut kemampuan lah...

kawan-kawan: card or cenderamata....

anak-anak buah: depends yang mereka minat lah...biasanya, beg or stationery set

si dia: pernah bagi buku, baju etc.....belanja makan....hehe

lagi pada siapa ek.................fikir dulu lah.....hehe


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 22:28


soalnye kadang-kadang kita punya bithday pun kita kena keluar belanja..haha...biasa part ni kawan-kawan lah yang request..haha


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 22:30


Pada 27-02-10 22:28 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

soalnye kadang-kadang kita punya bithday pun kita kena keluar belanja..haha...biasa part ni kawan-kawan lah yang request..haha




emmm...sometimes ada lah juga...tapi biasanya kawan-kawan bagi kita request....bestnya....! :-D


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-03-10 12:40


Asyik belanja saja, tak ada ke hadiah yang unique sikit, tak kreatif betul lah...
ahahhaa


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-03-10 18:50


Pada 01-03-10 12:40 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Asyik belanja saja, tak ada ke hadiah yang unique sikit, tak kreatif betul lah...
ahahhaa



biasa itu lah org paling suka bila birthday.....
tapi hadiah paling best dapat jam tangan & rantai emas lah..... :lol:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-10 13:02


last year bagi kat suami wallet...
this year tak dek idea dah nak bagi apa....huhuh...
bagi pen yang ada ukir name pun ok juga agaknya...ye tak..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-10 14:47


Pada 01-03-10 12:40 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Asyik belanja saja, tak ada ke hadiah yang unique sikit, tak kreatif betul lah...
ahahhaa



huhu..ada tu ada tapi segan nak gitau..hehe

erm.. apa saya beri macam takmo ingat sangat..aci tak?segan

birthday tahun lepas rasanya macam birthday paling best..sebab sambut sekali dengan raya haji..
hadiah2 dari keluarga saja :) mak, abah, adik-adik

-sebatang pen parker(untuk kegunaan kerja)
-video camera
-epilator
-pasu bunga
-tudung
-mug comel
-mangkuk kristal

-kek dan buat steamboat sendiri kat rumah ...ni yang best..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-10 16:01


kat ibu selalu bagi kain pasang atau telekong sembahyang.

kat suami saya pernah bagi wallet, tali pinggang, t-shirt dan kasut.

kat anak-anak selalunya mainan(atas permintaan depa) dan kek....

suami pernah belikan saya henfon, gelang dan buku..

yang penting....apa pun pemberian, diterima dengan ikhlas dengan iringan doa Allah eratkan ikatan kasih sayang ahli keluarga.


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-03-10 18:59


Pada 02-03-10 16:01 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!



yang penting....apa pun pemberian, diterima dengan ikhlas dengan iringan doa Allah eratkan ikatan kasih sayang ahli keluarga.



betul tu....kadang-kadang pemberian yang org lain nampak macam biasa saja tapi maybe satu simbolik dan amat bermakna bagi si penerimanya kan... :berfikir:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-10 21:23


Seronoknya dapat hadiah.. :kelip: :kelip: :kelip:

Cukup tak pandai nak pilih hadiah apa, kalau ada kenduri kahwin ke, kawan bersalin ke, birthday dan sebagainya, memang pening nak cari hadiah..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 13:48


salam...
untuk hari lahir arwah mak tahun lepas sempat belikn kek dan belanja makan..(kenangan terakhir untuk hari lahr allahyarhamah.)
-untuk adik pun belikn kek dan belanja makan.
-baru-baru ini hadiahkn seutas jam tangan kepada ayah...tapi ayah tak nak pakai,katanya sayang sangat...hu2..
-dan yang terbaru hadiahkn sebuah buku bertajuk "bidadari di syurga"(kalau xsilapla) tulisan Munif Ahmad(Hijjaz) kepada kawan sekerja.


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 20:19


assalamualaikum....
birthday saya 28.3 ni...
so, tolong fikir-fikirkan hadiah apa nak bagi pada saya.....
jangan marah....heheh


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-10 13:24


Pada 07-03-10 20:19 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....
birthday saya 28.3 ni...
so, tolong fikir-fikirkan hadiah apa nak bagi pada saya.....
jangan marah....heheh



wish saja ek...
tak sangka kawan sekerja ingat... terharu...
bukan jenis sambut pun...
sekadar wish pun da cukup...
tanda rakan kita ingat kat kita kan?????

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

wan_danial
Warga Rasmi
Menyertai: 14.03.2010
Ahli No: 39479
Posting: 5

burkinafaso   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 11:41


anda asyik bagi hadiah saja!!!!!!!!!!
yang lebih utama pohon lah doa ke minta murah rezeki kan lebih baik!!!!!
hadiah boleh diberi tapi kalau diberi sacara paksa apa faedahnya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_danialProfil   Hantar PM kepada wan_danial   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121135 saat. Lajunya....