Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Sticker apa pada kenderaan anda?


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Sticker apa pada kenderaan anda?

Please Mendaftar To Post


Oleh Sticker apa pada kenderaan anda?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 09:06


Assalamualaikum

Sticker atau pelekat apa yang anda lekat atau tampal pada kenderaan anda? Mengapa?
Contoh stcker UiTM kerana alumni UiTM..
Nissan Crazy kerana pakai kereta Nissan...
Daulat Tuanku....
Islam..dulu kini dan selamanya....
Pelekat kenderaan poli kerana student poli...dll...

Boleh kongsi....

:sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 09:26


salammmm......

em...sticker taman perumahan saya....sebab org ada sticker dan access card saja boleh masuk...kalau tak kena parking kereta kat luar....huhu


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 10:37


saya lekatkan sticker rumah dengan ukhwah.com punya.. hehe..

kereta kecik tak sesuai lekat sticker banyak-banyak, nampak serabut.. cukupla satu,dua sticker saja..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 11:52


semestinya kena lekatkan sticker road tax, Kalau tak kena saman dengan JPJ/Polis.. ^_^


-----------------
...'Fitrah yang murni ia tidak membohongi kita, ia selalu sahaja boleh menerima kebenaran, tetapi yang menghalangnya adalah nafsu dan syaitan'...


Bookmark and Share

  


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 12:00


1. Sticker JPJ
2. Sticker Produa warranty
3. Sticker Security perumahan
4. Sticker Hanan.com.my
5. Sticker Ukhwah.com
6. Sticker service reminder


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 798
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 14:17


sticker royalti hak rakyat kelantan, sticker tempat kerja

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 15:27


-rumah
-opis suami
-tempat kerja saya
-rotex
-club kereta
-servis kereta
- dll yang sampingan2


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 15:44


kat mana nak dapatkan sticker ukhwah.com ye....?????



Bookmark and Share

  


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 16:32


sticker UPM... :-D

Erm..kat mana nak dapatkan sticker ukhwah.com.. :berfikir:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 09:35


Kalau dulu beli kat khalifah & rumaisha...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-10 10:08


1. Doa Naik Kenderaan (Kira Sticker jugalah..ehehe)
2. Sticker RoadTax
3. Sticker Condo
4. Sticker Toyota and Service Reminder
5. Sticker PETRONAS and Client
6. Sticker Bendera Madinah

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 14:28


tak suka lekat banyak sticker kat cermin kereta..jadi, ada sticker road tax saja lah..


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-02-10 15:48


1. road tax
2. student uia
3. little khalifah on board
4. sumting that related to al-aqsa..tak ingat apa..


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-10 14:50


stiker L (ada 2), stiker student uitm, stiker asal tulisan castelo..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 00:34


sticker JPJ+ sticker P (dah lama dah competent)+stiker uitm 2008/2009 (sayang nak buka) tu saja agaknya..bersederhana lah =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

fAraH_exaPIuM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2007
Ahli No: 32096
Posting: 56
Dari: wilayah darul makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 06:48


road tax, nutp, etiqa takaful :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fAraH_exaPIuMProfil   Hantar PM kepada fAraH_exaPIuM   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 07:37


roadtax, sticker ujang magazine(malaysian on board)
servis reminder, aa.. tu saja agaknya?


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin2303
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14727
Posting: 83
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 09:06


road tax
sicker mindef
sticker audit
sticker sekolah isteri
sticker servis
sticker jkjr
tinted kereta..hehehe..ini termasuk juga ke?..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin2303Profil   Hantar PM kepada muslimin2303   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 09:57


isk isk banyak betul sticker kat kereta ni

- depan :McD, Sticker parking rumah lama, AAm, reminder tukar minyak itam, sticker HOTFM, suria FM

- kat belakang : sticker ulangtahun tokeikedai ke 9, ulangtahun ke 10, petronas F1, Honda- your dream car, kicap jalen (pasal keselematan jalan raya)

- kat tepi : sticker baru dapat... " pengecualian dari menggunakan seatbelt belakang"..


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 11:38


Pada 19-03-10 09:57 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!


- kat tepi : sticker baru dapat... " pengecualian dari menggunakan seatbelt belakang"..



owh ada juga ye..
sebab apa ye ada pengecualian?



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 11:45


erm kereta model tahun 2002 kebawah rasanya. untuk kereta kancil.

cara nak cek. : buka bonet belakang kereta. angkat alas belakang tu..tengok kat lantai kereta tu... ada satu bentuk macam "U" .. kalau kat situ tak ada skru..tak perlu pasang tali pinggang..kalau ada kena pasang.


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 12:33


salam,

belakang : sticker ~proud to be tak tikl ~

depan : sticker road tax

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-10 14:35


Pada 19-03-10 11:45 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

erm kereta model tahun 2002 kebawah rasanya. untuk kereta kancil.

cara nak cek. : buka bonet belakang kereta. angkat alas belakang tu..tengok kat lantai kereta tu... ada satu bentuk macam "U" .. kalau kat situ tak ada skru..tak perlu pasang tali pinggang..kalau ada kena pasang.



owh macam tu ke..
terima kasih.



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 19-03-10 20:22


Assalamualaikum..sticker yang di tampal,,hehe

1. roadtax
2.servis kereta
3.perumahan
4.tempat kerja
5.peugout..


-----------------
a href="http://ukhwah.com/viewtopic.php?topic=33878&forum=59&#f461745">


Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 12:34


sticker,
~islam dulu..kini & selamanya
~ sticker Unit Amal

boleh tanya Kak Hanan (presiden Ukhwah) bagaimana ye nak dapatkan sticker Ukhwah.com..???


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

  


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 12:45


Pada 26-02-10 16:32 , aiNa85 posting:

!!! QUOTE !!!

sticker UPM... :-D




erm, same lah.. sticker untuk upm saja 3.. sticker utama upm, sticker pengurus kolej & sticker kolej serumpun.. kalau tak ada, susah lah nak masuk..

then ada roadtax, sticker Mardi (ofis ayah)

cermin belakang ada sticker hyundai.. semua sekali ada 6


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 12:59


Pada 13-05-10 12:41 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...
..sticker SAVE GAZA yang besar gedabak tu....letak kat sisi kereta...

pernah masa drive rasa diperhatikan..rupanya org prhatikan sticker kat kereta..hihi..perasan..huh..:-)



besar gedabak macam mana tu cik nurizmi?? :lol:
tulah, lain kali tanya dulu org tu sama ada dia pandang pemandu @ sticker..ahakss

kat kereta pasang sticker:-

1. Sticker JPJ
2. Sticker chanel IKIM.FM (balik tawau nanti dah tak berpeluang nak dengar.. :cry: :cry: )
3. Sticker Ukhwah.Com
4. Sticker Ana Muslim


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 15:04


sticker yang ada kat kereta

1. Roadtax
2. Pass tempat kerja
3. Rakan cop

tu saja rasanya... hehehe


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 18:18


kedua-dua kereta saya dan suami ada sticker ' Free Al Quds' ....


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 263
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-10 18:58


Ana pun berminat nga sticker ukwah.com.
Harap kak Hanan/geng moderator/sahabat boleh gitau ktne boleh dapat.
kalau boleh,paparkan sekali bagaimana gambar sticker tu.teringin nak tengok. ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 19:47


salam
saya punya kereta:
depan
-sticker jpj
-sticker drive expert(bawah 2 ada no plat kereta-beli kat kdi stickerontime)
-sticker ipgm bainun

belakang
-sticker usim(u dulu)


-----------------
bersama meninggikan martabat ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 27-06-10 00:07


stiker P
stiker aadk
stiker pas bangunan
stiker drifter on board


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 09:30


sticker cermin depan:
Toyota
cermin belakang:
BSS sideway drift team
tingkap kiri kanan:
www.bss-sideway.blogspot
www.klangdrifter.com
body:
SIDEWAY DRIFTER dan entah apa-apa entah lagi....


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 09:45


kat mana ye boleh dapat sticker ukhwah.com?
Best jugak sambil drift sambil dakwah ni,
iklan bergerak;)


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-10 10:28


Saya tampal kat depan ' ISA HARAM DI SISI ISLAM',
senang polis nampak masa road block.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

marjan_bithor
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2011
Ahli No: 41661
Posting: 17
Dari: Dimasyq

syria   avatar


posticon Posting pada: 12-09-11 21:03


Assalamualaikum..
Sticker El-Azhar University of Egypt...


-----------------
"Maka perhatikanlah apa yang di hadapan kita,diri kita.Bacalah,rasailah,kajilah pasti akan timbul keinginan dan kerinduan berkenalan dengan Yang Menjadikannya..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For marjan_bithorProfil   Hantar PM kepada marjan_bithor   Pergi ke marjan_bithor's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-09-11 07:18


iman pula, tak tampal apa-apa pun... biar kosong saja.... sebab?????



....................iman tak ada kenderaan lagi...he (on da way lah agaknya)...hehehe


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-11 10:36


:lol: Belum memiliki kereta lagi, InsyaAllah next year...tapi sticker yang wajib adalah sticker road tax... :-D


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

nur_jannate
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2011
Ahli No: 41723
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-11 17:14


kat kereta saya ad stcker syarikat insurn,road tax dan ipg punya sticker...lau tak ada sticker ipg nanti tak boleh masuk kmpus..huhuhu....wajib ad kat semua knderaan yang nak masuk dalam kawasam ipg....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_jannateProfil   Hantar PM kepada nur_jannate   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-11 21:11


stiker wajib - cukai jalan.
stiker sunat - peringatan tarikh servis
stiker makruh -......hehehehe :-P


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-11 23:12


sticker di kereta....

tapi kat cermin kereta saja...depan

cermin depan
1. roadtax
2. logo selangor(anak selangor)
3. peringatan servis kereta
4. callsign radio amatur...9W2HLN

cermin belakang...

1.callsign radio amatur...9W2HLN
2.sticker mmc malaysia marshall comunity...


-----------------
jadikanla taman hati ini seindah taman syurga Mu,agar tidak ku berpaling mengharapkan indah fatamorgana duniaMu.


Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-10-11 02:20


orang muda geng kita dan teganu kita...

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-11-11 01:12


kereta saya ada stiker "fight corruption" dengan "bebaskan palestin"...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.161203 saat. Lajunya....