Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: EllysR
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43041

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
EllysR: 20 hari yang lalu
solehin: 29 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Nak cari rumah sewa??? Mesti ambil tahu ini...


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Nak cari rumah sewa??? Mesti ambil tahu ini...

Please Mendaftar To Post


Oleh Nak cari rumah sewa??? Mesti ambil tahu ini...

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 13:19


Kalau nak cari rumah sewa kita sering abaikan beberapa perkara... Antaranya:

1. Lihat dulu keadaan rumah sebelum bayar deposit rumah.
2. Tengok siapa jiran kita dan pastikan mereka seorang peramah dan mesra alam. (hidup kejiranan sangat penting)
3. Pastikan rumah berdekatan dengan tempat yang mudah untuk kita mendapatkan kenderaan awam. (ada kenderaan sendiri pun, if urgent senang nak cari inisiatif lain hehehe)
4. Yang paling penting dekat dengan surau dan masjid... kalau susah bangun sembahyang subuh gerenti bangun punyalah kalau buat-buat pekak tu hati-hati takut nanti pekak betul-betul hehehe (bak kata sahabat bernama bezita nak kenalan ramai selalu lah datang surau p.s: jangan mara aaa...)


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 13:25


Tips ni memang penting bukan saja untuk rumah sewa tapi kalau nak beli rumah juga, terutama bab surau dan masjid.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 18:54


Pada 22-02-10 13:25 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Tips ni memang penting bukan saja untuk rumah sewa tapi kalau nak beli rumah juga, terutama bab surau dan masjid.



em...betul tu...senang dengar azan kan.... :berfikir:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 20:14


bab azan ni nak lagi best cari rumah atas bukit yang dikelilingi kawasan kawasan perumahan...

Kalau rumah saya ni kalau subuh kata tak sedar langsung sebab tak dengar azan memang sesuai dikapankan terus.

saya pun pengalaman menyewa 2 kali sebelum berpindah rumah sendiri.rumah pertama rumah india, bagus tuannya, dan bagus juga rumahnya walau kecil. sempat duduk 6 bulan sahaja sebab tuannya nak pindah masuk balik dan sebab saya tak rasi sebab rumah tu bekas kuil kecil.. siap carikan lori dan bantu kemas barang waktu nak pindah keluar. rumah kedua pula tuan melayu. ayah saya panggil rumah tu reban ayam nak roboh. pepaham lah sendiri bagaimana keadaannya... sempat lah duduk 3 bulan...

TAPI, nak lebih baik bab rumah sewa ni.. biarlah kita sendiri yang pandai membawa diri. seteruk mana pun keadaan kawasan atau rumah, kita masih rasa ketenangan. jangan asyik nak salah orang keliling saja kalau semua benda tak berkenan dek mata dengan hati. ayat mudah, nak selesa BELI lah RUMAH sendiri


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101276 saat. Lajunya....