Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: lamanya tidak berkunjung...rindu rasanya


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» lamanya tidak berkunjung...rindu rasanya

Please Mendaftar To Post


Oleh lamanya tidak berkunjung...rindu rasanya

aisyah77
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2010
Ahli No: 39202
Posting: 14
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-10 16:23


Assalamualaikum semua....

lega dapat buka portal ni...masih damai dan tenang seperti dulu, hijau....cuma lebih padat dan ahli dah mencecah 39153 orang! wah! satu angka yang amat besar....tahniah buat hanan dan team yang sentiasa komited dalam mengembang portal ilmu ini...

dulu, akak adalah antara ahli yang awal join ukhwah...nickname rasanya guna aisyah jugak...entahlah dah tak ingat...dah bertahun...kali terakhir join aktiviti ukhwah di penang....memang penuh kenangan...naik feri sama2x...siap tengok konsert nasyid, kalau tak silap Amar dan Dehearty yang dijemput pada masa tu...apa khabar agaknya prof muslim, kang, hanan dll?....mesti dah beranak pinak ...harap2x semuanya dalam lindungan Allah...

tak sabar untuk aktif semula :)


-----------------
'Ya Allah berikanlah aku cintamu dan cinta orang-orang yang mencintaimu'


Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah77Profil   Hantar PM kepada aisyah77   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 770
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-10 17:00


selamat kembali.. :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-02-10 20:51


selamat kembali jugak...Kenapa mghilang begitu lama...?? (ceh macam kenal saja...haha)


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

aisyah77
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2010
Ahli No: 39202
Posting: 14
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 11:56


Assalamualaikum...

syemarly,

kenapa ek lama menghilang?...nak cakap apa ek?...banyak reason sebenarnya, antaranya sebab anak...anak pertama bermasalah sikit; lahir premature, frequently addmitted, severe jaundice etc..tahun pertama kehidupan dia memang mencabar dan betul2x menguji akak dan suami...tapi Alhamdulillah sekarang dia dah sihat, comel dan bijak..dah sekolah dah pun...akak sekolahkan awal untuk memberikan pendedahan awal pada dia....


-----------------
'Ya Allah berikanlah aku cintamu dan cinta orang-orang yang mencintaimu'


Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah77Profil   Hantar PM kepada aisyah77   Quote dan BalasQuote

tffaqir
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2008
Ahli No: 32646
Posting: 1
Dari: Bandar Seri Begawan

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 12:34


salam semua,

lama betul tak jengok sini


-----------------
Bisnes Tshirt Yang Memberangsangkan!!!
Dengan pengalaman penulis memperolehi min RM100,000 melalui bisnes ini
Untuk mendapatkannya sila pm saya


Bookmark and Share

  


  Member Information For tffaqirProfil   Hantar PM kepada tffaqir   Pergi ke tffaqir's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 13:43


Waalaikumsalam aishah.

Aishah yang mana satu, ada tak gambar JK Feri itu. hehe.. Apapun selamat kembali dan berposting..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aisyah77
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2010
Ahli No: 39202
Posting: 14
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 14:06


Assalamualaikum hanan...

akak ada simpan lagi gambar-gambar tu tapi bukan dalam bentuk softcopy..kena scan dulu lah....

mungkin hanan dah lupa, dah bertahun kan?....akak pakai tudung besar sikit, rasanya masa tu akak yang paling tua hehehe...kalau tak silap akak, selain naik feri, ada jugak aktiviti melawat rumah P. Ramlee, p pasar beli jeruk dll, singgah kat empangan, dan singgah kat pantai (pantai apa tah?), pantai yang bertentangan dengan pulau jerajak (betul ke ejaan ni?) tu dan singgah kat satu lagi pantai main game (dah tak ingat game apa)...


-----------------
'Ya Allah berikanlah aku cintamu dan cinta orang-orang yang mencintaimu'


Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah77Profil   Hantar PM kepada aisyah77   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 770
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 15:25


apa pun, selamat kembali semua.. ada 2 orang nampaknya yang dah lama tak jumpa.. jemputlah masuk ye.. jangan malu2.. buat macam rumah sendiri.. hehe

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 16:29


lamenye tak buka ukhwah..
rindu sangat-sangat..
suka website ni..
banyak ilmu and cerita yang menarik..
hope ukhwah akan still sucses..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

aisyah77
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2010
Ahli No: 39202
Posting: 14
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 07:56


Assalamualaikum...

Thanks hafiz....

riniey...selamat kembali juga....:)


-----------------
'Ya Allah berikanlah aku cintamu dan cinta orang-orang yang mencintaimu'


Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah77Profil   Hantar PM kepada aisyah77   Quote dan BalasQuote

aisyah77
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2010
Ahli No: 39202
Posting: 14
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 10:25


Assalamualaikum hanan,

akak dah jumpa gambar akak dalam galeri ahli, semasa MEGA JK 2004 di penang; gambar depan rumah P. Ramlee, atas Feri, depan masjid (pakai tudung hitam) dan gambar semasa tunggu bas nak p tengok konsert (duduk, tudung cream). nickname dulu fatimah (tak boleh login guna nickname ni, tak ingat password hehe)...


-----------------
'Ya Allah berikanlah aku cintamu dan cinta orang-orang yang mencintaimu'


Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah77Profil   Hantar PM kepada aisyah77   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 13:55


salam..
samalah kita..dah lama xberkunjung kat ukhwah ini..makan ramai ahlinyer...sibuk dengan study dan kerja telah membtskan untuk berkunjung ke portal ini...insyallah,setelah tamat belajar ini saya akan cuba untuk memperuntukkan masa untuk berkunjung ke sini...(di manakah shye yang selalu saya hubungi dahulu.....)


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 23:29


ukhwah sekarang tak meriah macam dulu dah..ahli kalau di tengok ramai tapi nampak macam suram saja..tak tau lah kenapa..


-----------------
jangan menyesal jadi manusia


Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 00:28


Selamat datang kembali ke ukhwah akak..dan juga selamat berposting.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 00:51


rindu dengan kenangan awal semasa join ukhwah.com ni, sekitar tahun 2005, 2006 dan 2007..sekarang kenangan itu ke mana semua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 06:40


Pada 09-03-10 00:51 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

rindu dengan kenangan awal semasa join ukhwah.com ni, sekitar tahun 2005, 2006 dan 2007..sekarang kenangan itu ke mana semua...



betul tu...

setuju sangat-sangat,memang zaman tu terlalu aktif ukhwah ni..

teringat dengan geng2 HT nya, dengan geng2 UMNO nya...

walaupun seringkali bertegang leher, tapi tu lah yang membuatkan ukhwah.com meriah... :oops: :oops:


-----------------
jangan menyesal jadi manusia


Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 12:31


Pada 03-02-10 16:23 , aisyah77 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum semua....

lega dapat buka portal ni...masih damai dan tenang seperti dulu, hijau....cuma lebih padat dan ahli dah mencecah 39153 orang! wah! satu angka yang amat besar....tahniah buat hanan dan team yang sentiasa komited dalam mengembang portal ilmu ini...

tak sabar untuk aktif semula :)



ahli ramai tapi tengok gaya macam rumah tak berpenghuni...

hermm... :oops:


-----------------
jangan menyesal jadi manusia


Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

aisyah77
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2010
Ahli No: 39202
Posting: 14
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 10:24


Salam semua...

walaupun macam biskut hehe (kejap ada kejap tak ada)..yang penting ukhwah tetap dihati:)


-----------------
'Ya Allah berikanlah aku cintamu dan cinta orang-orang yang mencintaimu'


Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah77Profil   Hantar PM kepada aisyah77   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 11:21


Waalaikumsalam

Welcome back :)


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

nur_11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2006
Ahli No: 26258
Posting: 80
Dari: malaysia

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 12:02


salam...saya pun dah lama tak posting hehehe...rindu dengan suasana kat dalam portal ini..sebab banyak info, tapi dah tak macam dulu, ramai jugak yang mgunakn bahsa yang kasar dalam pertuturan..tapi tidak mengapa itu semua boleh diubah jika dibentuk heheh...salam perkenalan dan salam ukhwah kembali kepada anda semua

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_11Profil   Hantar PM kepada nur_11   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 16:59


salam kak aisyah77..erm..akak ingat saya lagi tak? dah kawin ei..bila akak kawin...

teringat sm2 masa kat mega jk2004...kenangan dengan akak dan kak alin...

tapi xthla akak ingat lagi kat saya ke tak...


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 17:13


assalamualaikum wbt..salam ukhwah pembuka bicara..dah lama tak aktif dalam ukhwah.com ni..tiba-tiba datang rindu.lepas ni insyaAllah akan lebih aktif :D


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 23:33


saya pernah berhenti beberapa kali...

tetapi kembali lagi.

mungkin tarikan ILMU yang ada di sini menyebabkan diri sukar lari

**terima kasih untuk sahabat-sahabat yang seringkali 'menarik' diri ini untuk terus kembali ke sini.

tapi tak aci.... dulu... boleh intai2.. sekarang nak intai kena login. dah login teringin pulak nak menjawab. dah menjawab... habis berterabur topik den buat kacau bilau. eheheh :P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-10 23:58


ukhwah forum pertama bagi saya..
sejak menceburkan diri dalam dunia teknologi ini..

ke mana jua kita pergi, dengan lahirnyer forum2 baru kat malaysia ini, ukhwah.com tetap jadi pilihan..=)


-----------------
.: Nafsu itu ibarat batu yang berat. Jika diangkat dengan iman yang kuat dan dilontar ke dalam lautan takwa. Maka tengelamlah nafsu itu :.


Bookmark and Share

  


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 11:22


Rindu menjadi pengikat ukhwah antara kita..:)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 11:43


Pada 08-03-10 23:29 , albarlasy posting:

!!! QUOTE !!!

ukhwah sekarang tak meriah macam dulu dah..ahli kalau di tengok ramai tapi nampak macam suram saja..tak tau lah Kenapa..


Hmmm... betul tu. Dulu bila buka saja page ukwah.com ni mesti rasa gatal tangan nak buat posting. Tapi sekarang ni dah jadi malas pulak nak buat posting. Bukan kerana hilangnya puak-puak yang bertelagah (berukhwah) tetapi masing-masing dah tak ada idea menarik untuk buka topik baru...


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-10 18:16


Pada 01-04-10 11:43 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!


Hmmm... betul tu. Dulu bila buka saja page ukwah.com ni mesti rasa gatal tangan nak buat posting. Tapi sekarang ni dah jadi malas pulak nak buat posting. Bukan kerana hilangnya puak-puak yang bertelagah (berukhwah) tetapi masing-masing dah tak ada idea menarik untuk buka topik baru...



:)

begitulah... seiring dengan peningkatan umur. maka makin slow lah gerakan taipan jari...apa yang berlaku di ukhwah kini sebenarnya cerminan diri kita juga zaman muda remaja dulu dulu.

:malu:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131045 saat. Lajunya....