Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Ukhwah tidak seindah dulu


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Ukhwah tidak seindah dulu

Please Mendaftar To Post


Oleh Ukhwah tidak seindah dulu

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 10:43


salam..

sinar ingin meluahkan rasa hati kat ukhwah sebab ukhwah sekarang tidak seperti ukhwah dulu...kenapa ye? ahli-ahli nya dah tak seperamah dulu...dan totally different dah macam dulu...kunjung sinar begitu hambar...


ukhwah..dulu kini selamanya tidak serupa..


syukron jazillan


-----------------
Islam itu Indah


Bookmark and Share

  


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 12:07


assalamualaikum...

saya setuju...saya pun merasai sedemikian rupa...walaupun saya bukanlah 'warga setia' dan sebagainya, tapi saya rasa ukhwah kini dah tak sama macam ukhwah yang dulu...saya sedar perkara ni sejak ukhwah kembali beroperasi setelah ukhwah 'berehat' untuk bberapa tempoh suatu ketika dulu..kalau dulu, ukhwah.com adalah antara laman yang wajib saya buka ketika melayari internet...mungkin ada silap saya sendiri jugak agaknya..Allahua'lam..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 16:10


salam..

a'a kan..sebab dulu tak ada banyak blogspot...sekarang ini blogspot dah banyak..jadi ramai dah memilih untuk berkarya sendiri..seperti saya juga hehehe

ingin melihat blog saya sila layari


http://myrohani.blogspot.com/

blog saya untuk santapan rohani untuk sahabat


http://mymall4you.blogspot.com/

blog bisnes saya heheh

salam ukhwah


-----------------
Islam itu Indah


Bookmark and Share

  


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 18:14


Jadi, meriahkanlah... jadilah peramah... Dulu tu bila? Rasanya pun lebih kurang saja. Kalau tak indah, indahkanlah. Ini kan portal KOMUNITI.

Untuk pengetahuan semua: Sejak meningkatnya populariti laman sosial seperti Facebook, Tweeter dan banyak lagi telah menjadi satu ancaman kepada portal komuniti dan forum. Forum bertaraf 'gergasi' seperti Cari.com.my pun mengalami masalah kemerosotan pengunjung.

Apatah lagi blog peribadi yang selalunnya berbulan-bulan tak ada kunjungan.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 18:46


saya, even bukan lah antara mmber awal join tapi lewat setahun dr tahun penubuhan tu rssanya da otai jugak lah kat ukhwah.com ni, pun rasa ada beza dulu dan kini.. sebab apa? sebab rata-rata mereka yang d awal adanya ukhwah.com ni berumur 18-21 pada masa lalu yang rata-rata masih belajar dan kini generasi ni da makin sibuk dengan tuntutan hidup memasing... yang ahli baru pula macam tak ada idea nak share sini sebab da banyak isu diketengahkan..erm..tapi saya tak kisah..banyak ilmu saya boleh kutip dr sini..huhu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 19:08


yang menjadikan ukhwah ini meriah ataupun tidak adalah ahli komuniti sendiri..hadapilah kenyataan bahawa semua ahli tidak akan selama-lamanya di sini..kadang-kadang mereka juga ada komitmen yang perlu mereka lakukan...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 20-01-10 21:09


ukhwah hilang pengunjung selepas terlalu lama tidak beroperasi

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 21:29


Yang pasti Wawa sentiasa merindui rakan-rakan ukhwah.com yang disayangi ..


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 20-01-10 22:04


Pada 20-01-10 21:09 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

ukhwah hilang pengunjung selepas terlalu lama tidak beroperasi


Makin bertambah:
Pukul 10.30 malam (berubah pada pukul 12 malam)

!!! CODE !!!

981 Ahli dan Tetamu berkunjung semalam, 923 sehingga saat ini, dan sekarang 9 Ahli dan Tetamu sedang online


Pada 20-01-10 18:46 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

saya, even bukan lah antara mmber awal join tapi lewat setahun dr tahun penubuhan tu rssanya da otai jugak lah kat ukhwah.com ni, pun rasa ada beza dulu dan kini.. sebab apa? sebab rata-rata mereka yang d awal adanya ukhwah.com ni berumur 18-21 pada masa lalu yang rata-rata masih belajar dan kini generasi ni da makin sibuk dengan tuntutan hidup memasing... yang ahli baru pula macam tak ada idea nak share sini sebab da banyak isu diketengahkan..erm..tapi saya tak kisah..banyak ilmu saya boleh kutip dr sini..huhu..


Pada 20-01-10 19:08 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

yang menjadikan ukhwah ini meriah ataupun tidak adalah ahli komuniti sendiri..hadapilah kenyataan bahawa semua ahli tidak akan selama-lamanya di sini..kadang-kadang mereka juga ada komitmen yang perlu mereka lakukan...


Dua pendapat dan pandangan yang bagus.

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 22:37


demo loni tok serupo mulo, tok berani kawe nok tegor...... :sopan:

p/s: sekadar selingan


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 20-01-10 23:23


No komen, merindui jugak kawan-kawan terdahulu tapi tak tahu lah mana menghilang...
Mungkin sibuk mungkin berubah angin dan sebagai nya..

Apa pun kena teruskan kehidupan, ada naik ada turun, ada suka ada duka, setiap benda berpasangan...

Mungkin suatu hari ia akan kembali sinar..namun tetapkan hati niat mengunjungi portal ini hanya mencari,memberi dan menerima ilmu dengan seadanya.

Wallahu'alam

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 23:49


ianya bergantung kepad ahli juga untuk memeriahkan ukhwah ni. pengaruh laman sosial lain juga penyumbang kepada kekerapan ahli untuk stay online menghadap tajuk2. apa pun, meriahkan lah seperti mana yang dikatakan meriah dahulu

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 08:36


Pada 20-01-10 18:46 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

saya, even bukan lah antara mmber awal join tapi lewat setahun dr tahun penubuhan tu rssanya da otai jugak lah kat ukhwah.com ni, pun rasa ada beza dulu dan kini.. sebab apa? sebab rata-rata mereka yang d awal adanya ukhwah.com ni berumur 18-21 pada masa lalu yang rata-rata masih belajar dan kini generasi ni da makin sibuk dengan tuntutan hidup memasing... yang ahli baru pula macam tak ada idea nak share sini sebab da banyak isu diketengahkan..erm..tapi saya tak kisah..banyak ilmu saya boleh kutip dr sini..huhu..



salam..saya setuju dengan awak...memang betul lah..begitu lah saya rasakan..saya adalah pengunjung terawal seawal 2001 dan mula menyertainya dalam tahun 2003...memang ada perbezaannya...


-----------------
Islam itu Indah


Bookmark and Share

  


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 09:48


Hm.. belum ada lagi ke aktiviti bercuti macam kat Perak dulu 2 ye? Wawa nak bawa anak-anak berjalan ni.. Mana si Mujahid007 ye? Planlah apa-apa yang mengeratkan ikatan silaturrahim lagi ..i :-D


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 12:30


Pada 20-01-10 22:37 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

demo loni tok serupo mulo, tok berani kawe nok tegor...... :sopan:

p/s: sekadar selingan

saya setuju dengan ini....

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 14:18


.. aku ketawa saja lah.. :lol:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 15:31


salam..kenapa kaki samun? ada apa-apa yang salah ke?


-----------------
Islam itu Indah


Bookmark and Share

  


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 17:07


salam alaiykh...
ukhwah tidak seindah dulu... semua orang yang bersahabat akan mengalami keindahan ukhwah dan akan mrasa kekurang jika ada kerenggangan dan kesilapan dalam ukhwah tersebut itu adalah lumrah yang ALLAH kurniakan dalam ber ukhwah,... dengan itu usah lah kita menharap @menunggu sahabat-sahabat kita yang mencorakkan ukhwah ini malah kita lah yang memulakkannya dulu.. :)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 20:10


Assalamualaikum..

Pandangan secara peribadinya, selama hampir 7 tahun Ukhwah.com beroperasi memang ada pasang surutnya. Kadang meriah kadang suram kadang tak terkejar kadang statik. Meriah ini begitu subjektif, begitu juga dengan 'dulu'. Ahli yang mendaftar tahun 2003 kata tahun 2003 meriah, ahli mendaftar tahun 2005, kata tahunnya meriah, ahli 2007 pun kata begitu.

Ada yang merasa kurang indah bila posting tak dilayan, tiada kawan-kawan yang satu 'batch' yang sambut menyambut, sokong menyokong. Mudahnya, berukhwahlah dengan semua. Ukhwah akan terasa indah bila mampu posting dengan harmonis walaupun berlainan pendapat. Bila ada golongan ekstremis juga menyebabkan sesetengah ahli malas nak posting dan angkat kaki. Jadinya janganlah jadi ahli yang menakutkan ahli lain.. :-o

Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah, walaupun ada yang menghilang, InsyaAllah ukhwah yang sejati pasti akan timbul semula lambat laun melainkan mereka yang mencari sesuatu dan hilang bila sudah ketemu.. :bye:

Ahli-ahli senior sambutlah ahli-ahli baru ukhwah, sama-sama kita mencorak dan mengindahkan ukhwah. Keindahan itu datang dari hati... :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 20:16


emm ada lah juga rasa bezanya.
dulu meriah sikit, tapi pada saya lah.
saya setuju pendapat syemarly, kebanyakan warga awal ukhwah dah terikat dengan komotmen lain dan banyak isu-isu yang telah dibincangkan..
marila sama-sama kita meriahkan semula ukhwah =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 21-01-10 20:34


entah nak kata tak sama tak ada pula bezanya cuma sekarang sibuk dengan urusan kerja walaupun masa ptubuhan dulu pun dah kerja.. kdng2 bila tak ada kawan 1 batch ni pun rasa macam tak best saja... tapi yang nampak jauh bezanya ukhwah dulu-dulu ahli2nya terutama ahli dr uia pj rajin buat jk. so kerap berjumpa di alam nyata. tidak seperti sekarang banyak di alam maya saja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 14:57


Pada 21-01-10 15:31 , MencariSinar posting:

!!! QUOTE !!!

salam..Kenapa kaki samun? ada apa-apa yang salah ke?



.. saja nak ketawa.. tiada apa-apa yang salah.. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 08:09


setuju dengan pendapat saudari hanan..,

sebenarnya memang ukhwah tak meriah lagi.., tapi masih hidup.masih wujud. masih boleh posting.., masih berterusan.., dan harap akan terus bermakna..

sekarang pun fahamlah juga sebab jarang online lagi..dulu time student, online saja mesti buka ukhwah.., dah kerja ni..masa dah terhad. nak posting pun tengok-tengok topik..

apapun, ukhwah tetap di hati..


-----------------
Assalalualaikum..
Kejujuran adalah sebahagian dari insan yang cintakan Allah s.w.t.


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 770
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 09:20


Pada 18-02-10 08:09 , NurArisha posting:

!!! QUOTE !!!

setuju dengan pendapat saudari hanan..,

sebenarnya memang ukhwah tak meriah lagi.., tapi masih hidup.masih wujud. masih boleh posting.., masih berterusan.., dan harap akan terus bermakna..

sekarang pun fahamlah juga sebab jarang online lagi..dulu time student, online saja mesti buka ukhwah.., dah kerja ni..masa dah terhad. nak posting pun tengok-tengok topik..

apapun, ukhwah tetap di hati..



setuju.. masa study dulu, masa bujang, belum ada anak.. memang banyak masa untuk online.. tapi bila dah kerja, dah kahwin, ada anak, komitmen makin bertambah.. susah sikit nak cari masa online.. kadang-kadang sempat baca saja..

:cry:


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 10:55


Pada 21-01-10 14:18 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku ketawa saja lah.. :lol:..


Dia ni memang asyik ketawa saja...

So kawan-kawan jom sama-sama meriahkan ukhwah.com.... :welcome:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 11:02


Yang penting aman damai, tenang saja.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 11:47


Pada 18-02-10 11:02 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Yang penting aman damai, tenang saja.




betul3 ...kak hanan ... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 12:12


Pada 20-01-10 19:08 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

yang menjadikan ukhwah ini meriah ataupun tidak adalah ahli komuniti sendiri..hadapilah kenyataan bahawa semua ahli tidak akan selama-lamanya di sini..kadang-kadang mereka juga ada komitmen yang perlu mereka lakukan...







Assalamualaikum

maybe betul juga kata-kata atas ni..........erm............saya tak sure sangat sebab saya masuk sini untuk baca artikel2 menarik saja............tak kenal pun ahli-ahli yang setia dalam ukhwah ni................ :kelip:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 770
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 13:46


tidaklah mengapa wahai sakinah 238.. insyaALLAH, sikit-sikit kenal lah tu depa orang tu.. rasanya ramai antara kita yang mula-mula join ukhwah.com ni pun asalnya untuk mencari artikel2 menarik, nak tambah ilmu.. tapi lama kelamaan secara tak langsung dapat cari kenalan baru.. macam saya.. tak begitu??

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 14:49


saya rasa ok sahaja kan kak hanan....perasaan memasing agaknya...meriah tu subjektif bagi setiap orang

p/s:tengah mengajak rakan seofis join..hehehhe

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 18-02-10 15:23


Lama-lama ok lah...biasa lah pasang surut kejap...takkan selama2 nya nak sama saja kan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-02-10 17:13


Salam...Saya pun dah lama tak masuk ukhwah.com....Bukannya apa, lepas kerja malas lah nak singgah kat cc...penat...kat rumah pulak tak ada internet...Hari sabtu & ahad pulak biasanya saya balik kampung... :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-02-10 18:09


apa-apa pun, ukhwah.com tetap di hati. wajib buka hari-hari walau tak sempat nak komen artikel :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 08:39


Pada 20-01-10 22:04 , Administrator posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-10 21:09 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

ukhwah hilang pengunjung selepas terlalu lama tidak beroperasi


Makin bertambah:
Pukul 10.30 malam (berubah pada pukul 12 malam)

!!! CODE !!!

981 Ahli dan Tetamu berkunjung semalam, 923 sehingga saat ini, dan sekarang 9 Ahli dan Tetamu sedang online


Pada 20-01-10 18:46 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

saya, even bukan lah antara mmber awal join tapi lewat setahun dr tahun penubuhan tu rssanya da otai jugak lah kat ukhwah.com ni, pun rasa ada beza dulu dan kini.. sebab apa? sebab rata-rata mereka yang d awal adanya ukhwah.com ni berumur 18-21 pada masa lalu yang rata-rata masih belajar dan kini generasi ni da makin sibuk dengan tuntutan hidup memasing... yang ahli baru pula macam tak ada idea nak share sini sebab da banyak isu diketengahkan..erm..tapi saya tak kisah..banyak ilmu saya boleh kutip dr sini..huhu..


Pada 20-01-10 19:08 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

yang menjadikan ukhwah ini meriah ataupun tidak adalah ahli komuniti sendiri..hadapilah kenyataan bahawa semua ahli tidak akan selama-lamanya di sini..kadang-kadang mereka juga ada komitmen yang perlu mereka lakukan...


Dua pendapat dan pandangan yang bagus.
hanya brkunjung

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 11:27


ramah saja.. sesiapa nak berkenalan boleh lah bagi pm..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 02:28


Pada 21-02-10 17:13 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...Saya pun dah lama tak masuk ukhwah.com....Bukannya apa, lepas kerja malas lah nak singgah kat cc...penat...kat rumah pulak tak ada internet...Hari sabtu & ahad pulak biasanya saya balik kampung... :berfikir:



Assalamualaikum
lebih kurang 5tahun lalu saya kenal ukhwah.com ni. cukup meriah. paling best waktu malam bila dapat chat kat mirc dengan rynar-abadi, kasih kekasih, abang irda, meow, prof, akak yang tinggal kat bukit angkasa tu (tak ingat nama), muslimah sejati, dan ramai lagi lah (Sorry lah kalau tersalah nama). masa tu masih belajar kan, duduk rumah tak buat apa-apa, saya chat lah dengan kakak2 dan abang2 ukhwah.com. cuma sekarang ni dah tak nampak mereka. mungkin kerana masng-masing sibuk dengan kerja lah agaknya. ajak lah kawan-kawan anda semua join ukhwah.com ni.
maaf lah kalau saya cakap sikit, sekarang ada yang tak pandai jaga hati ahli ukhwah.com, tak macam ahli-ahli yang lama macam abang meow and abang irda. muslimin23 dulu belajar kat poli dungun ke sama muslim sejati (abang zack)?
eh! terasa macam nak cari ahli lama-lama pula. dulu saya sebagai pelawat tapi sekarang dah jadi ahli.


-----------------
Nur kasih impian kasih
Hingga termakbul Impian Kasih
http://i-shah03.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 06:59


erm...sama-samalah kita memeriahkan ukhwah.com ni. saya antara ahli lama..kepada ahli baru jangan segan2...berukhwahla anda dengan ikhlas...

sememangnya memang ada pasang surutnya...kebanyakan ahli-ahli lama terikat dengan komitment lain. tapi saya pasti walaupun tidak berkunjung dalam ukhwah.com, ukhwah.com tetap di hati mereka..kerana disinilah tercipta ukhwah yang indah...

saya pun kadang-kadang saja online ukhwah.namun saya sentiasa mengikuti perkembangan ukhwah...


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 17:32


uishkk..i-shah03 da lama lawat baru tahun ni join ukhwah.com ek..hehe..anyway ahlan lah..

dulu meriah pasal memasing masa tu masih study..sekarang da berkomitmen lain da...ukhwah.com bukan perkara utama nak d buat tetiap hari...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 19:11


ni yang aku nak marah ni........


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

arnabputih
Warga Rasmi
Menyertai: 05.04.2010
Ahli No: 39621
Posting: 19

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 20:14


Pada 06-04-10 19:11 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

ni yang aku nak marah ni........



lor.. Kenapa pula ni? ada tak kena ka?

Bookmark and Share

  


  Member Information For arnabputihProfil   Hantar PM kepada arnabputih   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 22:55


Pada 06-04-10 20:14 , arnabputih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-04-10 19:11 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

ni yang aku nak marah ni........



lor.. Kenapa pula ni? ada tak kena ka?


memang ada yang tak kena...
portal ukhwah ni tak meriah sebab si arnab putih punya pasal laaaa!!!
:berfikir: :-|


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 23:29


ukhwah.com dah terkena 'tsunami' perubahan agaknya.... hahahaha
dulu ada ramai anchor2 yang loyal...sekarang dah ada komitmen terhadap diri dan keluarga...
kena lah hire team anchor v2.0....hahahaha... bukan air cap anchor tu k...

:lol:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sharinor
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.03.2010
Ahli No: 39398
Posting: 29
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 13:22


Assalamualaikum

10 Things You Can Do To Develop A Culture Of Muslim Unity.
Here are ten practical ways you and your community can build unity:

1. Understand that Muslim unity is not an option
2. Reflect on Hajj as a time for Muslim unity
3. Learn tolerance towards other points of view
4. Learn to criticize without hurting
5. Avoid taking a strong position on smaller points
6. Do not call anyone a Kafir
7. Reaching out across ethnic boundaries
8. Heed the advice found in Surah Hujurat
9. Share these tips with a wider audience
10. Make Dua for unity

Ada sesiapa yang rajin boleh tolong translatekan? :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sharinorProfil   Hantar PM kepada sharinor   Pergi ke sharinor's Website   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 15:25


Pada 06-04-10 17:32 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

uishkk..i-shah03 da lama lawat baru tahun ni join ukhwah.com ek..hehe..anyway ahlan lah..

dulu meriah pasal memasing masa tu masih study..sekarang da berkomitmen lain da...ukhwah.com bukan perkara utama nak d buat tetiap hari...



Assalamualaikum
terima kasih...
yang mana masih belajar tu boleh lah ajak jawan-kawan berforum kat sini.so ada lah topik yang nak bincang...
walau pun orang cakap tak semeriah dulu tapi masih banyak ilmu yang boleh kita pungut dari sini.


-----------------
Nur kasih impian kasih
Hingga termakbul Impian Kasih
http://i-shah03.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 15:49


salam, ramai yang duduk pergi melepak kat facebook dan laman sosial yang sesoial dengannya..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-10 16:49


hm,saya lebih selesa lepak di ukhwah.com berbanding di fb dan yang sewaktu dgnnnye....sebab ukhwah is the best!!!


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

ridhuan-ajmain
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.10.2009
Ahli No: 37967
Posting: 26
Dari: Dari ALLAH Kita Datang & kepada ALLAH Jua Kita Akan D Kembalikan, untuk D Hisab segala Kerja buat

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-10 10:32


syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
B`KELIP SETIAP MASA
Lip Lap Lip Lap.....
saya SOKONG awak, saya pun selesa lepak kat portal ini dr yang seangkatan dengan nya.. UKHWAH.COM memang BEST.
TERIMA KASIH KAK HANAN dan The GenG... Pencetus REVOLUSI PERSAUDARAAN ISLAM secara Jauh D Mata..... Erat/Mesra D HATI.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridhuan-ajmainProfil   Hantar PM kepada ridhuan-ajmain   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-04-10 14:51


Depends dengan keadaan juga


ala macam lagu tu...

dulu lain sekarang lain
dulu bujang sekarang dah kahwin :D


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-04-10 00:25


Pada 08-04-10 15:49 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

salam, ramai yang duduk pergi melepak kat facebook dan laman sosial yang sesoial dengannya..



kesimpulannya ramai yang suka bersosial dari membincangkan hal-hal agama...

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-10 17:15


salam,


mari lah kita sesama memeriahkan UKHWAH kembali.....

kembalikan UKHWAH seperti dahulu

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-04-10 18:46


Pada 09-04-10 14:51 , Awani posting:

!!! QUOTE !!!

Depends dengan keadaan juga


ala macam lagu tu...

dulu lain sekarang lain
dulu bujang sekarang dah kahwin :D



setuju part yang di boldkan:-)


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-04-10 19:48


Betullah makin slow...nak bergerak komen front page pun lambat...
Ramai org sibuk dengan hal ehwal dunia agaknya sekarang ini...
Aduiii termasuk dr ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-08-10 01:51


kerja untuk teruskan kehidupan di duniaa....lately baru nak drop by here :DD akhirnya, on balik ukhwah niee..miss u lor :DD

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-08-10 18:40


Pada 08-04-10 16:49 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

hm,saya lebih selesa lepak di ukhwah.com berbanding di fb dan yang sewaktu dgnnnye....sebab ukhwah is the best!!!



ana setuju 100% :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 01-08-10 19:02


sibuk guane pun mesti ziarah walaupun tak komen apa-apa...baca saja...
dah macam parents kedua..hihi..
ukhwah the best!!!


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-08-10 19:17


Facebook lebih digemari oleh peminat sosial... rasanya 98% ahli ukhwah ada facebook....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 01-08-10 23:00


Saya antara 2% itu. Saya dikategorikan ketinggalan ke? Sebenarnya ukwah mempunyai identiti yang tersendiri, santai dan menegur dalam lembut.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-08-10 23:25


Pada 01-08-10 01:51 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

kerja untuk teruskan kehidupan di duniaa....lately baru nak drop by here :DD akhirnya, on balik ukhwah niee..miss u lor :DD


Tau tak mengapa,macam dah lama tak posting,betul.....?? :-D


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-08-10 23:28


Pada 01-08-10 19:02 , Nu_uL posting:

!!! QUOTE !!!

sibuk guane pun mesti ziarah walaupun tak komen apa-apa...baca saja...
dah macam parents kedua..hihi..
ukhwah the best!!!



ye lah cik nu_ul...rajin-rajin lah singgah kan,
ada juga manfaat :kelip:


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-08-10 23:35


Pada 01-08-10 23:00 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Saya antara 2% itu. Saya dikategorikan ketinggalan ke? Sebenarnya ukwah mempunyai identiti yang tersendiri, santai dan menegur dalam lembut.


Hehe...ada geng....
same lah saya termasuk 2% tu...
Ketinggalan ke??
mana ada...
tak semestinya... :jangan:
peduli apa org nak kata... :roll:


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-08-10 05:31


FB lebih berkualiti berbanding laman sosial lain... namun ukhwah.com memiliki karaktor tersendiri.... tapi hakikat yang perlu kita sedar adalah.... ukhwah sedang tertinggal kebelakng dan perlu do someting....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-08-10 00:17


sekarang ni saya kurang buka internet... walaubagaimana pun ukhwah.com tetap saya ingati sampai bila-bila...

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nurulIslam
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26061
Posting: 17
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-08-10 22:04


lama tak berkunjung kat sini...tiba-tiba ingat ukhwah.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulIslamProfil   Hantar PM kepada nurulIslam   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-08-10 14:10


Pada 06-04-10 19:11 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

ni yang aku nak marah ni........

Wujud lagi si pemburu ni


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-08-10 11:36


Kerana ukhwah ku temui jalan penyelesaian.

Besar jasanya pada saya.

Cumaaa.. beberapa ketika dulu ukhwah tidak beroperasi, lama menyepi kini ku kan menghadirkan diri bersama2 menimba berkongsi apa yang ada.

insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-08-10 10:39


salam..
waktu mula-mula diperkenalkan dengan ukhwah..imni selalu buka sebab imni rasa seronok dengan apa yang dihidangkan di sini...tapi ad ketika tu ukhwah tak beroperasi, imni join pulak hanan.com..
tapi hanan kurang menyengat macam ukhwah...
setelah beberapa bulan tak buka ukhwah ni baru imni buka balik sebab rindu sangat nak berdikskusi kat sini..
apa pun..imni akan terus menyokong ukhwah...:)


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-10 20:12


Di manakah terletaknya kekuatan ukhwah?

1. Logonya
2. Nama ukhwah
3. Pengasasnya
4. Presidennya
5. Isu isu perbincangannya
6. Warna hijaunya


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

  


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-10 21:44


salam..tahniah ukhwah team..cantik homepage baru ni..i like green!!wrna ksukaan rasullullah s.a.w..


-----------------
bersama meninggikan martabat ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 08-11-10 22:43


Teringat masa2 migrate dari sahabat hijjaz ke Ukhwah.com ... ramai ahli-ahli asal dah tak ada. Mungkin semua tengah sibuk membesarkan anak masing-masing agaknya... hehehehehe... apapun, student paling ramai kat sini.. bekaryalah dan rapatkan ukhwah sesama ahli......

Bookmark and Share

  


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

miss_sinar79
Warga Rasmi
Menyertai: 09.11.2010
Ahli No: 40487
Posting: 20
Dari: shah alam

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-10 21:38


salam..saya dah bertukar dari mencarisinar ke miss_sinar sebab dah lupa password heheh


-----------------
Salam Ukhwah
http://myrohani.blogspot.com
http://mymall4you.blogspot.com
Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_sinar79Profil   Hantar PM kepada miss_sinar79   Pergi ke miss_sinar79's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-12-10 12:12


waa tahniah sudah berwajah baru nampaknya.

Sudah lama tidak ke sini

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-09-11 08:54


salam ukhwah ...semoga portal ukhwah terus menjadi portal perkongsian ilmu dan amal .

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-11 20:56


jom lah kita memeriah dan mengindahkan kembali ukhwah.com =) =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

fahmiey92
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2011
Ahli No: 41705
Posting: 1
Dari: Kedah,Malaysia

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-11 18:02


Assalamualaikum...kiranya macam 2 lah..zaman semakin maju seiring dengan kepesatan teknologi,ukhwah pula menjadi semakin hambar..mungkin kerana masing-masing sibuk dengan urusan kerja masing-masing :berfikir: ...Insyaallah,kalau kita berUkhwah Fillah pasti ukhwan yang terjalin menjadi lebih kkuh walaupun zaman berubah...Alhamdulillah :kelip:


-----------------
Fahmiey92


Bookmark and Share

  


  Member Information For fahmiey92Profil   Hantar PM kepada fahmiey92   Pergi ke fahmiey92's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-11 21:22


ukhwah itu sentiasa ada walaupun bukan dalam pertemuan..:)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-11 08:19


:-o Biasalah, setiap sesuatu ada pasang surutnya tetapi yang lebih penting adalah istiqamah, walaupun ahli yang ramai tetapi tiada ilmu yang dikongsikan, tiada ukhwah yang terlaksana, tiada berpesan2 antara sesama ahli, itu lebih teruk daripada kurangnya ahli.

:-D Bukan kuantiti yang menjadi ukuran tetapi kualiti yang menjadi penentu, ibarat para tentera Sultan Muhammad al-Fateh, penakluk Kota Konstantin, mereka adalah sebaik-baik tentera manakala Sultan Muhammad al-Fateh adalah sebaik-baik Sultan...renung2 kanlah.


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.200683 saat. Lajunya....