Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-05-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ezaty
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43053

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Yang Masuk Ke Sini
ezaty: 1 hari, 14 minit yang lalu
Sabila: 6 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
muslimin23: 9 hari yang lalu
LeerMoto22: 12 hari yang lalu
ayeshakhan: 20 hari yang lalu
hayadih: 24 hari yang lalu
Putra_Aiman: 27 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: siapa yang dah pakai alza


Carian Forum

Moderator: Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» siapa yang dah pakai alza

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa yang dah pakai alza

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-01-10 22:01


salam..
saya nak tanya ada tak antara ahli ukhwah yang dah pakai alza atau pernah naik alza?
ok tak mpv dan kereta tu?
dari segi enjin cmmana ye..jimat minyak jugak tak macam viva


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 09:56


Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV


-----------------
SEKRETARIAT K-FIQH
Layari www.k-fiqh.com
Like our page www.facebook.com/kfiqh


Bookmark and Share

  


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 11:38


Pada 19-01-10 09:56 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!

Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV



tempat duduk belakang sempit.. kurang sesuai untuk orang tinggi duduk..huhu..
dr segi keluasannya sama saja macam grand livina..

satu lagi, saya tak suka meter ditengah-tengah..
tak nampak bila time memandu.. :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 11:42


salam..betul lah .alza..kecik lah..macam bukan mpv saja..dah lah bonet tak ada..


-----------------
Islam itu Indah


Bookmark and Share

  


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 15:14


Pada 19-01-10 09:56 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!

Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV



tapi kalau untuk yang belum ada anak-anak ok kan..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 15:16


Pada 19-01-10 11:38 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 09:56 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!

Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV



tempat duduk belakang sempit.. kurang sesuai untuk orang tinggi duduk..huhu..
dr segi keluasannya sama saja macam grand livina..

satu lagi, saya tak suka meter ditengah-tengah..
tak nampak bila time memandu.. :-D



kalau grand livina tu nampak besar kan..alza ni kecik dari grand livina kan..
enjin ok tak?
ada orang kata enjin perodua much better than proton..betul ke


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 15:17


Pada 19-01-10 11:42 , MencariSinar posting:

!!! QUOTE !!!

salam..betul lah .alza..kecik lah..macam bukan mpv saja..dah lah bonet tak ada..



memang bukan mpv pun tapi lebih pada kereta kan..
tu lah bonet tak ada..kalau nak taruk barang kena jatuhkan seat belakang tu


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-01-10 21:54


Pada 19-01-10 15:16 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 11:38 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 09:56 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!

Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV



tempat duduk belakang sempit.. kurang sesuai untuk orang tinggi duduk..huhu..
dr segi keluasannya sama saja macam grand livina..

satu lagi, saya tak suka meter ditengah-tengah..
tak nampak bila time memandu.. :-D



kalau grand livina tu nampak besar kan..alza ni kecik dari grand livina kan..
enjin ok tak?
ada orang kata enjin perodua much better than proton..betul ke



yup memang betul engin perodua much better than proton...
ana baru habis praktikal kat perodua rawang..
most of perodua engine guna teknologi jepun...
engin perodua boleh dikatakan enjin toyota..sebab perodua is joint venture nga japanese...(daihatsu)...
model alza pun di ambil dari model kereta jepun...sama juga nga kancil (jepun MIRA)...myvi (kat jepun panggil PASSO)...
Kalau kita lihat mostly machine kat perodua pun machine jepun...

tak heranlah ramai japanese workers kat perodua....
Avanza pun di pasang kat perodua rawang....
(hehe...ana bukannya nak promote perodua...tapi tu lah realitinye)

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-01-10 21:57


Pada 19-01-10 11:42 , MencariSinar posting:

!!! QUOTE !!!

salam..betul lah .alza..kecik lah..macam bukan mpv saja..dah lah bonet tak ada..



sebab tu lah alza dpggil

kereta juga mpv....

kerete pun ya....mpv pun ye....

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 22:05


Pada 19-01-10 21:54 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 15:16 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 11:38 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 09:56 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!

Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV



tempat duduk belakang sempit.. kurang sesuai untuk orang tinggi duduk..huhu..
dr segi keluasannya sama saja macam grand livina..

satu lagi, saya tak suka meter ditengah-tengah..
tak nampak bila time memandu.. :-D



kalau grand livina tu nampak besar kan..alza ni kecik dari grand livina kan..
enjin ok tak?
ada orang kata enjin perodua much better than proton..betul ke



yup memang betul engin perodua much better than proton...
ana baru habis praktikal kat perodua rawang..
most of perodua engine guna teknologi jepun...
engin perodua boleh dikatakan enjin toyota..sebab perodua is joint venture nga japanese...(daihatsu)...
model alza pun di ambil dari model kereta jepun...sama juga nga kancil (jepun MIRA)...myvi (kat jepun panggil PASSO)...
Kalau kita lihat mostly machine kat perodua pun machine jepun...

tak heranlah ramai japanese workers kat perodua....
Avanza pun di pasang kat perodua rawang....
(hehe...ana bukannya nak promote perodua...tapi tu lah realitinye)


betullah apa yang saya dengar enjin perodua lagi bagus dari proton..
tapi beter ambil perodua kan sebab enjin bagus..
kalau body perodua ok tak..setengah orang cakap body proton lebih bagus..huhuhu..macam mana tu..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 22:09


Pada 19-01-10 21:57 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 11:42 , MencariSinar posting:

!!! QUOTE !!!

salam..betul lah .alza..kecik lah..macam bukan mpv saja..dah lah bonet tak ada..



sebab tu lah alza dpggil

kereta juga mpv....

kerete pun ya....mpv pun ye....


hehee....
nak jadi mpv pun boleh kereta pun boleh..
2 in 1..hahaa


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 23:30


Pada 19-01-10 21:54 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 15:16 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 11:38 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 09:56 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!

Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV



tempat duduk belakang sempit.. kurang sesuai untuk orang tinggi duduk..huhu..
dr segi keluasannya sama saja macam grand livina..

satu lagi, saya tak suka meter ditengah-tengah..
tak nampak bila time memandu.. :-D



kalau grand livina tu nampak besar kan..alza ni kecik dari grand livina kan..
enjin ok tak?
ada orang kata enjin perodua much better than proton..betul ke



yup memang betul engin perodua much better than proton...
ana baru habis praktikal kat perodua rawang..
most of perodua engine guna teknologi jepun...
engin perodua boleh dikatakan enjin toyota..sebab perodua is joint venture nga japanese...(daihatsu)...
model alza pun di ambil dari model kereta jepun...sama juga nga kancil (jepun MIRA)...myvi (kat jepun panggil PASSO)...
Kalau kita lihat mostly machine kat perodua pun machine jepun...

tak heranlah ramai japanese workers kat perodua....
Avanza pun di pasang kat perodua rawang....
(hehe...ana bukannya nak promote perodua...tapi tu lah realitinye)



betullah tu...saya dulu folow lawatan ke bahagian &d..tak ada apa pun nak dibanggakan sangat..mostly aturannya datang dari dahaitsu indirectly dari toyota...

apapun terpulang..yang penting kemampuan..kalau mampu mari pakai mazda 6 hehe


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 07:41


Pada 19-01-10 22:05 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 21:54 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 15:16 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 11:38 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 09:56 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!

Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV



tempat duduk belakang sempit.. kurang sesuai untuk orang tinggi duduk..huhu..
dr segi keluasannya sama saja macam grand livina..

satu lagi, saya tak suka meter ditengah-tengah..
tak nampak bila time memandu.. :-D



kalau grand livina tu nampak besar kan..alza ni kecik dari grand livina kan..
enjin ok tak?
ada orang kata enjin perodua much better than proton..betul ke



yup memang betul engin perodua much better than proton...
ana baru habis praktikal kat perodua rawang..
most of perodua engine guna teknologi jepun...
engin perodua boleh dikatakan enjin toyota..sebab perodua is joint venture nga japanese...(daihatsu)...
model alza pun di ambil dari model kereta jepun...sama juga nga kancil (jepun MIRA)...myvi (kat jepun panggil PASSO)...
Kalau kita lihat mostly machine kat perodua pun machine jepun...

tak heranlah ramai japanese workers kat perodua....
Avanza pun di pasang kat perodua rawang....
(hehe...ana bukannya nak promote perodua...tapi tu lah realitinye)


betullah apa yang saya dengar enjin perodua lagi bagus dari proton..
tapi beter ambil perodua kan sebab enjin bagus..
kalau body perodua ok tak..setengah orang cakap body proton lebih bagus..huhuhu..macam mana tu..



bukan saja enjin perodua dikatakan enjin toyota tapi sememangnya enjin toyota..apa yang saya tahu kebyakan kereta keluaran perodua dah lama keluar kat jepun tapi kat Malaysia ini baru..kat sana da lapuk dah...sememangnya enjin toyota lagi bagus dari proton tapi taklah kalau kereta proton enjinnye teruk bebeno..kita patut berbga sebab itu keluaran negara kita sendiri..kita patut sokong..sekarang proton pun da banyak improvement..dulu mungkin lah enjin proton tak setanding dengan kereta lain tapi so far sekarang saya pakai pun alhamdulillah...sebab itu banyak race game yang dibuat menggunakan kereta proton esp satria neo...

body proton memang lagi kuat dr perodua esp kereta belum Saga..raya hari itu ada kemalangan kecik depan mt saya..2 kereta belum 1 viva 1 kereta lama nissan agaknya..kereta viva itu paling teruk kemeknyer...

dr segi myak kalau kereta perodua viva saja yang save..myvi mahal sikit..
kawan saya pergi kerja dr damansara ke usj sebelum ini nek persona RM 30 itu boleh 3 hari..dia nek myvi 1 hari stgah saja...alza tak tahu lakkan..cc nya same dengan myvi kan..mungkin same saja agaknya...

so fikir-fikir lah mana yang selesa pada awak..hehe...ni saya cakap apa yang saya tahu saja..


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 11:46


Ramai yang cakap ALZA ni gabungan dari ALphard dengan avanZA..

alza dengan exora mana lagi best? hehe

dari segi harga lebih kurang ..
alza 1.5 exora 1.6 :D



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 12:05


Pada 19-01-10 23:30 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 21:54 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 15:16 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 11:38 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 09:56 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!

Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV



tempat duduk belakang sempit.. kurang sesuai untuk orang tinggi duduk..huhu..
dr segi keluasannya sama saja macam grand livina..

satu lagi, saya tak suka meter ditengah-tengah..
tak nampak bila time memandu.. :-D



kalau grand livina tu nampak besar kan..alza ni kecik dari grand livina kan..
enjin ok tak?
ada orang kata enjin perodua much better than proton..betul ke



yup memang betul engin perodua much better than proton...
ana baru habis praktikal kat perodua rawang..
most of perodua engine guna teknologi jepun...
engin perodua boleh dikatakan enjin toyota..sebab perodua is joint venture nga japanese...(daihatsu)...
model alza pun di ambil dari model kereta jepun...sama juga nga kancil (jepun MIRA)...myvi (kat jepun panggil PASSO)...
Kalau kita lihat mostly machine kat perodua pun machine jepun...

tak heranlah ramai japanese workers kat perodua....
Avanza pun di pasang kat perodua rawang....
(hehe...ana bukannya nak promote perodua...tapi tu lah realitinye)



betullah tu...saya dulu folow lawatan ke bahagian &d..tak ada apa pun nak dibanggakan sangat..mostly aturannya datang dari dahaitsu indirectly dari toyota...

apapun terpulang..yang penting kemampuan..kalau mampu mari pakai mazda 6 hehe



tu lah..yang termampu pakai saja..ingatnye cukup duit nak beli myvi..alza tu saja tanya saja..hehe
kalau ikut hati mahu saja honda city tapi tak mampu nak beli.... :cry:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 12:08


Pada 20-01-10 07:41 , hafieza25 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 22:05 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 21:54 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 15:16 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 11:38 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 09:56 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!

Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV



tempat duduk belakang sempit.. kurang sesuai untuk orang tinggi duduk..huhu..
dr segi keluasannya sama saja macam grand livina..

satu lagi, saya tak suka meter ditengah-tengah..
tak nampak bila time memandu.. :-D



kalau grand livina tu nampak besar kan..alza ni kecik dari grand livina kan..
enjin ok tak?
ada orang kata enjin perodua much better than proton..betul ke



yup memang betul engin perodua much better than proton...
ana baru habis praktikal kat perodua rawang..
most of perodua engine guna teknologi jepun...
engin perodua boleh dikatakan enjin toyota..sebab perodua is joint venture nga japanese...(daihatsu)...
model alza pun di ambil dari model kereta jepun...sama juga nga kancil (jepun MIRA)...myvi (kat jepun panggil PASSO)...
Kalau kita lihat mostly machine kat perodua pun machine jepun...

tak heranlah ramai japanese workers kat perodua....
Avanza pun di pasang kat perodua rawang....
(hehe...ana bukannya nak promote perodua...tapi tu lah realitinye)


betullah apa yang saya dengar enjin perodua lagi bagus dari proton..
tapi beter ambil perodua kan sebab enjin bagus..
kalau body perodua ok tak..setengah orang cakap body proton lebih bagus..huhuhu..macam mana tu..



bukan saja enjin perodua dikatakan enjin toyota tapi sememangnya enjin toyota..apa yang saya tahu kebyakan kereta keluaran perodua dah lama keluar kat jepun tapi kat Malaysia ini baru..kat sana da lapuk dah...sememangnya enjin toyota lagi bagus dari proton tapi taklah kalau kereta proton enjinnye teruk bebeno..kita patut berbga sebab itu keluaran negara kita sendiri..kita patut sokong..sekarang proton pun da banyak improvement..dulu mungkin lah enjin proton tak setanding dengan kereta lain tapi so far sekarang saya pakai pun alhamdulillah...sebab itu banyak race game yang dibuat menggunakan kereta proton esp satria neo...

body proton memang lagi kuat dr perodua esp kereta belum Saga..raya hari itu ada kemalangan kecik depan mt saya..2 kereta belum 1 viva 1 kereta lama nissan agaknya..kereta viva itu paling teruk kemeknyer...

dr segi myak kalau kereta perodua viva saja yang save..myvi mahal sikit..
kawan saya pergi kerja dr damansara ke usj sebelum ini nek persona RM 30 itu boleh 3 hari..dia nek myvi 1 hari stgah saja...alza tak tahu lakkan..cc nya same dengan myvi kan..mungkin same saja agaknya...

so fikir-fikir lah mana yang selesa pada awak..hehe...ni saya cakap apa yang saya tahu saja..



tapi ada kawan saya cakap myvi auto jimat minyak..lecturer adik saya pun cakap macam tu..huhuhu...
persona tu berkenan juga dulu..ok juga tu kalau rm30 boleh tahan 3 hari..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 12:21


Pada 20-01-10 11:46 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Ramai yang cakap ALZA ni gabungan dari ALphard dengan avanZA..

alza dengan exora mana lagi best? hehe

dari segi harga lebih kurang ..
alza 1.5 exora 1.6 :D



hheheee..kalau nak besar exora lah..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 15:42


hehe tapi saya macam berkenan dengan alza.. :D

off topik..
tak payah lah qoute panjang2 sangat...
mata pun tak seronok bila nak baca..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 17:23


Pada 20-01-10 11:46 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Ramai yang cakap ALZA ni gabungan dari ALphard dengan avanZA..

alza dengan exora mana lagi best? hehe

dari segi harga lebih kurang ..
alza 1.5 exora 1.6 :D



alamak jauh bezanya tu...alphard jauh beza tu..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 17:54


Pada 20-01-10 15:42 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hehe tapi saya macam berkenan dengan alza.. :D

off topik..
tak payah lah qoute panjang2 sangat...
mata pun tak seronok bila nak baca..



Samalah selera kita soleha.. akak pun tengok berkenan saja.. :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 17:58


perodua alza sport ada kamera 'reverse'...untuk sesiapa yang susah nak parking :D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 22:43


Pada 20-01-10 15:42 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hehe tapi saya macam berkenan dengan alza.. :D

off topik..
tak payah lah qoute panjang2 sangat...
mata pun tak seronok bila nak baca..



alza macam cantik juga kan...hehehee..

p/s:maaf tak pasan quote pjg2..hehee


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 22:44


Pada 20-01-10 17:23 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-10 11:46 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Ramai yang cakap ALZA ni gabungan dari ALphard dengan avanZA..

alza dengan exora mana lagi best? hehe

dari segi harga lebih kurang ..
alza 1.5 exora 1.6 :D



alamak jauh bezanya tu...alphard jauh beza tu..



kalau alphard lagi besarkan..
sekali tengok ada gaya macam wish..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 22:45


Pada 20-01-10 17:54 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-10 15:42 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hehe tapi saya macam berkenan dengan alza.. :D

off topik..
tak payah lah qoute panjang2 sangat...
mata pun tak seronok bila nak baca..



Samalah selera kita soleha.. akak pun tengok berkenan saja.. :kelip: :kelip: :kelip:



pas ni boleh buat geng alza pula kan kak hanan..hehe


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 22:46


Pada 20-01-10 17:58 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

perodua alza sport ada kamera 'reverse'...untuk sesiapa yang susah nak parking :D



oooo...kalau yang sport tu mesti lagi mahal..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-01-10 05:41


Pada 20-01-10 22:46 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-10 17:58 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

perodua alza sport ada kamera 'reverse'...untuk sesiapa yang susah nak parking :D



oooo...kalau yang sport tu mesti lagi mahal..



Kalau tak silap ana bulan 3 ni baru nak launching
ALZA SE....yang ada kamera "reverse" nga gps system

sekarang ni alza lebih permintaan dari pengeluaran...
manager ana ada beritahu...Kalau tempah alza sekarang maybe bulan 10 baru dapat....

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

kina2009
Warga Rasmi
Menyertai: 13.01.2009
Ahli No: 36732
Posting: 4
Dari: Raub

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 08:21


ambil myvi se auto lah lagi bagus... especially warna oren...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kina2009Profil   Hantar PM kepada kina2009   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 11:13


Pada 21-01-10 05:41 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-10 22:46 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada


oooo...kalau yang sport tu mesti lagi mahal..



Kalau tak silap ana bulan 3 ni baru nak launching
ALZA SE....yang ada kamera "reverse" nga gps system

sekarang ni alza lebih permintaan dari pengeluaran...
manager ana ada beritahu...Kalau tempah alza sekarang maybe bulan 10 baru dapat....

lepas raya dapat..



-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 11:15


Pada 21-01-10 08:21 , kina2009 posting:

!!! QUOTE !!!

ambil myvi se auto lah lagi bagus... especially warna oren...


myvi se oren pun cantik..hehe


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

bezita
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.11.2009
Ahli No: 38270
Posting: 149
Dari: KL

maldives   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 12:44


!!! QUOTE !!!

tapi ada kawan saya cakap myvi auto jimat minyak..lecturer adik saya pun cakap macam tu..huhuhu...
persona tu berkenan juga dulu..ok juga tu kalau rm30 boleh tahan 3 hari..


kalau kereta tu setakat bergerak 5 km sehari.... boleh ah..
kalau naka tahan lagi lama pun boleh. isi petrol RM10 tak payah gerak. berapa lama nak suka. 30 hari pun boleh

Bookmark and Share

  


  Member Information For bezitaProfil   Hantar PM kepada bezita   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 16:37


Pada 20-01-10 11:46 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Ramai yang cakap ALZA ni gabungan dari ALphard dengan avanZA..

alza dengan exora mana lagi best? hehe

dari segi harga lebih kurang ..
alza 1.5 exora 1.6 :D


alphard + avanza = alza???

memang mengarut...
alphard beribu-ribu lemon jauh bezanya dengan alza...

kalau nak ambik mpv, lebh baik ambik yang besar sikit...
kalau nak harga lebih kurang alza, lebih baik ambik exora...
lebih besar dan selesa...


-----------------
http://semua-barangmurah.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 19:33


Pada 21-01-10 08:21 , kina2009 posting:

!!! QUOTE !!!

ambil myvi se auto lah lagi bagus... especially warna oren...


Betul betul betul.. belilah myvi se oren.. :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 11:22


hehe.. entahlah... apa kaitannya dengan alphard saya pun taktahu..
alza pakai enjin avanza 1.5 dengan kod 3SZ-VE

Toyota Avanza 1.5S A/T Specs
Grade 1.5S A/T
Transmission 4-Speed Automatic, Gate Shifter
Engine
Model 3SZ-VE
Type 4-cylinder In-line, 16 Valve, DOHC, VVT-i
Displacement cc 1,495
Max. Output kW (PS) / rpm 80 (109) / 6,000
Max. Torque nama (kg-m) / rpm 141 (14.4) / 4,400
Fuel Tank Capacity litre 45



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 11:25


kejap nak tanya..

apa beza DVVT dengan VVT-i?



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 11:29


Pada 22-01-10 11:22 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.. entahlah... apa kaitannya dengan alphard saya pun taktahu..
alza pakai enjin avanza 1.5 dengan kod 3SZ-VE




Memang tak ada kena mengena.. rasanya gurauan tentang asal usul nama Alza saja...


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 13:34


Pada 22-01-10 11:25 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

kejap nak tanya..

apa beza DVVT dengan VVT-i?



ada kawan bagitau pasal DVVT dengan VVT-i ni lupa pula..
insyaallah saya try tanya dia dan dapat jwpan saya kongsikan kat sini.. :-)


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 15:27


sehari selepas perasmian ALZA.. segerombolan rombongan ALZA berada di opis ini. pelancaran di opis ku ini pula. dapa lah melihat dengan jelas keadaan ALZA ni...

untuk seat depan dan tengah tiada masalah. sama saja keluasan dengan MyVi... tapi masalah di belakang sekali. tempat duduk amat sempit. untuk kanak-kanak duduk boleh ah. untuk letak barang amat tidak sesuai. tidak sesuai untuk kegunan keluarga.


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 21:58


Pada 22-01-10 15:27 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

sehari selepas perasmian ALZA.. segerombolan rombongan ALZA berada di opis ini. pelancaran di opis ku ini pula. dapa lah melihat dengan jelas keadaan ALZA ni...

untuk seat depan dan tengah tiada masalah. sama saja keluasan dengan MyVi... tapi masalah di belakang sekali. tempat duduk amat sempit. untuk kanak-kanak duduk boleh ah. untuk letak barang amat tidak sesuai. tidak sesuai untuk kegunan keluarga.



untuk orang yang belum punya keluarga besar boleh lah kan pakai..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

izza_ulfadh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16706
Posting: 57
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 00:09


Go for Honda:Excitement in da city.puas hati den..huhu.but seriously dah juga test drive alza.smpit sikit agaknya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For izza_ulfadhProfil   Hantar PM kepada izza_ulfadh   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 23:13


Pada 23-01-10 00:09 , izza_ulfadh posting:

!!! QUOTE !!!

Go for Honda:Excitement in da city.puas hati den..huhu.but seriously dah juga test drive alza.smpit sikit agaknya..


memang teringin nak pakai honda tapi belum ada rezeki lagi..
ok tak drive alza?


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 24-01-10 23:02


kereta apa pun kalau lalu jalan jam memang kuat guna petrol.
perodua jarang dengar ada pblem.

proton selalu saja ada pblm. ada seorang kawan aku ni baru beli perdana, dalam tempoh 4 bulan dia beli, perdana tu lebih lama duduk kat proton servis dari duduk kat rumah dia... lagi . Aku tak puas hati dengan proton ni, dia jual kereta kat luar negara lagi murah berbanding dalam negara, dah lah tu kualiti yang di eksport lagi bagus dr yang dalam negara. kita pula kena tanggung pembeli luar negara.

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-01-10 07:28


tu salah satu taktik untuk proton promote kereta dia....Kalau jual mahal,kualiti tak elok
siapa yang nak beli......

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 09:15


Pada 23-01-10 23:13 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-01-10 00:09 , izza_ulfadh posting:

!!! QUOTE !!!

Go for Honda:Excitement in da city.puas hati den..huhu.but seriously dah juga test drive alza.smpit sikit agaknya..


memang teringin nak pakai honda tapi belum ada rezeki lagi..
ok tak drive alza?




kebanyakkan mpv tak pakai handbrake..
sebab handbrake dia dah jadi footbrake.. :-D

mesti kekok masa mula-mula nak drive itu..
meter pula di tengah2 bukan di depan pemandu..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 15:53


Pada 20-01-10 12:08 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-10 07:41 , hafieza25 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 22:05 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 21:54 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 15:16 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 11:38 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 09:56 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!

Alza tak best, kecik sangat untuk sebuah MPV



tempat duduk belakang sempit.. kurang sesuai untuk orang tinggi duduk..huhu..
dr segi keluasannya sama saja macam grand livina..

satu lagi, saya tak suka meter ditengah-tengah..
tak nampak bila time memandu.. :-D




kalau grand livina tu nampak besar kan..alza ni kecik dari grand livina kan..
enjin ok tak?
ada orang kata enjin perodua much better than proton..betul ke



yup memang betul engin perodua much better than proton...
ana baru habis praktikal kat perodua rawang..
most of perodua engine guna teknologi jepun...
engin perodua boleh dikatakan enjin toyota..sebab perodua is joint venture nga japanese...(daihatsu)...
model alza pun di ambil dari model kereta jepun...sama juga nga kancil (jepun MIRA)...myvi (kat jepun panggil PASSO)...
Kalau kita lihat mostly machine kat perodua pun machine jepun...

tak heranlah ramai japanese workers kat perodua....
Avanza pun di pasang kat perodua rawang....
(hehe...ana bukannya nak promote perodua...tapi tu lah realitinye)


betullah apa yang saya dengar enjin perodua lagi bagus dari proton..
tapi beter ambil perodua kan sebab enjin bagus..
kalau body perodua ok tak..setengah orang cakap body proton lebih bagus..huhuhu..macam mana tu..



bukan saja enjin perodua dikatakan enjin toyota tapi sememangnya enjin toyota..apa yang saya tahu kebyakan kereta keluaran perodua dah lama keluar kat jepun tapi kat Malaysia ini baru..kat sana da lapuk dah...sememangnya enjin toyota lagi bagus dari proton tapi taklah kalau kereta proton enjinnye teruk bebeno..kita patut berbga sebab itu keluaran negara kita sendiri..kita patut sokong..sekarang proton pun da banyak improvement..dulu mungkin lah enjin proton tak setanding dengan kereta lain tapi so far sekarang saya pakai pun alhamdulillah...sebab itu banyak race game yang dibuat menggunakan kereta proton esp satria neo...

body proton memang lagi kuat dr perodua esp kereta belum Saga..raya hari itu ada kemalangan kecik depan mt saya..2 kereta belum 1 viva 1 kereta lama nissan agaknya..kereta viva itu paling teruk kemeknyer...

dr segi myak kalau kereta perodua viva saja yang save..myvi mahal sikit..
kawan saya pergi kerja dr damansara ke usj sebelum ini nek persona RM 30 itu boleh 3 hari..dia nek myvi 1 hari stgah saja...alza tak tahu lakkan..cc nya same dengan myvi kan..mungkin same saja agaknya...

so fikir-fikir lah mana yang selesa pada awak..hehe...ni saya cakap apa yang saya tahu saja..



tapi ada kawan saya cakap myvi auto jimat minyak..lecturer adik saya pun cakap macam tu..huhuhu...
persona tu berkenan juga dulu..ok juga tu kalau rm30 boleh tahan 3 hari..



saya cakap melalui kawan saya yang wife dia baru pakai myvi..so nak tukar angin dia pinjam ..sekali minyak sakit pula..huhu..


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 15:59


hafieza pakai kereta apa?

tolong takmo quote panjang2.. berpinar mata nak baca.. :jangan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 16:08


hm,sebenarnya tengah plan nak beli kereta...

untuk jangka masa panjang lah kan, bila da ada famili ke...mana better ye, my choice alva and myvi.jadi kawan-kawan semua rasa mana ok ye antara dua tu?minta pandangan sangat-sangat dari ahli ukhwah semua.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 16:14


Pada 24-01-10 23:02 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

kereta apa pun kalau lalu jalan jam memang kuat guna petrol.
perodua jarang dengar ada pblem.

proton selalu saja ada pblm. ada seorang kawan aku ni baru beli perdana, dalam tempoh 4 bulan dia beli, perdana tu lebih lama duduk kat proton servis dari duduk kat rumah dia... lagi . Aku tak puas hati dengan proton ni, dia jual kereta kat luar negara lagi murah berbanding dalam negara, dah lah tu kualiti yang di eksport lagi bagus dr yang dalam negara. kita pula kena tanggung pembeli luar negara.



-----------------
Fieza


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-10 07:25


Pada 04-02-10 15:59 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hafieza pakai kereta apa?

tolong takmo quote panjang2.. berpinar mata nak baca.. :jangan:



saya pakai persona..so far tak ada apa problem...myak pun saving juga..minggu lepas husband saya bawa kereta ini kena langgar dr belakang dengan lori..agak kuat juga tapi alhamdulillah...calar sikit & pecah sikit kat plate..tapi depan lori 2 bengkok besi nya & lmpu depan dia pech..kre body kereta ni kuat juga lah...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 23:01


Pada 04-02-10 16:08 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

hm,sebenarnya tengah plan nak beli kereta...

untuk jangka masa panjang lah kan, bila da ada famili ke...mana better ye, my choice alva and myvi.jadi kawan-kawan semua rasa mana ok ye antara dua tu?minta pandangan sangat-sangat dari ahli ukhwah semua.



betul-betul...sama lah macam saya..minta pendapat mana lebih elok antara kedua kereta tu..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 23:04


Pada 05-02-10 07:25 , hafieza25 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-10 15:59 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hafieza pakai kereta apa?

tolong takmo quote panjang2.. berpinar mata nak baca.. :jangan:



saya pakai persona..so far tak ada apa problem...myak pun saving juga..minggu lepas husband saya bawa kereta ini kena langgar dr belakang dengan lori..agak kuat juga tapi alhamdulillah...calar sikit & pecah sikit kat plate..tapi depan lori 2 bengkok besi nya & lmpu depan dia pech..kre body kereta ni kuat juga lah...



dulu memang minat juga dengan persona ni tapi besar sangat lah..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 07:28


Pada 06-02-10 23:04 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-10 07:25 , hafieza25 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-10 15:59 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hafieza pakai kereta apa?

tolong takmo quote panjang2.. berpinar mata nak baca.. :jangan:



saya pakai persona..so far tak ada apa problem...myak pun saving juga..minggu lepas husband saya bawa kereta ini kena langgar dr belakang dengan lori..agak kuat juga tapi alhamdulillah...calar sikit & pecah sikit kat plate..tapi depan lori 2 bengkok besi nya & lmpu depan dia pech..kre body kereta ni kuat juga lah...



dulu memang minat juga dengan persona ni tapi besar sangat lah..



ish tak ada lah bsar sangat..kalau exora ke alphard ke baru lah beso..haha...
kalau alza itu panjang sikit kan..??


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 25-02-10 23:40


akhirnya myvi jugak pilihanku..kehkeh..alza nampak cantik di luar tapi dalam aduhai..indah kabar dari rupa


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 05:01


Pada 25-02-10 23:40 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

akhirnya myvi jugak pilihanku..kehkeh..alza nampak cantik di luar tapi dalam aduhai..indah kabar dari rupa




em...myvi ok...lagi-lagi kalau perempuan yang pakai...hehe :kelip:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

cruncing
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39239
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 09:20


Pada 21-01-10 12:44 , bezita posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

tapi ada kawan saya cakap myvi auto jimat minyak..lecturer adik saya pun cakap macam tu..huhuhu...
persona tu berkenan juga dulu..ok juga tu kalau rm30 boleh tahan 3 hari..


kalau kereta tu setakat bergerak 5 km sehari.... boleh ah..
kalau naka tahan lagi lama pun boleh. isi petrol RM10 tak payah gerak. berapa lama nak suka. 30 hari pun boleh


Salam....

Saya setuju... he...he...

Pada pendapat saya Kalau drive kat kl ni memang susah lah nak save minyak sebab kena berhenti banyak kali, lampu trafik banyak, jalan sesak lagi...

Kalau pandu jarak jauh mungkin save sikit, sebab penggunaan minyak konsisten, tu pun tengok kelajuan juga....

Saya tak pakai Alza lagi, tapi nampak memang comel, Kalau keluarga kecil ok lah....


-----------------
Kita adalah apa yang kita fikirkan.......


Bookmark and Share

  


  Member Information For cruncingProfil   Hantar PM kepada cruncing   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 10:22


Pada 26-02-10 05:01 , sakinah283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-02-10 23:40 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

akhirnya myvi jugak pilihanku..kehkeh..alza nampak cantik di luar tapi dalam aduhai..indah kabar dari rupa




em...myvi ok...lagi-lagi kalau perempuan yang pakai...hehe :kelip:



memang comel kalau pumpuan yang pakai myvi..nampak cute lagi..hahaaaa


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 10:23


Pada 26-02-10 09:20 , cruncing posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-10 12:44 , bezita posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

tapi ada kawan saya cakap myvi auto jimat minyak..lecturer adik saya pun cakap macam tu..huhuhu...
persona tu berkenan juga dulu..ok juga tu kalau rm30 boleh tahan 3 hari..


kalau kereta tu setakat bergerak 5 km sehari.... boleh ah..
kalau naka tahan lagi lama pun boleh. isi petrol RM10 tak payah gerak. berapa lama nak suka. 30 hari pun boleh


Salam....

Saya setuju... he...he...

Pada pendapat saya Kalau drive kat kl ni memang susah lah nak save minyak sebab kena berhenti banyak kali, lampu trafik banyak, jalan sesak lagi...

Kalau pandu jarak jauh mungkin save sikit, sebab penggunaan minyak konsisten, tu pun tengok kelajuan juga....

Saya tak pakai Alza lagi, tapi nampak memang comel, Kalau keluarga kecil ok lah....


nampak memang comel tapi dalam nya sempit sangat..



-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 11:49


Salam..

pandangan saya, ikut citarasa masing-masing..
ada org suka pada brand..
tengok brand mana yang terbaik..
ada org tengok pada budget..

apa yang penting, kita puas hati dengan apa yang kita bayar..

Wallahu a'lam..


-----------------
...'Fitrah yang murni ia tidak membohongi kita, ia selalu sahaja boleh menerima kebenaran, tetapi yang menghalangnya adalah nafsu dan syaitan'...


Bookmark and Share

  


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 11:56


aieyda : welcome to the club.. heheh.. myvi warna apa cik aieyda..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-10 03:14


Pada 26-02-10 11:56 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

aieyda : welcome to the club.. heheh.. myvi warna apa cik aieyda..



terima kasih kak hanan...
bulan 3 ni dapat myvi comel tu..warna medallion grey..
nak myvi ijo dah tak ada dah... :cry:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-10 10:31


Teringin nak guna Toyota Wish. Hehe.
tapi tak mampu,tengok-tengok sajalah kereta seangkatan yang murah sikit.

Alza macam hampir sama bentuk macam Wish,so agak minat lah. Tapi seat belakang macam tak sesuai saja.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 11:50


nak beli bila dah bersedia.. u wait for me alza.. i'll come.. hehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-03-10 11:53


huhu...akhirnya vivaelite yang menjadi pilihan.insyaAllah,akan keluaq tak lama lagi.

tak sabaq nak tunggu and bawa kereta sendiri.hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 02-04-10 22:51


eiii...lamanye myvi nak keluar..kawan-kawan dulu ambil berapa lama nak dapat myvi..
saya dah 2 bulan lebih ini..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 11:04


Pada 02-04-10 22:51 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

eiii...lamanye myvi nak keluar..kawan-kawan dulu ambil berapa lama nak dapat myvi..
saya dah 2 bulan lebih ini..



2 bulan tu kira lewat lah tu..
mungkin sebab color yang awak nak tu belum ada lagi agaknya..
try tanya,check balik kat pihak produa tu ..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 11:58


dah tanya banyak kali..
ritu dia cakap sebab bank nak naik interest ke 4% terkejut saya tapi dia cakap saya nya loan still 3.75%..
lepas itu minggu lepas kawan saya try kol dia tanya bila nak dapat,dia cakap 15hb ni..kawan saya tu cakap kalau tak sampai juga 15hb kansel..hehee..
kawan saya yang kerja kat perodua selayang cakap selalunye sebulan saja kecuali kalau lambat myvi se putih..
saya nya warna medallion grey..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 11:20


Pada 02-04-10 22:51 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

eiii...lamanye myvi nak keluar..kawan-kawan dulu ambil berapa lama nak dapat myvi..
saya dah 2 bulan lebih ini..



Saya hari tu salesman tu janji 2 minggu...tapi sebulan baru sampai...itupun lepas kena marah...kalau kita senyap saja dia pun senyap saja... :oops:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 15:59


Pada 04-04-10 11:20 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-10 22:51 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

eiii...lamanye myvi nak keluar..kawan-kawan dulu ambil berapa lama nak dapat myvi..
saya dah 2 bulan lebih ini..



Saya hari tu salesman tu janji 2 minggu...tapi sebulan baru sampai...itupun lepas kena marah...kalau kita senyap saja dia pun senyap saja... :oops:



janji 2 minggu ek..ni janji sebulan cakap tengah bulan dapat,lepas itu hjg bulan..lepas itu 15hb ni pula..
ni kawan saya dah siap ugut dah tu...cakap 15hb tapi agreement bank pun belum sign lagi..uhuhu


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 12-04-10 10:27


Pada 04-04-10 15:59 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!



janji 2 minggu ek..ni janji sebulan cakap tengah bulan dapat,lepas itu hjg bulan..lepas itu 15hb ni pula..
ni kawan saya dah siap ugut dah tu...cakap 15hb tapi agreement bank pun belum sign lagi..uhuhu



Cuba lah call perodua punya HQ...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-10 11:00


Pada 04-03-10 11:53 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

huhu...akhirnya vivaelite yang menjadi pilihan.insyaAllah,akan keluaq tak lama lagi.

tak sabaq nak tunggu and bawa kereta sendiri.hehe.



alhamdulillah...da dapat pun kereta viva tu.suka gila.wahhh,da gila stereng da ni.sanggup tu nak ulang alik pergi kerja dari kl ke putrajaya.hehe.

ni mula-mula saja lah...lama-lama nak pegang stereng pun da mlsss.huhu.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 12-04-10 20:37


Pada 12-04-10 10:27 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-04-10 15:59 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!



janji 2 minggu ek..ni janji sebulan cakap tengah bulan dapat,lepas itu hjg bulan..lepas itu 15hb ni pula..
ni kawan saya dah siap ugut dah tu...cakap 15hb tapi agreement bank pun belum sign lagi..uhuhu



Cuba lah call perodua punya HQ...



ni baru dapat..huhuhu..
2 bulan tunggu akhirnya tiba juga...


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 12-04-10 20:39


Pada 12-04-10 11:00 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-03-10 11:53 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

huhu...akhirnya vivaelite yang menjadi pilihan.insyaAllah,akan keluaq tak lama lagi.

tak sabaq nak tunggu and bawa kereta sendiri.hehe.



alhamdulillah...da dapat pun kereta viva tu.suka gila.wahhh,da gila stereng da ni.sanggup tu nak ulang alik pergi kerja dari kl ke putrajaya.hehe.

ni mula-mula saja lah...lama-lama nak pegang stereng pun da mlsss.huhu.



hehehee..awal-awal ni rajin lah pegang stereng lepas itu bila dah lama-lama perghh..malas lah...


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 12-04-10 21:01


Pada 12-04-10 20:37 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!



ni baru dapat..huhuhu..
2 bulan tunggu akhirnya tiba juga...



Ye ke...Tahniah...Dapat kereta baru.. :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-10 21:45


Pada 12-04-10 21:01 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-04-10 20:37 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!



ni baru dapat..huhuhu..
2 bulan tunggu akhirnya tiba juga...



Ye ke...Tahniah...Dapat kereta baru.. :-)



time kasih..hehehe
lama tunggu tu......


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-10 00:32


.. pengalaman saya naik alza..
kalau nak naik 6 org tanpa barang-barang, still ok.. tapi kalau da masuk barang, sempit jugak jadinya...

macam baru-baru ni, plan bercuti ke utara dengan 1 kereta saja, alza lah tu.. tapi bila da masuk2an barang, sempitnye.. ruang untuk barang-barang kecik saja.. penyudahnye bawa juga 2 kereta.. untuk lebih selesa.. maklumla.. perjalanan jauh..

so tak jadi lah nak beli alza.. beli kereta biasa saja


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 14-04-10 19:43


Pada 14-04-10 00:32 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

.. pengalaman saya naik alza..
kalau nak naik 6 org tanpa barang-barang, still ok.. tapi kalau da masuk barang, sempit jugak jadinya...

macam baru-baru ni, plan bercuti ke utara dengan 1 kereta saja, alza lah tu.. tapi bila da masuk2an barang, sempitnye.. ruang untuk barang-barang kecik saja.. penyudahnye bawa juga 2 kereta.. untuk lebih selesa.. maklumla.. perjalanan jauh..

so tak jadi lah nak beli alza.. beli kereta biasa saja



hehehe..nasib baik kan tak beli alza...


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.197582 saat. Lajunya....