Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 7 jam, 57 minit yang lalu
al-biruni03: 1 hari, 19 jam, 42 minit yang lalu
Swarig123: 9 hari yang lalu
marul: 12 hari yang lalu
mfy87: 26 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: JAIS senaraikan 25 kalimah larangan untuk bukan islam


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» JAIS senaraikan 25 kalimah larangan untuk bukan islam

Please Mendaftar To Post


Oleh JAIS senaraikan 25 kalimah larangan untuk bukan islam

taalidi
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2008
Ahli No: 35583
Posting: 18
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 11:29


Assalamualaikum,

Haah? JAIS senaraikan 25 kalimah yang tak boleh diguna oleh Non Muslim secara LISAN atau BERTULIS, dan boleh didakwa jika gunakan jugak? Habis lah cikgu muzik aku, Mr. Simon dan pelajar2 Non Muslim satu Selangor semua. Sebab bila nyanyi lagu kebangsaan Negeri Selangor setiap kali assembly , lirik dia ada tulis : ...Allah lanjutkan usia tuanku, rakyat mohon restu, bawah duli tuanku.....

Ada sesiapa boleh bagi pandangan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For taalidiProfil   Hantar PM kepada taalidi   Pergi ke taalidi's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 13:56


1. cumanya nak tanya..bolehkah dikri daripada Yang Dipertuan Agung atau Sultan overule keputusan mahkamah.

2. Sejauh mana bidang kuasa JAIS atau MAIS terhadap masyrakat non muslim.
3. saya bukan tak sokong cumanya bila bertindak perlu mengikut lunas undang-undang, adakah tindakan ini mengikut undang-undang..ya kerajaan Selangor ada enakmen, dan adakah enakmen itu terpakai terhadap masyarakat non muslim.
jangan esok digelak dek orang ramai saja.matlamat betul..cuma caranya tu kena tengok.
kalau ada siapa2 yang tahu boleh beritahu saya.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 15:37


boleh list sikit tak kat sini yang 25 istilah tu??


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101137 saat. Lajunya....