Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 14 hari yang lalu
alongmina: 18 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu
budakbesar: 35 hari yang lalu
azemi: 39 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Dua telefon number?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Dua telefon number?

Please Mendaftar To Post


Oleh Dua telefon number?

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 09:35


salam,

selain dari urusan perniagaan mengapa ramai orang termasuk pelajar suka mempunyai dua telefon number?

apa sebab suka pakai dua telefon number ni?

kawan saya ada kata yang pakai telefon dua ni (tak termasuk urusan perniagaan) mungkin ada skandal..saya tak tahulah kebenarannya.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 11-01-10 10:05


Kebanyakan nya skandal. Tapi ada juga tujuan lain. Saya pakai 2 telefon number jugak.

Sebabnya satu telefon pda dan touch screen,kegunaan macam pc untuk bls emel dan call direct..sms susah sikit sebab touch screen.

Satu lagi hp murah2 yang boleh taip sms satu tangan saja, senang dan cepat if ada emergency dan jugak call.

So far nothing skandal sebab 2-2 number sama saja..semu org tau.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 10:30


Mungkin..

Mungkin juga 3,4,dan 5 number.. Ataupun jenis yang suka bertukar2 no phone ini..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 10:37


Biasanya untuk penjimatan, satu untuk maxis, satu untuk celcom, digi dan sebagainyalah. Tapi tak praktikkan lagi macam itu. Ada juga no lain untuk emergency dan memanfaatkan hp yang sayang nak ditrade in kan.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 10:46


saya pakai 2 nombor jugak..maxis dan celcom..
celcom untuk ahli keluarga, hampir kesemua no Xpax saya masukkan no adik beradik, cakap banyak pun murah..

maxis untuk opismate dan sahabat-sahabat seprogram. untuk skandal??? erm..ingat nak guna DIGI.. :lol:
(just kidding).. :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 10:52


saya pun pakai 2 nombor . sebab jimat sikit


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 10:53


Pada 11-01-10 10:46 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pakai 2 nombor jugak..maxis dan celcom..
celcom untuk ahli keluarga, hampir kesemua no Xpax saya masukkan no adik beradik, cakap banyak pun murah..

maxis untuk opismate dan sahabat-sahabat seprogram. untuk skandal??? erm..ingat nak guna DIGI.. :lol:
(just kidding).. :sopan:



iyakah? digi? bukan guna celcom juga? broadband? :sopan: :kelip:

pernah juga terjebak dalam selalu tuko2 no, tuko2 number tipon ni bersebab musabab...tapi sekarang setia pada satu CELCOM...celcom untuk semua :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 14:09


kemungkinan :

1) Nombor Telefon pertama yang digunakan (disebabkan tak nak lost contact dengan kawan-kawan + kemalasan nak tukar nombor)

2) bagi seorang yang bergelar student universiti atau umur 25 tahun kebawah (betulkan saya jika silap) maka memilih sistem U-PAX. (celcom) , MAxis or digi yang menawarkan penjimatan.

3) jika dikaitkan dengan perbuatan merahsiakan sesuatu yang peribadi , kemungkinan juga.


-----------------


Catatan Saya


Bookmark and Share

  


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

AdieIskandar02
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2009
Ahli No: 37641
Posting: 25
Dari: Langkawi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 14:28


saya juga pakai 2 no Celcom dan Maxis..

Maxis (line) untuk urusan rasmi kadang-kadang untuk umum jugak, celcom (prepaid) untuk adik beradik/saudara mara juga kawan-kawan.. lagipun penjimatan & untuk masa2 kecemasan jugak..

scandal? semuanya bergantung kepada niat & penggunaan empunya no. lah kan..


-----------------
..:Barangsiapa mengenali diri nescaya dia mengenali Tuhan Yang Maha Berkuasa:..


Bookmark and Share

  


  Member Information For AdieIskandar02Profil   Hantar PM kepada AdieIskandar02   Pergi ke AdieIskandar02's Website   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 14:43


Pada 11-01-10 10:46 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pakai 2 nombor jugak..maxis dan celcom..
celcom untuk ahli keluarga, hampir kesemua no Xpax saya masukkan no adik beradik, cakap banyak pun murah..

maxis untuk opismate dan sahabat-sahabat seprogram. untuk skandal??? erm..ingat nak guna DIGI.. :lol:
(just kidding).. :sopan:



samalah kita...tapi untuk skandal, guna maxis lagi murah... :lol:

tapi tak pernah buat lagi..dan tak bercadang nak buat pun.. :jangan:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 15:11


skandal??

lagu 'aku skandal' kumpulan hujan??

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 15:13


Pada 11-01-10 15:11 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

skandal??

lagu 'aku skandal' kumpulan hujan??

:-)



jangan skandal2 nanti sambar petir.. :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 20:35


1) untuk urusan peribadi -keluarga SAHAJA

2) untuk urusan kerja (lepas waktu kerja off hp. sesiapa yang dapat no ni maaf trilion kali saya ucapkan)

banyak no pun tak guna juga saya ni. bak kata abang + ayah + dll- PEMALAS JAWAB telefon


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Sinar_Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 25991
Posting: 36
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 21:16


saya pakai dua nombor kerana..satu tu pakai line dan satu lagi pakai prepaid...
kadang-kadang line kena barred,senang Boleh pakai yang top up itu..hihi..tu lah sebab nya...
tapi nampak gaya nya saya lagi banyak guna yang prepaid tu...
ala,pakai dua no tapi bukan ramai sangat yang nak contact saya pun..hihihi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Sinar_IzatiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Izati   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 09:59


Dulu, pakai 02 number juga dalam 1 hp, sebab nak berjimat. Sekarang ni, 1 hp, 1 number saja. INSYA ALLAH, kalau ada rezeki nak tukar hp dan tukar number sekali..

tapi kan, memang ada org yang pakai banyak number untuk kegunaan 'skandal'nya. Wawa pernah buat juga zaman remaja dulu. tapi tu lah, kalau Tuhan 2 nak tunjuk aib kita (yang tak reti2 nak bertaubat ni) dengan cara apapun boleh, even kita merancang rapi/teliti untuk cover line.


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 14:52


abid pun pakai 2 no juga...tapi no scandal2 ye...hehehe no clcom untuk semua...no digi pula hanya untuk 2 org saja..suami dan adik ipar...

begitu juga suami...pakai juga 2 no..clcom untuk semua termasuk wfe 1st..dan digi hanya untuk abid...heheh


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 14-01-10 20:12


Pada 14-01-10 14:52 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!



begitu juga suami...pakai juga 2 no..clcom untuk semua termasuk wfe 1st..dan digi hanya untuk abid...heheh



Makna nya... :berfikir: :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 21:24


Pada 11-01-10 10:52 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun pakai 2 nombor . sebab jimat sikit




eleh kata 2 nombor kalau tak silap 4 nombor huhuhu...jangan tipu lepp....huhuhu


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 22:03


saya ad 2 hp..tapi ada 1 nombor saja.. hp yang 1 tu yang biasa-biasa tapi ada skreen kolor lah ada gprs jugak untuk buat kol...kiranya segala benda-benda asas tu adalah termasuk mp3 dan kamera 2.0

yang 1 lagi tak ada simkad pun...kosong saja..hp tu hanya guna untuk tangkap gambar 3.5 saja if tak silap / gps navigate / mp3 dll yang tak memerluan kepada kol dan mesej.. :D

mlas nak blagak pakai 2 nombor pasal yang satu ni pun kantoi bil tetiap bulan lebih 50..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-10 22:13


masalah line rumah tak ada, terpaksa lah.. tercorok lah katakan..
sengkek jugak... terpaksa pakai dua..
tapi darurat kalau ada emergency kes, senang sikit..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 10:28


satu yang formal, satu lagi yang xformal...nak call org pun murah sikit kalau guna line yang sama..celcom-celcom...maxis-maxis..



Bookmark and Share

  


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 16:29


Pada 11-01-10 10:37 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Biasanya untuk penjimatan, satu untuk maxis, satu untuk celcom,


Betul3x... niza pakai celc untuk call bagi urusan kerja mahupun pelajaran... mxs untuk mesej kawan-kawan sebab ramai pakai mxs... dan mostly kawan-kawan niza pun dah pakai 2 no..hihihi... Ops..tapi niza 3no lah agaknya...1 lagi no broadbankd mxs :lol:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_hannani
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2010
Ahli No: 38921
Posting: 10
Dari: port dickson

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-10 16:56


saya pun guna lebih dari satu no...

1) satu no maxis, tak hendak tamatkan perkhidmatan sebab sayang sebab dulu beli simkad dengan harga mahal.. RM 60++. tak ingat harga sebenar. Lagi satu sebab sebab murah nak mesej dengan kawan u dulu...

2) no celcom universiti pax...murah nak call dan mesej. akan no selepas bezday yang ke-6... gunakan sebaik mungkin benefit as student dulu... :)

3) no celcom 1+5 (bil) untuk keluarga. boleh telefon mak free.... Boleh juga jadi telefon emergency bila dah ujung2 bulan... he..he..

untuk skandal??? tak pernah terfikir pun...

saya gunakan 2 hpje untuk 3 no. satu adalah hp china. 1 hp, 2 sim...

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardah_hannaniProfil   Hantar PM kepada wardah_hannani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.136517 saat. Lajunya....