Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 1 hari, 8 jam, 56 minit yang lalu
Tayu: 3 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 9 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 16 hari yang lalu
tereturubuzu: 19 hari yang lalu
khalifah: 24 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 27 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: AAAA....TENSION!!!!


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» AAAA....TENSION!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh AAAA....TENSION!!!!

Yott
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4772
Posting: 12
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-03 00:04


Kenaperlaa pompuan asyik dianggap org bawahan/lekeh drp lelaki?.....asyik2 kene ejek atau perli ngan laki....

dahtu...tokleh nak balas sebab org melayu ni dah biasa dgn 'pompuan kene lemah lembut,tokleh kasar2!'.....maka makin tertindaslah kaum wanita...
kalo takpun,bertambahlah golongan Tomboy kat dunia ni sebab wanita nak ubah kebiasaan yg ada tapi tak tau camner

so,harap golongan lelaki dpt bagi komitmen





Bookmark and Share

  


  Member Information For YottProfil   Hantar PM kepada Yott   Pergi ke Yott's Website   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-03 00:30


assalamualaikum...

erm... bawa2 bersabar Yot... maybe ade hikmah disebaliknya... banyakkan istighfar....



-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:29


assalamualaikum..

alahai ukhtie Yott, kenapa jadi macam ni? apa yg dah berlaku sebenarnya ni? kena buli dengan kaum ADAM ke ni?
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

  


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 15:37


boleh ana tahu masalah antie?

Bookmark and Share

  


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

mawarMujahiddah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2455
Posting: 18
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-11-03 12:20


Diam bukan bererti kalah
lembut bukan bermakna menyerah
anti boleh cuba cara lain yang boleh merubah persepsi kaum Adam nie..
Guna cara yang berhikmah
Insyaallah berjaya

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarMujahiddahProfil   Hantar PM kepada mawarMujahiddah   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-03 16:50


herk... ana pun senasib cam ukht Yott.. mementang kita ni kaum lemah ek..
tp, kalau tgkkan.. ana skang ni jd lbh kasar sbb diorg laa... bukan la tomboy.. tp jd lbh sombong (dgn kaum ADAM jela)... sombong tak b'makna hidung tinggi or angkuh.. tp ana kalau diorg ckp apa² kat ana.. ana buat muka blur je.. malas nak layan.. certain people jerh.. kalo yg baik tu ana baik la ngan dia..

sO.. 4 ukht Yott sabo je la.. mmg dah tabiat diorg.. tp kengkdg ada makna disebalik pembulian tu..

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-11-03 21:23


yaaa...saya sokong!kami (pompuan)sering di buli dan ditindas!!

nak melawan nanti kang dpt "bahana".buat pekak bernanah kat hati.dah tu,ejek nama org dgn perkataan yg memalukan lak tuh!!bosan!

skang ni sume lelaki camtu ke???????????

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

  


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

zawfan
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 3993
Posting: 10
Dari: Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-03 16:54


Usah jadikan kelemahan dan kegagalan hari ini sebagai alasan untuk gagal hari esok.

Sebenarnya setiapa ujian dan keburukan yang ditimpakan ke atas ukhti adalah salah satu daripada kasih sayang Allah kepada hambaNya..

Ini kerana Allah terlalu mengasihani dan terlalu rindukan suara hambaNYa meminta dan membenarkan hambaNya hidup dalam keredhaanNYa... tetapi pernahkah kita terfikir bahawa adakah kita pernah menyediakan sedikit ruang untuk mengasihi dan menyayangi ALLAH TAALA....

Ukhti....
seandainya setiap lelaki diciptakan untuk menguasai perempuan sebenarnya setiap lelaki itu juga dijatuhkan atasnya unutk membela perempuan. Tidak ada ego yang lebih tinggi dari lelaki dan tidak ada insan yang lebih lemah berbanding perempuan tetapi insan yang lebih lemah lagi adalah insan yang terlalu berputus asa.

Maaf andai saya terkasar bahasa tetapi saya syorkan ukhti rujuk pada Surah AN-Nisa' untuk membenarkan saya menjawab apa yang menjadi persoalan pada diri ukhti. Dan sebenarnya kaum lelaki amat lemah jika perempuan sudah menguasai dirinya..

akhir kata ...
wanita sering mengatakan lelaki itu kejam kerana bahana yang dijatuhkan diatas jasad wanita tapi pada hakikatnya wanita itu lebih kejam kerana penangan dan bahana yang sering mereka jatuhkan ke atas hati lelaki, ini kerana lelaki tidak bisa menangis dihadapan mereka tetapi lelaki menangis didalam hatinya....dan sering tangisan dihati itu meninggalkan luka yang dalam yang disebabkan wanita.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zawfanProfil   Hantar PM kepada zawfan   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 14:33


assalamualaikum.... aiiii akak2 semua . bukan semua kaum adam suka perlekeh kan kaum hawa.... kalau ana lah , sayer rase perempuan ni satu makhluk yg complete... tak der sikit cacat cela pun, kalau boleh tak nak tengok pun prempuan ni buat silap, kalau boleh nak iyer kan ajer semua yg diorg cakap, tapi kalau salah mestilah kene kater salah.... bukan nyer mengutuk.... tapi ana tahu .... perempuan ni sensitif skit kot .... mungkin bagi lelaki , kate2 sindir tuuuu biase ajer, tapi bagi kaum hawa , kate2 tu cam kutukan @ ejekan taraf dewa dah.... pakat pikir rama-rama..... bereh deh..... wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

nahri
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4337
Posting: 39
Dari: Negeri yg Makmur dan Barakah

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-03 01:27


wanita kan dikurniakan kesabaran tahap tertinggi... jadi bersabarlah... Maryam ibu Nabi Isa tetap bersabar walaupun kaumnya menuduh dia berzina. Itu fitnah besar tu. Tetapi, Maryam tetap bersabar... oleh itu, wahai wanita (termasuk saya sendirila..) jika terjentik hati dengan perlakuan lelaki, bersabarlah...Sesungguhnya Allah sayang kat orang yang sabar, ni..

-----------------
carilah kelebihan dan kekurangan diri sebanyak-banyaknya tetapi elakkan daripada lupa untuk memanfaatkannya ke arah jalan yang diredhai Allah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nahriProfil   Hantar PM kepada nahri   Quote dan BalasQuote

Helmisuhaimi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3855
Posting: 111
Dari: Kuala Lumpur

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 22:09


wanita adalah satu perkataan yg manis bila dibicarakan...
wanita adalah hiasan dunia.. wanita penyejuk hati..
wanita penawar duka..
semua wanita..mana lelaki..
aaa...lelaki pulak pelindung wanita..
tak ke elok tue...

Bookmark and Share

  


  Member Information For HelmisuhaimiProfil   Hantar PM kepada Helmisuhaimi   Pergi ke Helmisuhaimi's Website   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-11-03 22:20


ooh...

mungkin saya blm lagi bertemu dgn lelaki yg sebegitu...saya pun bkn nye baik sgt.bkn nak kate ape....tp,itu lah yg saya rasa...

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

  


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

sharpshooter
Warga Rasmi
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5353
Posting: 9

indonesia  


posticon Posting pada: 23-11-03 14:53


tension????

gunakan pendekatan aku nih
amik penyapu pukul hentam jerk kepala ko
bila dah sakit hilangla tension
[warning::sapa x berani dan lemah semangat jangan cuba try]

-----------------
::fight for your right::

Bookmark and Share

  


  Member Information For sharpshooterProfil   Hantar PM kepada sharpshooter   Quote dan BalasQuote

Yott
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4772
Posting: 12
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-12-03 12:57


thanx...thanx and thanx
ader sesapa nak tambah???

Bookmark and Share

  


  Member Information For YottProfil   Hantar PM kepada Yott   Pergi ke Yott's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-03 14:21


Quote:

On 2003-10-30 00:04, Yott wrote:
Kenaperlaa pompuan asyik dianggap org bawahan/lekeh drp lelaki?.....asyik2 kene ejek atau perli ngan laki....

dahtu...tokleh nak balas sebab org melayu ni dah biasa dgn 'pompuan kene lemah lembut,tokleh kasar2!'.....maka makin tertindaslah kaum wanita...
kalo takpun,bertambahlah golongan Tomboy kat dunia ni sebab wanita nak ubah kebiasaan yg ada tapi tak tau camner

so,harap golongan lelaki dpt bagi komitmen







err.. iyeke. anda pasti. kalau begitu org lelaki di tempat anda semestinye kolot. krn perempuan dan lelaki adalah setaraf.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 07-08-04 15:58


ya bennerr.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

insanbiasa
Warga Rasmi
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1183
Posting: 10
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-08-04 17:15


assalamualaikum....

tension!!slh atu drpd perkataan yg sayer takut gak. but i think no need to be worried lah.sayer rase kiter as kaum hawa yg ALLAH jadikan dgn seindah2 ciptaan ni, tak payahlah nak mentensionkan diri coz of lelaki.we still can stand without lelaki.now kiter tengok berapa bnyk kerja yg org lelaki buat,wanita pun blh buat.so, sayer harap kiterpun blh mcm tu jugak.jgn sekali2 tunjukkan yg kiter ni lemah. untuk mengelakkan tension tu kiter dekatkan diri ngan ALLAH,sayer rase itu lg baik drpd memikirkan ttg betapa kuat n dominannya lelaki dan betapa lemahnya wanita. that's my point of view,hopefully all of us can be a strong women even without a man.Wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For insanbiasaProfil   Hantar PM kepada insanbiasa   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 07-08-04 17:22


betui ke si sang lelaki ni suka buli kat perempuan ni.......ni lelaki ape kot......selalu nya lelaki suka mengorat kat perempuan.......

agaknya dia dah syok kot ......dah tu tak layan dia boring lah tuu....

kalau gitu belajar ilmu pencak silat.........jadi bila nak kena buli kasi penampar......ni zaman moden...mahu seribu daya ..tak mahu seribu dalih....

kat ana punya tempat kerjo bosnya orang perempuan........macam mano nak buli.....ada lah silelaki kena buli ni....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11809 saat. Lajunya....