Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-07-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: fishyiyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43092

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 4 hari yang lalu
kasih_kekasih: 9 hari yang lalu
sadiqah: 9 hari yang lalu
fishyiyi: 19 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: masakan mana sedap???mak atau isteri???atau kat kedai makan


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» masakan mana sedap???mak atau isteri???atau kat kedai makan

Please Mendaftar To Post


Oleh masakan mana sedap???mak atau isteri???atau kat kedai makan

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 12:04


mana sedap....masakan mak atau isteri....????taupun anda yang jenis makan kat luar.....sebab Kalau masak pun tak sedap...suami tak makan....ataupn suami tak pernah makan kat luar sebab anda punya masakan sedap sangat..mengalahkan chef....ataupun suami anda sering kerumah ibunya untuk makan.....???? :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 12:55


masakn ibu lagi sedap dari sesiapa


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

  


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 14:03


salam,

emak saya masak best............ :D .... orang yang masak kat kedai makan pun best juga..... :D ........ ada tak suami or isteri yang baik hatinya masak kan untuk keluarganya?..... :) ....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 14:51


masakan mak lah yang sedap...makan free pun sedap jugak:)


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

  


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 17:28


hehe...mak saya lah yang best...kedua, nenek saya...ketiga....my wife in the future...hehe...(yang ni kena train dulu dr my mom..huhu)






- ini adalah contoh kepada ketepuan forum d ukhwah.com...da pernah ada bincang before ni..hehe


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 17:38


sudah semestinya masakan emak.. tiada yang kedua dan yang ketiga..hehehe..
kalau makan kat luar ni mesti ada yang terlebih dan terkurang.. tak berkhasiat pula itu...


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

  


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 19:51


mak, istri dan makanan di luar semua sedap

sebab yang masak kat luar itu adalah istri orang dan mempunyai anak..jadi dia seorang mak juga


hmmmmmm

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 19:55


salam

yang masak kat luar tu kalau tukang masak lelaki.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 20:00


Paling sedap adalah masakan mak saya.. tak ada yang boleh lawan.. huhu.. masakan mak org lain pun tak sesedap masakan mak saya.. :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 20:49


Pada 07-02-10 19:51 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

mak, istri dan makanan di luar semua sedap

sebab yang masak kat luar itu adalah istri orang dan mempunyai anak..jadi dia seorang mak juga


hmmmmmm


itu sebab tak memilih...
semua da sedap..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 21:03


Pada 07-02-10 19:55 , nordalily posting:

!!! QUOTE !!!

salam

yang masak kat luar tu kalau tukang masak lelaki.....


kalai itu tiada masalah sebab ibunya yang ajar..maka mak juga punca resepinya... hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 08:12


antum semua pandai masak???Kenapa tak belajar masak?saya masak air tau;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 09:16


masakan mak dan isteri memang istimewa.. dan sedap.. :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 12:27


Pada 07-02-10 21:03 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-02-10 19:55 , nordalily posting:

!!! QUOTE !!!

salam

yang masak kat luar tu kalau tukang masak lelaki.....


kalai itu tiada masalah sebab ibunya yang ajar..maka mak juga punca resepinya... hehe







ooo....begitu.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 19:35


salam~


masakan sendiri sedap!(boleyy??) hehehhe... mak masak apa saja pun mesti rasa sedap.. sebab di masak dengan kasih sayang.. sendiri masak.. adik-adik kata sedap tutama asam pedas dengan tom yam.. huahua.. kedai masak?? sedap lah juga.. time malas nak masak.. jadi sedap saja...

tapi masak di rumah palingg sedap~

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 10:35


zaman sekarang ni kita dapati banyak isteri yang tak sempat masak kat rumah..apa pendapat kalian

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 10:56


suka makan kat mamak terutame nasi kosong taruk kari dengan ayam goreng..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 11:45


kalau depan2 soalan ni tak boleh ditanya..nanti tersepit suami menjawab.. :D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 15:53


Pada 09-02-10 10:35 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

zaman sekarang ni kita dapati banyak isteri yang tak sempat masak kat rumah..apa pendapat kalian


ada baik ada buruk..
:)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 16:08


masakan mak xtrkalahkn. lebih-lebih kalau sidia hanya tau masak air, meggi, dan telur dadar,

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 16:15


habaq lah kat sidia lagu tu. mesti kecik hati punya..


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-10 18:04


Pada 09-02-10 10:35 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

zaman sekarang ni kita dapati banyak isteri yang tak sempat masak kat rumah..apa pendapat kalian


Salam...

nak uat bagaimana.. istri2 sekarang ramai yang bekeje.. tapi yang boleh curik masa tu masak lah.. best apa masak.. dapat bagi anak-anak, suami makan tu satu kebahagiaan.. cuma kena sacrifice sikit lah.. mungkin kena bangun awal pagi sikit ke.. kalau dah tak sempat bebeo nak uat bagaimana.. make sure weekends masak.. ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-10 09:26


betul betul betul.. isteri memang suka kalau suami menghargai lebih-lebih lagi suka akan masakannya.. seronok dia sampai dia akan rasa nak masak lagi walau sesibuk mana pun dia..

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 12:25


bila sembang pasal perkara ni...teringat masakan isteri masa mula-mula kawin...memang sedap.......tapi disebabkan isteri agak busy di sekolah...balik lambat...jadi masakan mak lah yang sedap balik.....tapi kedua-duanya best...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 16:17


sokong cikgu_azhar.. hehe.. kedua-duanya best..

(isteri agak busy di sekolah?? balik lambat?? macam serupa saja..hehe..)

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-10 15:26


Pada 11-02-10 16:17 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

sokong cikgu_azhar.. hehe.. kedua-duanya best..

(isteri agak busy di sekolah?? balik lambat?? macam serupa saja..hehe..)

:-)



bagus lah kalau memahami keadaan isteri yang berkerjaya...

jangan mementingkan diri...

harus memahami dengan bekerjasama...

jangan cerewet dengan banyak kemeneh....

sama-sama...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-10 05:46


memasak untuk keluarga ini senjata kebahagian..=)


-----------------
.: Nafsu itu ibarat batu yang berat. Jika diangkat dengan iman yang kuat dan dilontar ke dalam lautan takwa. Maka tengelamlah nafsu itu :.


Bookmark and Share

  


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 12:58


air tangan isteri....Kalau betul kena masakannya...ish..ish..memang best...tapi masa cuti sekolah boleh lah kita suruh wife masak apa sahaja masakan yang kita nak....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 16:01


Pada 07-01-10 12:04 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

mana sedap....masakan mak atau isteri....????taupun anda yang jenis makan kat luar.....sebab Kalau masak pun tak sedap...suami tak makan....ataupn suami tak pernah makan kat luar sebab anda punya masakan sedap sangat..mengalahkan chef....ataupun suami anda sering kerumah ibunya untuk makan.....???? :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:


Antara masakan Emak & SUami....

EMak....


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 12-03-10 15:15


Pada 07-02-10 20:00 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Paling sedap adalah masakan mak saya.. tak ada yang boleh lawan.. huhu.. masakan mak org lain pun tak sesedap masakan mak saya.. :-D



bertuahnyer siapa yang jadi isteri meow ini... tak payah lah susah payah masak sebab tak sesedap mak dia. uhuk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126768 saat. Lajunya....