Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 19 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: - ragu-ragu -


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» - ragu-ragu -

Please Mendaftar To Post


Oleh - ragu-ragu -

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 30-12-09 18:44


salam..

diikutkan saya segan dan cerita sini..tapi Kalau tak cerita, susah jugak..hope kat sini boleh ada solusinye..

saya berkwan rapat dengan seorang kawan..memang da lama kmi bkawan sejak d sekolah mengah.. tapi tak lah pernah kami lebeh drpada itu..

antara kami boleh kata ad chemistry even sebenarnya saya ni jenis mudah ada chemistry dengan sesiapa yang lain..

pernah terputus hubgan beberpa tempoh walau sbenrnya masing-masing ada kontek nomber untuk d hubungi.. selain atas sebab sibuk dengan pengajian d kampus, saya menelah mungkin kawan saya tu punya teman istmewa yang membuatkan saya rasa adalah lebih baik saya tak kacau daun...dan mungkin juga sbaliknya pada dia..

tapi sejak kebelakgan ini kami berhubung semula dan menceritakan hal-hal memasng tnp lngsung berkaitan hal peribadi..boleh jadi saya ni pemalu walau dia selalu mendsak dengan pertanyaan yang saya tak suka nak jawab..

dan beberapa waktu trdekat sebelum ni kami ada berjumpa atas ajakannya walaupun sedar saya bukan jenis org yang suka-suka hati outing dengan wanita..at last kami berjumpa jugk dan perbicaraan kami adalah umum tanp berkaitan dengan peribadi..spnjang berborak2 tu ada juga lah hint2 yang diberikan mnunjukkan ada berminat pda saya sedangkan saya buat-buat bodoh dan konon cool...

entah lah..saya ikutkan tak terpikir lagi hal-hal serius ni lagi-lagi memikirkan saya anggapnya sebagai rakan dan sahabat baik yang bisa berkongsi apa saja cerita dengannya..

ini membuatkan saya berfikir2 berkali2..yang sebenarnya saya dalam keraguan.. apa sbabbnya?

antaranya...dia bekerja jauh even kelurganya menetap dbandr yang sama dengan saya..jauh lah sampai tak boleh berkereta ke sana..so tentu saja saya malaz dan cari pasal memikirkan sesuatu yang tak pernah saya pkir apabila bhubungan nanti...dan selain itu saya tak mahu merealisasikan gosip2 liar kawan-kawan kami yang slma ni dok menyakat kami..sedagkan saya brsumpah2 menafikan ada hati padanya, sejak zaman sekolah..Kalau kami bhubungan..adoi....hmm...dan the last...pasal tak setaraf. bukan pasal qualify atau backfround famliy tapi ketinggian..hehe..saya kurang tinggi sikit dr dia...boleh jadi sama tinggi..tu yang malu tu...huhu...rasa agak janggal lah...ikutkan masing-masing tak espect sebab dah bertahun2 tak jumpa, hanya berhbg dr tlefon dan online..so bila jumpa..baru lah tahu perubahan memasing..dan selainnya..penzahiran diri saya agak childish berbanding dia yang nampak maturednye..boleh jadi kerana sebaya, perempuan kelihatan lebih batang dr lelaki, iyakah? tapi tu yang sebab saya risau tak boleh nak bersefahman nanti..lagi-lagi saya manja dalam keluarga dan dia taklah begitu sprt saya..

erm...bagaimana ek.. saya ada tempoh shinga hujung tahun ni untuk berfikir mgenainya...selepas itu akan ada perubahan lain berlaku sama ada pada dia atau saya.. istikharah telah saya lakukan..namun kenyakinan dalam hati tak lagi mantap untuk berkuputusan..sebab saya ni jenis suka mnimbang positif negatif terhadap sesuatu keputusan..so sebab tu lah saya sukar sangat nak decide apa-apa sebelum menemui sesuatu yang relevan dan wajar pada saya bila mengambil sesuatu keputusan..

apapun thank you baca masalah besar saya..Kalau ada yang boleh bagi idea dan share sesuatu saya alu2kan.. malu benarnya nak cerita tapi dan buat bagaimana..wasalam.. 8-)


-----------------
...uSaHa TaNGGa KeJaYaaN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

exorabeauty
Warga Rasmi
Menyertai: 30.12.2009
Ahli No: 38887
Posting: 2
Dari: Kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-09 21:56


salam..
pada pendapat saya lebih baik saudara bserah sajalah pada takdir Allah..
andaikata dia memang diciptakn untuk saudara insyaALLAH dia tetap akan
jadi milik saudara..pasal fizikal tu tak salah pun kalau dia lagi tinggi dr saudara,
saudara saja rasa merendah diri,jodoh tak kira rupa,fizikal..yang pting hati yang ikhlas
untuk terima dia..tak perlulah saudara rasa malu dengan apa yang Allah dah bagi untuk saudara..erm,andaikata suratan takdir jodoh saudara dengan dia kenapa perlu rasa malu dengan apa yang pernah org cakap..bukan kah itu suratan sejak azali..
maaf kalau apa yang saya cakap keterlaluan..tapi trimelah pemberianNya seadanya..
sekian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For exorabeautyProfil   Hantar PM kepada exorabeauty   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 01:01


salam..susah jugk masalah macam ni kan..apapun sekarang banyakkan berdoa..buat solat istikharah dan solat hajat..kalau dah buat semua tu,kena tengok kemampuan awak juga..maksudnya dah cukup dari segi kewangan,mental semua..sebab kita akan hidup dengan dia lama..insyaallah..cara lain..minta pendapat mak dan ayah..sebab kadang-kadang pengalaman mereka yang dulu-dulu dapat dikongsi bersama..sekadar memberi pandangan..


-----------------
bersama meninggikan martabat ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 19:34


Salam~

nak bagi pandangan saja.. saya rasa awak ini macam tak bersedia lagi saja..
kalau rasa tak confident, tak sedia kawan saja dah okay... jangan terburu buru~
kalau hati dah betul-betul mantap baru ar suarakn.. kalau tak, kawan lebih baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 19:35


oye.. kalau betul-betul suka, alasan2 seperti tinggi ke, rumah jauh ke, apa-apa tu tak timbol eahh... hehehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 20:46


huhu...betul..betul..kalau dah suka semua alasan tak penting...
yup..rasanya awak tak ready lagi..better kawan saja dulu....
yang penting buat solat istiharah....all da best


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 31-12-09 21:06


erm... tak bersedia? boleh jadi lah.. sebab dalam usia menginjak 25 (tapi esok da tambah setahun pula) saya rasa seharusnya kesediaan tu ada..alhamdlillah dr sudut material tak ada masalah..maybe mantel saya ni lebih kepada nak enjoy...almaklumla..selama ni belajar belajar dan belajar...so tak salah rasanay bfkiran begitu.. berkenaan alasan2 saya tu..serius..itu memang menjadi persoalan saya sepanjang bbrapa waktu ni..kerana saya serius lah saya memikirkannya untuk cari keputusan wajar..Kalau tak sampai entah bila-bila saya akan buat-buat bodoh..nak kata bkwan..lama da tempoh tu...mengenali hati budi dah terang lagi bersuluh..cuma tu lah..hanya nak menimbng keputusan...tak dr komen-komen kalian nampaknya hanya skdara bkawan saja cadangannya..tak apa lah..agaknya memang itu boleh jadi keputusan baik buat masa ni...erm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

exorabeauty
Warga Rasmi
Menyertai: 30.12.2009
Ahli No: 38887
Posting: 2
Dari: Kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 21:13


serahkan segalanya padaNya..DIA yang Maha Mengetahui yang terbaik untuk saudara..insyaALLAH pasti ada jlnnye nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For exorabeautyProfil   Hantar PM kepada exorabeauty   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-10 11:26


salam..

bukan apa alonk, dengan keadaan awak yang nampak macam tak serius ini kan, takut nanti bila dah bagi harapan.. pas tu tak dapat nak juga dengan baik.. kan dah lukakn hati orang.. so bila nak buat apa-apa kptusan, kena fikir masak2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 00:12


tanya saja direct "awak suka saya ke?".
Lepas itu apa yang akan berlaku ....? sendiri buat cerita


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 20:39


Pada 03-01-10 00:12 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

tanya saja direct "awak suka saya ke?".
Lepas itu apa yang akan berlaku ....? sendiri buat cerita



Assalamualaikum

setuju2 dengan cadangan ni..... :-D

trylah kan tengok macam mana respons dia....

so, sekarang macam mana ? ada apa-apa perkembangan ke?hehe


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 22-11-10 08:08


salam kawan.. setahun lalu punya cerita..nak tau apa kesudahannya?

dan macam apa yang telah saya rasakan, memang ada perubahan stattus sama ada pada saya atau pun dia..ya, sekarang kami secara formal tak ada hubungan apa-apa lagi lantaran pertengahan tahun lalu dia berterus trang memberitahu dia telah menjadi tunagan org..masa tu memang saya terpana habis lah...dengan situasi saya yang memang selalu mengelak dan tak bersedia saya memang da agak akan terjadi pkara begini pada suatu masa, dan semalam, saya meerima kad jemputan darinye...aduh..kesal jugak lah awal-awal dulu..tapi saya tau, ia adalah baik untuknya daripda bertersusan bersama saya tanpa jelas noktahnye.. (dapat kd dia tu semalam rasa macam sakit hati lah pula..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-11-10 23:49


Pada 22-11-10 08:08 , alornk posting:

!!! QUOTE !!!

salam kawan.. setahun lalu punya cerita..nak tau apa kesudahannya?

dan macam apa yang telah saya rasakan, memang ada perubahan stattus sama ada pada saya atau pun dia..ya, sekarang kami secara formal tak ada hubungan apa-apa lagi lantaran pertengahan tahun lalu dia berterus trang memberitahu dia telah menjadi tunagan org..masa tu memang saya terpana habis lah...dengan situasi saya yang memang selalu mengelak dan tak bersedia saya memang da agak akan terjadi pkara begini pada suatu masa, dan semalam, saya meerima kad jemputan darinye...aduh..kesal jugak lah awal-awal dulu..tapi saya tau, ia adalah baik untuknya daripda bertersusan bersama saya tanpa jelas noktahnye.. (dapat kd dia tu semalam rasa macam sakit hati lah pula..)



semuanya dalam perancangan ALLAH...
dah takdir...insyaallah ada hikmah disebalik semua tu...
ALLAH tidak menjadikan sesuatu itu dengan sia-sia...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-10 21:40


Pada 31-12-09 01:01 , minnie posting:

!!! QUOTE !!!

salam..susah jugk masalah macam ni kan..apapun sekarang banyakkan berdoa..buat solat istikharah dan solat hajat..kalau dah buat semua tu,kena tengok kemampuan awak juga..maksudnya dah cukup dari segi kewangan,mental semua..sebab kita akan hidup dengan dia lama..insyaallah..cara lain..minta pendapat mak dan ayah..sebab kadang-kadang pengalaman mereka yang dulu-dulu dapat dikongsi bersama..sekadar memberi pandangan..




saya setuju dengan pendapat ini.(",)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-10 10:59


ramai betul peminat alornk ni.. tak payah susah2 nak cari..huhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-10 11:09


Pada 24-11-10 10:59 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

ramai betul peminat alornk ni.. tak payah susah2 nak cari..huhuhu..


haah, betul itu kak ngah...
hehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-11-10 15:01


Pada 24-11-10 10:59 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

ramai betul peminat alornk ni.. tak payah susah2 nak cari..huhuhu..



tu pasal lah pening confuz..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-10 16:35


dah tak ada jodoh lah itu..tapi kenapa selalu macam itu eh..???bila depan mata tak ada rasa apa-apa..memanjang cofuse..heheheh,
tiba-tiba bila si dia ada org lain, nak kwen hati pula boleh "sakit"..huhuhuhuuu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-10 19:27


Pada 24-11-10 16:35 , salabianca posting:

!!! QUOTE !!!

dah tak ada jodoh lah itu..tapi Kenapa selalu macam itu eh..???bila depan mata tak ada rasa apa-apa..memanjang cofuse..heheheh,
tiba-tiba bila si dia ada org lain, nak kwen hati pula boleh "sakit"..huhuhuhuuu...


tak menghargai org sekeliling..
bila tak ada, baru nak tercari2...
masa depan mata, langsung tak hendak pandang???
... ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 14:21


Wahaha...btol3...baru-baru ni ada "kawan" saya contact balik saya...masa kawan dulu macam-macam alasan...hampeh betul...mak tak bagi lah apa lah...huh...ha,sekarang baru tau...hehe...

Alornk,sakit hati?? saya faham...ngeh3...:-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 26-11-10 20:41


nur_ul, eisya:
sebab saya serahkan pada tuhan lah saya redha apa tersurat tersirat..Kalau xx..hehe...tak ada apa-apa pun..

kak ngah, asy-syafie:
peminat? ramai peminat pun kena jugak lah pilih2 buat perhitungan...tol kan..

salabianca:
susah nak cakap...susah..even kata tak apa dan hati redha dan tak kisah tapi kadang-kadang bila benda yang pahit dilupa lalu diingat kembali..tu yang jadi sakit hati..fuh...

mencari cinta ilahi:
ecececehh...apa yang kamu paham ni...isnin paper agama..study dulu..haha


apapun tadi saya di hubungi rakan yang mengajak saya pergi ke majlis si dia ni minggu ni.. yang rakan ni tak tau menahu pun perhubungan gelap kami selma ini dulu..ikut hati meemang tak mahu p..buat apa sakitikan hati lagi..tapi kang tak p apa rakan-rakan kata pula..bagaimana ya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 20:52


Pada 26-11-10 14:21 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Wahaha...btol3...baru-baru ni ada "kawan" saya contact balik saya...masa kawan dulu macam-macam alasan...hampeh betul...mak tak bagi lah apa lah...huh...ha,sekarang baru tau...hehe...

Alornk,sakit hati?? saya faham...ngeh3...:-D



dulu macam-macam alasan ye..
sekarang macam mana??? huhuhu :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 13:21


alornk >> isnin paper math dulu...hik3...

as-Syafie >> sekarang ni?? enathla apa alasan dia contact saya balik...huhu... ^_^


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 17:05


Pada 27-11-10 13:21 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

alornk >> isnin paper math dulu...hik3...

as-Syafie >> sekarang ni?? enathla apa alasan dia contact saya balik...huhu... ^_^



haaa...
apa alasan dia ya ukhti???
Mmmmm......... :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 18:06


Pada 27-11-10 17:05 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-10 13:21 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

alornk >> isnin paper math dulu...hik3...

as-Syafie >> sekarang ni?? enathla apa alasan dia contact saya balik...huhu... ^_^



haaa...
apa alasan dia ya ukhti???
Mmmmm......... :berfikir:



waaa..kenapa asysyafie nak tau sangat tu..haha... yang mencari-cinta-ilahi tu pun main teka teki lah pula..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 18:41


Kih3...entah lah ye...biar lah dia tersimpan dalam lipatan kenangan saja...cewaaah! :-D :sopan:

Emm...2 lah namanya buang tabiat...masa tengah kawan tak hargai...huhu...jadi anda kat luar sana,hargailah org sekelilingmu...huhuhu... :welcome: :-P :bunga:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 20:45


Pada 27-11-10 18:41 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Kih3...entah lah ye...biar lah dia tersimpan dalam lipatan kenangan saja...cewaaah! :-D :sopan:

Emm...2 lah namanya buang tabiat...masa tengah kawan tak hargai...huhu...jadi anda kat luar sana,hargailah org sekelilingmu...huhuhu... :welcome: :-P :bunga:



syemarly : huhu... nak tahu lah Kenapa??? Manusia kan mempunyai sifat ingin tahu...

Mencari_Cinta_Illahi : Waaaaaaaaaahhhh... berahsia lah plok...
apa-apa saja lah... Asal Bahagia... Hargai lah org hampir ye... Marah pula si Mencari_Cinta_Illahi ini... hihi...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 07:00


Pada 27-11-10 20:45 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-10 18:41 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Kih3...entah lah ye...biar lah dia tersimpan dalam lipatan kenangan saja...cewaaah! :-D :sopan:

Emm...2 lah namanya buang tabiat...masa tengah kawan tak hargai...huhu...jadi anda kat luar sana,hargailah org sekelilingmu...huhuhu... :welcome: :-P :bunga:



syemarly : huhu... nak tahu lah Kenapa??? Manusia kan mempunyai sifat ingin tahu...

Mencari_Cinta_Illahi : Waaaaaaaaaahhhh... berahsia lah plok...
apa-apa saja lah... Asal Bahagia... Hargai lah org hampir ye... Marah pula si Mencari_Cinta_Illahi ini... hihi...



saya pun tak tau lah kenapa dia contact balik...teringat kekasih gelap agaknya...hak3... :-D :-D

tak tahulah...biar dia lah...huhu.... :-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 28-11-10 20:57


alhamdulillah..akhirnya saya yakin dan pasti si dia ni takkan mencari saya lagi...saya pun dengan rela hati redha dgtn apa yang berlaku stelah menatap foto kahwin dia tadi..nak p tak sanggup..hanya drop sesuatu pada kawan untuk serah kat dia..kang pergi2 jadi drama lah pula..thank you kawan-kawan atas nasihat..saya nak hidup dengan aman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-10 03:50


Pada 28-11-10 20:57 , alornk posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah..akhirnya saya yakin dan pasti si dia ni takkan mencari saya lagi...saya pun dengan rela hati redha dgtn apa yang berlaku stelah menatap foto kahwin dia tadi..nak p tak sanggup..hanya drop sesuatu pada kawan untuk serah kat dia..kang pergi2 jadi drama lah pula..thank you kawan-kawan atas nasihat..saya nak hidup dengan aman...


yeah :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 11:32


Pada 28-11-10 20:57 , alornk posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah..akhirnya saya yakin dan pasti si dia ni takkan mencari saya lagi...saya pun dengan rela hati redha dgtn apa yang berlaku stelah menatap foto kahwin dia tadi..nak p tak sanggup..hanya drop sesuatu pada kawan untuk serah kat dia..kang pergi2 jadi drama lah pula..thank you kawan-kawan atas nasihat..saya nak hidup dengan aman...


Kalau saya kat sebelah akhi sekarang saya akan cakap :

"Ha,2 lah...dulu jual mahal....kan da mlepas sekarang...2 lah...hargai org kat sekeliling kita..."

Kih3.... :sopan: tak apa alornk,mungkin Allah nak bagi yang lebih baik...sapa tau kan?? ;-)

jangan marah ye...huhu...


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 12:14


Pada 03-12-10 11:32 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-11-10 20:57 , alornk posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah..akhirnya saya yakin dan pasti si dia ni takkan mencari saya lagi...saya pun dengan rela hati redha dgtn apa yang berlaku stelah menatap foto kahwin dia tadi..nak p tak sanggup..hanya drop sesuatu pada kawan untuk serah kat dia..kang pergi2 jadi drama lah pula..thank you kawan-kawan atas nasihat..saya nak hidup dengan aman...


Kalau saya kat sebelah akhi sekarang saya akan cakap :

"Ha,2 lah...dulu jual mahal....kan da mlepas sekarang...2 lah...hargai org kat sekeliling kita..."

Kih3.... :sopan: tak apa alornk,mungkin Allah nak bagi yang lebih baik...sapa tau kan?? ;-)

jangan marah ye...huhu...




setuju sangat-sangat...melepas,melepas...
but, HE knows better kan :kelip:


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 12:58


tak mengapa alornk...jangan memaksa diri untuk melupakan dia...lagi paksa..nanti lagi bertambah ingat....kang "drama" lah pula...heheheh..

Tak ada apa yang lebih baik selain dari masa...
masa yang akan membuatkan hati alornk "membaik"...insyaallah..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 15:23


Alornk,ala,2 hasutan dan gangguan syaitan saja lah...masa org 2 nak kat kita,kita tak sedia dan sebagainya tapi bila org 2 da kahwin kita teringat kat dia dan sebagainya...syaitan 2 nak kita rosakkan rumah tangga org lah 2...huhu...


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141012 saat. Lajunya....