Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk
-- Al-Baqarah: 45

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
tereturubuzu: 8 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: ukhwah.com.., buka dulu topengmu


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» ukhwah.com.., buka dulu topengmu

Please Mendaftar To Post


Oleh ukhwah.com.., buka dulu topengmu

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 13:46


Assalamualaikum
:bunga:

mungkin tajuk ni sesuai untuk ukhwah.com..untuk warga ukhwah.com..untuk kita semua yang selalu bertopeng..berpura2 baik..berpura2..

berpakaian baik..berpura2..berpenampilan baik juga pura2..mengatas namakan "ukhwah" juga berpura2..

yang tak pura2 tu memang lah tidak bertopeng....

untuk mu yang bertopeng...
untukmu yang trlihat mulia...
untukmu yang trlihat baik..
untukmu yang trlihat bijak..

ukhwah.com tidak lain hanyalah topeng yang mengatas namakan islam..bagaimana menurut anda..? :jangan:


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

  


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 13:47


mungkin tajuk ni akan dipadamkan atau dikunci sebab ramai yang takut..

bagaimana menurut anda?berani jujur..???


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

  


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 14:13


Pada 21-11-09 13:47 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin tajuk ni akan dipadamkan atau dikunci sebab ramai yang takut..

bagaimana menurut anda?berani jujur..???



Siapa yang takut tuan wildan...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 14:18


Pada 21-11-09 13:47 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin tajuk ni akan dipadamkan atau dikunci sebab ramai yang takut..

bagaimana menurut anda?berani jujur..???



macam nak lancarkan perang saja...

siapa yang anda maksudkan takut? tak ada apa-apa pun...bukankah takut tu hanya kepada Allah..nak takut kepada anda apekejadahnya... cukup-cukup lah..leteh lah macam ni.. :jangan:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 14:23


malas nak layan...tapi sakit hati. asyik topik saja ke depan...
ada yang macam nak cari gaduh..ada yang mengganggu akidah aku..

orang i**** memang macam ni ke? suka bagi orang sakit hati..?



Bookmark and Share

  


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 14:34


Pada 21-11-09 13:47 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin tajuk ni akan dipadamkan atau dikunci sebab ramai yang takut..

bagaimana menurut anda?berani jujur..???



saudara, tak faham lah. :-o tuan nak maksudkan pura2 atau kura2? mungkin silap ejaan, mana saya tahu


-----------------
Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga, Para Sahabat Baginda dan Umat Islam seluruhnya


Bookmark and Share

  


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 21-11-09 14:42


Mungkin pembuka topic ini sengaja memprovokkan keadaan untuk menarik perhatian umum.
Bagi ana, tak perlu mengetengahkan isu-isu yang remeh temeh dan menimbulkan ketidaksenangan orang lain..

~~~ atau mungkin sengaja nak cari publisiti dengan kontroversi~~~

maaf dipinta andai terlanjur kata.


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 21-11-09 14:51


Manusia ni ada macam-macam. Kalau aa yang bertopeng tu sila-sila lah campakkan jejauh topeng tu, jangan menyesal pulak bila topeng tu dibukakan oleh 'Pihak berkuasa'

Sesal dulu pendapatan sesal kemuadian tidak berguna :jangan:

Berani Kerana Benar Takut Kerana Salah

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 15:17


kecil-kecil dulu abah saya pernah belikan saya topeng otromen..
saya tak takut pun nak pakai??


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 16:01


kecik kecik dulu aku tak ada duit nak beli topeng. so buat topeng sendiri.


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 16:16


hehehehe...macam cerita kamen rider ....hehehehe bertukar.....

:lucu:

/

inilah rupa kamen rider memakai topeng hihihi...
maaf belawak saja....peaceee....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 16:36


bajet good good saja wildan ini . haha


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 17:15


kadangkala dalam kebaikan ada kejahatan dan dalam kejahatan juga pasti ada kebaikan.

kadangkala topeng tidak perlu dibuka untuk kebaikan, dan kadangkala topeng juga perlu dibuka untuk dielakkan dilabel sebagai kejahatan.


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 18:30


mmmmmm...
macam paham..
tapi tak paham..
entahlah...

yang pastinya kita manusia tak lari dr silap dan salah..
cuma kadang-kadang kita rasa kita ni hebat...
tapi ada yang lebih hebat dr kita..
heheh..
yang pasti buang prasangka di hati..
bersangka baik itu lebih baikkan..

yang dah ada topeng tu teruskan lah bertopeng..
yang tak ada tu boleh datang jumpa aku..
aku tauke topeng...
wakaka..

p/s.. topeng gaban aku yang punya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 20:04


Pada 21-11-09 18:30 , Firdaus_Azimi posting:

!!! QUOTE !!!

mmmmmm...
macam paham..
tapi tak paham..
entahlah...



KALIAN NI macam tak faham-faham saja.. SEPAHAMAN SAYA, BELIAU MMBUKA TOPIK NI UNTUK MEMERLI KITA yang KONONNYA MEMAKAI TOPENG... seolah-olah TERASA DIRI TERANIANYAYA DEK KERANA MENDAPAT RESPON NEGATIF TERHADAP TOPIK2 YANG DIUTARAKAN SBELUM INI.


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 20:58


haha..teringat pula kecil-kecil dulu beli topeng sailormoon


-----------------
don't jugde a book by its cover...


Bookmark and Share

  


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 21:37


Saudara wildan tolong buka topeng sendiri dulu. Esok2 bila dah ramai orang tak suka, daftar lagi nick lain pula. Memaku dulang paku serpih betullah en wildan ini. Kata orang lain takut, sebenarnya diri sendiri pengecut.

Setakat nak buat kontroversi nak mencari perhatian lebih baik en wildan cari portal lain. Ukhwah.com untuk perbincangan, bukan untuk orang yang gilakan perhatian. Bila topik tak dilayan mula membuka topik2 tak berkenaan. Banyak betul masa en wildan, dah tak ada tanggungjawab lain ke dalam hidup seharian?

Rasanya kesabaran dan tolak ansur pihak ADMIN ukhwah.com pun sudah hampir ke penghujung. Sila jaga adab dalam berforum sebelum anda diHARAMkan terus untuk berforum.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 21:39


hem..akhi wildan..udah tersasar dah penulisan ente ni..ni macam nak mencari aib orang ni..ADAKAH BOLEH KITA MENDEDAHKAN AIB KITA?mujur topik ni tak di gam..mungkin pihak admin bagi peluang..


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 22:34


sejak tengahari tadi dia tak log in lagi ke ukhwah.com ni..agaknya tpeng dia da nak tercabut agaknya...hahahahahahahahaha....perghh..jahat jugak aku! :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130459 saat. Lajunya....