Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 1 hari, 18 jam, 21 minit yang lalu
azemi: 5 hari yang lalu
Firdaus15: 12 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 15 hari yang lalu
secureofficemovers: 16 hari yang lalu
Naqiu: 22 hari yang lalu
nawfaa79: 23 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 25 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Mimpi Dan Kehidupan


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Mimpi Dan Kehidupan

Please Mendaftar To Post


Oleh Mimpi Dan Kehidupan

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 21-11-09 10:56


Assalamualaikum

Apakah perkaitan mimpi dalam kehidupan?
Adakah mimpi itu gambaran kehidupan manusia jalani kehidupan sehari-harian??

Kadang-kadang mimpi mempunyai tafsiran yang tertentu tapi banyak pendapat yang menyatakan mimpi hanya satu mainan syaitan.


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 12:35


salamun alaik..

kadang-kadang mimpi 2 adalah pemikiran kita masa tidur..2 yang ana selalu perasan..
contohnya kalau sebelum tidur kita ada terfikir sesuatu,kadang-kadang benda 2 masuk dalam mimpi kita..ada yang cakap mmpi baik datang dari Allah kalau waktu kita bermmpi 2 dalam kondisi bersuci..yang tak baik dari syaitan..wallahuaallam..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 13:39


mimpi dan alam kehidupan kita, kedua-duanya adalah sama..
anda juga bisa merasakan manisnya gula didalam mimpi...

anda juga bisa menyentuh sesuatu dialam mimpi..jadi apa bezanya dengan alam nyata..?


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

  


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 23-11-09 07:22


Pernah tak antum mengalami mimpi yang mana mimpi tu adalah petunjuk pada sesuatu peristiwa sebelum atau selepasnya.

eg: Mimpi jatuh dari tempat tinggi. Tandanya, gagal dalam sesuatu peperiksaan / perjuangan / dll.

Ada komen / cadangan.


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 08:19


biasanya apa yang saya mimpi adalah benda yang tidak akan berlaku
contohnya masa kecil kadang-kadang mimpi lambat bangun pergi sekolah, tiba-tiba terbangun dengan hati berdebar2 pada waktu yang biasanya bangun dan bersiap pergi sekolah
banyak lagi lah sampai sekarang
yang hairan saya selalu sangat mimpi esoknya ada exam tapi saya belum ulangkaji apapun
sedangkan saya dah lama habis belajar
mimpi nak duduki spm tanpa bersedia pun ada padahal dah bertahun2 spm ku berlalu


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110517 saat. Lajunya....