Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 3
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 15 jam, 50 minit yang lalu
dentistinhouston: 17 jam, 46 minit yang lalu
ezequielvince: 19 jam, 8 minit yang lalu
shanejohnson: 4 hari yang lalu
wadud: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 26 hari yang lalu
muslimin23: 28 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: .:aku & kucing:.


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» .:aku & kucing:.

Please Mendaftar To Post


Oleh .:aku & kucing:.

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 20:58


salam..

saya nak share tentang kucing... pasal kat rumah saya da banyak da kucing2 yang kami sefamily bela sejak berpuluh2 tahun lalu..yang belang yang tompok yang hitam yang putih yang comel yang tak comel..pendek kata semua warna da lah..nama? tentu saja macam-macam..si belang si oren kitty jerry tommy atan nina pusap putih comel sweety dan 1001 macam nama ada..

tapi sebanrnye..saya kurang gemar kat kucing...lebih-lebih lagi bila kucing tu buat onar.. ikutan saya ni jenis ok saja..tapi sampai satu saat kadang-kadang saya rasa naik gila dengan kucing ni..ikutkan dalam banyak-banyak segelintir kucing saja macam tu..entah kenapa go to the bathroom'l begitu even da di ajar mana toilet mana pasir kat luar rumah..

tabiat mereka yang suka melepas kat tmpat2 tertentu kat bhagian rumah membuatkan selalu saya hilang sabar..lebih-lebih lagi bila saya pula ditugaskan untuk menyetelkannya..huh!!! memang gila lah.. sebab apa? sebab saya da menyatakan prinsip saya, saya tak ada kaitan dengan kucing drpada mmberi nama kucing yang baru lahir..mandikan ke..main-main dan gurau2 ke sampai lah bawa dia tidur ke dan apa-apa sajalah..memang saya tak mahu terlibat.. sedangkan adik-adik saya yang berebut2 nak bagi nama baby kucing..saya? oh, once saya bagi nama seolah-olah saya yang menjadi tuannya secara officially..no..no..

so bila ada hal-hal berkaitan kucing macam nak bagi makan ke..atau setelkan najis dan muntah kuicing..itu bukan saya.. semua famly tau..tapi ada yang buat-buat tak tau..tu lah pasal kdgn2 saya jugak yang disuruh buat benda-benda tu..yang lain-lain? buat dono saja...benci betul.. petisyen supaya kucing2 tu dibuang telah selalu saya suarakan..namun tak ada perubahan...memang lah ada manfaatnya ada kucing tu pada sesetngah keadaan tapi pada saya..huh...no meaning lah..

bila saya samoai tahap gila dengan kucing ni..secara spontan saya akan ter sepak..atau terpijak ekor kucing tu..bukan kejam..tapi marah sangat.. benagng sangat lah..lagi-lagi bila dia melepas kat dalam bilik malah atas katil saya atau parent saya...memang bengang betul-betul..

tapi dalam hari sebenarnya akan timbul rasa bsalah tiap kali saya pukul atau menyakiti kucing tu..kasihan...tapi nak buat bagaimana..selain konon nak bagi pengajaran kat kucing tu, ia juga sebagai tanda protes saya yang nak dtunjukkan kepada org lain...huh...

btw maaf lah cerita benda yang rasa macam tak baik saja..tapi tengah tension ni..memang tension..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 21:12


haaaa samalah kita.....tapi saya buat tak tau saja kalau disuruh buang najis kucing itu hahahaha...biarlah nak bau baulah akhirnya mak saya juga yang settlekan...tadi baru saja dia buat onar boleh beyak pula kat bawah kabinet memeng port selalu dia buat onar...geram betul ..yang sekor ini lah.yang lain ok nak berak dia bagitahu dia bising2 suruh buka pintu.......nak buat bagaimana ...sabar sajalah tu saja yang boleh hahahahaha


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 23:26


tengok dari jauh, tak berani nak pegang atau dukung takut kuku dia cakar... tak biasa...he2..
tapi comel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 09:46


banyaknya kucing syemarly.. boleh buat zoo kucing dah tu.. :)
banyak sangat kucing kat rumah pun serabut juga.. lagi-lagi yang suka main gesel-gesel.. huhu naik rimas dibuatnya..
pasal sisa pembuangannya tu,banyak-banyak sajalah bersabar.. nama pun kucing.. kalau manusia diberi nasihat banyak-banyak kali pun tak dengar..inikan pula kucing..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 10:02


setahu saya kalau kucing tu dah disediakan tempat buang hajat, nanti bila dah biasa mereka pun berdisiplin lah.. tapi oranglah kena latih mereka dulu..lama-lama mereka biasa..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 10:30


Offtopic, kucing sekarang makan tikus lagi tak?


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 11:35


salam syem...

btw, saya pun pernah mengalami 'depression' dengan kucing2 ternakkan saya niee.. memang haru dibuatnya.. yang ok ok lah.. yang tak ok.. masuk rumah, pancot besepah2 lepas itu terus keluar.. hampeh tol.. huhuhuhuu.. agaknya kat rumah saya ini ada tulis public toilet kucing apa.. pernah satu hari tu saya bersihkan kencing kucing sampai menangis tersedu2.. saya sedih sangat sebab selalu kena bersihkan najis2 kucing dan saya sangat stress sebab menyebabkn saya waswas dan soal sembahyng kami sekeluarga... bila dah nangis,, baru saya lega.. dan boleh berfikir dengan waras.. ye, mereka hanya kucing yang tak ada akal...

sekarang ini saya okay sikit.. so kucing2 tak boleh duduk dalam rumah.. cuma masa tetentu kita bagi lah dia masuk.. ye lah.. kucing pun suka duduk kat dalam rumah.. selesa.. ada kusyen lembut2 mereka boleh landing.. kucing2 saya pun jenis yang manja dan ada yang jenis perasan macam dia tu anak orang saja.. heehheehhee.. syem jangan lah stress ek.. didik mereka duduk kat luar... dekat kawasan perkarangan rumah...

macam saya walau macam mana pun mereka buat onar kat rumah saya.. tak sanggup saya nak buang mereka... sebab kucing ini walaupun dia mungkin buat depression kat kita.. tapi kucing juga lah yang saya crik bila saya depressi0n dengan benda lain.. hehehehe

Nabi pun sayang kan kucing... =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 13:32


Pada 20-11-09 10:30 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Offtopic, kucing sekarang makan tikus lagi tak?



kalau tikus mondok,kucing tak makan.. tikus mondok ni bau dia busuk.. kucing pun pandai pilih yang elok-elok..

ada kucing pandai tangkap tapi main lambung2 saja.. tak dimakan pun.. ada kucing,pandai makan tapi tak mahu tangkap.. nak yang ada depan mata saja..

macam-macam..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 17:36


salam alaiykh....

dulu ana tak berapa suka kucing,,sebab geli,takut..dan kucing ini pengotor,suka kencing merata..dulu pun pernah pukul kucing tapi taklah lebih.. sebab masa tu tak suka bila tengah makan kucing ini kacau... dan , dulu buku ana selalu jagi mangsa..kadang-kadang beg sekolah...
tapi sekarang ini da suka, ini kes masa raya 2tahun lepas masa tu kat kampus tak balik kampung, memang sunyi dan sedih ingat family... so kucing lah jagi teman berborak dan meluahkan perasaan... dia macam faham j bila cakap..:-):-):-) tapi still takut nak dekat jugak...


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 18:37


hmm..thank you advise jangan selalu depress sama kucing..saya tau memang lah nabi pun sayang kucing...tapi itu bukan bmakna saya menyalahi sunnah..berkenaan dengan kewaswasan kesucian rumah..tu yang selalu d fikiran saya...oleh sebab saya ni boleh lah kata faham tentang taharah, maka ayah saya lah selalu minta saya cuci bbanding adik-adik saya... tang tu memang saya saja yang kena...sedangkan cadangan saya supaya kucing tu dibuang tak ada lah pula di ambil peduli..memang lah rasa kasihan tapi nak buat bagaimana..pada saya banyak mudharat dr manfaatnya... Kalau nak buang saya memang tak kan buang dengan tangan saya sendiri sebab memang saya da kata saya tak ada kaitan dengan mereka...tapi Kalau tak saya siapa lagi..family saya berat hati nak buang...tu yang jadi tension tu..hmm...lagi 1..saya tidak pula macam sesetangah org bcakap dengan kucing :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 19:41


Pada 20-11-09 18:37 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

hmm..thank you advise jangan selalu depress sama kucing..saya tau memang lah nabi pun sayang kucing...tapi itu bukan bmakna saya menyalahi sunnah..berkenaan dengan kewaswasan kesucian rumah..tu yang selalu d fikiran saya...oleh sebab saya ni boleh lah kata faham tentang taharah, maka ayah saya lah selalu minta saya cuci bbanding adik-adik saya... tang tu memang saya saja yang kena...sedangkan cadangan saya supaya kucing tu dibuang tak ada lah pula di ambil peduli..memang lah rasa kasihan tapi nak buat bagaimana..pada saya banyak mudharat dr manfaatnya... Kalau nak buang saya memang tak kan buang dengan tangan saya sendiri sebab memang saya da kata saya tak ada kaitan dengan mereka...tapi Kalau tak saya siapa lagi..family saya berat hati nak buang...tu yang jadi tension tu..hmm...lagi 1..saya tidak pula macam sesetangah org bcakap dengan kucing :D



salam~

hehehheee.. itula bila kita ni tau bab taharah jadi susah nak bagi adik cuci sebab waswas... tapi uniknye kita ada taharah kan.. kalau kita tak ikut hukum taharah... mesti kita waswas sama ada suci atau tak najis yang kita bersihkan tu.. tapi bila ada hukum taharah maka segalanya kita ikut sahaja apa yang dah digariskan oleh Nya... :-) dan tak perlu rasa waswas lagi....

kita ni sama lah syem.. tukang bersihkan kucing2 punya bahan kumbahan.. ngehehheee.. tapi tak apa lah.. sabar lah...ada pahalanya tu..

apa kata syem cakap kat adik elok-elok supaya tolong buangkn, or bersihkan.. mungkin nanti dia ringan hati untuk besihkan.. ;-) :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 20:14


kucing saya tak makan tikus.....dia memilih....dia nak wiskas ,,friskas,,ikan bilis....ayam......hehehehehe...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 20:50


Pada 20-11-09 20:14 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

kucing saya tak makan tikus.....dia memilih....dia nak wiskas ,,friskas,,ikan bilis....ayam......hehehehehe...



Kalau kucing tak makan tikus, siapa nak makan tikus....tak seimbang ekosistem nanti... huhu :-o :-o :-o


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 21:28


tiba-tiba konpius...sebetulnya tikus tu memang makanan kucing ke?

haik Kenapa saya rasa soalan ni pelik hihi..

rumah kami pun kucing tak makan tikus. dia bunuh saja tapi tak makan. makan nasi berlaukkan ikan


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 12:23


Pada 20-11-09 20:50 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-09 20:14 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

kucing saya tak makan tikus.....dia memilih....dia nak wiskas ,,friskas,,ikan bilis....ayam......hehehehehe...



Kalau kucing tak makan tikus, siapa nak makan tikus....tak seimbang ekosistem nanti... huhu :-o :-o :-o



kucing ana pun memilih..tak makan pun tikus..dia main-main sampai mati saja..kucing ana lagi liar..ala2 harimau saja..kadang-kadang anak ayam or burung pun jadi makanan..pelik juga..ada masa asik nak friskies saja..
dulu rumah ana pun banyak kucing..tapi sekarang tinggal sekor saja..2 pun yang paling disayangi..banyak yang mati,kena curi atau kena buang sebab jahat..
memanglah kadang-kadang kucing 2 melepas or buat onar seperti curi lauk ke apa..tapi mak ana cakap kucing akan doakan tuannya supaya murah rezeki kalau kita juga dia..wallahuaallam..
kucing rumah ana 2 mntang2la dia sekor saja..semua sibuk dok gendong dia bawa tidur..memang mnja lebihla dia..kalau demam atau sakit(kena pukul dengan kucing lain) mesti dia akan mngadu dengan mak ana..heheehe..macam anak mak pula.. :-P


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-11-09 12:28


Pada 20-11-09 20:50 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-09 20:14 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

kucing saya tak makan tikus.....dia memilih....dia nak wiskas ,,friskas,,ikan bilis....ayam......hehehehehe...



Kalau kucing tak makan tikus, siapa nak makan tikus....tak seimbang ekosistem nanti... huhu :-o :-o :-o



kena di ajar kucing tu makan tikus gamaknya... :sopan:
kat rumah saya punyala banyak tikus, sesekali tersedar juga dari tidur terdengar tikus ni berdansa... ishh tension

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 16:09


Pada 21-11-09 12:28 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-09 20:50 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-09 20:14 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

kucing saya tak makan tikus.....dia memilih....dia nak wiskas ,,friskas,,ikan bilis....ayam......hehehehehe...



Kalau kucing tak makan tikus, siapa nak makan tikus....tak seimbang ekosistem nanti... huhu :-o :-o :-o



kena di ajar kucing tu makan tikus gamaknya... :sopan:
kat rumah saya punyala banyak tikus, sesekali tersedar juga dari tidur terdengar tikus ni berdansa... ishh tension



hahaha tak boleh memang kucing ternakan perangai macam ini....kalau kucing liar mungkin lah agaknya...setakat burung ..tikus..cicak dia buat main bola saja hehehehehe :lucu:

/

kucingku tengah kekenyangan

/
adoi kena gigit ,,,sekarang ini dah bunting pun kucing ini..
/
baru balik surau hehehehe



/

inilah kucing yang selalu buat onar dalam rumah...(beyak)

/


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 21:31


cik wafie...pinjam sekor boleh?nak yang tengah kekenyangan tu...ahaha.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 21:35


haha . kucing owh kucing . msty banyak bulu kalau bela kucing ini kan


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 22:23


Pada 21-11-09 21:31 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

cik wafie...pinjam sekor boleh?nak yang tengah kekenyangan tu...ahaha.



boleh saja..nak datang lah rumah...hehehehe :malu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 20:58


alooloooo....tomey nya kucing wafie...
kucing saya pun jenis yang suka tidur terlentang...jadi nmpakla perut yang boyoi tu... :lol: :lol:
merangkap adik, kawan, teman, kaunselor dan segala-galanya......ohhh kucingku.... :welcome: :welcome: :welcome:


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 21:29


kucing wafie , kucing saya juga . haha


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 07:29


Pada 22-11-09 20:58 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

alooloooo....tomey nya kucing wafie...
kucing saya pun jenis yang suka tidur terlentang...jadi nmpakla perut yang boyoi tu... :lol: :lol:
merangkap adik, kawan, teman, kaunselor dan segala-galanya......ohhh kucingku.... :welcome: :welcome: :welcome:



hehehehe kucing wafie memang comeii tuannye apa kurangnye comeii jugak hehehehehehe :-) :malu: 8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 08:38


Pada 22-11-09 21:29 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!

kucing wafie , kucing saya juga . haha



adik beradik ke.. :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 11:56


huhu nak menyibuk juga...saya lah antare penggemar kucing sedunia...tak perlu kucing siam, parsi dan seangkatan dengannya..kalau da kucing sendiri tu tak comey macam mana pun sayang jugak...mereka ni macam paham saja orang syang kat mereka....memang hilang tension kalau tengok telatah mereka yang comey dan mengade2 tu....geram betul!!!...:p

yang pasal masalah bahan buangan tu kan...saya rasa ada kaedah yang boleh digunakan untuk mendidik kucing2 tu dimana sepatutnya mereka melepaskan sisa2 tersebut...lama-lama nanti mereka biasa lah...saya tak ada pulak msalah begitu sekarang ni...dulu tu ada lah...kami belajar dr pengalaman...hehe...sejak kecik lagi kalau lepas makan...biakan mereka main kat lua sambil melepaskan ek..ek...mereka...sebabnya kucing ni kalau da sekali mereka membuang kat tempat tertentu..sampai tua lah mereka dok buang kat tempat tu....tu tabiat kucing...pastikan tak pernah berlaku untuk mengelakkannya berlaku...huhu

apa-apa pun..kucing tetap dihati....:D


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 18:11


Pada 23-11-09 08:38 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-09 21:29 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!

kucing wafie , kucing saya juga . haha



adik beradik ke.. :kelip:



yup kami memang adik beradik.....hehehehehehe...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 20:06


Pada 23-11-09 07:29 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-09 20:58 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

alooloooo....tomey nya kucing wafie...
kucing saya pun jenis yang suka tidur terlentang...jadi nmpakla perut yang boyoi tu... :lol: :lol:
merangkap adik, kawan, teman, kaunselor dan segala-galanya......ohhh kucingku.... :welcome: :welcome: :welcome:



hehehehe kucing wafie memang comeii tuannye apa kurangnye comeii jugak hehehehehehe :-) :malu: 8-)




:-D :-D :-D
tuannye comel macam avatar sinchan tu ke?? :lol: :lol:


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 20:21


Pada 24-11-09 20:06 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-09 07:29 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-09 20:58 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

alooloooo....tomey nya kucing wafie...
kucing saya pun jenis yang suka tidur terlentang...jadi nmpakla perut yang boyoi tu... :lol: :lol:
merangkap adik, kawan, teman, kaunselor dan segala-galanya......ohhh kucingku.... :welcome: :welcome: :welcome:



hehehehe kucing wafie memang comeii tuannye apa kurangnye comeii jugak hehehehehehe :-) :malu: 8-)




:-D :-D :-D
tuannye comel macam avatar sinchan tu ke?? :lol: :lol:



hehehehe lebih kurang lah.......hihihi :-) :malu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 12:26


nyaw nyaw...

heheheee...
selamat menyambut hari raya aidiladha semua
semoga sentiasa gumbira di samping kucing2 anda..

peace~

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 12:58


:-) Assalamualaikum


     Nak cerita pasal kucing saya juga...ada dua ekor kucing kat rumah..yang sekor tu kucing jantan...dah besar dah..abang cing nama dia...kucing ni kucing orang yang lari dari rumah..hahaha..sebab tuan dia belajar kat tempat lain...so tak ada orang jaga...so kucing ni merayau-rayau..sebab saya adik beradik selalu bagi makan..so dia dah melekat kat rumah saya...kira dah setahun lebih dah duduk rumah saya...tuan dia pun tahu...kira tuan dia redhala kucing dia dah jadi milik kami...
     Kucing yang kedua pula kucing betina...adik saya jumpa kat masjid...masa tu kucing ni kecik lagi...sekarang dah besar sikit..kira-kira dah 3 bulan dia duduk kat rumah..nama dia adik cing...yang ni paling nakal..huhuhu...kadang tak larat nak jaga..perangai dia macam perangai budak-budak umur 2 3 tahun...huhuhu...tapi setakat ni dia pandaila...nak melepas dia bising-bising suruh buka pintu..kalau tak buka pintu tu..nasibla...yang pasti...saya sayang sangat kat kucing2 ni terutama yang kecik tu...sebab dia paling manja...orang cakap kalau kita bela kucing ni rezeki murah...huhuhu..insyaALLAH...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 15:28


NI tengah CUCI DEWAN MAKAN rumah..dia MELEPAS pula MLM tadi..tak SEDAR dia tak keluar tidur MLM tadi..HMM..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 19:47


Pada 31-12-09 15:28 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

NI tengah CUCI DEWAN MAKAN rumah..dia MELEPAS pula MLM tadi..tak SEDAR dia tak keluar tidur MLM tadi..HMM..



huhuhuhuhuu,,, tak apa tak apa.. cuci jangan tak cuci~ pas ini ingat lah eah sebelum tidur kasi kucing semua keluar dulu ye~ :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 21:01


suka kucing tapi takut....tengok suka ..nak dukung takpandai ..hehehe


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

tero_1809
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19818
Posting: 56
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 15:34


alamak...
kasihan kucing tu...
kan tuhan tak beri dia akal dan kita as manusia ini yang berakal..
kalau kita tak lah kawal marah kita tu same lah kita dengan kucing tu(tak ada akal)
huhahahah.....
saya pun kekadang marah juga dengan kucing tapi tak lah sapai tersepak or yang seumpama dengannyer...
paling teruk pun...kejar kucing tu...
saja......
boleh senaman sekali...
badan pun sihat..........


-----------------
berani kerana benar, takut kerana salah.. http://namaakusiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For tero_1809Profil   Hantar PM kepada tero_1809   Pergi ke tero_1809's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 10:36


salam,

comel nya kucing wafie.... :-) ....lily ada kucing juga tapi , kucing tu dah menghilangkan diri..... huhuuuh ... nak upload gambar kat sini tapi tak reti....huhuhuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 21:02


Pada 20-11-09 17:36 , miftahul_jannah posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaiykh....

dulu ana tak berapa suka kucing,,sebab geli,takut..dan kucing ini pengotor,suka kencing merata..dulu pun pernah pukul kucing tapi taklah lebih.. sebab masa tu tak suka bila tengah makan kucing ini kacau... dan , dulu buku ana selalu jagi mangsa..kadang-kadang beg sekolah...
tapi sekarang ini da suka, ini kes masa raya 2tahun lepas masa tu kat kampus tak balik kampung, memang sunyi dan sedih ingat family... so kucing lah jagi teman berborak dan meluahkan perasaan... dia macam faham j bila cakap..:-):-):-) tapi still takut nak dekat jugak...



sama lah kita...

dulu pun tak suka...atau lebih tepat sb takut kena gigit...

lastly sb best friend suka kucing....

saya pun dah berani sikit dengan kucing....

thanks salwa..... :bye:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-10 17:55


salam....


ni kucing aku....:) ...comel tak.....

akhirnya aku dapat upload juga gambar..... hehehe..... sukanya... :)

/

kucing tidur

/

tidur yee

/

namanya fifi....

/

manja nama nya....

/

hehehe...comel bangat

/

comeeyyy

/

kini mereka telah tiada, entah kemana menghilang ~ tidak ketahuaan hidup atau sudah kembali ~

kembarahidup_aku mesti diteruskan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-02-10 21:12


hehe..relevan lagi topik ni ek..

tapi buat kesekian kalinya aku menyetelkan ehem-ehem si kitty..kurang asam betul..! mana taknya..atas katil aku pulak itu! nak buang kasihan..baru beranak 5.. tuan2 dia semua kat hostel aku yang tak ada kena mengena pulak terkene..ceh!


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.143127 saat. Lajunya....