Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-01-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: nassar
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43121

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
RijaludDeen: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
drzul-f: 14 hari yang lalu
sahabat_amin: 25 hari yang lalu
aliya_hudi97: 26 hari yang lalu
gemsngems: 27 hari yang lalu
haninuha: 27 hari yang lalu
bennysmith: 28 hari yang lalu
williamvring: 28 hari yang lalu
adrianwillson: 28 hari yang lalu
evolutionmedspa: 28 hari yang lalu
jacobamelia: 29 hari yang lalu
flackflores: 29 hari yang lalu
dylanjoseph: 29 hari yang lalu
Black_G_Nutrima: 31 hari yang lalu
jasonclark: 34 hari yang lalu
jamesreibers: 34 hari yang lalu
harrydiaz: 34 hari yang lalu
laticiagibson: 34 hari yang lalu
robinsonsjacob: 34 hari yang lalu
johnkenney: 35 hari yang lalu
jeffreylinda: 35 hari yang lalu
zam_rizal: 35 hari yang lalu
Jakeslessor: 35 hari yang lalu
studiosmilesnyc: 38 hari yang lalu
dentistinhouston: 38 hari yang lalu
ezequielvince: 38 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: tulisan jawi


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» tulisan jawi

Please Mendaftar To Post


Oleh tulisan jawi

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-09 19:40


assalamualaikum... saya nak tanya, saya perlukan tulisan jawi dalam laptop saya, apa program yang perlu saya ada? dalam language tool tulis arabic limitid support bila saya tukar language arabic dan guna tulisan jawi tak boleh, font terus lari ke english language...apa masalah sebenarnya ek....


-----------------
>


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-11-09 20:56


encik dall ni guru ke? guru subjek apa sampai pentg sangat nak typing jawi?
atau..dall ni student lagi..kos apa? ada ke lagi yang type asgmnet dalam jawi..?

btw..saya tak tau apa probs tu..huhu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 16:14


penting lah jugak, sebab assigmnt dalam jawi...lecture siap nak jawi hami lagi kalau boleh...selalunya kalau nak taip jawi apa software yang kena ada? arabic language ke? dulu tak pernah buat assigmnt jawi, sekali kena buat gelabah lah ni....kalau tak tau tak apa


-----------------
>


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092059 saat. Lajunya....