Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang bodoh hanya berdiam diri, tetapi orang yang paling bodoh adalah yang bercakap perkara yang dia sebenarnya bodoh
-- -- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 16 jam, 20 minit yang lalu
budakbesar: 7 hari yang lalu
azemi: 11 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: perasan tak ada unsur editing


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» perasan tak ada unsur editing

Please Mendaftar To Post


Oleh perasan tak ada unsur editing

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-11-09 20:19


cuba lihat perbezaan gambar-gambar ni......ni pula beritanya.mulanya saya tak perasan tapi bila tengok balik rupanya ada


Lelaki warga emas berusia 70-an dibawa oleh dua anggota polis selepas beliau didakwa menikam isterinya, Zabedah Ali, 73, di perut sehingga menyebabkan kematian wanita itu (mayatnya ditutup dengan kain di bawah payung) di Kampung Kuala Sungai, Mukim Kubang Rotan, Alor Setar, semalam. – UTUSAN/ISMAIL KAMADIN


gambar dari utusan

.

Ini pulak foto yang sama daripada berita hairan...

.

Foto sama jugak daripada Metro

.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-09 20:23


Allah..sebab apa pakcik yang selayaknya ber'amal bertindak sedemikian rupa


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 08:38


cuba tengok payung tu.......siap edit lagi tu....mereka takut kan????


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 10:31


salam...wah...ini bukan setakat mbaca...sampai itupun boleh perasan...tapi buat apa mereka takut..bukan mereka yang bunuh...pak cik tu...


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

  


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 11:26


entah pok din ni, pasal apa pula nak takut... setakat payung pun nak buat cerita...
:berfikir:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 14:07


Pada 11-11-09 11:26 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

entah pok din ni, pasal apa pula nak takut... setakat payung pun nak buat cerita...
:berfikir:




dari payung tu dah tahu atuk tu totok mana :-D :-D :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 11-11-09 14:28


aduh ini pun jadi isu ke? remeh temeh betul lah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 14:29


remeh temeh???heh,jadi perlu ke nak edit2 sebab nak cover line macam gambar tu???


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 11-11-09 15:14


pas tu apa point nya? apa kesimpulan nya? apa pengajaran nya?
Nak kata BN/UMNO and sekutu dia punya kerja...
kalau mereka punya kerja pun apa kita kat sini boleh buat?

Apa yang penting pilihanraya akan datang pangkah parti masing-masing.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:24


adoi tak faham-faham lagi ke????point saya dah cakap di atas tu

!!! QUOTE !!!

perlu ke nak edit2 sebab nak cover line macam gambar tu???



-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:24


REMEH punya hal...

No Point maa... tak ada kena mengena dengan pak cik ni punya tindakan... dia pangkah apa ka... tak ada maknanya dengan payung tu punya lambang...

p/s:tau ke payung tu siapa punya..ada tulis ek pak cik ni punya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:25


pelikla pok din ni.. benda kecik pun nak kecoh2.... pasal payung pun sampai nak politikan dalam ni... pikirlah positive sikit, kot2 dah tak ada paper nak tutup mayat, dengan payung pun ok... ingatkan IQ tinggi sangat, rupanya lebih rendah dari pelajar sekolah menengah... sudah2 lah pok din... jangan sebab benda remeh nak perbesarkan.. patut lah ramai ahli forum buat tak layan saja posting kau... hahahaha.....


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:26


pointnya---->perlu ke nak edit2 sebab nak cover line macam gambar tu???


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:35


ni editor nak menjaga hatilah gamaknya... susah payah edit payung tu..
payung tu memanglah tak semestinya dimiliki pakcik tu ataupun buktikan dia pangkah mana parti..
cuma yang Rashdin nak utarakan ialah seremeh2 yang kita nampak tu pun diedit juga..

agak-agak kalau payung tu warna hijau berlambang bulan kena edit tak?


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:36


Pada 11-11-09 15:26 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

pointnya---->perlu ke nak edit2 sebab nak cover line macam gambar tu???




no point

Bookmark and Share

  


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:38


Pada 11-11-09 15:35 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

ni editor nak menjaga hatilah gamaknya... susah payah edit payung tu..
payung tu memanglah tak semestinya dimiliki pakcik tu ataupun buktikan dia pangkah mana parti..
cuma yang Rashdin nak utarakan ialah seremeh2 yang kita nampak tu pun diedit juga..

agak-agak kalau payung tu warna hijau berlambang bulan kena edit tak?




jaga hati ke jaga periuk nasi?????pada pendapat saya kedua-duanya sebab tu tepat......negara lain pun tak ada edit2 macam ni.....

dan rasanya kita pun boleh agak siapa pemili payung tu.....sebab dalam PRU payung tu boleh dapat free saja sebab nak undi


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:39


Pada 11-11-09 15:36 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 15:26 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

pointnya---->perlu ke nak edit2 sebab nak cover line macam gambar tu???




no point



tak ada hujah :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3081
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 16:08


Pada 11-11-09 15:36 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 15:26 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

pointnya---->perlu ke nak edit2 sebab nak cover line macam gambar tu???




no point


lawak betul lah anda berdua ini..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 16:16


Pada 11-11-09 15:25 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

pelikla pok din ni.. benda kecik pun nak kecoh2.... pasal payung pun sampai nak politikan dalam ni... pikirlah positive sikit, kot2 dah tak ada paper nak tutup mayat, dengan payung pun ok... ingatkan IQ tinggi sangat, rupanya lebih rendah dari pelajar sekolah menengah... sudah2 lah pok din... jangan sebab benda remeh nak perbesarkan.. patut lah ramai ahli forum buat tak layan saja posting kau... hahahaha.....




heh,ni pernah dengar tak tentang ketelusan media?????jika pernah komen tak perlu seperti ini :-D :-D


ketelusan pun dah boleh dipertikai.......nampak sangat media ni condong ke mana :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 11-11-09 16:33


Perbincangan yang sama sekali tidak mendatangkan apa-apa faedah baik kepada pembuka topik dan pembaca topik.

Ketelusan nak pertikai kan macam mana? Ini bukan kali pertama media cenderung kepada BN. Benda ini semu org tahu.

kalau bom.liwat,bunuh boleh edit dan media lepaskan, nak edit benda remeh macam ini small matter saja.

Again. No issues. Jom bincang benda ilmiah lagi bagus.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 16:41


habis,Kenapa tak perjuangkan kebebasan/ketelusan media??? yang edit ni mesti dapat arahan juga kan????siapa yang bagi????dan untuk apa?????untuk cover malu ke????


rasanya jakarta post tu lagi bagus dari utusan ni... iklan judi dan no ekor pun boleh siar dalam utusan apa cerita.akhbar ni pun owner dia orang-orang meelayu tapi perangai macam hantuuu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 17:50


Pada 11-11-09 16:08 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 15:36 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 15:26 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

pointnya---->perlu ke nak edit2 sebab nak cover line macam gambar tu???




no point


lawak betul lah anda berdua ini..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:




saja saja mengusik Pak Din kita tu...sebab tengah stress buek kerja kat ofis ni...


:sopan:

bagi dia terbakar berkobar-kobar sikit...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 19:42


Pada 11-11-09 17:50 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 16:08 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 15:36 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 15:26 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

pointnya---->perlu ke nak edit2 sebab nak cover line macam gambar tu???




no point


lawak betul lah anda berdua ini..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:




saja saja mengusik Pak Din kita tu...sebab tengah stress buek kerja kat ofis ni...


:sopan:

bagi dia terbakar berkobar-kobar sikit...



kena marah dengan bos ke???? :-D :-D :-D :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 21:11


ni kes atok kebayan... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 11-11-09 22:05


Moral of the story...
Sayangilah bini walaupun dah lanjut usia..
jangan dok tikam2 dan terajang2 bini...
tak suka bagitahu saja..
Mungkin air kopi tu kurang gula ke,terlebih manis ke..
Tanggungjawab suami lah yang tukang tegurnyer..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 22:06


Tidak sama sekali di marah oleh boss.... :jangan:


Dalam erti kata lain jangan bagi boss marah... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 09:21


Pada 11-11-09 22:05 , Saudagar_Senja posting:

!!! QUOTE !!!

Moral of the story...
Sayangilah bini walaupun dah lanjut usia..
jangan dok tikam2 dan terajang2 bini...
tak suka bagitahu saja..
Mungkin air kopi tu kurang gula ke,terlebih manis ke..
Tanggungjawab suami lah yang tukang tegurnyer..


a'ah ambik point ni lagi bagus... :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 10:01


Pada 12-11-09 09:21 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 22:05 , Saudagar_Senja posting:

!!! QUOTE !!!

Moral of the story...
Sayangilah bini walaupun dah lanjut usia..
jangan dok tikam2 dan terajang2 bini...
tak suka bagitahu saja..
Mungkin air kopi tu kurang gula ke,terlebih manis ke..
Tanggungjawab suami lah yang tukang tegurnyer..


a'ah ambik point ni lagi bagus... :-D



ni kes bini dia minta cerai tu ke?



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 10:22


my staf kenal macik bedah ni..org kampung dia.. arwah makcik bedah ni juga pernah berkahwin dengan bapa saudara my staf ni..
dan suami yang menikam makcik bedah ini..adalah suami nya yang kesebelas..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 16:01


Pada 12-11-09 10:22 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

my staf kenal macik bedah ni..org kampung dia.. arwah makcik bedah ni juga pernah berkahwin dengan bapa saudara my staf ni..
dan suami yang menikam makcik bedah ini..adalah suami nya yang kesebelas..



HAH???? :-o :-o :-o :-o :-o

sebelum ni arwah bercerai ke???


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 16:30


Tak silap saya kat metro harian atau kat mana.. ada tajuk Suami kesebelas tikam isteri.. yang itu lah agaknya..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 17:32


Pada 12-11-09 16:01 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-09 10:22 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

my staf kenal macik bedah ni..org kampung dia.. arwah makcik bedah ni juga pernah berkahwin dengan bapa saudara my staf ni..
dan suami yang menikam makcik bedah ini..adalah suami nya yang kesebelas..



HAH???? :-o :-o :-o :-o :-o

sebelum ni arwah bercerai ke???



iya rashdin, arwah telah bercerai mungkin lebih dari sepuluh kali..kerana ini adalah suaminya yang kesebelas...
my staf cakap kebanyakan perkahwinan arwah tidak mampu bertahan lama.. sebab tak dapat pula saya nak taip, seperti memburukkan arwah pula nanti


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 18:28


Pada 12-11-09 17:32 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-09 16:01 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-09 10:22 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

my staf kenal macik bedah ni..org kampung dia.. arwah makcik bedah ni juga pernah berkahwin dengan bapa saudara my staf ni..
dan suami yang menikam makcik bedah ini..adalah suami nya yang kesebelas..



HAH???? :-o :-o :-o :-o :-o

sebelum ni arwah bercerai ke???



iya rashdin, arwah telah bercerai mungkin lebih dari sepuluh kali..kerana ini adalah suaminya yang kesebelas...
my staf cakap kebanyakan perkahwinan arwah tidak mampu bertahan lama.. sebab tak dapat pula saya nak taip, seperti memburukkan arwah pula nanti




nak buat macam mana???mungkin itu bahagian dia......dan yang paling penting mati takkan lewat atau cepat even a second :-)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 18:43


:lucu: :lucu: :lucu:

kah kah kah

sekali lagi utusan diketawakan secara kaw2 punya




By Art Harun

I laughed my head off. The mee rebus which I had for lunch is now threatening to make its way upward and later, outward.

Many Malaysians have given up with the mainstream media. That is because their so called responsible journalism entails nothing more than the act of extreme spinning of facts and events to suit their political masters or their own not-so-hidden agenda.

I have ceased reading the local newspapers for a long long time. I have for example, berated against the NST for their treatment of the Bersih rally some time ago.

Despite all the lies, untruth and skewed reporting that these newspapers have been carrying all these while, the Prime Minister recently saw it fit to hail Utusan Malaysia for, among others, “being the voice of the people“.

Well, I now have proof that Utusan Malaysia is nothing more than a loyal servant of their political masters. I now have proof that Utusan Malaysia will not stop at almost anything in order to protect its political masters. For whatever is deemed necessary to protect its political masters, Utusan Malaysia would stoop as low as physic permits to do and execute. And that includes misrepresentations and even downright lying. It will even doctor photographs!

The thing is this. They are not even good at doing it!! To lie and misrepresent an event is something. But to do it in a really stupid way is another thing altogether. Do Utusan Malaysia think that all of us, Malaysians, are as stupid as themselves?

We are in a globalisation era. We are in the cyber era. We are not in the 60s or 70s anymore. Nowadays, stupidity is easily exposed.

What am I ranting and raving about? Well, I received an e mail from a friend of mine just now. It contained a picture of an event which took place on 9.11.2009. The same picture was published by many local newspapers while reporting the same event.

As the story goes, a man in his 70s was arrested for allegedly killing his wife. The following picture was published by Berita Harian:

Berita Harian

This was in the Star:

the star2

And this was in Harian Metro:

Harian Metro

Notice the blue umbrella? That umbrella has the Barisan Nasional emblem on it. Quite obviously, that umbrella was distributed by the Barisan Nasional during some kind of election as it has the “vote-BN” emblem on it.

Utusan Malaysia, thinking that the stupid masses of Malaysia might equate Barisan Nasional to a person arrested for an alleged murder because of that blue umbrella, quickly exercised its responsible journalistic discretion by DOCTORING the same photograph and published the same in its report as follows:



This is my proof that Utusan Malaysia is the stupidest newspaper in the whole world!

http://art-harun.blogspot.com/2009/11/utusan-malaysia-is-stupidest-newspaper.html


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 20:37


jangan jadikan isu pula kematian dengan kes payung tu. tengok-tengok sebab isu ni, sampai ke palrlimen lah pula dickp...ada saja pihak PR ni cari salah....hahahaha

tak ada modal da cari isu...hehehe


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 22:05


Pada 12-11-09 20:37 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

jangan jadikan isu pula kematian dengan kes payung tu. tengok-tengok sebab isu ni, sampai ke palrlimen lah pula dickp...ada saja pihak PR ni cari salah....hahahaha

tak ada modal da cari isu...hehehe




banyak saja modalnya....semua sekarang sudah dan sedang dibongkar ;-) ;-) ;-)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 22:34


Pada 11-11-09 22:05 , Saudagar_Senja posting:

!!! QUOTE !!!

Moral of the story...
Sayangilah bini walaupun dah lanjut usia..
jangan dok tikam2 dan terajang2 bini...
tak suka bagitahu saja..
Mungkin air kopi tu kurang gula ke,terlebih manis ke..
Tanggungjawab suami lah yang tukang tegurnyer..


moral of the story jugak...

kawin dilanjut usia pun 'konfrantasi' juga....alahai.Baik lah kita hidup sendiri sahaja..


Entah apalah perasaan anak cucunya dan apa pula perasaan atok ni. Kenangan jenayah di usia senja pasti buat dia derita...entah

takkan tikam isteri pasal kopi kurang gula    :cry: :cry: :cry:

:-D


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 12-11-09 22:53


isshh....yang tu bukan betul-betul ar...takkan sebab kopi agaknya?...alamatnye lepas ni ramai pula isteri2 kat luar sna beli nescafe 3 in 1 ya...hu3x...

kepada saudari myhoney...jangan ar takut sangat nak kawin ni..adat bertemu dan berpisah ni semua atas ketentuan tuhan...yang kita mampu,berdoa sajalah agar ditemukan pasangan sejati...insyaallah

biasa kejadian ni berlaku bila pertimbangan nafsu tu lebih kepada akal fikiran...bila hati tak mampu berfikir secara rasional,sebab tu nafsu amarah bermaharajalela di hati tetapi hanya kekuatan imanlah yang mengatasi segalanya....

tapi ana hairanyea,Kenapa pakcik tu ditahan dalam keadaan berketayap? lain benor caranya...nanti bangsa yang beragama lain buat macam-macam spekulasi pula...Masyallah..Dunia2! Pakaian iman hanya menghiasi diri luar tetapi bukan di dalam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 08:02


salam....

tak perlu nak heboh2 kan benda yang remeh...

semua tu kebetulan.....

hal editing tu sesuatu yang disengajakan....(mungkinlah)

banyak benda lagi yang kita perlu ambil pusing dari nak perati benda yang tak berfaedah....

wALLAHuaklam.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 10:18


Isunya,

1. Jangan menipu

Mengadakan suatu yang tiada, menghilangkan suatu yang ada, mengubah yang ada
tidak kira remeh ke temeh ke tidak remeh temeh ke
bukan ke itu namanya tipu?
Adakah Islam mengajar umatnya tidak apa menipu kalau perkara itu remeh temeh?
dan adakah menipu itu remeh temeh di sisi Allah?


2. Jangan terlalu percaya pada sesuatu bulat2 apatah lagi jika kita sedia maklum yang sesuatu itu tidak boleh dipercayai

Yang kita percayakan adalah ayat-ayat al-Quran dan hadis nabi seperti hadis ini:

kitab Riyaadus Solihin. Imam Nawawi menyebut satu hadith dimana Rasulullah SAW diwahyukan melalui mimpi. Mimpi seorang Rasul adalah benar dan wahyu daripada Allah.

Rasulullah SAW melawat neraka dan dilihat mereka yang diseksa dalam neraka itu, orang yang berzina dan memakan riba’ dan menyebarkan maklumat yang buruk sehingga perbohongan itu tersebar dengan luas, apatah lagi maklumat itu menjadi fitnah. Dilihat seorang yang disangkut dengan penyangkut besi didagunya menembusi pipi dan mata diseksa didalam neraka, bila ditanya siapa itu, itulah penyebar maklumat bohong diseluruh pelusuk.


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3081
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 10:29


pengajaran yang penting sekali ialah Jangan Bunuh Bini...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 10:38


asssalamualaikum semua...ini menunjukan ada perkara2 lain juga boleh dibuat begitu ya tak pok din. ish...ish....ish..pandai sungguh mereka nak mengaburi mata rakyat.

itu baru gambar pergi mana pula yang lain pasti boleh tokok tambah nak sedapkan cerita. so kalau waktu tu ceramah bn kalau tak ramai org datang so mereka juga boleh edit tunjuk gambar jadi org ramai ya pok din. pandai sungguh pok din ni.

Bookmark and Share

  


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 11:31


Pada 11-11-09 15:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

pas tu apa point nya? apa kesimpulan nya? apa pengajaran nya?
Nak kata BN/UMNO and sekutu dia punya kerja...
kalau mereka punya kerja pun apa kita kat sini boleh buat?

Apa yang penting pilihanraya akan datang pangkah parti masing-masing.



cuba fikir jika katakan ada bendera tak pun payung lambang pas agak-agak apa nanti terpampang dalam media macam utusan ni????


adakah ini topiknya-------->penyokong fanatik PAS bunuh isteri


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 16-11-09 14:04


Pada 11-11-09 15:35 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

ni editor nak menjaga hatilah gamaknya... susah payah edit payung tu..
payung tu memanglah tak semestinya dimiliki pakcik tu ataupun buktikan dia pangkah mana parti..
cuma yang Rashdin nak utarakan ialah seremeh2 yang kita nampak tu pun diedit juga..

agak-agak kalau payung tu warna hijau berlambang bulan kena edit tak?


mungkin betul kata hanan..

tapi aku tengah konfius juga Kenapa nak edit. benda tu remeh temeh saja.. tak tau lah kalau ada kaitan saja... dan masih ragu sejauh mana ketulusan media di malaysia ni, mana tau berita2 yang di smapaikan di edit2 juga macam paper ni... :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 17:09


Pada 11-11-09 14:28 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

aduh ini pun jadi isu ke? remeh temeh betul lah....


;-) betul..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 17:18


Pada 16-11-09 17:09 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 14:28 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

aduh ini pun jadi isu ke? remeh temeh betul lah....


;-) betul..



memang remeh.. bak kata pak pandir dalam lagunya (kalau masih ingat, lagu ni memang popular mas tahun 90-an)..

yang remeh dan yang temeh
berlegar di sekelilingmu

buatlah.. buatlah tak tahu
biarkan.. biarkan berlaku

cuba pergi ke perspektif lain. mungkin, persoalan bagaimana pakcik tu boleh jadi sedemikian. atau, mengapa si isteri menolak ajakan untuk menyatukan kembali ikatan yang pernah wujud satu masa dulu. atau mungkin juga, Kenapa si isteri itu tetap menjadi kegilaan ramai lelaki, sehingga berkahwin banyak kali? tapi anak-anak dari seorang suami sahaja. hmm.. fikir-fikirkan..

logo BN tu apalah sangat.

:-) :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 22:49


Pada 16-11-09 17:18 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-09 17:09 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-09 14:28 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

aduh ini pun jadi isu ke? remeh temeh betul lah....


;-) betul..



memang remeh.. bak kata pak pandir dalam lagunya (kalau masih ingat, lagu ni memang popular mas tahun 90-an)..

yang remeh dan yang temeh
berlegar di sekelilingmu

buatlah.. buatlah tak tahu
biarkan.. biarkan berlaku

cuba pergi ke perspektif lain. mungkin, persoalan bagaimana pakcik tu boleh jadi sedemikian. atau, mengapa si isteri menolak ajakan untuk menyatukan kembali ikatan yang pernah wujud satu masa dulu. atau mungkin juga, Kenapa si isteri itu tetap menjadi kegilaan ramai lelaki, sehingga berkahwin banyak kali? tapi anak-anak dari seorang suami sahaja. hmm.. fikir-fikirkan..

logo BN tu apalah sangat.

:-) :-)



kah kah kah memang tak faham pokok pangkal cerita :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 04:37


Apo nak hairan Pak din ,, malaysia ni nyawa orang pun boleh diedit..pak din kena hati-hati juga mana tau kalau ada orang edit pak din yang macho tu jadi hantu.



Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 05:32


kesimpulannya, jangan percayakan utusan malaysia...sebab berita2nya kurang telus...erm...Kalau dah tau tu point pasal logo tu kecik, so tak perlu lah utusan malaysia sampai nak edit2 gambar...ye tak, en rashdin?


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 08:42


apa yang Rashdin nak sampaikan, perkara yang buruk2 kalau ada berkaitan dengan bn/umno akan di edit seboleh2nya.. walaupun bendanya nampak remeh, hakikatnya media tak telus dalam melakukan kerja..

cuba kalau payung tu gambar bulan, adakah perkara yang sama akan dilakukan oleh utusan malaysia? saya rasa tidak..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 09:52


Pada 17-11-09 04:37 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

Apo nak hairan Pak din ,, malaysia ni nyawa orang pun boleh diedit..pak din kena hati-hati juga mana tau kalau ada orang edit pak din yang macho tu jadi hantu.



macho sangat ke, tengok macam lembik saja... :lol: :lol: :lol:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 15:49


Pada 17-11-09 09:52 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-11-09 04:37 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

Apo nak hairan Pak din ,, malaysia ni nyawa orang pun boleh diedit..pak din kena hati-hati juga mana tau kalau ada orang edit pak din yang macho tu jadi hantu.



macho sangat ke, tengok macam lembik saja... :lol: :lol: :lol:



tak perlu tunjuk kekuatan sebenar.ikut resmi padi ;-) ;-) ;-)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

norasmiyah
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2009
Ahli No: 37987
Posting: 13
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 16:41


Assalamualaikum,Wah pak din lupa nampak kalau isu tajaan TGNA boleh pula kata benda tu perkara kecik haa ini pun perkara kecik juga kenapa nak di perbesarkan.memanglah melayu ni cepat lupakan.dunia ni dah semakon tua sekejapnya dia menunjukkan kuasanya.lain kali jangan nak di perbesarkan perkara yang remeh k

Bookmark and Share

  


  Member Information For norasmiyahProfil   Hantar PM kepada norasmiyah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 16:49


Pada 17-11-09 16:41 , norasmiyah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,Wah pak din lupa nampak kalau isu tajaan TGNA boleh pula kata benda tu perkara kecik haa ini pun perkara kecik juga Kenapa nak di perbesarkan.memanglah melayu ni cepat lupakan.dunia ni dah semakon tua sekejapnya dia menunjukkan kuasanya.lain kali jangan nak di perbesarkan perkara yang remeh k



memanglah benda biasa sebab tu kan hadiah yang dalam topik ni terang-terang utusan ni cover line.....apa takut sangat ke bila lambang dacing tu terpampang?????


dulu rekod kedatangan pun boleh lesap ni pula edit2 sebab nak cover pemimpin ke???


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3081
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 17:11


Pada 17-11-09 16:41 , norasmiyah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,Wah pak din lupa nampak kalau isu tajaan TGNA boleh pula kata benda tu perkara kecik haa ini pun perkara kecik juga Kenapa nak di perbesarkan.memanglah melayu ni cepat lupakan.dunia ni dah semakon tua sekejapnya dia menunjukkan kuasanya.lain kali jangan nak di perbesarkan perkara yang remeh k


tak salah pun perkara remeh ataupun tak remeh sebab dekat ukhwah ni pun banyak perkara jugak perkara remeh yang dibincangkan...

pak din..kalau aku cadangkan tajuk kat topik ni diberi takuk "Cari Benda Tersembunyi" ataupun " Cari perbezaan antara 2 gambar " aku agak lah lagi ok agaknya... :-D :-D :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 17:23


Pada 17-11-09 17:11 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-11-09 16:41 , norasmiyah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,Wah pak din lupa nampak kalau isu tajaan TGNA boleh pula kata benda tu perkara kecik haa ini pun perkara kecik juga Kenapa nak di perbesarkan.memanglah melayu ni cepat lupakan.dunia ni dah semakon tua sekejapnya dia menunjukkan kuasanya.lain kali jangan nak di perbesarkan perkara yang remeh k


tak salah pun perkara remeh ataupun tak remeh sebab dekat ukhwah ni pun banyak perkara jugak perkara remeh yang dibincangkan...

pak din..kalau aku cadangkan tajuk kat topik ni diberi takuk "Cari Benda Tersembunyi" ataupun " Cari perbezaan antara 2 gambar " aku agak lah lagi ok agaknya... :-D :-D :-D



iyakah??? :-D :-D :-D boleh anda tukarkan topik :-D :-D :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 01:08


sekadar menjawab soalan topik: dah lama perasan cuma persoalannya, Kenapa nak edit lambang tu?

uarrghhhhh ngantuknya.. nak masuk balik lah bawah tempurung... adioossssss...


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 11:58


entah apa yang dibimbangkan... tunjukkan kebenaran, fakta...


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-11-09 17:46


Pada 18-11-09 11:58 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

entah apa yang dibimbangkan... tunjukkan kebenaran, fakta...




mereka bimbangkan nanti akan hilang undi masa pru/perkara.....cuba ada bendera pas sure mesti heboh macam kes pukul isteri tu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 14:25


undilah saya nanti ye..!!!

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 17:20


salam alaiykh....

wah memang perihatin lah..tentang isu semasa. tapi kenapa pulak nak edit2...


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 21:36


Pada 20-11-09 14:25 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

undilah saya nanti ye..!!!

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)




undi untuk masuk AF ke hehehehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 15:47


hahahaha,ni mungkin betul bagi utusan

.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 09:28


Pada 20-11-09 21:36 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-09 14:25 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

undilah saya nanti ye..!!!

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)




undi untuk masuk AF ke hehehehehe



AF..?? ish, taknak lah..

kalau AQ ok lah..

tapi dah lebih had umur 25 tahun.. huhu..


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 10:02


Pada 23-11-09 15:47 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

hahahaha,ni mungkin betul bagi utusan

.



rashdin, kalau tengok kartun kat malaysiakini lagi kelakar..hehhe



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 12:18


Pada 24-11-09 10:02 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-09 15:47 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

hahahaha,ni mungkin betul bagi utusan

.



rashdin, kalau tengok kartun kat malaysiakini lagi kelakar..hehhe



iyakah???ada ke pic dari malaysiakini???


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 12:24


Bukan kartun berkenaan dengan gambar ni .. gambar kartun2 lain lah..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 12:27


oooo,awak postla pic tu kat sini.....boleh jadi bahan gelak seantero dunia hehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.199294 saat. Lajunya....