Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 5 hari yang lalu
azemi: 9 hari yang lalu
Firdaus15: 16 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 19 hari yang lalu
secureofficemovers: 19 hari yang lalu
Naqiu: 25 hari yang lalu
nawfaa79: 27 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 29 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Bahaya mencintai suami atau isteri orang...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Bahaya mencintai suami atau isteri orang...

Please Mendaftar To Post


Oleh Bahaya mencintai suami atau isteri orang...

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 11:46


salam , saya sangat terkejut...dan berhati walang...

ada sahabat saya suami orang ni mencintai isteri orang...dan hasratnya bersambut pulak tu.... apa nak jadi ni...aduhhh...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 11:55


salam...perkara ni bukan baru saja kat dengar...tapi ia bknla sesuatu yang baik...saya tak mahu komen banyak-banyak..takut qisas...itula manusia..tak cukup dengan satu...tak mhargai apa yang ada..bila kehilangan baru nak sedar..enta sempat enta tak...cinta itu buta tapi sebenarnya mereka yang buta...


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

  


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 12:32


takutnya jadi begitu..

masa bujang dulu,mereka tu bersahabat agaknya..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 12:38


Pada 05-11-09 12:32 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!



masa bujang dulu,mereka tu bersahabat agaknya..



mungkin juga kak..agaknya sekarang bertemu kembali..cinta bertaut


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

  


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

AdieIskandar02
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2009
Ahli No: 37641
Posting: 25
Dari: Langkawi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 12:54


Pada 05-11-09 11:46 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

salam , saya sangat terkejut...dan berhati walang...

ada sahabat saya suami orang ni mencintai isteri orang...dan hasratnya bersambut pulak tu.... apa nak jadi ni...aduhhh...




Nauzubillahi min zaalik..


-----------------
..:Barangsiapa mengenali diri nescaya dia mengenali Tuhan Yang Maha Berkuasa:..


Bookmark and Share

  


  Member Information For AdieIskandar02Profil   Hantar PM kepada AdieIskandar02   Pergi ke AdieIskandar02's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:32


Nauzubillahi min zaalik..

sebelah bertepuk tak kan berbunyi...
suami ada salah, perempuan yang tu pun ada salah...
sama saja...

tapi masih boleh kaunseling.....
atau berbincang dari semua pihak...

sebagai perempuan, mana isteri yang rela dimadukan...
ada, tapi terpaksa berulam jantung lah.....
dah itu bahagian masing-masing...
ketentuan.... terima saja sebab aturan atau caturan jodoh...

kalau da macam itu.... dah habis usaha
minta nasihat....
terima sajalah.... ketentuan takdir....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:45


Pada 05-11-09 11:46 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

salam , saya sangat terkejut...dan berhati walang...

ada sahabat saya suami orang ni mencintai isteri orang...dan hasratnya bersambut pulak tu.... apa nak jadi ni...aduhhh...

pernah dengar dan tau jugak...tapi"merasa cukuplah dengan yang ada...ikhlaskan hati dengan apa yang ada..terima seadanya..."


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

  


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 00:04


Nauzubillahi min zaalik..
sedangkan yang dah berpunya pun marah diganggu,
apatah lagi suami dengan isteri orang... menempah maut namanya..
TAPI
semua dugaan,
kadang-kadang tempoh dah sampai untuk terima dugaan yang hebat ini..
sebab "apa jadi kat suami atau isteri orang atau disebabkan pihak ketiga"
semua termaktub...
TAPI
manusia boleh berubah kan?
masih ada peluang dengan ruang...
cakap senang saja. kalau yang menempuh...
baru terasa langit itu tinggi atau rendah...
urusan jodoh memang bukan urusan kita..
sebab itu, ada dikalangan lelaki dan perempuan yang serik...
tak semestinya yang sesuai pada semua adalah yang yang sesuai untuk kita..
kadang-kadang yang kita rasa tidak sesuai adalah yang paling sesuai untuk kita..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 08:04


salam.
nak jatuh hati pada wanita lain dan berkawin boleh. tapi ni isteri org.. sah2 tak boleh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 01:43


sama juga juga nak jatuh hati pada wanita lain dan berkawin boleh. tapi ni suami org.. sah2 tak boleh..
orang dah berpunya... jangan...
Nauzubillahi min zaalik..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 07:45


Assalamualaikum semua..ish...ish...ish kasihan isteri diakan. tapi memanglah akak hairan macam mana mereka sanggup buat macam tu. agak nya mereka tak tau atau pun tak pernah dengar ceramah agaknya. so perasaan takut tu tak adalah.

tapi akak memang hairan sebab akak pun berpengalaman begitu. suami akak berkawan dengan isteri org (kononnya perempuan tu up line dia) tapi malam-malam pukul 2 atau 3 pagi hantar sms. tau apa akak buat. akak call (tak lah marah2) cuma tanya kat dia tak tidur lagi ke? suaminya mana? pas tu akak tanya dia direct nak tukar suami tak kalau nak boleh juga (org tak pernah buat kita buat) itulah ayat yang akak selalu tanya mereka. akak juga tanya suami kalau dia nak tukar pergi lah dialu2 kan. terus diam....

entahlah zaman sekarang ni macam boleh terjadi kan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 21-11-09 08:58


ana pun ada kawan macam tu...kedua-duanya dah ada suami dan isteri...tapi pangai macam orang bujang...ke hulu ke hilir bersama...alasan mereka cuma kawan tapi kita yang tengok ni bukan budak-budak tak dapat membezakan antara kawan dan kekasih..sampai buat balik rumah waktu isteri dan suami tak ada tu apa pulak...tak taulah apa nak jadi dengan dia...dan mereka ini bergelar seorang guru....asyik berkepit kat sekolah...pakai baju pun sama warna tiap-tiap hari...murid2 pun dah ingat mereka ni memang suami isteri...dah tak larat nak nasihat...daripada sekecil2 orang hingga sebesar2 jawatan yang ada kat sekolah tu dah nasihat dia...tak jalan jugak...akhirnya kedua-duanya dah ditukarkan sekolah gara-gara kes itu...semoga mereka berubah di sekolah baru...tapi dengar cerita daripada cikgu 1 sekolah si perempuan, hari2 si lelaki ni yang hantar pergi sekolah....apa agaknya yang dah terjadi kat suami sebenar dan isteri sebenar mereka ni kan.... :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 21-11-09 09:46


Berprinsipkan teman tapi mesra..

kalau boleh bina Profesional dalam berhubungan..

Antara majikan dan anak buah.. antara rakan sekerja.. dan sesiapa sahaja disekitar kita..

Hubungan songsang seperti yang diceritakan oleh kawan-kawan banyak berlaku didepan mata ana...dan paling sedih, kawan ana sendiri pun terlibat sama dengan gejala ni...

Ingin ditegaskan, cuba elakkan kemesraan-kemesraan nakal oleh mana-mana pihak (sekiranya kita tau dia adalah isteri atau suami org).. Once kita dah sayang pada seseorang tu, kita tak nampak lagi, siapa dia dan status nya... yang penting kita ingin hidup bersamanya dan bina bahagia...

Satu lagi..apa yang ana perasan, kejadian ni berlaku apabila salah satu pihak mula meluahkan masalah (pasangan / anak-anak / rumah tangga / dll) kepada pihak yang satu lagi.. bermula dari situ, keadaan jadi makin berani dan makin terbuka termasuk membungakan hati dan perasaan.. bagi kita dia lah insan yang memahami dan serasi... tapi hakikatnya itu adalah satu kesilapan yang amat besar sekali...

minta jauhkan dari kita semua...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 09:51


Pada 21-11-09 08:58 , annamuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ana pun ada kawan macam tu...kedua-duanya dah ada suami dan isteri...tapi pangai macam orang bujang...ke hulu ke hilir bersama...alasan mereka cuma kawan tapi kita yang tengok ni bukan budak-budak tak dapat membezakan antara kawan dan kekasih..sampai buat balik rumah waktu isteri dan suami tak ada tu apa pulak...tak taulah apa nak jadi dengan dia...dan mereka ini bergelar seorang guru....asyik berkepit kat sekolah...pakai baju pun sama warna tiap-tiap hari...murid2 pun dah ingat mereka ni memang suami isteri...dah tak larat nak nasihat...daripada sekecil2 orang hingga sebesar2 jawatan yang ada kat sekolah tu dah nasihat dia...tak jalan jugak...akhirnya kedua-duanya dah ditukarkan sekolah gara-gara kes itu...semoga mereka berubah di sekolah baru...tapi dengar cerita daripada cikgu 1 sekolah si perempuan, hari2 si lelaki ni yang hantar pergi sekolah....apa agaknya yang dah terjadi kat suami sebenar dan isteri sebenar mereka ni kan.... :berfikir:


sangat kecewa kan.. tak faham apa yang mereka fikir..

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 21-11-09 16:29


belum kena penangan dari Allah, sebab tu masih 'seronok' lagi tu

Bookmark and Share

  


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 20:33


semuanya terletak pada diri sendiri.....pihak lelaki dan perempuan,,,,jika dah termakan hasutan syaitan......memang parah.....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 02:19


Pada 21-11-09 16:29 , budak_melaka posting:

!!! QUOTE !!!

belum kena penangan dari Allah, sebab tu masih 'seronok' lagi tu
betul..betul..betul..
ada jugak yang main dengan suami orang...suami orang ni pulak balas layan...
tapi yang paling disayangkan..hal ini terjadi dalam hidup mereka yang terlihat hebat dan bijaksana..trlihat memimpin dan brwibawa..
ramai dikalangan umat ni yang macam tu..

apa tujuan akhir dari kisah ni..wallahu'alam..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

  


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110553 saat. Lajunya....