Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 6 hari yang lalu
Daeng_Jati: 13 hari yang lalu
skater: 15 hari yang lalu
HIKAL: 35 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: TRAGEDI di dalam BAS


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» TRAGEDI di dalam BAS

Please Mendaftar To Post


Oleh TRAGEDI di dalam BAS

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 10:40


salam...

Setiap kali balik kg mesti tak lari dari naik bas dan makan masa 8 hingga 10 jam pula tu...Masa dalam bas pula, terpaksa pula duduk sebelah org yang tak kenal...kalau sama jantina tak pa jugak...

hm yang tak best tu..time masing-masing tidur...siap si dia kat sebelah landing atas bahu kita lagi...terkezut gila..nasib bas berhenti sebab lampu isyarat merah...dia pula dengan muka slamba saja macam tak ada apa-apa berlaku...aduhai..sabar saja lah..

macam mana ye nak elakkan 'tragedi yang tak disengajakan' ini berlaku??kalian ada pengalaman macam ni?jom kongsikan..

:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 10:41


naik bas yang single seat... tak ada masalah dah..hehehe


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

ctmariani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.02.2009
Ahli No: 37008
Posting: 51
Dari: bentong

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 10:43


warning awal-awal sebelum bas bertolak.
tak pun letak benda tajam kat bahu.
:lucu:


-----------------
Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan sahaja mengatakan: 'kami beriman' sedangkan mereka tidak diuji lagi... (al- Ankabut:2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmarianiProfil   Hantar PM kepada ctmariani   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 10:50


kalau aku ambil single seat lagi bagus...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 10:51


Pada 02-11-09 10:41 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

naik bas yang single seat... tak ada masalah dah..hehehe



single seat??masalahnya tak pernah dapat bas single seat...double seat saja...huhu.. :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 10:53


Pada 02-11-09 10:43 , ctmariani posting:

!!! QUOTE !!!

warning awal-awal sebelum bas bertolak.
tak pun letak benda tajam kat bahu.
:lucu:




wa...zalim ini...letak benda tajam kat bahu??kang tak pasal2 kita jadi penghuni hospital pula nt...tertusuk bahu sendiri.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 10:54


Pada 02-11-09 10:43 , ctmariani posting:

!!! QUOTE !!!

warning awal-awal sebelum bas bertolak.
tak pun letak benda tajam kat bahu.
:lucu:



.. perghh.. gila ... :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 10:56


salam....cubala minta tukar duduk dengan jantina yang sama...tak salah kiranya kat brtanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 11:01


Pada 02-11-09 10:56 , mutmainah posting:

!!! QUOTE !!!

salam....cubala minta tukar duduk dengan jantina yang sama...tak salah kiranya kat brtanya...


Yang ni pun da pernah buat...yang sporting tu tak pa lah...selamat lah..dan ini yang tak hendak tukar...nak buat macam mana...tak hendak paksa orang.. :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 02-11-09 11:15


ala...beli saja 2-2 seat..satu untuk nur-kasih, dan satu seat lagi letak beg...

Selamat...2-2 seat dah dibeli, so tak boleh sesiapa tak boleh duduk...

Lebih selamat dan terjamin...beg pun tak ada nak berpisah jauh dengan nur_kasih...sentiasa dalam perhatian...heheh


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 11:17


Pada 02-11-09 11:15 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

ala...beli saja 2-2 seat..satu untuk nur-kasih, dan satu seat lagi letak beg...

Selamat...2-2 seat dah dibeli, so tak boleh sesiapa tak boleh duduk...

Lebih selamat dan terjamin...beg pun tak ada nak berpisah jauh dengan nur_kasih...sentiasa dalam perhatian...heheh



.. ya boleh diterima kalau modal banyak.. tak salah pun melabur untuk diri sendiri tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 11:47


lokasi dari mana ke mana tu???
minta tukar tempat duduk suka sama suka...
kalau boleh duduk sama-sama dengan perempuan...
kalau dai pantai timur, biasanya driver suruh tukar duduk sama janina...


-----------------
http://semua-barangmurah.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 13:03


Pada 02-11-09 10:40 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

Setiap kali balik kg mesti tak lari dari naik bas dan makan masa 8 hingga 10 jam pula tu...Masa dalam bas pula, terpaksa pula duduk sebelah org yang tak kenal...kalau sama jantina tak pa jugak...

hm yang tak best tu..time masing-masing tidur...siap si dia kat sebelah landing atas bahu kita lagi...terkezut gila..nasib bas berhenti sebab lampu isyarat merah...dia pula dengan muka slamba saja macam tak ada apa-apa berlaku...aduhai..sabar saja lah..

macam mana ye nak elakkan 'tragedi yang tak disengajakan' ini berlaku??kalian ada pengalaman macam ni?jom kongsikan..

:berfikir:


salam..
saya pun ada pengalaamn tentang hal..ini..heheh..
selpas itu saya jarang naik bas...sekarang dah ada supir heehhe..


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ismailware
Warga Rasmi
Menyertai: 30.10.2009
Ahli No: 37948
Posting: 8
Dari: twu-jb

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 16:38


kejadian macam ni memang kerap berlaku.. saya syorkan, kalau org kat sebelah kita tu nak tertidur ke bahu kita, cepat-cepat lah bagi respon dan gerakkn bahu kita.. insyaALLAH dia akan tersedar dan lepas itu dia takkan buat lagi.. -setakat memberi pandangan-

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismailwareProfil   Hantar PM kepada ismailware   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 16:53


tak best sangat bila naik bas...sebab jadi begitu lah...walaupun cuma 3-4 jam saja dalam bas..huhu...tempat duduk bas sempit..kalau train ok sikit..luas..boleh letak something kat sempadan tempat duduk tu...now balik naik train saja...hihi


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 17:01


Assalamualaikum

alhamdulillah...

setakat ini tak pernah lagi duduk sebelah yang berlainan jantina...

selalu dapat single seat...

kal0 dapat d0uble p0n, tak dee 0rg kat sebelah...

:sopan: (bas sani memang best) :kelip:

emm memang cre yang terbaik minta tukar seat...

tak p0n, alas s0mething kat bahu atau letak benda kat sebelah yang boleh menjauhkn jarak...

tapi tak ada lah sampai letak benda tajam... huhuu :jangan:

sbl0m nek bas, d0a bykk2 agar dijauhkn adegan tak diingini.. hehee...

0k selamat menaiki bas... 8-)


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 17:30


Assalamualaikum

alhamdulillah setakat ini dari naik bas or flight tak pernah lah jadi kes cmnie..memang dok sebelah lain jantina tapi terjaga..selalu ana balik nek bas kalau bas yang ada single seat terus beli single seat..kalau tak ada pasrah saja lah..memang takut nak tidur kalau dok sebelah lelaki..melainkan terlena sebab lth sangat-sangat..hehe..selalu ana akan peluk beg galas buat macam bantal peluk..doala banyak-banyak..mudah-mudahan tak jadi apa-apa..takut sangat-sangat..huhu..pernah dapat seat flight ana di tengah-tengah 2 org lelaki..1 budak Malaysia dan 1 org putih..da lah seat air asia sempit..tak selesa betul..nasib baik lepas itu kawan ana panggil pndh tempat mereka sebab ada kosong..so selamat..hehee.. :-D


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 17:56


Pada 02-11-09 10:41 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

naik bas yang single seat... tak ada masalah dah..hehehe



betul itu..tapi kadang-kadang payah juga nak cari yang single seat ini..
tak apa bus banyak... sani ada, maraliner ada etc...
Kalau dah tak ada terpaksala pasrah lah.. duduk sebelah lain jantina ini...konfirm xterlelap...yang duduk sebelah itu.. tidur tak ingat dah..
pernah juga sound seorang mamat ini ' bro, tidur leklok ye'...(buat-buat muka baik..padahal dalam hati nak marah dah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

amrina02
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2009
Ahli No: 37771
Posting: 8
Dari: PERAK

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 18:41


mengikut pengalaman ana lah, bas yang ke pantai timur kebanyakkannya VIP seat (2+1). tapi betullah bas yang perjalanan dekat-dekat ni jarang yang ada VIP seat ni. rugi mungkin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amrina02Profil   Hantar PM kepada amrina02   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 09:18


Pada 02-11-09 10:56 , mutmainah posting:

!!! QUOTE !!!

salam....cubala minta tukar duduk dengan jantina yang sama...tak salah kiranya kat brtanya...



biasanya saya pun buat macam ni lah kalau berlainan jantina...pernah sekali org tu nak landing dah kat bahu, saya cepat-cepat bangun...akhirnya dia salah landing dan jatuh...hehehe...padan muka.... :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 10:20


selama naik bas,tak ada lagi orang sandar kat bahu.. tapi ajak berborak tu pernah lah.. saya saja buat-buat tidur,bio dia cakap seorang-seorang..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 12:07


saya setakat ini tak porb macam tu kecuali nek bas awam...sebab tu saya tak sukanek bas seorang-seorang kena cari teman..kalau tak...macam cacing kepanasan duduk dalam bas dengan org lain...nasib tak baik duduk dekat yang macam police pencen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 12:27


tragedi dalam kapal terbang boleh tak?. 8-)
masa balik kampung raya baru ni, dapat seat dekat tingkap..memanglah seronok tapi yang hampehnya penumpang sebelah suka hati baca paper buka luas-luas..agak2lah cik abang oiii.. :-| . dahlah ruang sempit..nak tidur pun payah.

pengalaman dalam bas, setakat ni tak ada lagi yang kurang menyeronokkan..kalau adapun duduk sebelah lain jantina, tak pernah lagi terlentok .. :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 12:43


Dah lama betul tak naik bas. Dulu selalu naik bas masa zaman belajar ek Nilampuri, bas favourite bas Mutiara, siap bergambar kat tangga lagi. Hehe.. Sebaiknya minta tukala kalau dapat lain jantina, nanti terseksa sepanjang perjalanan. Pernah sekali juga dapat sebelah lain jantina, keras saja rasa badan. dahlah jauh KL Kelantan.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 13:00


banyak dah tip2 yang diberi ni.. Nak taknak buat saja..


kalau saya,saya suka kedepankan seat saya.. bagi tak sama dengan orang sebelah..so tak ada lah kes dia boleh tidur terlentok kat bahu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 18:57


Naik pengangkutan awam memang banyak ganguan seksual kepada orang lelaki...Sabar saja lah... :oops:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 21:08


pernah juga... tak lah jauh sangat... jarang jalan jauh-jauh...
jadi belum pernah letak benda tajam kek bahu...
karang kito pula tercucuk... hehehe...

bas awam pun sama juga....
bas awam memang eh.. ramai pekerja asing...
dah lah bas macam roller coaster...

"jangan duduk belakang-belakang, duduk belakang driver...
duduk dengan sama jantina"...
pegang saja handset, mesej ke call ke, biasanya dia takut... cakap dengan penuh perasaan... biasanya dia takut...
muka kena garam...hehe...

jangan tidor sangat, berhati-hati...
jerit saja, senang... dah lain macam itu.... tempat awam tak apa ...
atau minta tukar tempat duduk...

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 21:13


muka kena garam...hehe...
salah lah pulak...
muka kena garang atau serius....
baru betul...

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 02:45


Pada 02-11-09 10:43 , ctmariani posting:

!!! QUOTE !!!

warning awal-awal sebelum bas bertolak.
tak pun letak benda tajam kat bahu.
:lucu:

good..he..he...
kalau tak..bawa kelapa..letak kat bahu..

=============
biasanya saya kalau dalam perjalanan..saya selalu bawa bag kecik..kalau terjadi macam diatas tu...cepat angkat bag..dan biarkan saja orang tu nyadar kat bag...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 10:37


Pada 02-11-09 11:15 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

ala...beli saja 2-2 seat..satu untuk nur-kasih, dan satu seat lagi letak beg...

Selamat...2-2 seat dah dibeli, so tak boleh sesiapa tak boleh duduk...

Lebih selamat dan terjamin...beg pun tak ada nak berpisah jauh dengan nur_kasih...sentiasa dalam perhatian...heheh



mak aih beli 2-2 seat..parah tu...nak beli 1 pun seksa...kat 50 ringgit da tu...Kalau 2 tak ke 100..huhu...nak cari mana tu duit...lau melaka ke kl boleh lah..ini kl trganu...

nt lah...beli kereta sendiri...drive sendiri lagi bagus...huhu..tapi bila tu? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 10:41


Pada 02-11-09 11:47 , Alisha_Mardhiyah posting:

!!! QUOTE !!!

lokasi dari mana ke mana tu???
minta tukar tempat duduk suka sama suka...
kalau boleh duduk sama-sama dengan perempuan...
kalau dai pantai timur, biasanya driver suruh tukar duduk sama janina...



dari melaka ke tganu...selalu sangat dapat duduk dengan lelaki...adus...Kalau dapat duduk sebelah tingkap tak pa juga...boleh lagi nak elak2...ada juga minta tukar..kena pulak pasangan yang couple..aduhai...sabar saja lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 10:46


Pada 03-11-09 09:18 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-09 10:56 , mutmainah posting:

!!! QUOTE !!!

salam....cubala minta tukar duduk dengan jantina yang sama...tak salah kiranya kat brtanya...



biasanya saya pun buat macam ni lah kalau berlainan jantina...pernah sekali org tu nak landing dah kat bahu, saya cepat-cepat bangun...akhirnya dia salah landing dan jatuh...hehehe...padan muka.... :lol:



haha..yang ni pun pernah buat...kasihan kat mamat tu...adus..2 kali tragedi ini berlaku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 10:50


Pada 04-11-09 02:45 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-09 10:43 , ctmariani posting:

!!! QUOTE !!!

warning awal-awal sebelum bas bertolak.
tak pun letak benda tajam kat bahu.
:lucu:

good..he..he...
kalau tak..bawa kelapa..letak kat bahu..

=============
biasanya saya kalau dalam perjalanan..saya selalu bawa bag kecik..kalau terjadi macam diatas tu...cepat angkat bag..dan biarkan saja orang tu nyadar kat bag...



bawa kelapa??satu kerja pula... :jangan: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 11:02


Pada 03-11-09 12:27 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

tragedi dalam kapal terbang boleh tak?. 8-)
masa balik kampung raya baru ni, dapat seat dekat tingkap..memanglah seronok tapi yang hampehnya penumpang sebelah suka hati baca paper buka luas-luas..agak2lah cik abang oiii.. :-| . dahlah ruang sempit..nak tidur pun payah.

pengalaman dalam bas, setakat ni tak ada lagi yang kurang menyeronokkan..kalau adapun duduk sebelah lain jantina, tak pernah lagi terlentok .. :sopan:



hahaha...Kenapa akak tak koyak2kan paper tu?puas hati...kejam betul aku ini...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 04-11-09 14:52


ana pun balik kg naik bas jugak...tiap kali balik mesti minta dan cari bas yang ada single seat

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 15:10


hm,tak pernah pun naik bas balik kg...so,tak pernah terjadi lagi lah tragedi macam tu.hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 15:23


em buat bodoh saja lah.. kalau dia ambil kesempatan baru tegur.. kalau xmakan saman juga menjerit saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

limah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37835
Posting: 149

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 15:37


Assalamualaikum nur kasih. dalam hal ni nur kasih kena berani dan ringan mulut. tak perlu nak takut, sangup kejang badan 2 3 jam. hish kalau akak.kejutkan dia pas tu cakap minta maaf ya....bang ke...pakcikke....uncle ke.....insyallah pasti dia sedar. kan dia tidur bukan dia sedar..... rasanya itu lagi baguskan. tak salahkan sebab tu bahu kita. ( tapi kena berani kalau dah takut jawapannya sendiri tahulah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 20:26


pernah terkena juga...
pakcik (taklah tua sangat, tapi biarlah dah geram, muda pun saya panggil pakcik) sebelah conquer tempat duduk..
dah lah besar, lepas itu duduk terkangkang pula tu... Ya Allah, seksanya waktu tu..
selama 4 jam lebih duduk menempek saja kat cermin...sakit habis urat saraf...
sebab terlalu geram, jadi diamkan diri lebih baik..ikutkan hati nak saja "sound",
tapi tak tercakap lah pula... :-( :-(

moral: hormatilah penumpang sebelah.... :welcome:


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-12-09 16:29


naik bas metro kat kl ni lagi sengsara...berasak2 macam sardine..bukannya org ambil peduli bas penuh atau tak terutama konduktor bas selagi boleh isi padat2 saja...
tragedi malang pernah menimpa saya 2x...sejak tu serik naik bas malam dr kl...walaupun kat dah brpakaian sempurna tapi ancaman sentiasa ada...


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-12-09 20:15


kalau naik bas mesti ada teman lebih selamat sikit.. :)


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

mycancer08
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2009
Ahli No: 38389
Posting: 4
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 00:04


Assalamualaikum ...
org sebelah 2 faham-faham saja lah...
jangan buat selamba saja.....
kenderaan awam kan...
bukan kenderaan sendiri huhu


-----------------
mulakan dengan bismillah


Bookmark and Share

    


  Member Information For mycancer08Profil   Hantar PM kepada mycancer08   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130582 saat. Lajunya....