Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 6 hari yang lalu
Daeng_Jati: 13 hari yang lalu
skater: 16 hari yang lalu
HIKAL: 35 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Hadiah yang paling mahal anda pernah beri kepada seseorang?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Hadiah yang paling mahal anda pernah beri kepada seseorang?

Please Mendaftar To Post


Oleh Hadiah yang paling mahal anda pernah beri kepada seseorang?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 10:42


Assalamualaikum

Apa hadiah atau pemberian yang paling mahal anda pernah beri kepada seseorang?
Berapa harganya? Tujuan beri?

:-?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 13:43


hemm seutas rantai tangan buat isteriku..dan yang paling berharga doaku buat Almarhumah ibundaku..juga doa sebagi kesejahteraan keluarga ku..dan ummat islam seluruhnya..


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 14:21


dah baca topik ni pagi tadi tapi nak reply tidak boleh pula..
sebabnya.. tak ingat pernah beri apa...
hehehe...

tak berapa nak ingat walaupun rasanya ada memberi hadiah yang mencecah angka ribuan ringgit (kalau tak silap yang terbaru set stereo dari germany (tapi brand apa pun tatau.. sebab beli local brand kat sana. it was for my husband, hadiah birthday tahun lepas..tapi tak ingat berapa harga benda tu kalau tak silap tak sampai 2 ribu pun)....
maka boleh lah kami melayan pawagam buatan sendiri kat rumah :P
lain-lain entah lah... tak boleh nak recall, exact item and price...


tapi hadiah yang org bagi memang sentiasa diingat dan dihargai...

**ada satu hadiah yang tidak lah beribu.maybe mencecah ratusan ringgit juga.. tapi amat bermakna nilainya lebih dari wang ribuan ringgit apabila salah seorang warga ukhwah membuat suprise mengepos satu set produk anusyurah(ada 6 ke 7 botol kesemuanya) ...dah hampir beberapa bulan menerima hadiah tersebut tapi sampai hari ni masih belum tanggalkan pembalut.. hehe..sayang sangat..

sorry lah kak, this monday, promise ini, tomorrow.. i'll open and use it :P


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-09 20:47


Assalamualaikum

setakat ini paling mhl bagi jam tangan bonia kat mak sempena birthday dia bulan 8 hari 2..share dengan adik..seorang rm200 sebab hrga jam 2 mcecah rm400 pas diskaun..sangatlah mhl untuk kami yang masih belajar ini..huhu..masa mak dapat 2 dia sangat-sangat happy sebab memang dia da lama nak beli jam 2..tengok-tengok kami blikn.. :-D


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 11:35


saya tak pernah bagi hadiah yang mahal untuk kawan mahupun keluarga...sebab apa-apa pun yang saya bagi semua ikhlas....bukankha ikhlas itu lebih mahal tak d jual d mana-mana kedai dan supermarket...dan..hadiah apa yang paling mahal selain doa....
    
    Hadiah terbaik

kepada keluarga - kepatuhan dan kasih sayang        kepada yang tua - hormat dan hargai
kepada kawan         - kesetiaan dan kpercayaan     kepada pasangan - cinta yang tulus
kepada musuh    - kemaafan                             kepada manusia - kebebasan
kepada ketua     - khidmat
kepada yang muda - contoh terbaik

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 11:41


digital dictionary untuk dia. Tujuan : biar berguna untuk study & improve english

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 11:42


Doa.....tu lah hadiah paling mahal pernah diberi pada insan2 tersayang dan juga insan yang pernah melukakan hati..berat tu nak beri DOA yang baik-baik pada orang yang selalu menyakitkan hati..hu

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 11:43


saya bagi set hi-fi untuk suami sempena hari lahir dia.. hi-fi tu memang dah lama dia idamkan. :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 13:16


:berfikir: ....apa ek,kasut RM 100++ saja....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 16:14


rasanya tak ada lah mahal sangat..cuma cd alunan istighfar & zikir taubat dari munif hijjaz..sebab kawan ni masa tu sangat down, tengah serabut, baru ditimpa masalah hati dan perasaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 17:59


nak kata mahal itu tak adalah...
tapi 'mahal' lah jugak :sopan:
bagi jam tangan..hihi...
jam tangan(suruh hargai masa sikit) hihi
masa tu nyawa.. nyawa tu masa...(betul ke?
:berfikir: )

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 19:38


hhmm..untuk mak..belikan jubah..(tak ada harganya jika dibanding kasih my bunda)

untuk adek..,motor..

untuk anak..saya hadiahkan nyawa..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-09 21:20


erm...rasanya jam tngn untuk kakak angkat masa konvo dia hari itu...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10156 saat. Lajunya....