Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-07-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Khuza
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43056

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
samudra: 20 hari yang lalu
hafiz_along_83: 20 hari yang lalu
MuRfiQaH_saHiRa: 23 hari yang lalu
mawardah_ilmi: 27 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Sebagai student apa masalah terbesar yang anda hadapi


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Sebagai student apa masalah terbesar yang anda hadapi

Please Mendaftar To Post


Oleh Sebagai student apa masalah terbesar yang anda hadapi

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 14:32


Salam, seingat2 anda lah , apa masalah terbesar yang pernah anda hadapi semasa hidup sebagai student?


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 14:43


seingat saya lah kan...time kat psis dulu kena handle program berilmiah untuk poli.macam-macam dugaan dan rintangan yang terpaksa di hadapi.masalah besar nak dapatkan kelulusan pihak atasan dan masalah dengan kawan-kawan.time tu lah baru kenal siapa kawan atau bukan.akhirnya berjaya juga program tu dijalankan.alhamdulillah.


sekarang ni hanya tinggal kenangan saja...buat bingkisan rindu.hehe.rindu masa zaman belajar dulu.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

isme_aini
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37706
Posting: 10
Dari: Malaysia tanah airku

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 14:48


banyak kena hantar asgmen bila nak dekat final exam :(


-----------------
Together we share the spirit of Quranic


Bookmark and Share

  


  Member Information For isme_ainiProfil   Hantar PM kepada isme_aini   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 15:02


masalah terbesar yang perlu dihadapi dan tempuhi ialah mujahadah melawan nafsu dan sifat malas yang merajai dir...
SUKA buat KERJA LAST MINIT....:(:(:(


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 15:07


Masalah terbesar saya ialah penyakit malas tu saja..gagal fokus untuk belajar, banyak main..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 17:07


masalah besar... assignment yang memang tak reti nak buat...
nak cari-cari bahan tak menepati.... tak cukup.....
masalah paling besar... ada virus. memang menyakitkan hati... tak boleh buka, sebab penternak virus... :lol:
tu lah kesannya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-09 22:56


masalah malas dan suka bertangguh2...
satu satu nak cari kawan yang sekepala..
yang ada pun maybe kos lain.


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-09 09:38


Dah lama habis belajar. Seingat2nya masalah yang dihadapi ialah masalah ngantuk dalam kelas.. ZZZZzzzzzzzzz


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 10:47


masalah hamba adalah tak ada mood nak belajar..so bila tak ada mood kerja pun mlas nak buat..kelas pun mlas nak masuk..ditmbah masalah kewangan..lagi lah tak ada mood...huhuhuhu...bagaimana nak final ni... :(


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 20:57


sangat bermasalah kalau ada student lain yang potong rankingku.hihi.
macam mana ni cikgu.hihi.
masalah ke ni.huhu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 22:40


Assalamualaikum.
Lama tidak meninggalkan jejak..hehe

Masalah utama yang dihadapi tentulah sikap bertangguh yang ada didalam diri. Walaupun sudah menamatkan pengajian, sikap bertangguh itu tetap ada.

Jadi, kepada sesiapa yang suka bertangguh, buat lah kerja tu cepat-cepat. Walaupun sedikit, tetapi nanti menyenangkan diri sendiri juga..=)


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 19:40


Sebagai student masalah terbesar yang anda hadapi adalah malas nak buat assignment dan malas nak study lebih-lebih lagi subjek yang saya tak minat...hehe


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 20:47


ye ke??

rasanya masalah paling besar sekali ialah fikir boleh tak dapat kerja dengan degree yang akuade ni.....

tambah teman masa tu degree fizik kesihatan yang fokus dan pasaran kerja terlalu kecil di Malaysia, tambah pulak hampir kebanyakan graduate lepasan fizik kesihatan ni jadi cikgu....macam sekarang ni lah (hehehe)

p/s: tiada yang susah jika ingin susah, tiada yang senang untuk senang


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-10-09 14:12


assalamualaikum
masalah yang saya hadapi ialah tak cukup masa.
tambah-tambah dengan PSM.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 11:36


adakah masalah percintaan atau hal yang berkaitan memberi kesan kepada seorang student..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 20:47


masalah malas belajar, banyak main-main dan suka bertangguh.
satu lagi, masalah pengurusan masa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 03:55


masalah duit , pengaruh internet sebab tak study...haha...kerja bertangguh. study akhirnya minute..masalah kerjasama kerja kumpulan.


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 12-11-09 12:30


Pada 12-11-09 03:55 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

masalah duit , pengaruh internet sebab tak study...haha...kerja bertangguh. study akhirnya minute..masalah kerjasama kerja kumpulan.



setuju juga dengan pos sya_ryn...yealah bukan mudah untuk capai segulung ijazah kalau tak kenal kesusahan tu nak dapat,silap-silap bergenang air mata...barulah masyarakat luar kat sana pandang graduan ni bukan setakat duduk goyang kaki saja baru dapat ijazah tapi banyak juga sacrifice nak buat....No pain no gain and no sweat!!

mudah-mudahan ilmu yang diajar kat menara ilmu ni dapat memperoleh berkat dari Allah s.w.t untuk taburkan bakti pada masyarakat kemudian hari.... Amin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 16:50


Assalamualaikum

Masalah saya pula ialah saya tidak boleh fokus study dalam keadaan yang bising dan suka buat kerja last minit saja :)


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 00:12


Assalamualaikum

sekarang masih stdnt lagi..so stil hadapi mslh2..huhu..yang terbesar ialah masalah menjaga hati & perasaan..faham-faham saja lah masa zaman belajar=masa zaman muda remaja..kalau silap lgkh boleh tumpas..pernah jadi kat ana..masalah putus cinta..tapi alhamdulillah ana tersedar cepat dan bangkit semula..ada juga kawan ana yang sengaja tempah jalan maut..sendiri cari pasal konon nak main-main saja lepas itu sendiri yang merana..rslt hancuss..yang teruknya dia pun turut effect org sekeliling dia juga..

slain 2 masalah pngurusan masa..time will kill you if you didnt manage it well..huhu..dulu masa diploma sibuk sangat-sangat dengan macam-macam aktiviti persatuan & MPP..cbrnnya untuk mngekalkn kecemerlangan akademik dismping kurikulum..memang besar cabarannya tapi alhamdulillah kepuasan yang kita dapat memang berbaloi..
:-)


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122058 saat. Lajunya....