Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 28 hari yang lalu
izdham: 37 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 47 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: salam kenal, salah ukhwah


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» salam kenal, salah ukhwah

Please Mendaftar To Post


Oleh salam kenal, salah ukhwah

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 15:54


assalamu'alaikum..
:bunga:

salam kenal untuk semua sahabat ukhwah..saya ni orang lama yang jadi baru..

salam kenal untuk semua dari saya..wildan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 15:57


salam kenal semula...
tak kesah lah lama jadi baru ke...baru jadi lama ke...yang penting kita sama-sama berukhwah mencari ilmu.....apapun saya ucapkan selamat maju jaya...


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 12:03


Waalaikumsalam..

salam kenal untuk wildan85..
Kenapa orang lama perlu jadi orang baru?
Kenapa tak teruskan saja dengan orang lama,nickname lama?



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 12:05


Assalamualaikum

Peraturan Portal Komuniti Ukhwah.com hanya membenarkan setiap individu memiliki satu nick sahaja. Jujurlah pada diri sendiri..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 12:11


saya memang gunakan 1 ni saja...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 12:16


Pada 13-10-09 12:11 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

saya memang gunakan 1 ni saja...



ye ke?? Kenapa perlu menyorok identiti ? sila kemukakan diri sebenar... talam dua muka ke??? atau berselindung di sebalik kejahatan ??? muahahahahhahhaha


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 12:19


Pada 13-10-09 12:11 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

saya memang gunakan 1 ni saja...



apa maknanya orang lama yang menjadi orang baru?



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 12:25


saya dah lama kat sini..dan baru masuk kembali..dengan keadaan yang baru...

radwira..

nama saya saja yang berubah...cara menulis saya masih seperti yang dulu...
kalau anda seorang muslim yang baik..tentu akan faham...:-)
bukankah didunia ini ada yang maha melihat dan maha tahu..?jadi..,tak perlu dipermasalahkan tentang diri saya..kan..?he..he..pada akhirnya kita semua akan dikumpulkan dipadang mahsyar dan akan menyaksikan setiap apa yang telah kita lakukan..dan kita akan diminta pertanggungjawaban..
ye kan rdwira..?he..he..
hidup ni mudah..jngn disusah-susahkan...:d


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 12:41


.. salam ukhwah juga untuk kamu saudaraku.. ada masanya kita perlu berhijrah untuk mencari sesuatu yang lebih baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:00


Pada 13-10-09 12:11 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

saya memang gunakan 1 ni saja...




pada 13-10-09 12:25, wildan85 posting :


nama saya saja yang berubah...cara menulis saya masih seperti yang dulu...




mana satu nak percaya da....sekejap kata gunakan 1 saja...lepas itu kata nama pula yang berubah.....memang suka sangat mengelirukan orang lain..kan kan kan


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:05


khalifah
.. bertenang saudaraku.. cuba baca dari atas.. petikan yang saudara "qoute" kan tu merujuk kepada jawapan mulya kepada pertanyaan cik presiden kita.. ia bermaksud beliau hanya menggunakan id baru hanya wildan sahaja selepas ini dan gaya penulisan beliau masih sama.. penjelasan mengapa beliau perlu menukar id dari mulya ke wildan hanya beliau sendiri yang mengetahui jawapannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:19


Pada 13-10-09 13:05 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

khalifah
.. bertenang saudaraku.. cuba baca dari atas.. petikan yang saudara "qoute" kan tu merujuk kepada jawapan mulya kepada pertanyaan cik presiden kita.. ia bermaksud beliau hanya menggunakan id baru hanya wildan sahaja selepas ini dan gaya penulisan beliau masih sama.. penjelasan mengapa beliau perlu menukar id dari mulya ke wildan hanya beliau sendiri yang mengetahui jawapannya..


encik kakisamun..
ramai yang mengetahui jawapannya, bukan tuan diri sahaja yang tahu. dan saya sendiri bersetuju dengan posting yang lain..Kenapa tidak gunakan nick yang lama?


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:30


.. maaflah mungkin ada sesuatu yang tersirat di antara empunya diri pembuka topik dan orang-orang kuat di dalam ukhwah ni.. yang pasti aku cuma cuba menjawab pertanyaan yang ditimbulkan oleh yang bertanya.. seperti yang aku perjelaskan tadi.. mengenai "nick" hanya boleh dijawab oleh empunya diri itu sendiri.. sekian.. :-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:33


wakakaaakak... mun ni bestpren mulya rupanya...muahahah...
mun..apa nickname anda yang lain pula?? kekekkeke


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:36


.. alhamdulillah dengan keizinan Allah aku masih dizinkan oleh - NYA untuk berkawan dengan semua.. dan alhamdulillah terima kasih kepada saudara2ku yang sudi berkawan dengan diriku ini.. :-D..

wira - .. kasi aku YM kamu.. nak tanya pasal area rumah kamu ni.. senang kalau aku datang Serdang boleh kita bertemu "aye contact".. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:42


Pada 13-10-09 13:36 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. alhamdulillah dengan keizinan Allah aku masih dizinkan oleh - NYA untuk berkawan dengan semua.. dan alhamdulillah terima kasih kepada saudara2ku yang sudi berkawan dengan diriku ini.. :-D..


AMEEN..... :bunga:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:53


Pada 13-10-09 13:05 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

khalifah
.. bertenang saudaraku.. cuba baca dari atas.. petikan yang saudara "qoute" kan tu merujuk kepada jawapan mulya kepada pertanyaan cik presiden kita.. ia bermaksud beliau hanya menggunakan id baru hanya wildan sahaja selepas ini dan gaya penulisan beliau masih sama.. penjelasan mengapa beliau perlu menukar id dari mulya ke wildan hanya beliau sendiri yang mengetahui jawapannya..


hehehe...jangan risau kakisamun,kamu tak perlu nak tenangkan saya... saya memang selalu bertenang...sebab tu lah saya tak pernah tukar id saya sejak 2003 lagi....


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:00


.. alhamdulillah bagus2.. adakah berlaku sindiran??? harap-harap tidak ye saudara khalifah.. :-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:01


Pada 13-10-09 13:30 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. maaflah mungkin ada sesuatu yang tersirat di antara empunya diri pembuka topik dan orang-orang kuat di dalam ukhwah ni.. yang pasti aku cuma cuba menjawab pertanyaan yang ditimbulkan oleh yang bertanya.. seperti yang aku perjelaskan tadi.. mengenai "nick" hanya boleh dijawab oleh empunya diri itu sendiri.. sekian.. :-D..


kakisamun... tiada yang tersirat tersurat. Saya cakap berdasarkan peraturan portal. Perkara ni nampak kecil tapi sebenarnya isu besar, kalau dibiarkan nanti ramai yang mengikut. Nanti ada pula tangansamun, rdhero (gurau saja..huhu) dan macam-macam klon di ukhwah ini. Jika ada masalah dengan nick lama, masalah password boleh inform pada saya. Tapi kalau nick sahaja baru, imej masih sama tak nampak pula keperluan untuk menukar2 nick.

Bersama menjaga keharmonian portal.. :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:05


.. baguslah begitu cik Presiden.. aku faham.. cuma bagaimanakah kalau ada pihak atasan yang juga terbabit dengan kes2 yang seperti ini.. :berfikir:.. :lol:.. aku hanya ketawa.. aku tidak memerlukan jawapan.. terima kasih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:17


Pada 13-10-09 14:00 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. alhamdulillah bagus2.. adakah berlaku sindiran??? harap-harap tidak ye saudara khalifah.. :-D..


perlu ke anda memikirkan kenyataan saya itu berbaur sindiran atau tidak....?sememangnya cili itu pedas....


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:21


Pada 13-10-09 14:17 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-10-09 14:00 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. alhamdulillah bagus2.. adakah berlaku sindiran??? harap-harap tidak ye saudara khalifah.. :-D..


perlu ke anda memikirkan kenyataan saya itu berbaur sindiran atau tidak....?sememangnya cili itu pedas....




yup..kono pula masak lomak cili padi,,daging salai..sodap tu bang,,hehe....



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:31


Pada 12-10-09 15:54 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamu'alaikum..
:bunga:

salam kenal untuk semua sahabat ukhwah..saya ni orang lama yang jadi baru..

salam kenal untuk semua dari saya..wildan..


setakat bagi salam,,lepas itu ni saja statementnye baik tak payah,kalau nak bagi detail lah...nama betul,,asal,,lelaki ke pom?kerja ke belajar..anak dara ke teruna.duda ke janda?baru bertaaruf...????



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:36


Pada 13-10-09 13:00 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-10-09 12:11 , wildan85 posting:

!!! QUOTE !!!

saya memang gunakan 1 ni saja...




pada 13-10-09 12:25, wildan85 posting :


nama saya saja yang berubah...cara menulis saya masih seperti yang dulu...




mana satu nak percaya da....sekejap kata gunakan 1 saja...lepas itu kata nama pula yang berubah.....memang suka sangat mengelirukan orang lain..kan kan kan

artinya..nama lama dah xdigunakan dah..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 14:40


he..he..
didunia ni..
ada yang perlu dikatakan..ada yang tak perlu dikatakan..
ada yang perlu dijawab..ada yang tak perlu dijawab..
ada perlunya kita bcakap..ada pula masanya kita tak perlu bcakap..
ada yang perlu diceritakan..ada pulak yang tak perlu diceritakan...

kan..??


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

    


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 23:07


Kenapa erk nak kena tukar2 nama..ana tak paham betul lah....ish2...


-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

rose_orkid
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2009
Ahli No: 37655
Posting: 19
Dari: N9

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 23:40


mungkin empunya diri ada jawapan dan alasan yang tersendiri..sentiasalah bersangka baik..salam perkenalan semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_orkidProfil   Hantar PM kepada rose_orkid   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 11:20


Pada 13-10-09 23:40 , rose_orkid posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin empunya diri ada jawapan dan alasan yang tersendiri..sentiasalah bersangka baik..salam perkenalan semua..


Pening dengan gelagat ahli. Peraturan tetap peraturan. Tak ada isu sangka baik dan yang sewaktu dengannya. Untuk kes ini, nick lama akan dibekukan. Gunakan nick baru sahaja, manfaatkan nick baru dengan sebaiknya.

Untuk ahli lain, tolong daftar hanya 1 nick sahaja dr anda lahir sampailah ke liang lahad. Double nick akan dibanned serta merta. Pengecualian hanya untuk special cases. Jika ada sebarang masalah sila inform dahulu sebelum create nick lain.

Wassalam


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.137463 saat. Lajunya....