Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-07-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Khuza
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43056

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
samudra: 20 hari yang lalu
hafiz_along_83: 20 hari yang lalu
MuRfiQaH_saHiRa: 23 hari yang lalu
mawardah_ilmi: 27 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: perbezaan Pembelajaran & pengajaran di politeknik & universiti..


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» perbezaan Pembelajaran & pengajaran di politeknik & universiti..

Please Mendaftar To Post


Oleh perbezaan Pembelajaran & pengajaran di politeknik & universiti..

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-09 01:29


Assalamualaikum .....

saya nak minta bantuan sahabat-sahabat untuk minta pendapat dan pandangan...

sebelum ini saya belajar kat politeknik & sekarang alhamdulillah saya dapat sambung belajar dekat universiti pula..masalah yang saya hadapi sekarang ialah pengajaran dekat politeknik & universiti memang banyak perbezaan dan saya sendiri kena kejutan budaya yang menyebabkan saya hampir hilang semangat nak belajar tambahan pula sebelum ini saya dah ada kerja yang memang saya jangkakan semasa belajar dekat politeknik dulu..

so ada sesiapa yang boleh bagi pendapat cara yang terbaik untuk menguasai subjek kat universiti tak?

:bye: :bye: :bye: :bye: :bye: :bye: :bye: :bye: :bye: :bye:



Bookmark and Share

  


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 12:42


memang berbeza sangat-sangat....saya pun ex budak poli...i'satu sem kat u mmz tak boleh nak score result...kat poli xterdedah dengan bahasa inggeris. tapi dekat u ni the whole subject belajar dalam b.i....memang terkena kejutan budaya...

so, saya nak nasihatkan, kita kena biasakan diri dengan suasana pembelajaran dan pengajaran kat u ni..lm2 nanti awak akan biasala...

think positive...jangan fikir belajar dekat u ni susah...motivasikan diri yang kita boleh aslkan ada usaha+doa+tawakkal...


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-09 21:56


samalah dengan saya...dah tak tau nak buat bagaimana...sekarang ni janji lulus saja...lagi pun lari bidang sangat-sangat dengan kos kat poli dulu.


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-10-09 15:04


beza poli- bhasa melayu,teori dan praktikal seimbang
         universiti- bhasa inglish dan teori bayk

Bookmark and Share

  


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.091603 saat. Lajunya....