Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 21 hari yang lalu
izdham: 31 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 40 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: tubuh parti ukhwah semalaysia


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» tubuh parti ukhwah semalaysia

Please Mendaftar To Post


Oleh tubuh parti ukhwah semalaysia

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 17:43


salam...

dalam situasi politik malaysia makin menarik..ramai NGO yang nak masuk kerajaan...apa kata ukhwah.com daftar sebagai sebuah parti. bukan ke ahli kita dah melebihi 30000 orang ahli...

walaupun nampak musthil...tapi dapat merancakkan arena politik negara Malaysia...

jangan masuk barisan udahla...ws :jangan:


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 17:50


salam
hehe..boleh tu boleh agaknya. tapi janganlah belakang nama parti tu saa dengan parti lain. tak bestlah pula, lainlah kalau sePAKATAN bukan seBARISAN....hehe..apa kata SEmalaysia tu tukar SATUmalaysia..ok apa..heheh


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 20:40


Salam. Apa tujuan menubuhkan PUS (Parti Ukhwah SeMalaysia)? Nak merancakkan politik Malaysia atau merancakkan perpecahan umat Islam Malaysia? Ahli 30000? Adakah dengan bilangan seramai itu membenarkan dalil penubuhan PUS? Memang keahlian melebihi 30000 orang tetapi yang betul-betul commit berapa kerat?


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 20:42


Apa sebab yang sohih untuk menubuhkan PUS? Tolong beritahu.


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-09 21:37


Pada 02-10-09 17:43 , syed posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

dalam situasi politik malaysia makin menarik..ramai NGO yang nak masuk kerajaan...apa kata ukhwah.com daftar sebagai sebuah parti. bukan ke ahli kita dah melebihi 30000 orang ahli...

walaupun nampak musthil...tapi dapat merancakkan arena politik negara Malaysia...

jangan masuk barisan udahla...ws :jangan:



assalamualaikum
idea yang bernas dan menarik
tapi saya tak bersetuju..........

ia boleh memecahbelahkan lagi umat...
dengan parti2 yang ada sekarang pun dah berpecah dibawa ideologi dan fahaman masing-masing....

yang mana betul, Wallahua'lam....

lagipun daripada 30000 ahli, berapa kerat yang mahu ke depan dan menyahut seruan ini????
bukan tidak optimistik dan negatif.....tapi inilah realiti

saya rasa adalah lebih sesuai portal ukhwah kekal dengan objektifnya sendiri disamping menjadi medium penghubung dalam menyatukan umat....dan bukan memecah-belahkan lagi................

:-)

p/s: salah silap terlanjur, mohon ampun dan maaf, sekadar pendapat insan yang serba lemah


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 06:02


al-mansor sna cuma buat topikuntuk di bincangkan..memang perpecahan akan berlaku..tetap maksud ana bukan untuk perpecahan sekadar untuk memberi pandangan..mana tau kan...apa-apa pun bulan tetap di hati...

pusing-pusing jalan-jalan
kuaq barisan masuk bulatan..

Allah musta'an 'ala ma tasifun


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 10:47


agak-agaknya..berapa kerusi PUS dapat dekat adun dan parlimen ek...???



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 21:20


kalau daftar awal boleh masuk bertanding d bagan pinang..hehe...

tetap sokong bulan..Takbirr!!!


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-09 22:55


Kita pilih sajalah dari parti yang sedia ada, mana-mana kekurangan tu kita perbaikilah, itu kena rajin-rajin aktif dalam politik. Statement ni untuk yang tak terikat dengan AUKU ye.. hehe

Ukhwah ni belum jadi parti politik pun dah ada masalah2 macam parti politik, masalah kejar pangkatlah,talam dua mukalah, adoii kalau jadi parti politik tak boleh nak bayangkan macam mana.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-09 08:42


itulah realitinya..tetapi pangkat layak untuk diminta jika berkelayakkan...seperti mana Nabi Yusuf AS yang meminta jawatan menteri kepada Al-Aziz..

walau bagaimanapun realiti yang cik hanan sebutkan tu memang tak dapat di elakkan..

semoga Allah menjauhi kita dr sifat mazmumah itu.ws

pada penggundi pos atau tak pos d bagan pinang...pangkahlah calon yang suci lagi bersih...ws


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

AdieIskandar02
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2009
Ahli No: 37641
Posting: 25
Dari: Langkawi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 13:01


Rasanya dah baik kita berukhwah di sini, tak releven andai ukhwah.com dijadikan parti politik. Cukuplah dengan parti-parti politik yang ada sekarang, cuma kita perlu menggunakan akal yang dianugerahkan Tuhan untuk menilai mana yang perlu dipilih.. :)


-----------------
..:Barangsiapa mengenali diri nescaya dia mengenali Tuhan Yang Maha Berkuasa:..


Bookmark and Share

    


  Member Information For AdieIskandar02Profil   Hantar PM kepada AdieIskandar02   Pergi ke AdieIskandar02's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 13:31


Pada 02-10-09 17:43 , syed posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

dalam situasi politik malaysia makin menarik..ramai NGO yang nak masuk kerajaan...apa kata ukhwah.com daftar sebagai sebuah parti. bukan ke ahli kita dah melebihi 30000 orang ahli...

walaupun nampak musthil...tapi dapat merancakkan arena politik negara Malaysia...

jangan masuk barisan udahla...ws :jangan:



majukan ukhwah.com dahulu,baru boleh fikir yang lain...bilangan ahli memang ramai..tapi ramai juga yang lebih dr satu nick name...dan ramai juga yang dah hilang tanpa kesan...daripada lebih 30000 ahli,berapa kerat saja yang aktif,????berapa orang yang rela jadi sukarelawan???berapa ramai yang sanggup berkorban untuk ukhwah.com???? impian semua memang besar,tapi adakah impian hanya akan tinggal impian????


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 15:48


saya tak bersetuju lah , bukan semua warga ukhwah ni suka berpolitik, dan nat set up parti ni kena ada asas yang kukuh perlembagaan yang mantop dan struktur organisasi yang tersusun, bukan senang , apa pun aya rasa tak perlu lah.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 17-10-09 10:14


Pada 03-10-09 22:55 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Kita pilih sajalah dari parti yang sedia ada, mana-mana kekurangan tu kita perbaikilah, itu kena rajin-rajin aktif dalam politik. Statement ni untuk yang tak terikat dengan AUKU ye.. hehe

Ukhwah ni belum jadi parti politik pun dah ada masalah2 macam parti politik, masalah kejar pangkatlah,talam dua mukalah, adoii kalau jadi parti politik tak boleh nak bayangkan macam mana.



kita pilih parti tupperware saja hanan boleh???

apa tujuan nak tubuhkan parti? kalau kata nak berdakwah, banyak cara boleh.. kalau tubuh parti dakwah kita tsekat di kalangan ahli saja, bagaimana pula yang bukan ahli parti, nak ke kita tengok mereka terus hanyut.... bak kita puan presidan kita, pilih saja mana parti yang kita rasa sesuai, mantapkan lagi akidah kita dan mereka , jangan pula kita yang terikut dengan sikap2 buruk mereka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 21:57


salam 1 Malaysia? ehehe.
aduhai.. nak tubuh parti? fuh.. banyak lagi misi, visi yang belum dituju.
inikan pula nak tambah lagi gagasan aspirasi baru..hehehe..

ups... tidak lah membangkang pada pembuka topik.
tapi.bak kata presiden, Ukhwah.com bukan parti Politk..
jadi, tak perlu berfikir untuk ke arah itu...
teruskan dengan parti yang antum join dan pesanan..
JANGanlaa lompat parti..ehehe...


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 18:10


Pada 02-10-09 17:43 , syed posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

dalam situasi politik malaysia makin menarik..ramai NGO yang nak masuk kerajaan...apa kata ukhwah.com daftar sebagai sebuah parti. bukan ke ahli kita dah melebihi 30000 orang ahli...

walaupun nampak musthil...tapi dapat merancakkan arena politik negara Malaysia...

jangan masuk barisan udahla...ws :jangan:



Ahli 30000 tu yang daftar.. yang aktif berapa kerat saja..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 21:36


sekadar perbincangan dan lontaran pendapat tu tidaklah salah..asalnya..boleh masuk jadi sayap PAS insyaAllah


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097064 saat. Lajunya....