Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Jika seseorang itu berjalan beriringan dengan kita,ini bermakna, dia merupakan sahabat yang sebenar.Jika seseorang itu berjalan di hadapan kita, ini bermakna dia mementingkan diri sendiri, manakala di belakang kita, ini bermakna orang itu lebih pentingkan kita daripadanya".

-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 1 hari, 12 jam, 18 minit yang lalu
tereturubuzu: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Ibrahim Ali...hina Tuan Guru.


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Ibrahim Ali...hina Tuan Guru.

Please Mendaftar To Post


Oleh Ibrahim Ali...hina Tuan Guru.

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 22:30


Salamulli'alaikum warahmatuhu wabarakatuh...

bila kita dilayan dengan baik alangkah bagusnya jika kita balasnya pula dengan kebaikan..tetapi bagi hamba Allah ini..sudah diberi kesempatan di beri kebaikan...akhirnya dia meludah kembali kepada orang yang berbuat baik kepadanya dengan pelbagai hinaan yang tidak sewajarnya kepada seorang Umarak dan lebih-lebih lagi seorang ulamak..ini sebaliknya..


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 12:29


Orang yang menghina tu lagi hina..
Siapa dia nak menghina orang? bagus sangat kah? layak sangat kah dijadikan pemimpin?



spesis katak selalunya memang begitu..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 13:40


apakah penghinaan yang diberikan itu ?? apa tindakan PAS kelantan dan pusat?


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 15:43


Pada 30-09-09 12:29 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Orang yang menghina tu lagi hina..
Siapa dia nak menghina orang? bagus sangat kah? layak sangat kah dijadikan pemimpin?

spesis katak selalunya memang begitu..



betul tu...

eh spesis katak???sindiran tajam tu hehehe

dasar kacang lupakan kulit...

rasanya PAS dah tak patut fikir ndak suruh Adun atau ahli parlimen BN lompat masuk Pas...biarlah mereka masuk sendiri...

bukankah matlamat perjuangan Pas itu Islam...kalau difikirkan 'etika lompat-melompat' ni lebih kepada dasar memburu sokongan pengikut2 pemimpin tersebut....

p/s: kalau Islam ingin berjaya dalam demokrasi, kenalah guna demokrasi Islam itu sendiri, bukan demokrasi acuan barat...


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 17:37


Pada 30-09-09 12:29 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Orang yang menghina tu lagi hina..
Siapa dia nak menghina orang? bagus sangat kah? layak sangat kah dijadikan pemimpin?



spesis katak selalunya memang begitu..



ala,,kita ni memang hina,,,asal dr tanah,,dr mani,,kalau jatuh kat tanah,ayam tak patuk,,itik tak sudu,.so,,jangan hina2x,,

katak pun ok juga soleha..sekurangnya dia amanah juga..



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-09 12:19


sebut pasal hina menghina ini....kadang-kadang dalam kita "berukhwah" ini pun ada yang rasa terhina,ada yang tak sedar menghina org lain sama ada secara sengaja atau pun tak.... yang penting muhasabah diri sendir...


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112502 saat. Lajunya....