Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 1 jam, 12 minit yang lalu
Martyr: 4 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 8 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: SERUAN JIHAD!: BAN BLOG FITNAH PAS VS PAS


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» SERUAN JIHAD!: BAN BLOG FITNAH PAS VS PAS

Please Mendaftar To Post


Oleh SERUAN JIHAD!: BAN BLOG FITNAH PAS VS PAS

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 13:21


Assalamualaikum wrm wbt...~~

Minta tolong semua ban blog ini kerana menyebarkan fitnah dan berita tidak benar tentang Syed Qutb, Hassan Al-Banna dan PAS sendiri.

http://pasvspas.blogspot.com/


Seperti biasa untuk ban blogspot, ikuti langkah2 berikut:

1. Klik FLAG BLOG (atas sekali kat toolbar warna biru)
2. Report a Terms of Service Violation (pilih HATE OR VIOLENCE)
3. Ikuti langkah seterusnya sehingga habis (Continue>>Submit)

Maklumkan kepada sesiapa jua yang memiliki rasa sayangkan agama.

Moga Allah peihara orang-orang yang 'benar'...amin..

wallahu'alam..


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 26-09-09 15:15


Sekali imbas, penulisannya persis ahbash. Ahbash sememangnya mengkafirkan Syed Qutb. Bukan saja syed qutb, gerakan2 Islam lain seperti Ikhwanul Muslimin, Hizbut Tahrir dan seteru utama mereka golongan salafiyyun dikafirkan oleh ahbash. Di Timur tengah, ramai aktivis Ikhwanul Muslimin yang ditangkap hasil dari laporan golongan Ahbash. Manakala ramai aktivis Hizbut Tahrir di di Rusia yang ditangkap akibat laporan mereka.

Mereka mengkafirkan gerakan-gerakan Islam dan bersekongkol dengan pemerintah sekular hari ini. Saya tidak mahu menyebutkan mana-mana nama, tetapi ada sebilngan mufti di dunia hari ini beraliran ahbash. Kalau kita kaji, banyak amalan khuraat dan bid'ah yang diamalkan oleh mereka.

Di Malaysia, mereka bergerak melalui JAKIM dan Jabatan Agama. Kemana-mana mereka mengunakan saluran ini mengkafirkan golongan salafi dan syiah serta memfitnah Hizbut Tahrir. Antara orang kuat Ahbash di Malaysia, Ustaz Rasyiq Alwi adalah anak kepada bekas pesuruhjaya PAS Pahang. tetapi nampaknya, mereka tidak dapat menyembunyikan nanah Ahbash, PAS mula mereka fitnah, kerana itulah sifat sejati Ahbash, memfitnah. Jika tuan2 kaji kepada sumbar asal, bukti2 yang dikemukakan oleh Ahbash sebenarnya adalah fitnah atau tafsiran yang menyeleweng.

Tips untuk kawan-kawan,

Di Malaysia, Ahbash adalah geng 1 Malaysia.

p/s: dekat ukhwah ni pun ada yang cenderung kepada Ahbash, cuma tak proclaim. hehehe... siapa makan khinzir, sendiri rasa lemak!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 15:17


ok..dah flag..

satu lagi blog si ahbash...tak habis-habis menyesatkan saudara seislam..memusuhi saudara seislam dan membenci perjuangan mereka..

golongan yang mendakwa mereka ni sahaja "ahl sunnah wal jamaah" @ fikratul najiah dah makin banyak dekat dunia ni..

Berhati-hatilah dalam menilai pandangan dan tulisan mereka.


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-09 09:28


Kalau ada khilafah nanti, apa kita nak buat dengan golongan begini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 10:00


Assalamu'alaikum,

benarkah ia adalah blog ahbash? Boleh berikan buktinya ? Saya pun tak sokong juga beberapa pernyataan di dalam blog tersebut.

Sebut tentang perpecahan dan permusuhan ini. Blog wahhabi salafi yang menghukum sesat, kafir dan syirik tanpa hak kepada ulamak dan jemaah Islam bagaimana pula?

Bagaimana pula dengan Hizbut Tahrir yang tidak boleh berlapang dada dengan ulamak yang mengharuskan demokrasi dengan syarat-syaratnya ?


-----------------
.:Hidup Ini Mencari Mati Yang Sempurna:.
http://jarumemas.blogspot.com

http://jomfaham.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 10:02


Apa kata kita flag pula blog wahhabi salafi yang galak menghukum syirik seperti blog an nawawi, blog bahaya-syirik dan yang sewaktu dengannya?


-----------------
.:Hidup Ini Mencari Mati Yang Sempurna:.
http://jarumemas.blogspot.com

http://jomfaham.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-09 10:19


Apa yang anda melatah ni anak_pejuang. Saya cuma jelaskan, blog tersebut persis ahbahs dan pendirian ahbash. Kenapa nak dikaitkan dengan jemaah lain. kou pun ahbash juga ke?

Malas aku nak layan kou pasal demokrasi, dari dulu ajak jumpa hujahkan depan2, takut!!

Berani kerana benar, takut kerana salah.

p/s: pernah dengar ahbash bahas tentang qada' wa qadar, ahahhaa... berbelit2 sampai pening. Anak pejuang faham qada ' wa qadar aliran ahbash juga ke... pening lah jawabnya, kaitkan dengan ilmu allah, luahul mahfuz, iradah allah,... memang lah mengarut fahaman qada' wa qadar tersebut. akhirnya... amalkan bid'ah dan khurafat

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 10:46


:)

Saudaraku yang dirahmati ALlah,

bukankah saya mengajak untuk menyelidik. Dan saya juga katakan ada beberapa pernyataan di dalam blog itu yang saya tidak setuju juga. Saya tidak berani mengatakan blog tersebut adalah milik ahbash.

Kini saudaraku ingin mengheret saya pada ahbash pula. Adilkah begitu?

Saudara marah bila saya menyentuh tentang hizbut tahrir yang pasti benar dan tak ada salahnya. Hizbut Tahrir sahaja yang mengikut al Quran dan Sunnah dan kemudian halal pula memperlekehkan jemaah Islam yang lain.

Bagaimana pula ulamak wahhabi salafi yang menghukum sesat pada majoriti jemaah Islam di dunia ini? Tetapi pendapat ulamak wahhabi salafi ini jugaklah digunakan.

Banyak dah buku majalah yang ambil dari pendapat ulamak wahhabi salafi yang menghukum sesat pada majoriti jemaah Islam dan juga ulamak Islam.

Mengapa ini pula tidak dianggap sebagai bencana? permusuhan ?


-----------------
.:Hidup Ini Mencari Mati Yang Sempurna:.
http://jarumemas.blogspot.com

http://jomfaham.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 13:12


yes,memang blog tersebut persis ahbash..ada ke org ahbash ni nak mengaku yang mereka ni ahbash??

mungkin ada yang tak faham bagaimana peranan si ahbash di muka bumi ni.Berkenaan hal wahabi salafi ana tidak mahu komen apa-apa...anak pejuang mungkin lebih arif..

anak pejuang,boleh bawakkan tulisan ulama' yang menharuskan demokrasi??


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-09 15:39


Betul tu, Marul. Ahbash jarang mengaku ahbash, tapi dari idea yang disampaikan kita tahu itu idea ahbash.

Topik ini berkenaan blog yang memfitnah PAS. Dengan sedikit maklumat yang ada, saya kongsikan dengan pembaca di sini yang mungkin tertanya-tanya pihak mana yang punya angkara ini. Tapi ada pihak yang panas telinga pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 21:58


:)

saudaraku marul, saudara boleh semak di thread lama yang 'bersawang' di portal ini hasil perbahasan dengan hizbut tahrir sendiri. Hendak diselongkar kembali penat pula dan banyak masa habis begitu sahaja nantinya.

Saya hanya dapat mengajak untuk selidik sahaja. Terpulanglah sama ada mahu terima atau tidak.

WaLlahua'lam


-----------------
.:Hidup Ini Mencari Mati Yang Sempurna:.
http://jarumemas.blogspot.com

http://jomfaham.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 22:04


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.

Apa khabar ikhwan-ikhwan semua? Moga tak terlewat nak ucap Eid Mubarak kepada kalian.

Hehe, bernyawa saja ukhwah.com dah mula 'hangat' dewan syura ni :-)

p/s: Maaf ya hamba off topic, happy sangat-sangat ukhwah.com dah menyala semula.

8-) :-D ;-) :-) :sopan:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-09 07:32


Salam buat Laskar Jihad, apa khabar?
Ana memang ternanti-nanti kemunculan enta.

Thread ni tak ada kena mengena dengan demokrasi. Ia berkenaan dengan blog yang fitnah PAS. Bila ana jelaskan persis Ahbash dan makar2 Ahbash, ada pula yang meradang, sampai merebak ke demokrasi pula.

p/s: Berkobar-kobar Ar-roya enta, moga lebih hebat lagi semangat perjuangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 19:56


Pada 30-09-09 07:32 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Salam buat Laskar Jihad, apa khabar?
Ana memang ternanti-nanti kemunculan enta.

Thread ni tak ada kena mengena dengan demokrasi. Ia berkenaan dengan blog yang fitnah PAS. Bila ana jelaskan persis Ahbash dan makar2 Ahbash, ada pula yang meradang, sampai merebak ke demokrasi pula.

p/s: Berkobar-kobar Ar-roya enta, moga lebih hebat lagi semangat perjuangan.

Alhamdulillah, masih bersemangat & bertambah semangat lepas grad madrasah Ramadhan. Hamba pun tak sabar lagi nak tag team dengan enta & semua ikhwan ukhwah.com untuk kita semarakkan kebangkitan ummah amnya, & warga ukhwah.com khususnya.

Hamba faham, sengaja hamba cuit ikhwan-ikhwan, gurau mesra dengan semangat baru :-)

Biiznillah, semarak Ar-Roya di alam maya ini akan dizahirkan jua di alam nyata!

ALLAH HU AKBAR!


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 09-10-09 16:15


Memang confirm fitnah terhadap PAS ini kerja Ahash.

http://hafizhandasah.blogspot.com

Ahbash, oh... ahbash.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 10-10-09 12:40


Ini adalah sedikit analisa yang saya buat.

Kerajaan BN, melihat bahawa Ahbash adalah golongan yang boleh digunakan untuk menyerang gerakan Islam. Beberapa orang kuat Ahbash yang bekerja di bawah Jakim, seperti Zamihan dan Faidzurrahim, diberi access yang besar untuk menyebarkan fahaman ini.

Mereka menyebarkan tohmahan melalui platform rasmi JAKIM, Jabatan Agama, PDRM dan agensi-agensi kerajaan dan seringkali menggambarkannya sebagai pandangan JAKIM. Saya melihat, kerajaan sudah nampak betapa golongan ahbash ni patut diberi peluang menyerang PAS pula. Dengan ini, serangan secara langsung tidak dilakukan oleh BN atau agensi kerajaan, tetapi melalui golongan ahbash yang diberi peluang bergerak melalui platform rasmi kerajaan.

Mereka juga diberi saluran untuk masuk ke universiti-universiti dan cukup berani beraktiviti kerana tahu mereka dilindungi agensi kerajaan. Sedangkan gerakan-gerakan Islam lain tidak dibenarkan beraktiviti secara rasmi di IPT. Saya melihat modus operandi yang sama digunakan oleh ahbash di mana-mana mereka berada. 1) Mereka konon memperjuangkan tauhid dan mazhab syafie 2) memfitnah gerakan-gerakan Islam lain dan melaporkannya kepada pemerintah 3) bersekongkol dengan pemerintah sekular.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-10-09 08:20


jadai jadikan diri terjerumus dengan budaya pembodohan...teliti, selidiki dahulu, rajin bertanya untuk penjelasan dan kebenaran..berdebat dan berbincang dengan ilmu, bukan dengan nafsu...sebab bila berbincang dengan nafsu...penggunaan akal akan berkurangan ..dan ianya akan menjerumus kan kita kepada budaya pembodoahn


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127683 saat. Lajunya....