Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: facebook


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» facebook

Please Mendaftar To Post


Oleh facebook

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 31-08-09 22:46


Assalamualaikum

sesiapa kat sini ada facebook??? sila lah add saya...

Hidayah Rahman Senget ([email protected])


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

  


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 09:03


facebook tu dia guna perisian apa ya? Ukhwah.com boleh buat macam facebook tak? Servey rambang menampakkan, penangan facebook memang berjaya menguasai kebanyakan pengguna internet.


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

  


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 09:38


facebook????
hmmm tak ada dengar cerita ke...
pengasas facebook adalah seorang Yahudi...yang dulunye pernah guna kan network untuk crack personal detail student u dia....
so takkan sikit pun tak terpiir yang dia maybe boleh buat benda yang sama kepada pengguna Facebook....

p/s: hanya berjaga2...better safe than sorry


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 10:06


kepada alwalid: kalau pengasas Yahudi Kenapa Tuan Guru pun ada join....YB Pas,UMNO,PKR,BN

aku join saja lah...kalau aku salah tuan guru pun salah lah
ADD ME: [email protected]


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 02:24


Kena tunggu Face To Face keluar lah pulak...hehehe


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 22:24


Pada 03-09-09 02:24 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Kena tunggu Face To Face keluar lah pulak...hehehe



face off dah lama dah keluar hehe....

p/s: hanya beringat saja...lagipun tak salah mengeksploitasi teknologi ciptaan org kafir untuk kepentingan Islam kan....


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 22:54


FACEBOOK pertamanya diperkenalkan oleh University Oxward (betul ke ejaan ni huh? suka hati ana juga) untuk student nya sebagai medium pembelajaran dimana disitu mereka akan bertukar pandangan, berkongsi maklumat dan sebagainya. Itu adalah sejarah yang ana tahu dimana terkandung dalam buku Ethic (name penuh buku ni ana lupa pula...) dimana memang ana ada belajar subject Ethic dan (subject paling ana tak suka sebab membaca dengan fakta etc...).

kita sering mengutuk segala apa teknologi atau medium yang diketengahkan oleh barat kan.... Sdgkan sebenarnya tujuan asal kejadian bukan sprt yang kita fikirkan.... Tapi sikap manusia seperti kita ni lah menjadikan tempat tersebut perkara yang xbagus.

Seperti seringkali kita menlihat salah org lain, tapi tidak memandang salah kita.

Fikirkanlah

WaAllahualam


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 10:06


Pada 03-09-09 22:54 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!


kita sering mengutuk segala apa teknologi atau medium yang diketengahkan oleh barat kan.... Sdgkan sebenarnya tujuan asal kejadian bukan sprt yang kita fikirkan.... Tapi sikap manusia seperti kita ni lah menjadikan tempat tersebut perkara yang xbagus.

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah

Pada pendapat saya pula adalah 'Anti-Kenyataan' saudari niza_ati. Kerana situasi realiti di Malaysia adalah sebaliknya. Orang Malaysia memandang baik teknologi dan medium dari barat.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 10:23


Pada 03-09-09 22:54 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

FACEBOOK pertamanya diperkenalkan oleh University Oxward (betul ke ejaan ni huh? suka hati ana juga) untuk student nya sebagai medium pembelajaran dimana disitu mereka akan bertukar pandangan, berkongsi maklumat dan sebagainya. Itu adalah sejarah yang ana tahu dimana terkandung dalam buku Ethic (name penuh buku ni ana lupa pula...) dimana memang ana ada belajar subject Ethic dan (subject paling ana tak suka sebab membaca dengan fakta etc...).






Assalamualaikum...
University Havard...bukan oxward...pengasasnya merupakan pelajar di bidang IT ni jugak...seperti yang saudari niza_ati bagitau, betul lah, pada mulanya facebook ni dicipta untuk memudahkan pelajar2 di havard in term of study dan communications..but, permintaan thadap facebook ni tinggi, so diperluaskan sehingga ke luar...

nak tau macam mana fb ni mengaut keuntungan? dikhabarkan dari sumber yang saya baca (majalah al-Islam...edisi ogos 2009 kalau tak salah), fb mengaut keuntungan melalui iklan2 di fb...setiap kali kita 'click' on iklan tu, mereka dapat profit...tak ingat pula berapa rate apa click tu...Allahua'lam..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 13:36


betul kata rijaludeen..cuma itu sahaja cara mana-mana website di dunia ini mengaut keuntungan.bukan hanya FB sahaja..malah ukhwah.com dan lain-lain laman web juga seperti ini...tapi sekali klik maybe dapat 1sen ataupun 5 sen (kalau tak silap) so apa akan jadi kalau 1 juta pengguna klik iklan tu untuk 1 hari...berapa akan mereka dapat dalam tenpoh 1 bulan....1 tahun...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 15:45


.. memang kaya lah beb.. lepas 2 ada share.. jual memang jual tapi masih ada saham sebagai pengasas.. perghh.. berbalik kepada facebook ni sampai ke hari ni aku tak berapa reti sangat pakai.. jahil aku dalam bab-bab IT ni.. tapi ukhwah punya aku dah jadi "fan" lah kat facebook tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-09-09 22:09


erm.. saya ni kira follow juga lah trend konon2nye..org join fs saya pun ada..org ada myspace saya pun ada..malah org ada fb pun saya pun ada..tapi pasal da banyak da..maka saya xterlarat lah nak layan semua tu...hanya fs saja yang aktv..yang lain-lain tak..lagi-lagi bila da tau fb tu macam tu..

mengikut apa yang saya dengar lah..dalam sehari 85ribu gambar org upload kat fb tu..maka kali lah if sekali load 1 sen...entah-entah sposen...mak aiii...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 09:09


Pada 05-09-09 22:09 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. saya ni kira follow juga lah trend konon2nye..org join fs saya pun ada..org ada myspace saya pun ada..malah org ada fb pun saya pun ada..tapi pasal da banyak da..maka saya xterlarat lah nak layan semua tu...hanya fs saja yang aktv..yang lain-lain tak..lagi-lagi bila da tau fb tu macam tu..

mengikut apa yang saya dengar lah..dalam sehari 85ribu gambar org upload kat fb tu..maka kali lah if sekali load 1 sen...entah-entah sposen...mak aiii...



hahaha

hebatni....

tapi ana still pada yang satu.............

:razz:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-09 11:15


saya dah join ukhwahn ye fan facebook :D


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-09 11:15


saya dah join ukhwahn ye fan facebook :D


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 11:19


Jomlah ramai-ramai menjadi fan ukhwah.com di facebook..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-09 11:35


Lama betul tak jenguk facebook prof.
Alhamdulillah prof dah masuk fan ukhwah.com

Semakin bertambah sahabat sekarang


[email protected]


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-09-09 00:20


Senyap cerita facebook ni ye? Jomlah meriahkannya


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 13-09-09 01:00


memang betul FB tu diasakan oleh yahudi, tapi banyak jugak faedah nya, zaman sekarang ini, bergantung lah pada individu itu sendiri, kalau rasa masuk untuk membantu yahudi better jangan masuk, tapi kalau masuk untuk perkasa kan Islam seperti ada juga hadith2 dan sumber Islam seperti amal jariah yang diiklankan dalam fb, so selain bertukar pandangan tentang Islam dari rakan Islam seluruh dunia, dapat lah menambah sedikit sebanyak ilmu pengetahun..

yang penting jangan berlebih, kalau dah sampai ketagih and dok layan saja..memang lah semu benda jadi xbagus, bersederhana dan ambil kebaikan dari setiap yang jadi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

AdieIskandar02
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2009
Ahli No: 37641
Posting: 25
Dari: Langkawi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 00:49


Pada 13-09-09 01:00 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

memang betul FB tu diasakan oleh yahudi, tapi banyak jugak faedah nya, zaman sekarang ini, bergantung lah pada individu itu sendiri, kalau rasa masuk untuk membantu yahudi better jangan masuk, tapi kalau masuk untuk perkasa kan Islam seperti ada juga hadith2 dan sumber Islam seperti amal jariah yang diiklankan dalam fb, so selain bertukar pandangan tentang Islam dari rakan Islam seluruh dunia, dapat lah menambah sedikit sebanyak ilmu pengetahun..

yang penting jangan berlebih, kalau dah sampai ketagih and dok layan saja..memang lah semu benda jadi xbagus, bersederhana dan ambil kebaikan dari setiap yang jadi.


Saya setuju. Smmgnya kebanyakkan teknologi dicipta oleh orang-orang berbangsa Yahudi/orang bukan islam berbanding cerdik pandai beragama Islam. Namun, kita perlu ambil manfaat setiap teknologi tersebut ke arah memperkasakan Islam, memartabatkan agama kita ditahap yang paling tinggi.

Begitu juga FB dan lain-lain laman sosial, gunakan dengan sebijaknya jangan sampai kita leka hinggakan menggangu tugasan harian & mengabaikan perintah Allah SWT. Apa yang penting kita sendiri kena pandai menguruskan masa & semuanya terpulang kepada diri kita sendiri..


-----------------
..:Barangsiapa mengenali diri nescaya dia mengenali Tuhan Yang Maha Berkuasa:..


Bookmark and Share

  


  Member Information For AdieIskandar02Profil   Hantar PM kepada AdieIskandar02   Pergi ke AdieIskandar02's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 11:12


Pada 13-09-09 00:20 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Senyap cerita facebook ni ye? Jomlah meriahkannya




nak meriah ek? apakata add saya.. [email protected]


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 12:26


Nak kesempurnaan? Mengadap komputer pun dah jadi salah sebab peciptanya bukan muslim. Microsoft, dell dan mana-mana perisian..hatta handset yang kita banggakan..semua bukan ciptaan muslim..

Kita gunakannya sebagai alat untuk mencari kebaikan dan membuat kebaikan.
Kalau teknologi sekarang kita tak aplikasikan, kita jugak yang rugi.

Tapi, jangan kerana teknologi kita jadi lebih sesat. Bercakap tentang ilmu Allah tetapi dalam masa sama mengingkari arahan Allah.. Menulis tentang agama, tetapi tegar melakukan kemungkaran. Bab kata org ramai, dalam dunia maya alim dan warak, tetapi di luar dialah HANTU dan PEROSAK AGAMA. Nauzubillahi min zalik.

Namun, dunia hampir kiamat apabila banyak benda keras makin bernyawa!


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 13:29


sapa pernah tengok puisi dibawah ni

ini dia lirik dari puisi Rafin, berjudul: “Ibu dan Facebook”

Ibu
Facebook
Hubungannya erat sekali.

Setiap hari, sehabis mandi
selesai makan
Sehabis apapun…

Dalam hatiku,
aku berpikir
mahu kemanakah gerangan ia.

Notebook.

Tapi apa yang selalu ia lihat di notebook
Facebook.

Setiap hari, tawanya menggema

Sampai kapankah hubungan erat antara Ibu dan Facebook
Mungkin sampai akhir hayatnya.

Notebooknya akan dibawanya… ke…surga


http://www.youtube.com/watch?v=XQvndF6n-YU


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 18:16


Salam... saya baru saja join Ukhwah Fan kat Facebook...


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 19:55


pada saya, saya join fb sebab nak cari kawn2 lama.. alhamdulillah, dapat bersatu kembali dengan banyak kawan kawan lama.. memang betul, kalau join fb sebab nak sokong yahudi, baik jangan.. tapi kalau nak eratkan ukhwah, dan tegak kan agama islam, tak salah kan??


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

  


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 14-10-09 20:09


join facebk pun sebab nak cari kawan-kawan lama....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 16:30


InsyaAllah tak lama lagi UKM akan keluar produk yang serupatapi tak sama seperti facebook..(more features)

Hari tu dua orang Dr akedamik telah bawa proposal hasil mereka kepada salah seorang menteri, dan mendapat maklumbalas positif, terima kasih Dato Seri..harap benda ni jadi.


my add kalau berani add lah hehe
[email protected]


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 20:09


salam semua........jika tak keberatan...add lah saya [email protected]


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 22:27


Mungkin boleh tambah kenalan juga dengan warga ukhwah... Dah lama tak aktif di sini.... Kalau tertengok kat facebook itu add lah saya ya....

ini emel yang digunakan dalam itu ; [email protected]


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 20:31


salam,

dah lama tak menjenguk ke ukhwah.....

[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 20:41


salam,

dah lama tak menjenguk ke ukhwah.....

[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 07:03


salam......ni address saya kat facebook......
[email protected]

sudi-sudikanlah menambah kenalan di alam siber ni.....


-----------------
jom cuba peluang perniagaan internet-> http://www.2kali.com/?s=1432



Bookmark and Share

  


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 11:30


salam..
saya pun dah join fan ukhwah facebook..
ni email saya....

[email protected]


-----------------
bersama meninggikan martabat ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 20:18


hallo kawan-kawan.. terima ksih kerana sudi meng add saya.. tapi kan..adalah baik Kalau kalian kenalkan diri masa add tu.. cakap lah kita kenal kat ukhwah.com ni.. ni tak..main add sampai saya konfuz sapa lah gerangan orangnya ni...huhu


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 23:29


Pada 18-10-09 20:18 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

hallo kawan-kawan.. terima ksih kerana sudi meng add saya.. tapi kan..adalah baik Kalau kalian kenalkan diri masa add tu.. cakap lah kita kenal kat ukhwah.com ni.. ni tak..main add sampai saya konfuz sapa lah gerangan orangnya ni...huhu




betul.. betul.. betul.. almaklum nama dan nick berbeza.. :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-09 23:33


almaklumlah, facebook ni memang cia guna untuk recruit ejen, satu lagi dengan pantau aktiviti pengganas.

seperti aplikasi internet yang lain, berhati2lah dengan informasi peribadi yang kita kongsi kan di internet.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 02:21


Salam...saya baru saja join facebook ni.moga ukhwah bersama sahabat-sahabat lama terjalin kembali.

[email protected]

wassalam :bye:


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 11:13


salamun alaik..

ana mula join facebook since study kat indon ini..semua klasmate+lecturer pakai facebook kat sini..lepas itu kat facebook jugalah dapat jejak kasih schoolmate yang da lost contact sampai 10thn..suka sangat-sangat..sebab stil dapat jumpa mereka kat facbook walopn masing-masing jauh..teman-teman ukhwah add lah .. search [email protected]..
tapi buat masa sekarang ana puasa facebook kejap sebab tengah mid exam..pas mid exam baru online facebook balik..hehe.. :-P


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 20:42


saya ada joinn facebook juga tapi tak berapa reti nak menggunakannya.. memang tak pandai lah...Tapi sekarang sedang slow2 mempelajarinya...So teman-teman add lah saya :
[email protected]

Tak salah kita menggunakan teknologi yang ada untuk kebaikan...semua bergantung kepada niat masing-masing..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 23:06


Pada 24-10-09 20:42 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada joinn facebook juga tapi tak berapa reti nak menggunakannya.. memang tak pandai lah...Tapi sekarang sedang slow2 mempelajarinya...So teman-teman add lah saya :
[email protected]

Tak salah kita menggunakan teknologi yang ada untuk kebaikan...semua bergantung kepada niat masing-masing..



same lah kita shimaku...saya pun tak berapa reti sangat.baru saja join fb semalam.hehe.lama tak nampak cik shimaku.ke mana ye?


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

captz
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2009
Ahli No: 37804
Posting: 1
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-10-09 01:27


Pada 16-10-09 16:30 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

InsyaAllah tak lama lagi UKM akan keluar produk yang serupatapi tak sama seperti facebook..(more features)

Hari tu dua orang Dr akedamik telah bawa proposal hasil mereka kepada salah seorang menteri, dan mendapat maklumbalas positif, terima kasih Dato Seri..harap benda ni jadi.


my add kalau berani add lah hehe
[email protected]



Assalamualaikum....saya tertarik dengan info yang diberikan ini,harap memang ada komuniti Muslim yang mampu bersaing membina teknologi IT seperti FB itu supaya kita dapat mengimbangi saluran alternatif masyarakat Islam seluruhnya. Sementara itu gunalah FB itu untuk tujuan kebaikan Islam, cuma perlu berhati-hati saja lah jangan terlalu bergantung sepenuhnya tanpa memilih saluran-saluran lain yang bagus juga. Moga usaha UKM yang dimaksudkan itu dapat kita manfaatkan segera...kalau ada perkembangan terkini kongsi-kongsikan lah ye...terima kasih.


-----------------
Setiap Dari Kita Adalah Pemimpin...


Bookmark and Share

  


  Member Information For captzProfil   Hantar PM kepada captz   Pergi ke captz's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-11-09 11:03


assalamualaikum....

sesiapa warga ukhwah nak friend dengan saya di FB,cari saya Mohd Azmi bin Ismail... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 10:40


Nama: Siti Zaleha Mardiah Ali
Umur: 25 tahun
Jantina: Perempuan
Negeri Asal: Johor
Bekerja: Guru di SMK Pandan Jaya
Facebook: [email protected]
Website: http://cikgumardiah.blogspot.com/


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 770
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-09 13:59


asal cerita nak add sahabat yang mula-mula tu.. alih2 sampai keluar cerita pengasas yahudi lah, univ howard lah, nak add.. add saja lah.. kasihan sahabat tu :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

cikanaISLAM
Warga Rasmi
Menyertai: 16.12.2009
Ahli No: 38681
Posting: 5
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-09 16:58


ni email saya
add ye kat fb
[email protected]
:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikanaISLAMProfil   Hantar PM kepada cikanaISLAM   Pergi ke cikanaISLAM's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-12-09 22:35


emel saya..
[email protected]..

moga-moga dapat tambah sahabat-sahabat baru....


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 16-12-09 22:37


Assalamualaikum..ni email saya..bolehlah add kat


-----------------
a href="http://ukhwah.com/viewtopic.php?topic=33878&forum=59&#f461745">


Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-09 05:09


kat mana tu Wuddah? :)


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-09 08:15


Assalamualaikum

jalinan ukhwah ~ [email protected] :sopan:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-09 11:08


facebook? best juga....boleh carik kawan-kawan lama..boleh keep in touch dengan kawan-kawan..
lagi best boleh berkebun, memasak, main bola dengan kawan-kawan...hahaha

add [email protected]


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-09 13:07


add me [email protected] dan jangan lupa join game pet society... memang best!!!


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-09 21:12


Salam.

facebook...agak pening jugak sebab dah terbiasa dengan friendster. Sekarang baru nak berjinak-jinak explore fb.

syihab82 yahoo DOT com


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-09 13:30


dah layan fb sampai dah hampir setahun tak buka friendster... baru-baru ni buka fs terperanjat sikit sebab dah lain sangat... tanya kat kawan rupa-rupanya.... fs dah di beli malaysia.... kelakar nya saya... lambat tau... hihihi...


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

pencinta_yesus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.12.2009
Ahli No: 38598
Posting: 57
Dari: sabah.labuan, yogyakarta,bandung.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-12-09 15:17


Pada 31-08-09 22:46 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

sesiapa kat sini ada facebook??? sila lah add saya...

Hidayah Rahman Senget ([email protected])

yoga yunita
[email protected]


-----------------
agamaku agama cinta, tiada kebencian yang ada hanya cinta. Aku tidak akan mengikuti agama yang mengajarkan kebencian dan permusuhan."islam, kristian, hindu


Bookmark and Share

  


  Member Information For pencinta_yesusProfil   Hantar PM kepada pencinta_yesus   Quote dan BalasQuote

nisha
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17502
Posting: 27
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-12-09 23:48


saya baru saja berjinak2 dengan fb..
nisha muhammad
[email protected]


-----------------
InDaH HiDuP bErSaMa ILAHI, ReDhAMu KuHaRaPKaN


Bookmark and Share

  


  Member Information For nishaProfil   Hantar PM kepada nisha   Quote dan BalasQuote

qausar
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2009
Ahli No: 38855
Posting: 1
Dari: Pantai Dalam

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-09 14:24


salam a'laiq...

semoga sejahtera kalian semua..saya baru saja bernafas dalam portal ukhwah ini semoga mendapat pengisian rohani dan jasmani hendakNya dalam mencari pengukuhan jati diri seorang muslim melalui lapangan portal ukhwah yang ada ini...amin ya Allah

dialu alukan untuk add saya dalam fb dan ym kalian menerusi email [email protected]

Semoga kita bersama mendapat manfaat darinya...jazakallah


-----------------
“Bahawa sesungguhnya setiap amalan itu bergantung kepada niat, dan bahawa sesungguhnya bagi setiap orang apa yang dia niatkan. Barangsiapa yang hijrahnya&#


Bookmark and Share

  


  Member Information For qausarProfil   Hantar PM kepada qausar   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-12-09 19:49


[email protected]

erm..ramai mmber ukhwah sini add saya..tapi tak kenalkan diri...bikin saya konfuz saja... :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-12-09 10:04


Pada 23-12-09 15:17 , pencinta_yesus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-08-09 22:46 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

sesiapa kat sini ada facebook??? sila lah add saya...

Hidayah Rahman Senget ([email protected])

yoga yunita
[email protected]




tak wujud pun [email protected]


nak add tapi no result found


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ameenmuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38864
Posting: 1
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-09 12:05


Salam...

Ana pun ada Facebook. Kalau sudi bolehlah add ana. Klik sahaja perkataan ini (Normen Halusran).

Maklumat lanjut tentang ana bolehlah klik (ameenmuslim)

Semoga kita dapat memanfaatkan facebook dalam menegakkan syiar Islam dan berdakwah di jalanNYA. Ameen ya Rabb.

p/s: ana juga baru saja menyertai komuniti portal islamik yang baru saja diwujudkan iaitu (Paksi.Net)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ameenmuslimProfil   Hantar PM kepada ameenmuslim   Pergi ke ameenmuslim's Website   Quote dan BalasQuote

amrina02
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2009
Ahli No: 37771
Posting: 8
Dari: PERAK

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-12-09 12:30


ana pun ada facebook.. ni email ana: [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For amrina02Profil   Hantar PM kepada amrina02   Quote dan BalasQuote

muslimin2303
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14727
Posting: 83
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 15:22


saya pun ada facebook..kalau sesiapa berminat untuk add saya taip email ini [email protected] .....tapi perkenalkan diri lah ye dan kata kenal melalui ukhwah.com ini ye? kalau tak confius nanti...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin2303Profil   Hantar PM kepada muslimin2303   Quote dan BalasQuote

annuur_syifa
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2009
Ahli No: 38630
Posting: 15
Dari: Kulai, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 20:43


Salam...

saya pun ada join facebook juga..sesiapa yang sudi add lah saya, kita mendapat mnfaat bersama dalam mngukuhkn ukhwah & mnyebarkn dakwah...:)


-----------------
"Allah tidak menetapkan qadha' bagi seorang hamba-Nya kecuali qadha' itu baik baginya" ~Al-Musnad karya Imam Ahmad~


Bookmark and Share

  


  Member Information For annuur_syifaProfil   Hantar PM kepada annuur_syifa   Quote dan BalasQuote

sinobi21
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2010
Ahli No: 39027
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 02:31


dulu boykot produck yahudi..sekarang ramai-ramai promotkan dan banggakn menggunakan hasil orang yahudi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sinobi21Profil   Hantar PM kepada sinobi21   Quote dan BalasQuote

muslimin2303
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14727
Posting: 83
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 10:03


Pada 12-01-10 02:31 , sinobi21 posting:

!!! QUOTE !!!

dulu boykot produck yahudi..sekarang ramai-ramai promotkan dan banggakn menggunakan hasil orang yahudi..


salam, bukanlah untuk promote jauh sekali untuk berbangga....tapi jika di gunakan untuk ke arah kebaikan seperti berkongsi suatu yang baik ia adalah 'harus' untuk di gunakan..jangan sampai ia di salah gunakan dan melekakan kita sudahlah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin2303Profil   Hantar PM kepada muslimin2303   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-10 14:07


Pada 12-01-10 02:31 , sinobi21 posting:

!!! QUOTE !!!

dulu boykot produck yahudi..sekarang ramai-ramai promotkan dan banggakn menggunakan hasil orang yahudi..


Minta tolong jangan jadi bodoh sombong. Kalau rasa diri pandai, pandaikan lah orang lain. Kalau rasa diri bodoh, jangan lah memperbodohkan orang lain.


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

  


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-01-10 02:12


Pada 12-01-10 14:07 , Along_Safa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-10 02:31 , sinobi21 posting:

!!! QUOTE !!!

dulu boykot produck yahudi..sekarang ramai-ramai promotkan dan banggakn menggunakan hasil orang yahudi..


Minta tolong jangan jadi bodoh sombong. Kalau rasa diri pandai, pandaikan lah orang lain. Kalau rasa diri bodoh, jangan lah memperbodohkan orang lain.

rasa-rasanya dulu pun tak ada yang sampai salah gunakan nescafe, milo

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-01-10 09:29


Assalamualaikum

saya baru lagi kat fb...pada sesiapa yang nak tambah kenalan, add lah saya... [email protected].. :welcome:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 770
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-01-10 10:34


Pada 12-01-10 02:31 , sinobi21 posting:

!!! QUOTE !!!

dulu boykot produck yahudi..sekarang ramai-ramai promotkan dan banggakn menggunakan hasil orang yahudi..


bukan nak promote.. bukan nak bangga.. sebab realiti memang begini.. dunia sekarang ni memang adalah acuan mereka dan yang seangkatan dengannya.. kita yang kerdil ni memang tak mampu mengelak dari terkena walau tempias darinya.. tapi, selagi boleh digunakan untuk kebaikan, tak salah rasanya.. dan, kalau kita mampu mencipta sesuatu yang sehebat fb, atau apa saja produk mereka yang sekarang ni kita guna, baguslah.. mungkin lepas ni orang islam boleh buat 'mukabuku' ke..

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-01-10 16:43


facebook ni alat... orang yang nak guna tu perlu dilihat..apa pun jagalah dari perkara-perkara yang sewajarnya...bab aurat dan adab berhubungan ...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-01-10 19:06


my faceook [email protected]

best ada facebook sebab dapat connect balik dengan kawan-kawan lama. :-) tak sabar nak upload foto anak-anak ku yang comel untuk tatapan kawan-kawan lama.. :-) rindu sangat pada kenangan dulu.

(Pinjam password Rashdin-from Wawa)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-01-10 19:58


facebooker


Assalamualaikum , cuma nak berkongsi artikel ,pandangan Ustaz Zaharuddin mengenai facebook yang dikatakan menyalurkan bantuan kepada tentera israel.


Bahagian Kesimpulan dalam artikel itu moga-moga menjadi panduan bagi umat islam khususnya.


p/s: Mungkin saya fikir , tujuan asal posting ini dibuka untuk berkongsi akaun facebook di antara ahli ukhwah.
Sebelum ini saya buka topik "Pandangan Ustaz Zaharuddin Mengenai Facebook"
. Mungkin difikirkan thread itu berulang, thread dikunci. Saya faham dan akur, harap dapat berkongsi artikel ini di topik ini. :).

Tidak berniat untuk membuat thread berulang.
terima kasih kepada saudara hafeezzul (moderator) mengenai link perbincangan facebook di ukhwah.com.


-----------------


Catatan Saya


Bookmark and Share

  


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 11:34


add saya , salmia Laming.
[email protected]


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

asyieqien_eqin
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2010
Ahli No: 39288
Posting: 7
Dari: bangi & perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 12:58


bagi saya bersederhanalah dalam semua hal...jangan terlampau xtereme dengan fb...islam itu kan sedrhana..jangan salah guna fb ni...ada kebaikan dan kburukan dia...slaku org yang berakal..rebut2kanlah kebaikanya itu...

hehe..ana pun ada fb..add me : chemist asyieqin

                                                                     @
                                                         [email protected]



Bookmark and Share

  


  Member Information For asyieqien_eqinProfil   Hantar PM kepada asyieqien_eqin   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 13:13


:)
ada juga akaun facebook..lama dah jugak..
at first buka suka-suka..
ada sesetengah org tu saya takmo add sebab takut tak open minded..hehe.. tapi yelah.. kalau tak suka.. sila blah i dont care :P
lepas tu saya add saja ikut suka.. best jugak, sekarang ni saya baru ada 315 friends sahaja..
108 dari rakan-rakan mrsm..
seronok sangat bila jumpa balik rakan-rakan..
lebih kurang another 50, rakan-rakan study .. 50 saudara mara..
50 lagi entah kenal kat mana-mana(online friends,on9game friend and what so ever)
dan baki lagi 50 saja buat isi masa lapang..entah sesiapa artis, politician, usahawan2..
lawak saja sesetengah dari mereka ni..
tengah dalam mesyuarat parlimen pun sempat jenguk fb melalui henpon..yang emosi tak tentu pasal pun ada juga dan yang paling best..ada antara mereka ni.. yang sangat ramah kemudian bila tercerita pasal produk syarikat ada yang berminat..alhamdulillah, peluang perniagaan..


i do have hobbies to add controversional, freaky and mental people also...syok tengok perangai pelik manusia.. ada yang acept ada yang tidak...does'nt matter..mereka sekadar hiburan untuk saya..hehehe


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 19:26


boleh add saya juga..

[email protected]


:) salam ukhwah..


-----------------
Assalalualaikum..
Kejujuran adalah sebahagian dari insan yang cintakan Allah s.w.t.


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 22:06


salam
saya pun ada facebook juga, hihi..sudi2 lah add dulu from ukhwah ok)

saya suka fb sebab
- dapat jumpa kawan lama-lama
- dapat release tension with typing maniac..hehehe..and
- relisasikan impian saya nak buka restaurant..so, sekarang saya dah buka Cafe world on facebook..alhamdulillah..last week baru launch expanded of my restaurant...(kalau lah real, beshhnyerrr)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 01:38


Pada 07-03-10 22:06 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

salam
saya pun ada facebook juga, hihi..sudi2 lah add dulu from ukhwah ok)

saya suka fb sebab
- dapat jumpa kawan lama-lama
- dapat release tension with typing maniac..hehehe..and
- relisasikan impian saya nak buka restaurant..so, sekarang saya dah buka Cafe world on facebook..alhamdulillah..last week baru launch expanded of my restaurant...(kalau lah real, beshhnyerrr)


Ya ALLAH, lupa nak kasi email add, saja, jangan segan siluuu, free saja 8-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 01:40


Pada 10-03-10 01:38 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-10 22:06 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

salam
saya pun ada facebook juga, hihi..sudi2 lah add dulu from ukhwah ok)

saya suka fb sebab
- dapat jumpa kawan lama-lama
- dapat release tension with typing maniac..hehehe..and
- relisasikan impian saya nak buka restaurant..so, sekarang saya dah buka Cafe world on facebook..alhamdulillah..last week baru launch expanded of my restaurant...(kalau lah real, beshhnyerrr)


Ya ALLAH, lupa nak kasi email add, saja, jangan segan siluuu, free saja 8-)


~

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 01:43


kenapa my email add xkuar2??

something wrong ke??

[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

sharinor
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.03.2010
Ahli No: 39398
Posting: 29
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 12:22


Apapun alasannya saya tidak suka FB. Pada saya FB mendedahkan identiti kita kepada dunia luar. Segala gambar dan butir2 peribadi boleh diexploitasikan tanpa disedari oleh pihak2 yang tidak bertanggungjawab. Pada saya kawan ramai tetapi ada juga musuh dalam selimut yang tidak dikenali. Manusia sentiasa berubah, kita tidak akan sangka kawan lama kita tu mungkin dah berubah, dan kita tak tahu bagaimana dia sekarang, baik atau tidak. Ianya melekakan. Dan saya lihat banyaknya mencari keuntungan, cari jodoh.. bagi org yang tiada agenda lebih kepada membuang masa dan tanpa dsedari kita telah meletakkan diri dan keluarga terdedah pada dunia, dan ianya sangat-sangat merbahaya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sharinorProfil   Hantar PM kepada sharinor   Pergi ke sharinor's Website   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 19:15


add ana di facebook..
[email protected]
jalinan ukhwah ke serata dunia..
:)


-----------------
layari www.stormreaders.net/kaseh88 untuk mendapatkan buku2 islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 20:18


salam...

add aku kat facebook..

email: [email protected]

wsalam...


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-04-10 23:16


aku memang marah kepada puak-puak yang add aku sebagai kawan,
nak tengok gambar-gambar aku yang handsome... tetapi dia tak bubuh gambar dia..
bubuh gambar kucing, gambar badak, gambar gajah dll...

hangin aku!! :berfikir: :-|


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 00:27


Pada 06-04-10 23:16 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

aku memang marah kepada puak-puak yang add aku sebagai kawan,
nak tengok gambar-gambar aku yang handsome... tetapi dia tak bubuh gambar dia..
bubuh gambar kucing, gambar badak, gambar gajah dll...

hangin aku!! :berfikir: :-|



handsome ke? puji diri nampak.. ;-)


-----------------
layari www.stormreaders.net/kaseh88 untuk mendapatkan buku2 islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 07:53


facebook boleh jugak jadi medan untuk kita berdakwah


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 11:35


Pada 07-04-10 07:53 , mohdazri posting:

!!! QUOTE !!!

facebook boleh jugak jadi medan untuk kita berdakwah



betul-betul..
jangan lupa add saya ;-)


-----------------
layari www.stormreaders.net/kaseh88 untuk mendapatkan buku2 islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-10 16:34


Pada 06-04-10 23:16 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

aku memang marah kepada puak-puak yang add aku sebagai kawan,
nak tengok gambar-gambar aku yang handsome... tetapi dia tak bubuh gambar dia..
bubuh gambar kucing, gambar badak, gambar gajah dll...

hangin aku!! :berfikir: :-|



salam,

nak tau sebab apa....
sebab nya pada mereka itu bukan facebook.... tapi, flowerbook, or fruitbook..... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 14:58


Kalau sudi add saya di mrbr_2001 @ yahoo.com

sila maklumkan anda dari UKHWAH.com senang sikit saya nak groupkan


-----------------
cobaan sora 1 2 3, ehem




Bookmark and Share

  


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

missnora
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2010
Ahli No: 40233
Posting: 7
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-09-10 14:39


salam...
juga boleh add saya... [email protected]
~jangan salah gnkn kemudahan yang ada dahle~


-----------------
...salam ukhwahfillahi abadan abada...


Bookmark and Share

  


  Member Information For missnoraProfil   Hantar PM kepada missnora   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.245832 saat. Lajunya....