Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang dihina semakin mulia. Yang menghina semakin terhina. Selalunya begitu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: palestine hilang dalam hati!


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» palestine hilang dalam hati!

Please Mendaftar To Post


Oleh palestine hilang dalam hati!

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 12:36


Assalamualaikum
saya sedih sangat. sedih yang tak tahu mahu dengan apa harus diluahkan. palestine adalah negara islam di mana ada masjidil aqsa. di situ tumpahnya semgat juang sallehuddin al ayubi. masa mula-mula israel membedil gaza selepas genjatan senjata dihapuskan, semua semangat. kumpul duit, buat demostrasi, buat lah macam-macam. tapi makin lama makin slow. dah tak ada yang semangat lagi.

sahabat kita di palestine hari-hari berjuang tak pernah pun kurang semangat mereka.. Kenapa kita yang hanya berjuang dengan sepanduk dan tunjuk perasaan dan tak luka berdarah pun telah hilang semgat?..

saya tengok. hmm tak ada dah yang sibuk nak boikot product israel.. dah tak ada dah yang sibuk kutuk-kutuk israel. dah tak ada dah solat2 hajat. kita ni orang islam kuatnya dengan doa. doa senjata kita. Kenapa tak buat sebulan sekali solat hajat untuk kesejeahteraan orang islam di dunia umumnya dan palestine khususnya?

kita kena istiqamah, baru kita boleh menang. Kalau kita tak mampu baling batu, kita angkat sepanduk, tak mampu angkat sepanduk kita bagi kesedarn dalam penulis, Kalau tak mampu juga kita lawan dengan sejata 'DOA'... yang penting kita lawan...
saya ni pun lemah juga. tapi palestine tetap di hati saya... insyaALLAH....jihad fi sabillillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-09 13:24


Alhamdullillah...ana still boikot lagi...Mc donald....KFC....Pizza....dan semua fast food.Tapi, yang ana sedih...masyarakat kita yang memang semakin layu semangat mereka.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 15:44


betul tu..
ana juga sependapat..
masyarakat kita memang semakin layu semangat mereka..
sedih jugak
alhamdulillah ana still boikot till now
memang tak sanggup nak beli merepek2 ni
memang ada teringin juga tapi tahan diri ni
ana duduk ngade2 teringin tapi kena fikir adakah patut teringin ana membunuh saudara sendiri..
sedih2..
palestine sentiasa di hati ana begitu jugak saudara2 islam lain
setiapnya ada special place di hati ana..

==Pejuang Islam tidak pernah kalah==

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ziyan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24835
Posting: 48
Dari: KL

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 01:53


yup.. saya pun sedih..
kita sebagai saudara seIslam gagl memban2 saudara kita d palestin 2.
tapi masih asyik dibuai keseronokan di negara sendiri.
Walo tak dapat sumbang tenaga mahupn wang,
berusahalah untuk boikot produk israel..
Moga kita dirahmati Allah..
Amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyanProfil   Hantar PM kepada ziyan   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 11:44


Assalamualaikum

ye boikot ini jus beberapa bulan saja..
semasa hangat diperkatakan tentang keganasan keatas saudara kita di palestine.. lepas itu lenyap sebegitu sahaja...
dulu KFC MCd etc.. lenggang tanpa pengunjung...
sekarang ini apa? hampeh semua dah lupa..semangat boikot hilang begitu sahaja...
:cry: janganlah sehari dua sahaja Kalau boleh sampai bila-bila...(istiqamah)


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 11:49


Usah gusar...

Setiap daripada kita yang bergelar jundullah Tiada Pernah meluputkan Palestin dari hati ini...

Persediaan demi Persediaan sudah diusahakan di seluruh Bumi Allah.. Menunggu masa yang sesuai...

Innallah ha ma' sobiriin...


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103597 saat. Lajunya....