Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
Tayu: 18 jam, 19 minit yang lalu
Gorodkovie: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 7 hari yang lalu
muslimiman: 9 hari yang lalu
SaLaFiaN: 11 hari yang lalu
Bubnowie: 13 hari yang lalu
tereturubuzu: 17 hari yang lalu
khalifah: 21 hari yang lalu
RedPetunia: 22 hari yang lalu
kaze: 25 hari yang lalu
Daeng_Jati: 28 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: Barisan Fasilitator UKHWAH


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» Barisan Fasilitator UKHWAH

Please Mendaftar To Post


Oleh Barisan Fasilitator UKHWAH

Salamperjuangan_HPA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2009
Ahli No: 37220
Posting: 22
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 21:08


Salam sahabat-sahabat semua..

Tertarik dengan program2 yang dianjurkan dalam ukhwah ni.
Antara yang menarik perhatian adalah untuk yang berminat jadi FASI.

Apa kata pihak UKHWAH atau yang ssapa yang boleh volunteer wujudkan satu organisasi barisan fasi2 dari ahli komuniti ukhwah dengan modul2 lengkap sekali.

mudah-mudahan, jika ada jemputan dari mana-mana pihak, kat telah ada barisan fasi yang terlatih dan ada modul sendiri lagi (bergantung modul2nya dan objektifnya).

Bagi barisan fasi, perbincangan dr smasa2 boleh dibuat sebagai persediaan..

saya rasa dalam ukhwah ni mesti ada yang berpengalamn dalam menjadi fasi atau ketua fasi dalam program motivasi di sekolah, maybe dalam program kelab di universiti.

Just cadangan, jika kekuatan fasi tak ramai dikalangan ahli2..
Nak buat macam mana... tak boleh buat apa-apa lah..


-----------------
SALAM TA'ARUF SALAM PERJUANGAN SALAM PERPADUAN DARI ANA untuk ANTUM SEMUA..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Salamperjuangan_HPAProfil   Hantar PM kepada Salamperjuangan_HPA   Pergi ke Salamperjuangan_HPA's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 22:23


Cadangan sebegini biasanya perlu dibawa kepada barisan MT ukhwah.com. Mungkin cadangan sebegini pernah wujud suatu ketika dulu.... namun akhirnya hilan di telan masa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

mrad
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36217
Posting: 19
Dari: perlis

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 23:53


Salam, hamba amat setuju sebab diutara ni kalau nak buat sesuatu program payah nak cari fasi

Bookmark and Share

  


  Member Information For mradProfil   Hantar PM kepada mrad   Quote dan BalasQuote

Salamperjuangan_HPA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2009
Ahli No: 37220
Posting: 22
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 05:42


Hilang di telan masa...?
maybe ada sesetengah barisan fasi dulu sibuk dengan life masing-masing...
so just update barisan fasi sbulan sekali or 2 kali or semasa JK pun boleh buat..
mana tahu, suatu hari nanti, kat dibayar lagi jika dapat jemputan program motivasi.
boleh lah sedikit sebanyak support portal kat ni..

tapi memerlukan barisan kepimpinan yang constant dan kreatif. Dan kesetiaan ahli..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Salamperjuangan_HPAProfil   Hantar PM kepada Salamperjuangan_HPA   Pergi ke Salamperjuangan_HPA's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 12:39


ups.. tampak ada 2 posting ni..
ana tak boleh nak buang..so..baca kalam ana di bawah..

insyaallah moga team ni boleh diteruskan kelak..
namun, ianya memerlukn komitmen dari pelbagai pihak.
kita pun ada team pendidikan..
di mana along_safa memang handle the team before this
tapi..kita nntikan jawapan dari pengasas dan juga presiden..

tafaddal masykuraa... :kelip:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 12:43


salam alaik..
ila salam perjuangan HPA..
wah..nickname pnjng betul..heehi

ok.. ana menjawab untuk topik ni.
ukhwah.com sudah punyai medium ni sebelum ni..
seawal penubuhnnye.. Hanan Network
ada build up new link yakni GEnPro team
but.. dah berlalu pergi.
(untuk jwpnn dengan macam-macam soalan..boleh rujuk pada MT tinggi)
ana masih baru semasa GenPro ditubuhkn.

then.. by last year.. Ukhwah.com ada Trainning FAsilitator
team.. ana one of the AJK untuk handle the team.
now, all nama masih ada pada ana.. yang hantar by email,
juga melalui link traiing FC tu.. ana keeep.

penyertaan memang menggalakannn.. dah more than 50person join.
cuma.. ana tak boleh nak set up any traiining FC..
asbab kena berhubung dengan MT atasan dahulu.
beliau punyai perancgn dll.
ana hanya cuba menggerakkan selagi termampu..

untuk mklumkan enta..( enta agaknya.. ) pembuka topik.
team FC ukhwah.com sudah pun handle beberapa kem sebelum ni.
1st di smk dato shahrdin labu.
then maahad ahmadi, gemenceh.
next di smk dato said, nilai.
banyak di negeri sembilan..

ada juga beberapa jmputn bagi sekolah sekitar kl.perak.
tapi, belum ada tindakn susulan..

memandgkn kabinet Ukhwah.com sudah dibubarkan..
dengan pelaksanaan FC traiinng yang samar ..
ana tak boleh buat apa tindakan..sebab bukan hak ana
untuk go on the planning..

alhamdulillah.. wa syukran atas keperihatinn beberapa pihak
beberapa sahabat yang ada nawaitu yang excited untuk gemilngkn
Ukhwah.com.. cuma, kita kena ikut prosedur..

segala usul..cadangan..komen.. terus kepada MT
yakni Hanan.Kang.

Ukhwah.com dah membina nama 5tahun lebih.
harapan..doa.. moga medium ni
akan terus menyambung wasilah untuk kita
sama-sama kongsi ilmu.jalinkn silaturrahim.
lebarkan conection.

dalam dunia.. money is evertin..
anything guna pitis..so.. if cakap sahaja..
no action...no movement.. NOTHINg...

sekadar menjawb persoalan di atas..
mohon maaf andai ana kalam ana yang mengkompiusskan..
hehee.. btulkn nahu ana andai ada khilaf..
sahabat lain yang pernah join as FC boleh juga bagi komentar..

about how the kem going... modul..etc..
sekian kalam ana..
waallahu'alam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Salamperjuangan_HPA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2009
Ahli No: 37220
Posting: 22
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 13:33


Ooooh like that...

Kiranya sekarang ni just bergantung kepada ssapa (ahli ukhwah) yang ada jemput jadi fasi
untuk program yang di buat tempat sekolah (program dr organisasi or kelab or persatuan luar).. then bekas-fc2 ukhwah or ssapa yang berminat join begitu sahaja..?

hmm thanks simpLe_sHida for your xplanation, just nak tahu saja tentang fasi kat ukhwah ni, since im always be a fasi every year under my club before, mana lah tahu ada masa free lagi sekarang ni, boleh lah join. depend masa free.

Sorriii im new here..

Ok, i think its enough for this forum..
Domo arrigato gozaimasu.. 8-)


-----------------
SALAM TA'ARUF SALAM PERJUANGAN SALAM PERPADUAN DARI ANA untuk ANTUM SEMUA..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Salamperjuangan_HPAProfil   Hantar PM kepada Salamperjuangan_HPA   Pergi ke Salamperjuangan_HPA's Website   Quote dan BalasQuote

mrad
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36217
Posting: 19
Dari: perlis

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 13:34


thank you, kalau macam tu ada suggestion untuk bulan mei dan jun ni geng2 fasi lepas untuk dijemput bagi memenuhi beberapa program diutara ni. Ada keputusan daripada MT bolehlah syura dulu, hamba menanti....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mradProfil   Hantar PM kepada mrad   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 00:52


Kiranya sekarang ni just bergantung kepada ssapa (ahli ukhwah) yang ada jemput jadi fasi
untuk program yang di buat tempat sekolah (program dr organisasi or kelab or persatuan luar).. then bekas-fc2 ukhwah or ssapa yang berminat join begitu sahaja..?

...? mohon cerakinkn maksud anda...
untuk fc team Ukhwah.com..
sebelum ni.. bekas pelajar sekolah tersebut yang ke sekolah lamanye..
jumpa dengan kaunselor..pgtua.. then set up untuk kem motivasi..
so.. bila dah buat tu.. andai ada sekolah tersebut invite again..go on lah.

bekas-bekas fc? hehe.. untuk join fc traiinng ukhwah.com
tak kira pun...dia pernah jadi fc or tak pernah..
sebab nama pun traiing fc.. so, we build up leadership + add on value
yang ada pada insan yang ingin bina diri..jadi modal insan..

ups..dah cerita pasal modal insan..hehe..

** mrad :: kalau macam tu ada suggestion untuk bulan mei dan jun ni geng2 fasi lepas untuk dijemput bagi memenuhi beberapa program diutara ni. Ada keputusan daripada MT bolehlah syura dulu, hamba menanti....

em.. fc lepas? maksudnya.. untuk kem yang mana..
enta ni.. maybe one of the fc lepas.. tapi siapa ye?
baru regist ye?

em.. if nak on any kem..etc.
buat dulu paperwork..proposal..
hantar pada MT.hanan.kang au simple-shida boleh semak sikit..
kalau nak contoh email pada ana.. ana akan fwd contoh paperwork lepas.

[email protected]
[email protected]

then.. kalau free that day.. kira lulus all the requirements..
insyaallah MT tertinggi akan luluskn..bergntung pada
budi bicara mereka..

apapun.. boleh saja sasape nak on kem di sekolah masing-masing..
set up all the things.. insyaallah team ukhwah... akan sama-sama
berkhidmat... untuk mentarbiyyah diri + adikss..

ana menjawab bagi pihak fc traiinng yang sebelum ni..
untuk masa kini.. ana hanya insan biasa yang known as simple-shida.

segala kemuskilan berbgkit..terus usul pada MT yang tertinggi.
ss ni kecil saja..hehee..memang orangnya kecil =D

wallahu'alam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 01:41


Assalamualaikumwarahmatullah...

ana, buat masa ini... insyaALLAH boleh bantu untuk kem-kem ini..

tambahan pula, memang minat bahagian ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-09 09:46


Buat Masa ni.. ana ketua fasi untuk program AADK di PLKN Seekuruh sabah

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10561 saat. Lajunya....