Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada sahabat yang setia melainkan kepentingan yang berpanjangan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 30 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: cinta vs sahabat...mana yang penting...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» cinta vs sahabat...mana yang penting...

Please Mendaftar To Post


Oleh cinta vs sahabat...mana yang penting...

syift
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36558
Posting: 49
Dari: Diatas Bumi yang Nyata....

Perak  


posticon Posting pada: 24-02-09 15:28


cinta boleh dicari tapi sahabat sukar dicari ganti..kadang-kadang sebab cinta kita boleh lupakan sahabat..minta pandangan sahabat-sahabat sekalian..apa yang kita boleh lakukan dengan rakan yang sebegini..sanggup tngglkn sahabat kerana cinta..
:-?


-----------------
"Usahlah kau merebut kasih,Yang engkau sendiri tidak pasti,Kerana Tiada Kasih Yang Abadi melainkan kasih ILAHI......"


Bookmark and Share

    


  Member Information For syiftProfil   Hantar PM kepada syift   Pergi ke syift's Website   Quote dan BalasQuote

miss_pedusi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2009
Ahli No: 37102
Posting: 74
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 16:04


betul-betul.. saya setuju..
janganlah tinggalkan sahabat kerana cinta..
biarpon cinta itu yang menyuruh untuk meninggalkan sahabat..
kerana bila cinta itu meninggalkan kita..
sahabat itulah yang berdiri teguh menyokong kita dari setiap posisi..
inilah yang berlaku pada saya..

kesimpulannya.. cinta yang baik, akan menerima sahabat kita..
(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_pedusiProfil   Hantar PM kepada miss_pedusi   Quote dan BalasQuote

ilah83
Warga Rasmi
Menyertai: 25.10.2003
Ahli No: 4667
Posting: 10
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 16:36


sememangnya betul...kawan lebih penting dr cinta..
sekiranyer seseorang menyanyangi kita dan pastilah dia mesti menghargai kawan-kawan disekeliling kita...
kehilangan cinta mungkin boleh dicari ganti tetapi kehilangan kawan memang sukar untuk dicari ganti

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilah83Profil   Hantar PM kepada ilah83   Pergi ke ilah83's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-02-09 16:39


Antara cinta dan sahabat...Bila dah kawin mestilah fokus lebih terarah pada perkahwinan(itulah fasa cinta sebenar) terutama kalau perempuan..Keluarganya adalah sahabat dan cintanya..pendek kata semua family saja.dengan kawan-kawan ada tapi agak kurang percentage nya

Kalau time kanak-kanak/remaja rebina ni cuma banyak lagha sajalah kan..tak eloklah ditinggalkan kawan..hehehe..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 24-02-09 17:39


tentula sahabat..kerana cinta bisa meninggalkan kita bila persaan cinta itu sudah layu..tapi persahabatan sentiasa mekar dan berkembang.. :-)


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 24-02-09 17:40


saya pilih cinta!.. tanpa cinta, semuanya nothing.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 18:08


cinta vs sahabat???
mestilah sahabat....
sahabat ni sukar dicari...
sahabatla yang banyak membantu kita...cinta banyak mengecewakan..melainkan cinta Allah s.w.t...
kita akan faham kalau mempunyai sahabat yang sejati...bukan cinta yang berteka teki....:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-02-09 19:11


Assalamualaikum
betul..betul..betul..
saya setuju dengan pendapat setanggi_syurga83.. :-D


-----------------
Jalan kebahagian ada di depanmu. Carilah ia dalam lautan ilmu, amal soleh, dan akhlak yang mulia. Semoga rahmat dan keberkatan dari ALLAH mengiri


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 00:01


dua-dua penting... cinta dan sahabat melengkapkan hidup kita.. apatah lagi jika ikatan cinta dan persahabatan ini terjalin kerana Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

niklodeon
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2009
Ahli No: 37284
Posting: 4
Dari: New castle

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-09 00:21


Cinta lagi penting~

sebab kita kena cinta pada ALLAH~

hehehehe~

Sahabat lagi penting~

sebab, cinta boleh cari bila² masa saja..,

tapi, sahabat sejati susah untuk dijumpai..,

dan kalau di ikutkan putaran hidup..,

cinta datangnya dari seorang sahabat..,

- mula² bersahabat..,

- lepas itu, dah lama kenal, bercinta..,

cinta sebenarnya, datang dari sahabat..,

so, sahabat lagi penting~

Gotcha~ ^o^

Bookmark and Share

    


  Member Information For niklodeonProfil   Hantar PM kepada niklodeon   Quote dan BalasQuote

niklodeon
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2009
Ahli No: 37284
Posting: 4
Dari: New castle

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-02-09 00:23


Cinta lagi penting~

sebab kita kena cinta pada ALLAH~

hehehehe~

Sahabat lagi penting~

sebab, cinta boleh cari bila² masa saja..,

tapi, sahabat sejati susah untuk dijumpai..,

dan kalau di ikutkan putaran hidup..,

cinta datangnya dari seorang sahabat..,

- mula² bersahabat..,

- lepas itu, dah lama kenal, bercinta..,

cinta sebenarnya, datang dari sahabat..,

so, sahabat lagi penting~

Gotcha~ ^o^

Bookmark and Share

    


  Member Information For niklodeonProfil   Hantar PM kepada niklodeon   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 00:28


Pada 25-02-09 00:01 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

dua-dua penting... cinta dan sahabat melengkapkan hidup kita.. apatah lagi jika ikatan cinta dan persahabatan ini terjalin kerana Allah.


ana sokong sangat-sangat...


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 09:56


Assalamualaikum...
sebenarnya kedua-duanya sama penting....
cinta dan persahabatan perlu seiring supaya kita bhagia..
tapi persahabatan dan cinta ni perlu mengikut jalan yang betul..
cinta yang paling utama adalah cinta kita pada Allah, cinta kepada Rasul dan juga kepada ibu bapa..
bila kita cinta dengan cara yang betul barulah kita mendapat kejayaan dunia dan akhirat...
tapi bila kita kita bercinta dengan niat yang salah..maka hasilnya salah..
contoh kita bercinta dengan pasangan kita semata-mata kerna nak harta dan sebagainya..
maka cinta kita akan rosak..
cinta kita kepada makhluk tidak akan kekal walaupun sejati mana cinta kita..
cinta kita yang kekal abadi adalah cinta kepada Allah..

persahabatan yang terjalin juga mestilah dengan niat yang ikhlas..
Kalau tak ikhlas, persahabatan kita akan jadi rosak..
sahabat kita yang baik akan membantu kita bila kita susah, bagi nasihat kepada kita dan juga beri jalan kita kepada jalan kebenaran..
tapi perlu diingat bila kita bersahabat dengan kawan yang tak ikhlas, mungkin kawan akan menjadi lawan..
sebab itulah bila nak berkawan kena nilai dengan lebih dekat kawan kita..
yang petang org yang kita nak berkawan tahu dalam ilmu agama...

secara kesimpulan cinta kepada Allah mengatasi segala-galanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 10:19


erm...ana sokong, cinta dan sahabat 2 2penting....
sahabat sejati susah nak dicari..tapi cinta sejati..adalah cinta ALLAH
yang perlu kita gapai in our life..cayok!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 13:56


Cinta?
cinta kepada siapa..
kepada Tuhan ke kepada manusia?

Andai kepada tuhan..
tentunya lebih penting dari segala-galanya..
Andai kepada manusia..
Usah taksub..
kerana apa..
kerana manusia itu biasa-biasa saja..
insan lemah yang banyak kelemahan..

Sahabat..
sahabat itu penting..
kerana apa..
kita tidak kuat nak harungi sendiri..
kita tidak tabah untuk meneruskan kehidupan..
tanpa sahabat..

percaya atau tidak..
kerana sahabat beri kita bersemangat..
kerana sahabat beri kita kekuatan untuk mampu berjaya..
kerana sahabat bukanlah insan yang menganiaya sahabat..
sahabat tidak pernah mengecewakan sahabat..
sahabat tidak pernah lari tika masalah melanda...
sahabat tidak jua pergi tika kegembiraan dirasa..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

aisya_humairah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2007
Ahli No: 30559
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-02-09 15:47


ana bersetuju dengan putri_iman.......
kedua-duanya penting....
berkawan biarlah beribu.....
bercinta biarlah satu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_humairahProfil   Hantar PM kepada aisya_humairah   Quote dan BalasQuote

azya
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2009
Ahli No: 37509
Posting: 1
Dari: malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-09 15:38


dua dua penting....
kalau tiada sahabat..dimana kit anak mencurahkan perasaan dan rasa hati kita?
berkongsi suka dan duka hidup kita kepada insan yang bernama sahabat..
seperti kalian..walaupun saling tak mengenali..
kita tetap sahabat...kita berbincang permasalahan masing-masing..
itu dikira sahabat...

cinta..
mungkin persepsi setiap orang berbeza-beza..tapi
pada saya cinta itu melengkapi hidup seseorang yang bergelar manusia..
lumrah manusia dicipta adam dan hawa
kaum hawa dicipta dari rusuk kaum adam
ternyata cinta mempunyai nilainya yang tersendiri....


-----------------
don't love somebody that u can't be happy without him..
love somebody that can't be happy without you..
that makes a lot of


Bookmark and Share

    


  Member Information For azyaProfil   Hantar PM kepada azya   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 29-01-10 10:32


saya pilih cinta sebab cinta itu sangat subjektif! buka pemikiran kita.. bukan cinta kepada pakwe dan makwe saja.. cinta itu sangat luas rangkumannya.. ada sahabat tapi tak ada rasa cinta pada sahabat kita tu tak ada gunanya juga.. so,saya pilih rasa cinta itu dulu!


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-01-10 16:02


macam mana Kalau sahabat itu menjadi cinta??

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 16:12


Pada 29-01-10 16:02 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana Kalau sahabat itu menjadi cinta??


kalau sahabat bertukar cinta, itu bahagia..
agaknya kalau cinta bertukar sahabat, bahagia tak? hehe..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 17:48


Pada 29-01-10 16:12 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-10 16:02 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana Kalau sahabat itu menjadi cinta??


kalau sahabat bertukar cinta, itu bahagia..
agaknya kalau cinta bertukar sahabat, bahagia tak? hehe..



InsyaAllah...akan bahagia juga.bergantung pada penerimaan masing-masing..

Takkan kita sanggup berdendam semata-mata kerana gagal bercinta?? Tak baik macam tuu... :jangan:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-01-10 18:24


Kalau cinta bertukar sahabat...emmmm..
mula-mula perit agaknya....tapi lama-lama ok lah tu...

Cinta yang Agung dan Hakiki hanya pada PEMBERI CINTA

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-01-10 18:27


tapi Kalau sahabat bertukar cinta memang indah...

tapi .....

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 20:09


Baik pilih sahabat, serius.. u all maybe akan rugi tapi tak banyak sebab sahabat selalunya setia tapi cinta tu biasanya nafsu. Susah nak cari cinta sejati.

Wawa kerap kali terlibat 'cinta 3 segi' dan Wawa memilih sahabat dalam membuat keputusan. ALHAMDULILLAH.. Sampai sekarang, Wawa bahagia dengan pengorbanan ni :-)


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-10 20:19


salam,

saya pun dalam dilema dari cinta bertukar sahabat .... mungkin itu lebih baik ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-01-10 20:44


Pada 29-01-10 20:19 , nordalily posting:

!!! QUOTE !!!

salam,

saya pun dalam dilema dari cinta bertukar sahabat .... mungkin itu lebih baik ....


same lah kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-10 20:05


Pada 29-01-10 16:12 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-10 16:02 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana Kalau sahabat itu menjadi cinta??


kalau sahabat bertukar cinta, itu bahagia..
agaknya kalau cinta bertukar sahabat, bahagia tak? hehe..



biasa saja...
tak ada perasan pun...
dah nak dapat anak pun...

kawan tetap kawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 10:40


cinta lah penting.. tak cinta maka tak kenal.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

recessbox
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2010
Ahli No: 39107
Posting: 25
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 11:20


cinta kepada Allah tu penting....
sahabat pun penting juga
cintailah sahabat kerana Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For recessboxProfil   Hantar PM kepada recessbox   Quote dan BalasQuote

tero_1809
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19818
Posting: 56
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 22:37


saya nak dua-dua...bolehkah?????

tapi kalau boyfriend suruh saya putus kawan....saya tinggalkan dia...

kalau suami-kena nego dulu, tanya alasan. munasabah alasan-saya ikut. kalau tak munasabah, pujuk dia. guna kelebihan sebagai wanita.......

heheheheh


-----------------
berani kerana benar, takut kerana salah.. http://namaakusiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For tero_1809Profil   Hantar PM kepada tero_1809   Pergi ke tero_1809's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-10 10:07


salam,

setelah direnung2, difikir2......... akhirnya saya putuskan pada diri saya, biarlah bersahabat.....

SAHABAT itu lebih baik.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14101 saat. Lajunya....