Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 7 hari yang lalu
alongmina: 11 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 21 hari yang lalu
budakbesar: 28 hari yang lalu
azemi: 32 hari yang lalu


Jalan-Jalan
Topik: Melawat Aquaria


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jalan-Jalan
    »» Melawat Aquaria

Please Mendaftar To Post


Oleh Melawat Aquaria

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 10:41


Setelah sekian lama menunggu, JK ukhwah.com masih tak ada.
Perjumpaan antara warga ukhwah.com di dunia nyata semakin berkuranan (err... ye ke berkurangan. Aku hentam saja ni).

Aku terasa ingin berjumpa lagi dengan warga ukhwah.com yang lain walaupun JK tak ada. Bagi warga yang dah kenal lama, yang dah ada no telifon, itu tidak menjadi masalah ~ ia bukan satu halangan.

Terkadang terasa ingin mengisi aktiviti ketika hari cuti dengan GENG upin dan ipin. Eh silap, dengan geng ukhwah.com. Maka atas dasar ini aku membuka topik ni agar sesiapa yang ada cadangan nak buat ukhwah.com offline (selain JK ukhwah.com) boleh lah mencadangkan aktiviti sini.

Hmm... sebagai permulaan, jom pergi aquaria kat KLCC (aku tak pernah masuk lagi ngeh ngeh ngeh). Aku cadang bulan mac ni.

Lagi cadangan aku, nak pergi ziarah rumah warga ukhwah.com yang dah kahwin or baru kahwin (saja nak kenal rumah, kasi rapat ukhwah hehe) ~ jom pergi rumah IBNU MUSA. dekat precint 14 putrajaya. Kita terjah. ngeh ngeh ngeh..

contoh lain yang pernah buat~ nisa talkshow

ps:- habis lah aku kena sound dengan admin lepas ni.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 10:52


Kalau ada sesiapa yang rasa nak buat amal, mai lah datang program sekolah aku. Aku tengah cari facy ni untuk progarm "kem bestari solat' untuk murid2 tahun 1-5.. kekuragn facy sbnenarnya.. ingat nak ambil budak USIM, tapi tak sure lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 10:59


Pada 15-02-09 10:52 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau ada sesiapa yang rasa nak buat amal, mai lah datang program sekolah aku. Aku tengah cari facy ni untuk progarm "kem bestari solat' untuk murid2 tahun 1-5.. kekuragn facy sbnenarnya.. ingat nak ambil budak USIM, tapi tak sure lagi..
Err... mama detail nya? masa? tempat? tarikh?


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 11:51


Pada 15-02-09 10:41 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm... sebagai permulaan, jom pergi aquaria kat KLCC (aku tak pernah masuk lagi ngeh ngeh ngeh). Aku cadang bulan mac ni.


Jom...hahaha...niza pun tak pernah masuk... lepas itu nak minta akhi sirat settlekan laptop niza :lol:

17-26 April ada Karnival Buku kat PWTC macam biasa... So, as usual... boleh buat JK... (JK ni lah 1st time niza join dulu...hehe...and 1st org yang niza jumpa adalah kak shye ku :welcome: )


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 12:04


Pada 15-02-09 10:59 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-09 10:52 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau ada sesiapa yang rasa nak buat amal, mai lah datang program sekolah aku. Aku tengah cari facy ni untuk progarm "kem bestari solat' untuk murid2 tahun 1-5.. kekuragn facy sbnenarnya.. ingat nak ambil budak USIM, tapi tak sure lagi..
Err... mama detail nya? masa? tempat? tarikh?




amboi..cepat relpy.. serius ke? tarikh 14 mac, masa 8-2 petang, d bandar baru salak tinggi, sepang.. erm, saja announce..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 12:09


Pada 15-02-09 11:51 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-09 10:41 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm... sebagai permulaan, jom pergi aquaria kat KLCC (aku tak pernah masuk lagi ngeh ngeh ngeh). Aku cadang bulan mac ni.


Jom...hahaha...niza pun tak pernah masuk... lepas itu nak minta akhi sirat settlekan laptop niza :lol:

17-26 April ada Karnival Buku kat PWTC macam biasa... So, as usual... boleh buat JK... (JK ni lah 1st time niza join dulu...hehe...and 1st org yang niza jumpa adalah kak shye ku :welcome: )

jom...jom...jom..jom kecoh2.... :-D


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 12:54


Cadangan pergi aquaria.
Tarikh 7 mac.
kumpul kat klcc kol 10 boleh?

ps:- ke nak awal kan...?

Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 12:58


Pada 15-02-09 12:54 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Cadangan pergi aquaria.
Tarikh 7 mac.
kumpul kat klcc kol 10 boleh?

ps:- ke nak awal kan...?


masuk kena bayar berapa ek???



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 13:16


Pada 15-02-09 12:58 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!


masuk kena bayar berapa ek???
kalau rakyat malaysia rm28 (kena bawa mykad). Kalau tak rm 38.
Kalau pergi by group kena rm24. minimum 20 orang. Tapi kena kasi surat inform awal kat aquaria.
kalau beli tiket untuk 3 kali masuk, rm 50. valid for 6 month.


ps:- ni info dari web mereka lah.


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 13:24


oooo kak sirat... plan yang umar khalil buat tak nak... plan sendiri pula yang dipromosikannya yerrr.... huhuhu.

kasian sama itu umar khalil..

p/s: saya pun belum pernah ke Aquaria tu.

p/s to niza: heheh... i almost forgot... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 13:41


Pada 15-02-09 13:24 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

oooo kak sirat... plan yang umar khalil buat tak nak... plan sendiri pula yang dipromosikannya yerrr.... huhuhu.

kasian sama itu umar khalil..

p/s: saya pun belum pernah ke Aquaria tu.

p/s to niza: heheh... i almost forgot...
Hmm.. plan UK ek? pergi zoo. (pun aku belom pernah masuk lagi). Kalau macam tu pas pergi aquaria (zoo binatang dalam air) boleh sambung pergi zoo negara pula.

ps:- lepas itu rdwira ajak pergi rumah dia kat melaka.


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 13:44


Pada 15-02-09 13:16 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-09 12:58 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!


masuk kena bayar berapa ek???
kalau rakyat malaysia rm28 (kena bawa mykad). Kalau tak rm 38.
Kalau pergi by group kena rm24. minimum 20 orang. Tapi kena kasi surat inform awal kat aquaria.
kalau beli tiket untuk 3 kali masuk, rm 50. valid for 6 month.


ps:- ni info dari web mereka lah.



bawa student card dapat 20rm saja..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 16:17


Bila nak buat ni...Penantian itu satu penyiksaan bagi diriku... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 16:42


aquaria serba sedikit, da pergi 2 tahun lepas.. nak kata seronok tu, tak ada lah sangat.. Kalau anda pernah p mana-mana under water world, lebih kurang sama saja.. sama ada kat langkawi ke.. singapore ke.. (2 tempat ni rasanya da kira canggih lah before ada aquaria klcc tu).. tapi seronok atau tidak, itu terpulang pada keceriaan yang dirasa masa bjalan2 dengan kawan-kawan..kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 16:59


Pada 15-02-09 12:54 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Cadangan pergi aquaria.
Tarikh 7 mac.
kumpul kat klcc kol 10 boleh?

ps:- ke nak awal kan...?

Lau 7mac tak dapat lah niza join, niza kena pergi Les'Copaque... My persatuan + My multimedia subject py activities...kena hantar report nt... Tambah pula nak bawa stud dr uitm sarawak (all my jr)
tak boleh lah nak join... :-(
Jom pergi zoo negara... :-D

syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!


p/s to niza: heheh... i almost forgot...

Ni yang nak majuk ni + sedih ni :-(

p/s: Guro saja kak shye... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 09:24


Haippp..... sapa lagi yang mahu pergi? Kita pakat kumpol ramai-ramai

Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 09:50


oit,,,,aku nak pergi....akak sirat ni memang...



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 09:53


dah pergi bulan lepas, tu pun kawan sponsor..hehe. insyaallah, kalau ada kelapangan masa tu saya pun nak join..sejak 2 3 4 menjak ni rasa macam nak pergi melawat rumah anak-anak yatim yang pernah UC buat lawatan dulu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 10:46


Pada 16-02-09 09:53 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

dah pergi bulan lepas, tu pun kawan sponsor..hehe. insyaallah, kalau ada kelapangan masa tu saya pun nak join..sejak 2 3 4 menjak ni rasa macam nak pergi melawat rumah anak-anak yatim yang pernah UC buat lawatan dulu....


erm...betul,betul, betul...
sepatutnya memang kita kena buat follow up rumah kebajikan yang pernah kita lawati tahun lepas....plan memang nak buat pun...tapi,.....
banyak betul tapi nya....huhuhuhu


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:49


Pada 16-02-09 10:46 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-02-09 09:53 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

dah pergi bulan lepas, tu pun kawan sponsor..hehe. insyaallah, kalau ada kelapangan masa tu saya pun nak join..sejak 2 3 4 menjak ni rasa macam nak pergi melawat rumah anak-anak yatim yang pernah UC buat lawatan dulu....


erm...betul,betul, betul...
sepatutnya memang kita kena buat follow up rumah kebajikan yang pernah kita lawati tahun lepas....plan memang nak buat pun...tapi,.....
banyak betul tapi nya....huhuhuhu

Haa... apa kata lepas kita pergi aquaria tu, kita pakat pergi rumah al khadeem pula. so pengangkutan kena pakat ready lah.

ps:- tapi kat mana nak kena parking kereta ini.....


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:53


apo pulak,,,,pas aqua..kat pergi zoo..lepas zoo....baru pergi rumah al khadeem..tak pun rabeka.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:55


betul-betul sebelah kl convention centre,ada tempat parking kereta....
lebih mudah dan senang...

p/s
apa kata JK kali ini akak sirat jadi pengarah program....
senang saja....ngeh3


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:55


ala...kalau nak pergi zoo pilihlah hari lain, kalau nak pergi semua memang tak cukup masa..kalau boleh kita lebihkan masa kat rumah anak-anak yatim tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:55


amboi amboi...eksennya UK...
kan ke rabeka tu 4 5 tapak saja dari teratak kami yang tak seadanya ni... tak ada ke nak sebut mari rumah kami ni...hehehhee

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:56


by: sirat82

!!! QUOTE !!!


Haa... apa kata lepas kita pergi aquaria tu, kita pakat pergi rumah al khadeem
pula. so pengangkutan kena pakat ready lah.
ps:- tapi kat mana nak kena parking kereta ini.....


Sirat, boleh rujuk di sini. -- Link to KLCC Parking Lot --. Joomm aarr...
Ajak ramai-ramai. Loorr... Puan
sadiqah dah giie ke last week? Sirat, naik seorang ke dengan adik hang
sekali? Daeng, meke join tak? Joomm aarr... Teman, seperti biasa akan
bertolak dengan trouver_99... HHEEE... mari, mari..

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:58


Kalau nak bagi ikan makan boleh tak? ke ada pertunjukan bagi ikan jerung putih makan? itu yang paling best....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 12:00


p/s: Dengarnya Encik rdwira nak ajak ke rumahnya di Melaka.
Mungkin Puan Eniliana ingin masak ayam golek untuk kita agaknya....
Dia niie masak sedaaapp wwwooo.... :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 12:02


Pada 16-02-09 11:55 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

betul-betul sebelah kl convention centre,ada tempat parking kereta....
lebih mudah dan senang...

p/s
apa kata JK kali ini akak sirat jadi pengarah program....
senang saja....ngeh3



Jangan lupa bawa makanan baby banyak-banyak. Baju tema: Pink. :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 12:02


Pada 16-02-09 11:55 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

amboi amboi...eksennya UK...
kan ke rabeka tu 4 5 tapak saja dari teratak kami yang tak seadanya ni... tak ada ke nak sebut mari rumah kami ni...hehehhee


ye tak dipelawe...hhehehehe...




to kak sadiqah...tak apa lah,,saya pergi zoo seorang-seorang,,, :-(



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 12:10


erk...


ooo begitu ye... mari nak pelawa mari...
mari lah bertandang ke rumah kami wahai adik UK bucuk2... mari lah mari mari :P
zoo pun dekat... akak ekau ni seumur hidup tak pernah masuk zoo lagi ha...hihihihi

haippp... owl...sungguh ku tak rela memakaikan baju pink pada incik rdwira itu... hilang lah kehenseman dia nanti... huhuhuhuuuu
bila masa ekau makan masakan saya ni eh??? :moskel:

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 12:15


Pada 16-02-09 12:02 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Baju tema: Pink. :-D :-D



Hmm,, sokong saja lah..

Pengarah Program: Akhi Sirat..
Baju tema Lelaki: Pink
Baju tema Nisa': Biru..

Oraittt..??
hehehehee.. Sokong lah.

Hiehiehiheiheihei.. :-P


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 12:17


nanti saya datang,,,,tunguuuuu.......

tolong lah kak,,,,saya merayu kat akak ni,,,,macam mana pun pujukan owl untuk baju pink...akak jangan terpengaruh,,,,,,,,,,,saya akan melihat seorang yang lain pada hero akak tu.........katakan tidak pada pengaruh pink owl....

p/s;owl,,ada org kata muka kau jambu...,,,,wakakakaka,,yang eke?



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 12:20


terbayangkan orang lain?
haippp... jangan imejin bukan2 :lucu: akak sendiri pun tak sanggup imejin...
tak mengapa..tak payah merayu...akak teguh dengan pendirian pink ni..
katakan tidak pada pink untuk heroku... :lucu:

tak ada lah owl tu playboy UK...playboy mana pakai pink... ades...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 12:38


Aiyak tak best ke jk ukhwah lelaki pakai pink..??

Orait apa..

Unik dan lain dari yang lain...
:berfikir: :berfikir: :berfikir:


hehehheh.. aku nengok dari jauh lah..
Hiiiieei..ee..


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 12:43


saya bangkang sebenar2 bangkang dengan pemakaian pink sebagai tema bagi muslimin dalam jk ni,...kalau buat gakk,,saya rela tidak pergi,,huhuhuhuhuhu.....



p/s;kak mimi tolong back up saya...
p/s;tak boleh bayangkan sirat,,,abang khalifah...trover pakai pink...
p/s;biasanya pink ni dikaitkan dengan putri umno....



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 12:48


pakai baju hitam saja... ikan pun seronok tengok. Kalau pink kang, tak sudi ikan nak melayan kedatangan warga Ukhwah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 13:05


Pada 16-02-09 12:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

pakai baju hitam saja... ikan pun seronok tengok. Kalau pink kang, tak sudi ikan nak melayan kedatangan warga Ukhwah.

Betul..tak pun.. tak payah ada TEMA pun tak apa... tak ada MASALAH pun....
Asal pakai baju dan menutup aurat sudah.... Akhi sirat...tak boleh anjak ke? 14mac ke....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 16-02-09 13:09


Buat masa ini, JK yang membawa nama UKHWAH.COM ditangguhkan sehingga diberitahu kelak kerana rombakan yang sedang dilakukan.

JK sesama sendiri dan tidak ada kaitan dengan Ukhwah.com boleh saja, asalkan tidak membawa nama dan logo Ukhwah.com.

Sementara ini jikalau tetap atas nama Ukhwah.com, hendaklah mengemukakan borang cadangan aktiviti, dan disusuli dengan borang aktiviti.

Terima kasih.

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 13:32


walaupun saya suka warna pink, tapi tak nak lah pakai pink2 dan beramai2. huhuhu. tak kuasa lah I.

p/s: hari tu minta tolong owl belikan mouse sebijik untuk saya. habis dengan mouse2 tu pun warna pink. nasib baik comel.

p/s to Admin: baik cik/tuan! ni JK sesama sendirik saja. hoho.

ok semua jangan ada logo ukhwah/beg ukhwah/baju ukhwah/pen ukhwah/sticker kereta ukhwah. :P :D cabutkan segera.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 14:10


Pada 15-02-09 13:16 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-09 12:58 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!


masuk kena bayar berapa ek???
kalau rakyat malaysia rm28 (kena bawa mykad). Kalau tak rm 38.
Kalau pergi by group kena rm24. minimum 20 orang. Tapi kena kasi surat inform awal kat aquaria.
kalau beli tiket untuk 3 kali masuk, rm 50. valid for 6 month.


ps:- ni info dari web mereka lah.



kak sirat,
kalau bukan wrgngara malaysia, tapi da mykad macam mana pula ek :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 14:13


salam'alaik...
tak pernah lagi ni pergi aquaria..rancang nak pergi memandangkan time tu takwim kosong..
kak ira pergi tak?
huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 14:33


eh.. macam best saja..
memang tak nah pergi..
tau harga nak masuk mahal..terus saja lupakan..
sekadar angin lalu saja..
kalau pergi ramai-ramai boleh dapat murah..
rasa macam nak join juga..
hehehe..
InsyaAllah..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 14:55


Assalamualaikum wr wbt

Aquaria dah pernah pergi..masa pembukaan dia dulu..tapi kalau ada plan ke al-khadeem tu..macam best jugak kalau join..
tengok lah bagaimana..apapun..kompemkan lah ek tentatifnye dulu...jangan satu hari tu..dok melekat kat aquaria saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 15:22


Pada 15-02-09 12:58 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-09 12:54 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Cadangan pergi aquaria.
Tarikh 7 mac.
kumpul kat klcc kol 10 boleh?

ps:- ke nak awal kan...?


masuk kena bayar berapa ek???



Assalamualaikum ...
tapi kalau tak silap, rm2o untuk harga pelajar, kena bawa kad pelajar...
ana pun tak pernah masuk tempat 2 lagi...


-----------------
salamatsabtu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 15:27


Nak tanya bagi sesiapa yang pernah pergi aquaria.
Biasanya berapa lama masa yang diperlukan untuk habis round2 aquaria sampai puas hati?
kira sempat ambil gambor apa semua lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 16:00


bior teman menjawab, walaupun tak pernah pergi Aquaria....

biasanya bagi yang exited, 1 ke 2 jam memang tak cukup. Kalau nak tunggu acara memberi makan ikan, pukul 12 pula.... tak cukup 2 jam. eheheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 16:12


pernah pergi..
kalau menghayati setiap satu kotak.. , baca setiap penerangan...
2 jam tidak cukup...
bab makan ikan tu...haa.. tu lagilah...
tapi rasa2 macam dah tak ada .. tak pasti pulak

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 16-02-09 17:12


Pada 16-02-09 15:27 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Nak tanya bagi sesiapa yang pernah pergi aquaria.
Biasanya berapa lama masa yang diperlukan untuk habis round2 aquaria sampai puas hati?
kira sempat ambil gambor apa semua lah


3 tahun lepas dah pergi. nak kata best tu taklah juga. cuma elakkan pergi time cuti sekolah or public holiday. mesti boring, ramai sangat, nak bgmbr pun susah. Rasanya lagi seronok masuk Petrosains..harga pun tak mahal sangat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.156943 saat. Lajunya....