Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
alongmina: 15 hari yang lalu
muslimin23: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 26 hari yang lalu
budakbesar: 32 hari yang lalu
azemi: 36 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: PKR Tiada Pendirian?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» PKR Tiada Pendirian?

Please Mendaftar To Post


Oleh PKR Tiada Pendirian?

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 11:48


Parti Keadilan Rakyat tiada pendirian. Dan inilah kelemahan Pakatan Rakyat yang dikesan oleh Barisan Nasional. Elemen ini rasanya menjadikan faktor signifikan keruntuhan Pakatan Rakyat di negeri Perak.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 12:01


contoh nya apa dia? nampak macam PKR yang silap? PAS di kedah maintain saja... tak ada bunyik2 pa pun..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-02-09 12:02


karpal singh harus dihumban ke dalam longkang ....


biadap, bodoh, jahil si karpal singh

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-02-09 12:04


kesilapan PKR adalah silap pilih calon masa PRU 12 yang mana telah bersikap "lompat si katak lompat...

IKTIBAR...

untuk di masa depan ... pilih lah calon PKR yang Muttaqiin untuk PRU...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 12:26


iyalah,contohnya apa?takkan PKR saja?.parti2 lain dalam negara ni macam mana?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 13:30


"parti2 lain dalam negara ni" tu yang mana eh?

BN? tak ada kena mengena dalam kes pakatan rakyat yang daeng nyatakan..

PAS? PAS adalah parti yang paling saya hormati buat masa ini.. dengan kerusi PAS yang lebih dari PKR di Kedah, sungguh menyejukkan pentadbiran yang dijalankan di Kedah.
syabas untuk PAS di Kedah.

DAP? bila masa lah DAP ni jadi sahabat yang paling baik untuk muslim.. itu hakikat dari dulu.. tapi pendirian mereka cukup kukuh.. malah penyokong2 mereka yang mahu memartabatkan bangsa masing-masing very strong...

PKR? hehehe... kontroversi tak abes2,calon2 yang mewakili bahagian yang tak kuat..suka suki saja lompa2 parti.. tak kuat iman ke.. tak kuat semangat juang ke..wallahualam....yang ketuanya, lepas dapat kerusi..duduk diam-diam atas kerusi..
bila nizar dah kena bantai teruk ..sekarang baru muncul meri ceramah dari rumah nizar...huuuu....
lain-lain lagi?saudara sedari pikirlah sendiri....
PKR?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 13:36


eh dalam PRU 2004 pun ramai wakil PAS lompat ke BN tu yang PR kalah teruk masa PRU 2004.


PKR?maklumlah PKR tu siapa ketua dia?ketua dia tu kan dulu pernah duduk dalam kerajaan jadi ahlinya terdiri dari mereka-mereka yang pernah bersama dia dulu.maklumlah perjuangan bukan senang.macam-macam boleh jadi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 13:43


Pada 09-02-09 13:30 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

"parti2 lain dalam negara ni" tu yang mana eh?

BN? tak ada kena mengena dalam kes pakatan rakyat yang daeng nyatakan..

PAS? PAS adalah parti yang paling saya hormati buat masa ini.. dengan kerusi PAS yang lebih dari PKR di Kedah, sungguh menyejukkan pentadbiran yang dijalankan di Kedah.
syabas untuk PAS di Kedah.

DAP? bila masa lah DAP ni jadi sahabat yang paling baik untuk muslim.. itu hakikat dari dulu.. tapi pendirian mereka cukup kukuh.. malah penyokong2 mereka yang mahu memartabatkan bangsa masing-masing very strong...

PKR? hehehe... kontroversi tak abes2,calon2 yang mewakili bahagian yang tak kuat..suka suki saja lompa2 parti.. tak kuat iman ke.. tak kuat semangat juang ke..wallahualam....yang ketuanya, lepas dapat kerusi..duduk diam-diam atas kerusi..
bila nizar dah kena bantai teruk ..sekarang baru muncul meri ceramah dari rumah nizar...huuuu....
lain-lain lagi?saudara sedari pikirlah sendiri....
PKR?


i agree with u...tak tau nak cakap apa dah...
kalau diikutkan..PKR ni memang tak boleh dipercayai...aasif sangat-sangat..tapi itu yang nyata...banyak perkara yang makan diri sendiri...jangan terlalu sangat menabur janji kat kaum cina..apa tak boleh berjuang demi islam ke..akhirnya termakan diri..

tengoklah kat perak..org islam yang berjuang habis-abisan menentang korupsi BN..org PAS melawan...nampak ke orang-orang DAP dekat tengah jalan tu???


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 13:52


Pada 09-02-09 13:43 , marul posting:

!!! QUOTE !!!




1.kalau diikutkan..PKR ni memang tak boleh dipercayai...

2.tengoklah kat perak..org islam yang berjuang habis-abisan menentang korupsi BN..org PAS melawan...nampak ke orang-orang DAP dekat tengah jalan tu???



1.yang tu saya kurang agree.. saya mempercayai PKR, dasar dan perjuangannya baik.. namun .. sebab nak cepat konker.. tindakan2 banyak yang melulu.. perwakilan dipilih ikut suka jiwa...janji ada wakil.. kalau di perhalusi tindak tanduk PKR selepas ini..seharusnya PKR boleh menjadi satu parti politik yang baik

2. yang ni i agree..sedih tengok saudara semuslim di sembur2.. dibantai cota... yang wakil DAP sekor pun tak ada.. padahal kalau kemenangan di pihak PR,kerusi exco semua dibantainya..
ada pulak org muslim kita yang masih gigih nak bela diorang2 ni..(ikut kan hati nak saja saya seret dia ni letak dalam situasi perhimpunan tersebut)...
kononnya DAP menghormati solat jumaat waktu demo itu...
siapalah yang suruh wakil DAP masuk masjid? tunggu sajalah diam-diam kat luar.. selesai muslimin solat..join lah sekali berdemo.. tunjukanla persepaduan antara DAP PAS dan PKR...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 13:52


Pada 09-02-09 13:36 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

eh dalam PRU 2004 pun ramai wakil PAS lompat ke BN tu yang PR kalah teruk masa PRU 2004.


PKR?maklumlah PKR tu siapa ketua dia?ketua dia tu kan dulu pernah duduk dalam kerajaan jadi ahlinya terdiri dari mereka-mereka yang pernah bersama dia dulu.maklumlah perjuangan bukan senang.macam-macam boleh jadi.
baru nak cakap perjuangan macam-macam...ditajuk cakap lain, perjuangan itu ini....persoalan saya untuk saudara rashdin ditopik http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=2&topic=40827&start=100 tak berjawab lagi....tak apa...saya copy paste saja kat sini...

!!! QUOTE !!!

Pada 07-02-09 20:34 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

    tak apa-apa,sekarang ni baru kita tahu siapa yang zahirnya nampak islam tapi perangai lebih teruk dari zionis.
-----------------------------------------------------------
saudara ni suka hati kepala otak saja nak kata macam tu ye..apa buktinya lebih teruk dr zionis? saudara cakap mereka ni teruk dr zionis ye. apa bukti? buktikn ..jangan cakap saja..dr dulu lagi saudara ni memang selalu memutarbelitkan banyak perkara dalam ukhwah ni...BUKTIKAN...




-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 13:57


Pada 09-02-09 13:36 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

eh dalam PRU 2004 pun ramai wakil PAS lompat ke BN tu yang PR kalah teruk masa PRU 2004.


PRU 2004 .. dah wujud ke pakatan rakyat ni ?? tak wujud lagi rasanya.... pas tu pula.... ada ke yang lompat parti ?? tak pernah tau pulak... boleh senaraikan tak ?? nak tau juga.... macam pelik saja....

!!! QUOTE !!!


PKR?maklumlah PKR tu siapa ketua dia?ketua dia tu kan dulu pernah duduk dalam kerajaan jadi ahlinya terdiri dari mereka-mereka yang pernah bersama dia dulu.maklumlah perjuangan bukan senang.macam-macam boleh jadi.


yelah PKR ni serpihan dr BN... perangai ada sikit lebih kurang perangai BN.... tok ketua dia pun ada sikit perangai macam BN rasanya.... :lol:


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:08


masa tu PR dikenali sebagai BA.masa tu kan banyak kes penaburan wang kepada wakil2 PAS dan pada masa tu PAS hadapi krisis dengan DAP.cuba tengok di sini

http://www.marhaendaily.net/v1/mar_a_tun_telanai063.html


tok ketua dia kan dah lalui kifarah masa dalam penjara dulu jadi cerita lama tak perlu diingat lagi. tak begitu?.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:10


heh..tindakan melulu..exco dan ahli main lompat2.. tak boleh dipercayai lah tu mimi...cuma perjuangan nya ada sedikit baik dalam menentang politik kotor BN...

memang tak dinafikan PKR memang ramai pengikut..okaylah ramai yang meninggalkan BN untuk bersama-sama berjuang dengan DSAI..jangan lompat2 lagi ye..jangan ikut ezam tau..dia tu terlebih teror... :jangan:

kalau diikutkan..tali barut mcmnelah yang patut kita tamatkan riwayatnya...

hmm...tak pernah dengar pulak wakil PAS lompat parti...ada ke??? :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:20


berbalik pada topik daeng_jati..
pendapat saya,
PKR memperjuangkan hak dan keadilan rakyat..
Faktor Kenapa ahli PKR melompat parti adalah bilamana harta dan wang ringgit diletakkan dihadapan.. Lantas perjuangan menegakkan keadilan sudah tiada dan tidak segah dulu.
Tapi tak mengapa..
Kerana mereka yang keluar parti ini bukannya seorang yang layak diberi penghormatan sekaligus menjadi wakil rakyat..
kerana moralnya.. akhlaknya.. hmm sudah terang lagi bersuluh :roll:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-02-09 14:23


Pada 09-02-09 12:01 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

contoh nya apa dia? nampak macam PKR yang silap? PAS di kedah maintain saja... tak ada bunyik2 pa pun..huhu


kita kena paham asas bro, di PERAK PAS adalah minoriti...PKR dimonopoli oleh DAP. Tapi takkan sultan nak lantik org DAP jadi MB..so sultan memilih calon PAS walaupon mereka minoriti untuk menjadi MB..sebab tu kalau kita tengok Nizar sentiasa disebelahnya ialah NGE setiausaha DAP... situasi PKR di PERAK adalah berbeza dengan KEDAH. Harap paham.

Kita kena paham PKR ini adalah sukar. Bermain politik memerlukan strategi yang tinggi. Mungkin mengambil masa sedikit untuk mengatur langkah.

kalau kita fikir secara rasional, ada bagus juga yang demonstasi adalah org Melayu. Cuba anda bayangkan kalau cina yang buat demostansi? Bukan kah ianya lebih menjadi buruk dan huru hara? kerana kaum lain sukar untuk mengerti institusi beraja ini.

Ianya berlaku adalah salah paham antara institusi beraja dan PKR. Sebagai rakyat lebih baik kita berdoa agar segala pemasalahan ini dipermudahkan.

Karpal Singh? Mungkin kita perlu kan Najib untuk bom kan sahaja si karpal ini. susah jugak org tak paham atau terlebih paham undang-undang ini :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:30


itu ana faham hafeezul...PAS di Perak adalah golongan minoriti..

memang sedih tengok saudara seislam kita YB Nizar diperlakukan begitu...mungkin ada hikmahnya...

adakah disebabkan kerusi PAS yang sedikit menjadi punca kejatuhan PR..tengok sjalah bilangan exco Perak..Apa pun..kasihan YB Nizar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-09 15:02


Cuba sahabat-sahabat fahami Kenapa Karpal Singh jadi begitu...

Saya melihat Karpal Singah sebagai seorang yang ideologistik, beliau menantang apa saja yang bertentangan dengan ideologinya. (saya harap sahabat-sahabat faham apa makna ideologi)

Karpal Singah berideologi kapitalisme. Asas bagi kapitalisme adalah pemisahan agama dari kehidupan(sekularisme). Oleh itu, bagi menggubal undang-undang dan memerintah, Karpal Singh percaya bahawa mesti melalui proses demokrasi.

Apabila sultan Perak, membuat keputusan yang bertentangan dengan ideologinya, pastilah Karpal Singh sebagai pejuang demokrasi marah. Kerana pada Karpal, dalam sistem raja berperlembagaan, Sultan terikat dengan undang-undang yang telah digubal. Kenapa Karpal marah? kerana Karpal percaya kepada demokrasi, umpama manusia percaya pada agamnya.

Karpal juga marah kepada rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat kerana tidak mempertahankan demokrasi. Marah kepada Anwar, kerana kononnya memperjuangkan demokrasi tetapi membiarkan sultan mencabuli demokrasi. Mungkin marah juga kepada PAS, kerana tidak memperjuangkan demokrasi sepertinya.

Berbeza Anwar dan pemimpin PAS, mereka faham bagaimana untuk mengkompromikan demokrasi dengan sentimen orang Melayu. Masih ramai orang Melayu yang bebal(walaupun pun belajar dah sampai cucur atap), menyembah sultan penuh taat. Titah sultan tak ramai melayu yang sanggah. Maka Anwar dan Nizar, mohon untuk derhaka, sampai begitu sekali untuk menjaga sentimen bangsa yang layu ini(pastinya UMNO akan menyimbahkan minyak tanah jika tersilap langkah).

Inilah yang Karpal marah. Kerana bagi Karpal perjuangannya adalah untuk mendaulatkan ideologi yang diyakininya. Saya tak tahu apa ideologi yang dibawa PKR kecuali sekularisme, tapi belum sepenuhnya sekular, itu yang Karpal kecewa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 09-02-09 15:07


PKR,parti yang ditubuhkan satu ketika dahulu adalah untuk membebaskan abang nuar...bila dah bebas, abang nuar gunakan PKR ni untuk dia mencapai impian dia menjadi PM...

PKR,Parti Kencing Rakyat...sepatutnya tak perlu mewujudkan PKR....abang nuar kalau ikhlas berjuang,dia akan masuk PAS...tak perlu wujudkan PKR...untuk apa?bangsa melayu telah berpecah menjadi 3 puak...

puak ketiga,puak abang nuar...untuk mendokong cita-cita dia untuk menjadi PM....lawak2 abang nuar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-09 15:11


Pada 09-02-09 15:07 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

PKR,parti yang ditubuhkan satu ketika dahulu adalah untuk membebaskan abang nuar...bila dah bebas, abang nuar gunakan PKR ni untuk dia mencapai impian dia menjadi PM...



Berbanding PKR, saya rasa UMNO lebih banyak membawa kehancuran kepada aqidah Islam di Malaysia. Takla sokong PKR, tapi UMNO itu lebih jelas kekufurannya, menolak segala hukum Islam. bawak2lah bertaubat ye.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 15:12


Pada 09-02-09 15:07 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

PKR,parti yang ditubuhkan satu ketika dahulu adalah untuk membebaskan abang nuar...bila dah bebas, abang nuar gunakan PKR ni untuk dia mencapai impian dia menjadi PM...

abang nuar kalau ikhlas berjuang,dia akan masuk PAS...tak perlu wujudkan PKR...untuk apa?bangsa melayu telah berpecah menjadi 3 puak...

puak ketiga,puak abang nuar...untuk mendokong cita-cita dia untuk menjadi PM....lawak2 abang nuar...



setuju lah...hm..apa nak jadi..gunekan demokrasi demi kepentingan sendiri....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 15:22


Semua sibuk memperjuangkan ideologi politik masing-masing...

ideologi politik PAS..sentiasa berusaha menegakkan agama Islam di bumi Malaysia ni...malang sungguh,orang islam sendiri menolak hukum Allah...malang..memang malang..Sedarlah wahai umat islam..

kalau mula-mula dulu DSAI join PAS..makin ramai lah yang bersatu menegakkan hukum Allah....kalau tak ada PAS membantu dari belakang...bagaimana? agaknya nya PKR....:berfikir:

kalau sekarang DSAI masuk PAS..mengamuk orang-orang cina PKR agaknya..tak pun mereka lagi suka...


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-09 15:51


Macam ni lah,kita tak payah sebok pasal parti,punca parti pun nak berbalah sesama islam.macamane islam nak kukuh kalau umatnyaasyik bertelagah pasal benda remeh temeh begini...kalau parti pembangkang sekali pun tak payah lah buat provokasi kata org BN semua buruk2 blake..biasa lah ,manusia ni hanya nampak org saja yang buruk tapi bila diri sendiri semua nya elok belaka..

ada saja ayat nak pertahankan idealogi walaupun terbukti kebenaran. contohnya..bila BN masuk PR itu dikira demokrasi...tapi bila PKR masuk BN macam-macam buat tomahan kata BN tak adil lah,nak derhaka dengan titah sultan lah,lepas itu buat sepanduk katak dan buat gambar dacing mengatakan BN ajak parti lain "Lompat" ke BN...Ada ke patut..Bak kata Nabil..Lu fikir lah Sendiri...

Kita ni Allah da beri akal untuk berfikir ke arah kebaikan bukan gunakan akal memperbetulkan apa yang salah.

Renung2kan

Bookmark and Share

  


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 16:10


!!! QUOTE !!!

Parti Keadilan Rakyat tiada pendirian. Dan inilah kelemahan Pakatan Rakyat yang dikesan oleh Barisan Nasional. Elemen ini rasanya menjadikan faktor signifikan keruntuhan Pakatan Rakyat di negeri Perak.

!!! QUOTE !!!

1.yang tu saya kurang agree.. saya mempercayai PKR, dasar dan perjuangannya baik.. namun .. sebab nak cepat konker.. tindakan2 banyak yang melulu.. perwakilan dipilih ikut suka jiwa...janji ada wakil.. kalau di perhalusi tindak tanduk PKR selepas ini..seharusnya PKR boleh menjadi satu parti politik yang baik

!!! QUOTE !!!

PKR memperjuangkan hak dan keadilan rakyat..
Faktor Kenapa ahli PKR melompat parti adalah bilamana harta dan wang ringgit diletakkan dihadapan.. Lantas perjuangan menegakkan keadilan sudah tiada dan tidak segah dulu.
Tapi tak mengapa..
Kerana mereka yang keluar parti ini bukannya seorang yang layak diberi penghormatan sekaligus menjadi wakil rakyat..
kerana moralnya.. akhlaknya.. hmm sudah terang lagi bersuluh

!!! QUOTE !!!

kalau kita fikir secara rasional, ada bagus juga yang demonstasi adalah org Melayu. Cuba anda bayangkan kalau cina yang buat demostansi? Bukan kah ianya lebih menjadi buruk dan huru hara? kerana kaum lain sukar untuk mengerti institusi beraja ini.

!!! QUOTE !!!

Karpal Singh? Mungkin kita perlu kan Najib untuk bom kan sahaja si karpal ini. susah jugak org tak paham atau terlebih paham undang-undang ini

!!! QUOTE !!!

Berbeza Anwar dan pemimpin PAS, mereka faham bagaimana untuk mengkompromikan demokrasi dengan sentimen orang Melayu. Masih ramai orang Melayu yang bebal(walaupun pun belajar dah sampai cucur atap), menyembah sultan penuh taat. Titah sultan tak ramai melayu yang sanggah. Maka Anwar dan Nizar, mohon untuk derhaka, sampai begitu sekali untuk menjaga sentimen bangsa yang layu ini(pastinya UMNO akan menyimbahkan minyak tanah jika tersilap langkah).

!!! QUOTE !!!

Berbanding PKR, saya rasa UMNO lebih banyak membawa kehancuran kepada aqidah Islam di Malaysia. Takla sokong PKR, tapi UMNO itu lebih jelas kekufurannya, menolak segala hukum Islam. bawak2lah bertaubat ye.

SEMUA DIATAS "CORRECT, CORRECT, CORRECT!" :-D

p/s: err..mungkinkah kata-kata keramat "Upin & Ipin" diinspirasi dari ayat diatas?


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:10


Pada 09-02-09 13:52 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 13:36 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

eh dalam PRU 2004 pun ramai wakil PAS lompat ke BN tu yang PR kalah teruk masa PRU 2004.


PKR?maklumlah PKR tu siapa ketua dia?ketua dia tu kan dulu pernah duduk dalam kerajaan jadi ahlinya terdiri dari mereka-mereka yang pernah bersama dia dulu.maklumlah perjuangan bukan senang.macam-macam boleh jadi.
baru nak cakap perjuangan macam-macam...ditajuk cakap lain, perjuangan itu ini....persoalan saya untuk saudara rashdin ditopik http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=2&topic=40827&start=100 tak berjawab lagi....tak apa...saya copy paste saja kat sini...

!!! QUOTE !!!

Pada 07-02-09 20:34 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

    tak apa-apa,sekarang ni baru kita tahu siapa yang zahirnya nampak islam tapi perangai lebih teruk dari zionis.
-----------------------------------------------------------
saudara ni suka hati kepala otak saja nak kata macam tu ye..apa buktinya lebih teruk dr zionis? saudara cakap mereka ni teruk dr zionis ye. apa bukti? buktikn ..jangan cakap saja..dr dulu lagi saudara ni memang selalu memutarbelitkan banyak perkara dalam ukhwah ni...BUKTIKAN...





cuba tengok.bila PR buat isu lompat parti macam 16 september kerajaan cakap siapa2 yang lompat tu tak bermoral tapi bila rampas kerajaan secara HARAM di perak tu boleh pula cakap kemenangan rakyat?.eiii tolonglah jangan guna ayat rakyat.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 17:12


Pada 09-02-09 12:02 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

karpal singh harus dihumban ke dalam longkang ....


biadap, bodoh, jahil si karpal singh


Selam saja karpal sing dalam laut terus karam....kapal yang tak akan timbul2....harus di buang negara saja pengkhianat bangsa tu....tak sedar diri menumpang.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:15


Pada 09-02-09 17:12 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!


Selam saja karpal sing dalam laut terus karam....kapal yang tak akan timbul2....harus di buang negara saja pengkhianat bangsa tu....tak sedar diri menumpang.....

Kita PUN adalah PENUMPANG bumi Allah yang sementara ni :jangan:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:20


bumi ni DIA yang punya.DIA saja ada hak ke atas ciptaanNya

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 09-02-09 23:31


yang seronok siapa?cina DAP....tepuk tangan dek kebodohan anwar memecahkan bangsa sendiri....

apa guan eng kata?kerana anwar 5 negeri kita dah tawan...

bagi aku,PAS selama ni berjuang habis2an menegakkan daulah ISLAM, nama anwar yang dapat...anwar tu berjuang untuk apa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 09-02-09 23:31


yang seronok siapa?cina DAP....tepuk tangan dek kebodohan anwar memecahkan bangsa sendiri....

apa guan eng kata?kerana anwar 5 negeri kita dah tawan...

bagi aku,PAS selama ni berjuang habis2an menegakkan daulah ISLAM, nama anwar yang dapat...anwar tu berjuang untuk apa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 01:51


tah eh...anwar senang-senang nak jadi hero..one man show... better lagi PAS dari PKR... Parti Keling Ramai....huuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

FitRi_kAstuRi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4595
Posting: 54
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 07:46


Salam...

jangan kerna nila stitik rosak susu sebelanga dan jangan dek nyamuk seekor habis kelambu dibakar..ap yang baik dijadikan tauladan..yang buruk dijadikan sempadan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For FitRi_kAstuRiProfil   Hantar PM kepada FitRi_kAstuRi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 11:29


hmm,memang marah nampak pada PKR?.PKR ni baru 10 tahun tapi tengok lebih ke hadapan dalam isu-isu semasa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 11:46


Assalamualaikum.........
salam ukhwah kepada pengkritik2 setia politi...
macam marah benar anda semua..
jangan kita salahkan kepada pkr bulat2..
kesilapan mereka buakn di sengajakan..
mungkin ada hikmah di sebaliknya..
Allah nak uji mereka sebenarnya..
nak tengok setakat mana kesabaran mereka dalam menjalankan tugas, halangan2 di hadapi..
hanya org yang benar-benar bertakwa saja yang dapat menangkis halangan dan ujian Allah ini..
kita ni hanya pemerhati jangan nak cakap saja..
kita tak tau apa cerita sebenar..
hanya Allah yang tau..
yang petang.. kalau pkr atau mana-mana parti yang sedar akan kesilapan mereka.. cepatlah perbaiki diri supaya tidak mudah di tipu lagi..
ana rasa ni semua bn punya fsl.. bn dalang semua ini..

sama-samalah kita perjuang Islam berdasarkan Hadit dan As-Sunnah..
macam mana perkembangn di kedah sekarang..
boleh cerita..

Bookmark and Share

  


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 12:05


Pada 09-02-09 12:02 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

karpal singh harus dihumban ke dalam longkang ....


biadap, bodoh, jahil si karpal singh


actually..dalam pr ni orang-orang tua yang ada masalah like karpal dan kit siang..selalu bagi kenyataan tanpa fikir baik buruk..glongan muda ok saja.tak ada prblem sangat..cb tengok tian chua,guan eng..stil pergi istiqomah(boleh ke dengan perkatan ni..kalau clap betulkan ek) dalam perjuangkan nasib rakyat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 12:27


setuju dengan faralia.hanya mereka-mereka seperti karpal dan LKS saja yang agak lantang yang muda2 tidak pun.maklumlah golongan emas katakan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 13:19


Pandangan Dr Asri Tentang Isu Semasa Di Perak

" Banyak sekali email isu pergelutan kuasa politik di Perak dihantar kepada saya. Maaf, saya tidak dapat memberikan jawapan yang mencukupi kerana barangkali maklumat yang meyakinkan saya belum mantap. Saya pada prinsipnya tidak dapat menerima perangai ‘lompat parti’ kerana itu adalah sikap yang tidak telus dan jujur terhadap undi rakyat.

Sesiapa mahu tukar parti setelah dipilih, sepatutnya meletak jawatan dan bertanding semula. Serahkan semula amanah tersebut kepada rakyat. Rakyat ketika mengundi meluahkan hasrat mereka, dan itu tidak boleh diubah sewenang-wenangnya. Cuma ada beberapa perkara yang berlegar dalam fikiran saya tentang keadaan Perak;

1. Jika perbuatan melompat itu tidak dapat diterima oleh sesetengah pihak, sepatutnya ketika isu lompat parti pada 16 September 2008 diuar-uarkan sikap yang sama ditunjukkan. Pendirian yang istiqamah atas prinsip itu hendaklah ditunjukkan dalam semua keadaan. Apakah bantahan isu Perak ini memang benar-benar atas prinsip atau semangat kepartian semata?

2. Tokoh agama Perak yang terkenal, Datuk Seri Harussani Zakaria adalah seorang mufti terkenal, juga tokoh kepercayaan PAS sendiri. Beliau mengepalai upacara membaca doa perlantikan MB baru, YB Datuk Dr Zamry. Adakah kemungkinan beliau telah melihat berbagai aspek isu tersebut, terutama dari segi agama. Maka saya kira mungkin orang PAS patut merujuk kepada Sahibus Samahah DS Harussani terlebih dahulu sebelum membantah keputusan Sultan Perak itu di sudut agama terutamanya. Mungkin ada perkara yang beliau lebih maklum, sebagai ‘orang lama’ Perak. Apatahlagi, beliau selama itu amat diyakini oleh orang PAS sendiri.

3. Beberapa pihak menyatakan YB DS Nizar sebenarnya hanyalah ‘boneka DAP’. Saya sendiri diberikan berbagai maklumbalas oleh pihak yang tiada kaitan politik. Kononnya, apa yang dilaksanakan di Perak adalah keputusan mesyuarat exco yang didominasi oleh DAP yang menumpukan kepentingan kepada kaum tertentu. Isu pemberian tanah kepada masyarakat cina umpamanya dibangkitkan. Dakwaan ini bukan sebarangan, sebab pihak Istana Perak sendiri seakan memberi isyarat kerunsingan tentang kedudukan ‘orang Islam’ di Perak. Dakwaan ini perlu dikaji dengan cermat dan teliti tanpa emosi. Apakah benar atau sebaliknya?

4. Dari segi kepentingan umat, tanpa mengira parti, kita perlu menilai; manakah kepimpinan Kerajaan Perak yang lebih bermanfaat dan kurang mudarat kepada umat dan rakyat? Manakah pula yang akan membahayakan masa depan umat? Ini perlu dilihat dengan teliti.

Maka saya dengan ini menangguhkan dahulu mengulas isu pergelutan politik di Perak, sehingga persoalan-persoalan ini jelas kepada saya. Saya sama seperti orang lain, dari jauh sedang memerhati isu ini..


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 13:40


Pada 10-02-09 12:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

setuju dengan faralia.hanya mereka-mereka seperti karpal dan LKS saja yang agak lantang yang muda2 tidak pun.maklumlah golongan emas katakan.
dah mula pertikaikan PR sendiri pula ke...haha... bila orang lain nak lompat, boleh pula....demokrasilah apala...tapi bila ahli mereka keluar or lompat parti pula dikata haram lah, pengkhianatla....hehe...memang kaki pembelit agaknya...macam saudara juga lah...berbelit2...sekarang ni da kena hidung sendiri...pendek saja bagi respon.,...tak ada lagi ayat BETUL TU....hahah :lol:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

advastrade
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35882
Posting: 55

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 13:50


salam..begini lah kita bila dah tersesat jauh dari al quran dan sunnah rasulNya..Allah dah bertanya kepada manusia melalui Al quran hukum siapakah yang lebih baik??? hukum manusia atau hukum Allah??? maka saudara dan saudari boleh mula berfikir jika sedar akan perkara ini..jika masih tak sedar itu maka tak siapa boleh membantu pun..selamatkanlah dirimu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For advastradeProfil   Hantar PM kepada advastrade   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 15:57


Perlu diingatkan bahawa pkr adalah serpihan daripada parti UMNO..jadi tabiat dan sikap parti UMNO sedikit sebanyak ada dalam pkr..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 16:14


Pada 10-02-09 15:57 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Perlu diingatkan bahawa pkr adalah serpihan daripada parti UMNO..jadi tabiat dan sikap parti UMNO sedikit sebanyak ada dalam pkr..



tak apa,boleh ditapis nanti.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-02-09 16:42


Pada 10-02-09 16:14 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-09 15:57 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Perlu diingatkan bahawa pkr adalah serpihan daripada parti UMNO..jadi tabiat dan sikap parti UMNO sedikit sebanyak ada dalam pkr..



tak apa,boleh ditapis nanti.



ditapis apa...ingat santan ke...mai dengan manusia ni,payahlah....


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 10-02-09 16:48


Betul 2 solkjaer...sebenarnya kalau da menyokong sesebuah parti 2,yang jahil dikatakan elok.macam pkr

Bookmark and Share

  


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-02-09 16:51


Pada 10-02-09 16:48 , adzizi posting:

!!! QUOTE !!!

Betul 2 solkjaer...sebenarnya kalau da menyokong sesebuah parti 2,yang jahil dikatakan elok.macam pkr


itu biasalah saudara...orang macam tu,yang dinamakan taksub...:-) jenis tak mahu mengaku salah....macam PKR....abang nuar,Kenapa dia tak buat statement berkaitan lompat2 parti ni?apa statement dia?tak dengar pun...

ni statement MB nizar masa ADUN bota lompat masuk PKR hari tu...

Terlebih dahulu saya mengucapkan riang Tahun Baru Cina (tahun lembu) kepada semua rakyat dan kaum Cina yang merayakan perayaan tersebut kali ini. Semoga bertambah hampir dengan keadilan dan mencari kebenaran. Cumanya beza besar bagi tahun lembu ini ialah berkalihnya ADUN Bota Dato' Nasarudddin Hashim ke Pakatan Rakyat bila mengisytiharkan beliau keluar UMNO-BN dan menyertai PKR.

Ini dilihat sebagai kurniaan saudara/i; pow paling mahal kepada Kerajaan Pakatan Rakyat Perak khususnya dan rakyat Perak amnya. Syukur alhamdulillah. Cuma semasa ditanya oleh wartawan apakah punca sebenar tindakan YB Dato' Nasaruddin meninggalkan UMNO dan lompat ke PKR, beliau dengan tenang menjawab bahawa ingin berkhidmat kepada rakyat Perak, khususnya warga Bota dengan lebih baik dan terlalu kecewa dengan UMNO. Ini kenyataan dari seorang bekas Ahli Parlimen Parit yang juga bekas ahli PTD serta mantan Pengerusi Felcra yang terbukti sangat berjaya dan "untung besar".

Saya baca kenyataan ini sebagai luahan hati ikhlas dan murni dari seorang yang professional yang mahu menghampiri kebenaran dan menjauhkan dirinya dengan kemungkaran serta kebathilan. Sifat ini amat jelas dalam komen serta respond YB ADUN Bota itu dalam dua sessi persidangan Dewan Undangan Negeri Perak baru-baru ini. YB Dato' Nasaruddin menunjukan kemurnian sifatnya dengan adab sopan dan tatasusila serta kaedah banyak bertanya untuk mendapat maklumat lanjut. Dia tidak menjerit melaung tidak tentu pasal seperti rakannya yang lain yang banyak mempamerkan sifat merampus-menggila, dendam dan menghentam, tunjuk pandai serta lagak. Semua sifat tidak sihat ini tiada dalam perwatakannya semasa sesi tersebut. Ini saya dapat rumuskan betapa terseksanya batin YB Dato' dalam UMNO justeru memutuskan melompat parti.



-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-02-09 16:55


macam mana dengan statement diatas?apa komen saudara2 sekalian?sedanagkan MB nizar seronok dengan lompat parti...so,bila kena pada batang hidung,tak nak lepas jawatan pulak...

Saya masih kerajaan yang sah...kata MB nizar...he he he...

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 17:44


It's one thing for politicians to crossover on grounds of conscience and quite another purely because of monetary incentives.
YB nizar's stand that the Perak state assembly must b dissolved so that a fresh mandate to govern b given to all voters in Perak is the only logical and reasonable one...go Yb nizar..we always with you..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 10-02-09 19:14


jangan lupa kes di terengganu memilih MB Terengganu. Berlaku konflik antara Sultan dan Pak Lah.

Pak Lah nak Ibarahim Jusoh manakal Sultan nak Ahmad Said.

Bila BN derhaka pada sultan time tu tak bising pula ye? ada lah sikit itu pun sekejap saja agaknya. tapi bila pembangkang derhaka pada sultan. kecoh satu malaya. Isu derhaka ini BN dah buat dulu. Kenapa baru sekarang anda nak kecoh?

By the way this is politic. Biasala tu. :bye:

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 21:31


Pada 10-02-09 19:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa kes di terengganu memilih MB Terengganu. Berlaku konflik antara Sultan dan Pak Lah.

Pak Lah nak Ibarahim Jusoh manakal Sultan nak Ahmad Said.

Bila BN derhaka pada sultan time tu tak bising pula ye? ada lah sikit itu pun sekejap saja agaknya. tapi bila pembangkang derhaka pada sultan. kecoh satu malaya. Isu derhaka ini BN dah buat dulu. Kenapa baru sekarang anda nak kecoh?

By the way this is politic. Biasala tu. :bye:



ibrahim jusoh ke idris jusoh?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-02-09 23:44


Pada 10-02-09 19:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa kes di terengganu memilih MB Terengganu. Berlaku konflik antara Sultan dan Pak Lah.

Pak Lah nak Ibarahim Jusoh manakal Sultan nak Ahmad Said.

Bila BN derhaka pada sultan time tu tak bising pula ye? ada lah sikit itu pun sekejap saja agaknya. tapi bila pembangkang derhaka pada sultan. kecoh satu malaya. Isu derhaka ini BN dah buat dulu. Kenapa baru sekarang anda nak kecoh?

By the way this is politic. Biasala tu. :bye:


Derhaka ke saudara?herm..ok,kalau derhaka pun,takla sampai nak saman sultan...yang kecohnya ialah, abang nuar, kapal dan siang nak saman sultan...berani sungguh... :sopan:


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 23:49


Pada 10-02-09 23:44 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-09 19:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa kes di terengganu memilih MB Terengganu. Berlaku konflik antara Sultan dan Pak Lah.

Pak Lah nak Ibarahim Jusoh manakal Sultan nak Ahmad Said.

Bila BN derhaka pada sultan time tu tak bising pula ye? ada lah sikit itu pun sekejap saja agaknya. tapi bila pembangkang derhaka pada sultan. kecoh satu malaya. Isu derhaka ini BN dah buat dulu. Kenapa baru sekarang anda nak kecoh?

By the way this is politic. Biasala tu. :bye:


Derhaka ke saudara?herm..ok,kalau derhaka pun,takla sampai nak saman sultan...yang kecohnya ialah, abang nuar, kapal dan siang nak saman sultan...berani sungguh... :sopan:



hahaha..ni lah orang islam yang membabi buta taat kepada pemimpin...nak tanya..
berdosa besar kah orang yang menyaman sultan ni....antara nabi dengan sultan mana lebih mulia....
bila nabi di hina..orang islam dipalastin diserang hampa pergi mana???
bila kes politik pas dan umno ni..hampa yang tunjuk hero dulu...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-02-09 23:56


Pada 10-02-09 23:49 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-09 23:44 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-09 19:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa kes di terengganu memilih MB Terengganu. Berlaku konflik antara Sultan dan Pak Lah.

Pak Lah nak Ibarahim Jusoh manakal Sultan nak Ahmad Said.

Bila BN derhaka pada sultan time tu tak bising pula ye? ada lah sikit itu pun sekejap saja agaknya. tapi bila pembangkang derhaka pada sultan. kecoh satu malaya. Isu derhaka ini BN dah buat dulu. Kenapa baru sekarang anda nak kecoh?

By the way this is politic. Biasala tu. :bye:


Derhaka ke saudara?herm..ok,kalau derhaka pun,takla sampai nak saman sultan...yang kecohnya ialah, abang nuar, kapal dan siang nak saman sultan...berani sungguh... :sopan:



hahaha..ni lah orang islam yang membabi buta taat kepada pemimpin...nak tanya..
berdosa besar kah orang yang menyaman sultan ni....antara nabi dengan sultan mana lebih mulia....
bila nabi di hina..orang islam dipalastin diserang hampa pergi mana???
bila kes politik pas dan umno ni..hampa yang tunjuk hero dulu...



saudara jangan tunjuk pada sebelah pihak saja...masa palestin diserang, apa pulak yang hampa buat?saudara muslimin23 pergi sana ke?pergi berperang sama?

ada ke forum kita ni bercakap soal nabi dengan sultan ni sapa mulia?bro, tanya budak kecik pun dia boleh jawabla kalau ditanya soalan macam tu... :sopan:

rasanya,dalam kes ni,ianya tak melibatkan PAS..mahupun UMNO...ianya melibatkan DAP dan PKR...

saya bukan membuta tuli sokong mana-mana pihak..kena ingat tu...


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 00:00


!!! QUOTE !!!

bro, tanya budak kecik pun dia boleh jawabla kalau ditanya soalan macam tu... :sopan:


alhamdulillah..rupanya budak kecik lebih pandai.....



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 11-02-09 00:04


Pada 11-02-09 00:00 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

bro, tanya budak kecik pun dia boleh jawabla kalau ditanya soalan macam tu... :sopan:


alhamdulillah..rupanya budak kecik lebih pandai.....



:-D alhamdulillah...mesti bro ni tak ada adik kecil...kalau ada anak menakan,cube2la tanya...


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 00:07


Pada 10-02-09 23:44 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!



Derhaka ke saudara?herm..ok,kalau derhaka pun,takla sampai nak saman sultan...yang kecohnya ialah, abang nuar, kapal dan siang nak saman sultan...berani sungguh... :sopan:


Betul tu, Depa (ya ka 'depa', bukan Karpal saja ka?) setakat baru nak saman, StanChart dah saman pun. Derhaka & berani sungguh:

KETUA Hakim Negara Tun Abdul Hamid Mohamad (gambar kanan, tengah) hari ini membenarkan jurufoto dan jurukamera media merakam prosiding Mahkamah Khas yang membicarakan kes Standard Chartered Bank Malaysia Berhad (SCBMB) menyaman Yang DiPertuan Besar Negeri Sembilan

/

Ketua Hakim Negara Tun Abdul Hamid Mohamad, yang bersidang bersama Hakim Besar Malaya Tan Sri Alaudin Mohd Sheriff, Hakim Besar Sabah dan Sarawak Tan Sri Richard Malanjum dan dua hakim Mahkamah Persekutuan Datuk Arifin Zakaria dan Datuk Zulkefli Ahmad Makinudin sebulat suara membenarkan saman yang dikemukakan bank berkenaan terhadap Tuanku Jaafar.

Mahkamah juga mengetepikan saman balas Tuanku Jaafar terhadap bank berkenaan untuk mengisytiharkan bank itu tidak berhak mengikut undang-undang untuk melepaskan simpanan tetapnya bagi menyelesaikan bayaran AS$1 juta itu.

:-D Doniaaa...Doniaaa... :-D


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 00:31


Pada 10-02-09 23:44 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-09 19:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa kes di terengganu memilih MB Terengganu. Berlaku konflik antara Sultan dan Pak Lah.

Pak Lah nak Ibarahim Jusoh manakal Sultan nak Ahmad Said.

Bila BN derhaka pada sultan time tu tak bising pula ye? ada lah sikit itu pun sekejap saja agaknya. tapi bila pembangkang derhaka pada sultan. kecoh satu malaya. Isu derhaka ini BN dah buat dulu. Kenapa baru sekarang anda nak kecoh?

By the way this is politic. Biasala tu. :bye:


Derhaka ke saudara?herm..ok,kalau derhaka pun,takla sampai nak saman sultan...yang kecohnya ialah, abang nuar, kapal dan siang nak saman sultan...berani sungguh... :sopan:



rasanya semua melihat bahawa PR dan BN sama-sama pernah derhaka pada sultan..c karpal sampai nak saman sultan..yang puak bn pulak panggil natang pada sultan..

dua-duanya dah derhaka, so???jangan lah nak dibezakan yang mana lebih mulia pula..

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 01:06


wah..tajuk pkr tiada pendirian??
ye ke? :berfikir:

tempias dari BN...serpihan pkr ni...erm..
tak boleh anggap begitu sebenarnya.
tapi, pandangan masing-masing...

bilamana ana melihat secara kasar..
ditambh dengan konflik dlmn..luaran..
fuh, begini dunia politik...
mesti nak kaitkn dengan begitu..huhu

masing-masing dengan hak bersuara..
pertahankan itu..ini..

andai kita bukan di bidang kehakiman..
diam sahaja :jangan: tak perlu nak bidas
dengan copy paste yang melata.

ana terfikir..
andai termaktub dalam akta itu..
jika hendak bubar perlu bla..bla..
bukan dipecat.

boleh ke dilaksanakan au disanggah dengan
kuasa budi bicara sahaja?

situasi yang berlaku d PErak..
terang lagi nyata act begitu.
tapi, Kenapa hal begini pula berlaku?
adil ke rakyat diperlaku sebegini?

**tafsirkan maksud begitu..begini ana.

nampak kes di perak... ada sesuatu yang berlaku..
huhuhu.. raja berpelembagaan?
derhaka kah Ir NIzar? perak ada 2 MB?


:berfikir: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-02-09 09:31


dahulu Kelate diduga sebengini...Alhamdulillah dengan sifat bijak MB dapat kawal hal tersebut...nowaday...MB Nizar Jamaluddin diuji...Kita doa kan saja Mudah-mudahan Muttaqin menang di PERAK Amnya di Malazi.
cuba baca al ahkam.net akan ulasan forumner kamen akan hal ini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-02-09 09:38


kehakiman di negara ini boleh sama dengan Undang undang Islam ke...

hal mat Rempit bawa motor laju di penjara 20 bulan...Adil ke...



ada ke Insan ADIL seperti Umar Ibnu Aziz di zaman ini...


laws di negara ni dah Muslim ke....
maksud hadis "2 dari 3 hakim...masuk neraka....sebab tidak ADIL...dalam menjatuhkan hukuman...



ada ke hakim zaman ni sama dengan Muaz ibnu Jabal...


pandangan ana yang dhif...


satu hal ...mohon jangan bawa kan hal AlMarhum Tuanku Jaafar yang baru meninggal dunia...tak baik bawa hal muslim yang dah meninggal dunia...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-02-09 10:34


Pada 10-02-09 19:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa kes di terengganu memilih MB Terengganu. Berlaku konflik antara Sultan dan Pak Lah.

Pak Lah nak Ibarahim Jusoh manakal Sultan nak Ahmad Said.

Bila BN derhaka pada sultan time tu tak bising pula ye? ada lah sikit itu pun sekejap saja agaknya. tapi bila pembangkang derhaka pada sultan. kecoh satu malaya. Isu derhaka ini BN dah buat dulu. Kenapa baru sekarang anda nak kecoh?

By the way this is politic. Biasala tu. :bye:


Bro kat terang kerajaan tak tukar pun ...yang problem kat Perak bila 3 ketul tu keluar parti terus jadi seri kedudukan dan mereka dok pakat sokong BN so BN yang jadi majoriti..masa tahun 60 an lu pernah dah jadi gini kat terang ..masa tu PAS pegang semua pakat cabut masuk BN..so kita dah ada sejarah ni..bukan tak tahu satu Malaysia tahu...kalau isu derhaka tu Karpal saja..yang lain tak dengar pula nak join sekali samannya...katakanlah kat Malaysia masa 16 sept 2008 dulu jadi betul 30 org BN lompat masuk PR..so nak tukar tak gov masa tu ..pasal ayng majoriti dah pun PR..?


-----------------
kepada NYa kita kembali...


Bookmark and Share

  


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

zamkri8171
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2008
Ahli No: 36474
Posting: 13
Dari: Johor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 10:37


PKR ni bukan nak membela org melayu...tapi nak membela org cina dan india saja... 2 semua makan duit punya org...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zamkri8171Profil   Hantar PM kepada zamkri8171   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 11:13


tak payah lah PKR..... alang2 masuk saja PAS.... puas hati perut....huhuhuh.. memang tahu da tujuan PAS.. PKR apa tujuan eh? memartabatkan anwar berahim as a PM... seorang yang tak sabar2 nak jadi PM , 16sept lah, lompat2 party lah.. lah ni terkena batang idung dia balik...
tengok PAS kawal kelantan... bukan 11bulan bro, tapi dah 19tahun..... dari zaman 2/3 majoriti sampai zaman beza 1 kusi DUN dan sekarang 2/3 balik...
syabbas bethe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

PuteraAlamMaya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2009
Ahli No: 36871
Posting: 51
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 11-02-09 11:44


Teringat cikgu sejarah aku masa form 2 tahun 1992 dulu, cikgu hashim bin markom pernah bagitau pada semua budak-budak kelas...

"Bila awak semua dah besar nanti, jangan jadi ahli politik...POLITIK NI KOTOR!!!!"

Then sejak ikuti perkembangan politik ketika dari era student dulu hingga dah kerja lah ni....aku semakin memahami (walau tak sepenuhnya) "kekotoran" politik ni baik dari belah 'sana'
ataupun dari belah 'sini' @pun yang 'tengah-tengah'.
macam-macam rasa...sakit hati, benci, geram, suka, politik ni memecahbelahkan ukhwah, timbul prasangka diri, hati memberontak, tertipu... & macam lagilah.

So. Aku lebih suka dok atas pagar dpd memahaminya dengan lebih dekat lagi..tapi waktu mengundi tu mesti ditunaikan juga...tanggungjawab negara..
itu rahsialah..

Politik ni bagus bila nakhoda, para kelasi dan anak-anak kapalnya berteras ajaran Islam, amalkan prinsip islam, lahirkan keamanan & terapkan keadilan terhadap semua, tidak berpuak, tidak meminggir, tidak tertindas, rasa tenang & selamat. Fahami kehendak rakyat jelata...
Segala masalah diselesaikan dengan rasional bukan emosional...barulah profesional..

Para pemimpin & pimpinannya tidak ego & bongkak, kata-mengata, keji mengeji, fitnah memfitnah, yes man, cari publisiti, kejar pangkat, harta,
umpat mengumpat, cari salah orang, dedah sana sini, aibkan, dengki, hasut...

Media massa pulak kena adil, tak condong pada sebelah pihak saja...

Sebagai rakyat malaysia....sehingga hari ni. Aku belum boleh tabik & respect lagi politik Malaysia ni...Maaf malaysia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For PuteraAlamMayaProfil   Hantar PM kepada PuteraAlamMaya   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 12:47


salam puterAlaMaya
wah..bagus..aplikasikan sana..sini..eheh

betul...ramai yang berkata politik tu kotor..
tapi.. Kenapa ianya jadi begitu?
hinggakan kotoran sangat degil.
guna harimau kuat ke.. ( ups..teringat pada pemburu harimau.hihi )
guna fab ke... daiyaa ye..dan macam-macam pencuci lah..
a tetap kotor??

politik ni...ada juga yang bersih...
ini bagi yang mengamalkn BERSIH sahaja. ( mengimbau demo BERSIH)

apa yang berlaku.. dari dulu...kini.. banyak bezanya..
huhu....doa kecilku...moga kita sama-sama dapat membezakan..
antara yang betul.benar.sohih au salah..palsu...
gunekan AKAL untuk berfikir... bukan guna EMOsi untuk berhujah.

wallahu'alam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 09:34


politik sebahagian daripada islam jika tak tahu berpolitik bagaimana islam nak memerintah?.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 09:45


dan jika ilmu Islam hanya sejengkal macam mana nak berpolitik? ye tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 09:50


Pada 12-02-09 09:45 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

dan jika ilmu Islam hanya sejengkal macam mana nak berpolitik? ye tak?



ya,dan sebab tu kita kena belajar.belajar ni proses berterusan.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 16:49


bagaimana pula jika runtuhnya kerajaan di perak ini dikatakan adalah mainan politik pakatan?
satu permainan yang pada mulanya memihak najib tapi 3 tahun lagi menjamin kemenangan pakatan untuk mentadbir bukan sahaja perak tapi malaysia keseluruhannya?
hehehheh....

runtuhnya kerajaan pakatan di perak kita nampak rakyat semakin cerdik.
yang umno gembira.
pas dan keadilan(tiada istilah pkr) kecewa..
dap marah...
dalam konteks bangsa...
melayu umno gembira bukan kepalang...
melayu pas/keadilan kecewa...
bagaimana pula dengan pengundi melayu atas pagar..
hanya 20% yang rasa terpanggil untuk bersama umno dalam isu ini..

bagaimana pula dalam konteks masyarakat cina ...
semua org tahu org cina bijak berpolitik seperti mereka bijak dalam berniaga juga..adakah mereka ini akan terima melihat tumbangnya kerajaan yang mereka pilih secara demokrasi..
jika kita lihat tertubuhnya kerajaan BN di perak seolah-olah atas usaha umno sahaja...semua komponen BN yang lain senyap..
mereka juga tahu akan hakikat ini..
BN hanya menang jangka pendek...
tapi untuk jangka panjang BN akan terus hanyut di hati rakyat...

bagi saya yang tidak tinggi sekolahnya..
tidak pandai dalam politik ini...
saya merumuskan begini...
najib trdesak untuk mnyelamatkan reputasinya sebagai seorang bakal PM setelah kalah dua perkara.dia tidak mahu dirinya menjadi kecaman semasa perhimpunan agung umno mac nanti..
jadi difokuskan untuk mengambil salah satu negeri...
ada 2 negeri yang berpotensi..
perak dan kedah..
jika perak dipilih mudah berjaya tapi tinggi risikonya..
jika kedah pula.. payah dan memakan masa tapi kurang risikonya..
najib tidak punya banyak masa kerana pemilihan umno makin dekat..
maka mereka memilih perak...
dan dalam masa 1 bulan mereka berjaya...
tapi risikonya mereka telah hilang pengundi2 cina....
undi india telah lama hilang..
dan undi orang-orang melayu umno/bn mempunyai sedikit kelebihan..

bagi saya najib telah salah sasaran....
dari segi politik adalah lebih baik untuk memilih kedah...
ini kerana kuasa pengundi cina kurang di negeri itu..

kini apa yang najib mahu lakukan adalah untuk mengambil semula hati pengundi kaum cina dan india..
kaum cina diberi 1 exco dan 1 penasihat(bertaraf exco)
dan kaum india diberi jawatan penasihat(bertaraf exco) dan salah satu jawatan speaker atau tim speaker.
dan tahun2 mendatang kawasan2 cina dan india akan menerima durian runtuh daripada projek2 kerajaan...
dan ini sekaligus dapat memenangi semula hati pengundi cina,india dan bumiputra sabah dan sarawak keseluruhannya...

cuma apakah teori BN kali ini menjadi?

bagi saya yang menang dalam pertarungan kali ini adalah pakatan.
mereka hanya perlu mempertahankan apa yang ada hari ini sahaja..
sedangkan umno/bn akan terus memenangi hati pengundi cina dan india dalam situasi ekonomi yang tidak menentu selama 3 tahun lagi.
bukan mustahil....
cuma tidak mungkin...

p/s... lama tak nulih ini...
         panjang pula..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 16:56


Pada 12-02-09 16:49 , Firdaus_Azimi posting:

!!! QUOTE !!!

bagaimana pula jika runtuhnya kerajaan di perak ini dikatakan adalah mainan politik pakatan?
satu permainan yang pada mulanya memihak najib tapi 3 tahun lagi menjamin kemenangan pakatan untuk mentadbir bukan sahaja perak tapi malaysia keseluruhannya?
hehehheh....

runtuhnya kerajaan pakatan di perak kita nampak rakyat semakin cerdik.
yang umno gembira.
pas dan keadilan(tiada istilah pkr) kecewa..
dap marah...
dalam konteks bangsa...
melayu umno gembira bukan kepalang...
melayu pas/keadilan kecewa...
bagaimana pula dengan pengundi melayu atas pagar..
hanya 20% yang rasa terpanggil untuk bersama umno dalam isu ini..

bagaimana pula dalam konteks masyarakat cina ...
semua org tahu org cina bijak berpolitik seperti mereka bijak dalam berniaga juga..adakah mereka ini akan terima melihat tumbangnya kerajaan yang mereka pilih secara demokrasi..
jika kita lihat tertubuhnya kerajaan BN di perak seolah-olah atas usaha umno sahaja...semua komponen BN yang lain senyap..
mereka juga tahu akan hakikat ini..
BN hanya menang jangka pendek...
tapi untuk jangka panjang BN akan terus hanyut di hati rakyat...

bagi saya yang tidak tinggi sekolahnya..
tidak pandai dalam politik ini...
saya merumuskan begini...
najib trdesak untuk mnyelamatkan reputasinya sebagai seorang bakal PM setelah kalah dua perkara.dia tidak mahu dirinya menjadi kecaman semasa perhimpunan agung umno mac nanti..
jadi difokuskan untuk mengambil salah satu negeri...
ada 2 negeri yang berpotensi..
perak dan kedah..
jika perak dipilih mudah berjaya tapi tinggi risikonya..
jika kedah pula.. payah dan memakan masa tapi kurang risikonya..
najib tidak punya banyak masa kerana pemilihan umno makin dekat..
maka mereka memilih perak...
dan dalam masa 1 bulan mereka berjaya...
tapi risikonya mereka telah hilang pengundi2 cina....
undi india telah lama hilang..
dan undi orang-orang melayu umno/bn mempunyai sedikit kelebihan..

bagi saya najib telah salah sasaran....
dari segi politik adalah lebih baik untuk memilih kedah...
ini kerana kuasa pengundi cina kurang di negeri itu..

kini apa yang najib mahu lakukan adalah untuk mengambil semula hati pengundi kaum cina dan india..
kaum cina diberi 1 exco dan 1 penasihat(bertaraf exco)
dan kaum india diberi jawatan penasihat(bertaraf exco) dan salah satu jawatan speaker atau tim speaker.
dan tahun2 mendatang kawasan2 cina dan india akan menerima durian runtuh daripada projek2 kerajaan...
dan ini sekaligus dapat memenangi semula hati pengundi cina,india dan bumiputra sabah dan sarawak keseluruhannya...

cuma apakah teori BN kali ini menjadi?

bagi saya yang menang dalam pertarungan kali ini adalah pakatan.
mereka hanya perlu mempertahankan apa yang ada hari ini sahaja..
sedangkan umno/bn akan terus memenangi hati pengundi cina dan india dalam situasi ekonomi yang tidak menentu selama 3 tahun lagi.
bukan mustahil....
cuma tidak mungkin...

p/s... lama tak nulih ini...
         panjang pula..


salam...saudara azimi...lama menghilang..apa perkembangan saudara sekarang...terkejut pulak ada posting dari anta...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 19:46


saya pun sependapat juga dengan azimi.saya ada baca artikel yang bertajuk perancangan licik anwar yang mana anwar seperti mahu mengumpan najib supaya masuk ke dalam permainan anwar.


hmm,macam ni rupanya perancangan politik?.menarik betul.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 01:20


salam..
bagi ana setiap perjuangan yang berteraskan kepada kehendak Allah sahaja yang terpelihara selama-lamanya..
yang selain itu sentiasa berdepan kepada kerosakan semata-mata
wallahua'lam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 14:39


Kalau nak undi, undi PAS dulu. kalau PAS tiada, undi UMNO...
PKR, DAP,MCA,MIC, dan seangkatan dengannya tak payah undi sebab ada orang kafir dalam parti tu... boleh tak macam ini?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 15:02


Pada 09-02-09 15:11 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 15:07 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

PKR,parti yang ditubuhkan satu ketika dahulu adalah untuk membebaskan abang nuar...bila dah bebas, abang nuar gunakan PKR ni untuk dia mencapai impian dia menjadi PM...



Berbanding PKR, saya rasa UMNO lebih banyak membawa kehancuran kepada aqidah Islam di Malaysia. Takla sokong PKR, tapi UMNO itu lebih jelas kekufurannya, menolak segala hukum Islam. bawak2lah bertaubat ye.


Kenapa pula cakap UMNO lebih banyak bawa kehancuran akidah islam? bila pulak UMNO tolak islam? pandai2 saja.. kalau UMNO tolak hukum islam, dah lama malaysia ni hancur.. ye lah kan, ni masa UMNO memerintah, cuba kalau PKR tu yang tadbir negara ni, sistem sama dengan sekarang, tak mustahil saudara akan cakap PKR tu menolak hukum islam... agaknya puak HT memang macam tu agaknya.. suka-suka tunding jari kat org lain...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-09 15:12


Ye, memang UMNO lah yang membawa kehancuran buat agama Islam di Malaysia ini. Ada siapa nak persoalkan?

Dari asas perlembagaan, mereka tidak menjadikan kitabullah, Al Quran, dan Sunnah Rasul sebagai rujukan tetapi 'tuhan' Lord Reid sebagai penggubal perlembagaan.

Dalam sumber perundangan, mereka mengikut sumber perudangan British, India dan diasmilisasikan dengan budaya tempatan. Al Quran dan Sunnah bukan sumber perundangan yang mereka guna pakai.

Dalam negara Islam, Imam/Khalifah mentabanni pandangan yang paling rajih dari banyak ijtihad untuk dijadikan perundangan negara. tetapi UMNO menjadikan suara manusia dalam Parlimen sebagai pembuat hukum. Hasilnya, perundangan2 yang dilegalkan adalah buatan manusia dan membelakangkan hukum Allah.

Hukum apa yang ikut Islam? Mencuri, minum arak, zina, rogol? mana satu yang ikut Islam? Riba adalah asas ekonomi dengan pelbagai sektor ekonomi non real seperti bursa saham dan perkongsian2 kapitalisme. Kemudian ramailah cendekiawan2 yang lahir untuk menghalalkan produk2 kufur tersebut.

Saya tetap bertegas, UMNOlah punca utama dan paling utama Islam masih lagi tidak diterapkan di Malaysia ini. Semoga Allah menghancurkan UMNO supaya penyokong2 mereka akan nampak Islam yang sebenarnya, bukan Islam Hadhari.

Hancur UMNO, Hidup ISLAM!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 15:17


doa semoga Allah hancurkan UMNO saja ke? Kenapa tak doakan semoga Allah hancurkan PKR,DAP sekali? kalau karpal singh tu berani nak heret sultan, tak mustahil satu hari nanti dia berani hina Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-09 15:42


saya bahaskan tentang UMNO, itu juga yang mas_ayu persoalkan.
Jika saya sebut PKR, DAP nanti anda boleh soalkan, tak doakan posuk momogun sekali?

Jika saya sebut posuk momogun, nanti dipersoalkan pula bagaimana dengan PAP, Republikan, Parti Likud dan bla ... bla... bla...

begitulah manusia... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 16:03


hehehhe...
makin ramai anak-anak muda hari ini dah mula dekat dengan politik..
tapi jika kita lihat 30 tahun sebelum ini anak-anak muda pada zaman itu dah tak ambil tahu dah tentang politik ini...

semuanya bermula tanpa disedari....
dan selama itu juga ianya berjalan seiring dengan peningkatan usia kita...

bila ianya bermula...
hehhe...
ramai dah tak ingat..
dan ramai juga yang tak tahu...
masih ingat demo baling....
disitu mulanya...
kemudian ianya berkembang seiring kemasukan anwar dalam kancah politik...
tidak hanya didalam umno...
tapi juga ianya merebak di dalam pas dan S46...
para lepasan U,profiesional dan usahawan muda mula berjinak2 dengan politik...
maka terhapus dan terpinggir golongan lama direntas tsunami kebangkitan golongan muda ini...

20 tahun selepas itu agenda itu hampir berjaya sepenuhnya...
golongan lama UMNO hampir pupus...
golongan muda PAS sudah duduk sama tinggi dengan para pemimpin utamanya...
kemudian direncatkan dengan peristiwa pada tahun 1998...
tetapi apa yang jadi selepas 1998 itulah yang membuatkan para sahabat berposting di sini pada hari ini..
1 kesinambungan dr peristiwa lebih 30 tahun dulu...
tetapi kita hari ini tidak sedar...
dan ada yang tidak mahu ambil tahu...
mengapa ide pembaharuan ini berjalan...
kemana arah tujunya...
dan apa matlamatnya...

cukupkah hanya dengan memerintah malaysia?
atau adakah ianya cukup setakat memerintah 5 negeri sahaja?

sebenarnya ianya lebih daripada itu..
lebih dr memerintah 5 buah negeri
lebih dr untuk mentadbir malaysia ini
dan lebih dr sekadar untuk menjadi perdana menteri...

untuk apa.....
UNTUK KITA....
untuk kita yang hari ini bebas untuk membincangkan soal politik...
untuk kita yang hari ini bebas untuk memilih idelogi politik...
untuk kita yang hari dan pada masa depan bebas untuk mengatakan TIDAK kepada pemimpin kita yang kurop dan menggadaikan amanah yang kita beri kepada mereka.

hari ini kita semakin cerdik politik.....

umno tidak berani lagi berbuat sesuka hati...
PAS tidak lagi dipandang sebagai tempelan sahaja..kini ianya alternatif...
DAP tidak lagi berjuang atas faktor sempit dan idelogi mereka sahaja kini mereka telah menjadi rakan politik yang diterima ramai..
PKR?
inilah pengimbangnya antara 2 kuasa ini...
dan kerana itu...
jentera propaganda umno/BN cukup takut dengan PKR...
bukan kerana anwar ibrahim...
bukan kerana gobala..
bukan juga kerana tian chua..
tapi kerana idelogi politik yang dibawa oleh parti itu sendiri..
idelogi yang telah berjalan selama 30 tahun lebih...
dan idelogi inilah yang akan memupuskan pemikiran politik sempit para politikus...
kerana itu ada pemimpin UMNO dan juga segelintir di dalam PAS yang rasa tidak senang dengan idelogi ini...
mereka kini sedang bersama2 untuk mempertahankan survival politik mereka..
maka kita lihat hari ini PKR ditekan setiap hari oleh BN dan segelintir dalam PAS...hari ini majoriti anak muda malaysia berbilang bangsa dr kangar hingga sandakan telah mula mengenal erti politik..
telah berani menyatakan yang terbuku dihati...
agak vokal memperjuangkan isu-isu setempat...
maka inilah kemenangan yang kita nanti2kan..

dan samaada kita sedar atau tidak...
samaada kita UMNO,PAS,PKR atau PARTI apa sekalipun sesungguhnya inilah yang kita sedang dukung hari ini...
satu revolusi dalam diam..

p/s... sekadar pandangan lepasan sek main ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

fizizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2009
Ahli No: 37209
Posting: 40

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 12:07


SEBAGAI JUNOR PAS..SAYA CUMA NAK BERITAHU sajalah...KALAU tak ada UMNO NI MUSTAHIL KITA BOLEH NAK JALANKAN DAKWAH MACAM SEPERTI SEKARANG INI.CUBA TENGOK,MASJID,SURAU,MADRASAH,PONDOK AGAMA BANYAK SEKALIDAN KITA BEBAS BERCAKAP,BEBAS MEMBUAT AKTIVITI AGAMA TANPA rasa TAKUT.KALAU NAK BANDINGKAN DENGAN NEGARA JIRAN,TENGOK sajalah UMAT ISLAM DI SINGAPURA,SELATAN THAILAND...JIKA DITAKDIRKAN ALLAH PEJUANG UMNO YANG DULU-DULU TAK LETAKKAN ISLAM SEBAGAI AGAMA RASMI MALAYSIA...RASANYA KUIL,TOKONG ,GEREJA AKAN TUMBUH BERSEPAH-SEPAH, TENGOK ORANG SAMBUT THAIPUSAM PUN KITA DAH PENING KEPALA.KITA SIBUK DENGAN ORANG TAK KISAHKAN SYARIAT,TAPI KITA SENDIRI YANG TIDAK IKHLAS BERJUANG MEMBANGUNKAN ISLAM,ITUPUN SEBAGAI RETORIK POLITIK..KALAU BEGINI GAYANYA,SAMPAI KIAMAT PERJUANGAN ISLAM TAKKAN BERJAYA.UMNO SEBAGAI PENJAGA KETUANAN KITA WAHAI ORANG-ORANG MELAYU SUPAYA TAK MEREMPAT DI TANAH AIR SENDIRI.PAS SEBAGAI PENJAGA KEBAJIKAN DAN AQIDAH ORANG-ORANG MELAYU YANG MAJORITINYA BERAGAMA ISLAM.KALAU tak ada PAS,AGAMA KITA LAGI MUDAH DIPERKOTAK-KATIKKAN OLEH KAUM-KAUM KAFIR DI MALAYSIA INI.AGAMA ISLAM DI NEGARA KITA INI TIDAK BOLEH DIUSIK SAMA SEKALI,PAS AKAN BERTINDAK MEMPERTAHANKANNYA.PAS DAN UMNO SALING BEKERJASAMA DEMI NEGARA TERCINTA.KEADILAN....ANDA FIKIR SENDIRI....

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizizzuddinProfil   Hantar PM kepada fizizzuddin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 12:23


Nak bagi nasik tambah sikit lagi…

Hidup UMNO/BN = Hidup Rasuah

Hujah UMNO/BN = Hujah Rasuah

Pertahan UMNO/BN = Pertahan Rasuah

Ahli UMNO/BN = Ahli Rasuah (ramai sangat ni..)

Dalil UMNO = Dalil Rasuah

Takbir UMNO/BN = Takbir Rasuah

Daulat UMNO/BN = Daulat Rasuah

Idea UMNO/BN = Idea Rasuah

Projek UMNO/BN = Projek Rasuah

Ketuanan Melayu UMNO/BN = Ketuanan Rasuah

Melayu UMNO/BN = Melayu Rasuah

Bahasa Melayu UMNO/BN = Bahasa Rasuah

Dasar UMNO/BN = Dasar Rasuah

Lompat UMNO/BN = Lompat Rasuah

Bijak UMNO/BN = Bijak Rasuah

Politik UMNO/BN = Politik Rasuah

Pembaharuan UMNO/BN = Pembaharuan Rasuah (Teknik nak buat rasuah diperbaharui)

Perubahan UMNO/BN = Perubahan Rasuah (taktik bagaimana nak gelapkan wang diubah)

Reformasi UMNO/BN = Reformasi Rasuah (mereformasikan rasuah jadi halal)

Kerajaan UMNO/BN = Kerajaan Rasuah (tak semua penjawat awam yang rasuah ek…reserve sikit)

Belanjawan UMNO/BN = Belanjawan Rasuah (untuk habuan proksi dan kroni lah itu…)

Undi UMNO/BN = Ni yang aku tak faham ni…Hanya orang yang kaki rasuah saja yang undi..yang tak kenal mana halal dan haram…tak dapek den nak menolongnya…

dan banyak lagi..bab agama belum masuk lagi tau…

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

fizizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2009
Ahli No: 37209
Posting: 40

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 15:09


KITA AMBIL YANG POSITIFNYA TU...YANG TAK BETUL DIPERBETULKAN,TAK BAIK KITA BIARKAN SAUDARA-SAUDARA KITA TU TERUS DALAM KEJAHILAN.PALING-PALING KURANG DOAKAN SEMOGA DIBERI HIDAYAH OLEH ALLAH,BUKAN CACI MAKI,KITA JUGA YANG BERDOSA...HIDUP PAS!ALLAHU AKBAR......

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizizzuddinProfil   Hantar PM kepada fizizzuddin   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 15:36


mmmm...
betul-betul....
sokong 100%....
tariklah ramai-ramai ahli untuk menyokong parti yang kita dokong...
itu yang penting..
jika umno mengharapkan ahlinya saja yang menyokong maka ianya kalah juga..
begitu juga dengan pas dan keadilan dalam pakatan....
mereka ini memerlukan undi dalam praya...
perbykkan program untuk menarik anak muda mendekati parti dan politik..
biar kita kenal politik dulu...baru kita kenal parti...
bukan sebaliknya..

p/s... bukit gantang,bukit selambau dan bukit lanjan nak perkara.
         tapi bukit aman yang pening..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 00:11


kategori UMNO kepada 6 pecahan..seperti dibawah

saya berpandangan begini,atas 6 pecahan
1. umno yang betul-betul sekular.
sebahagian besar terdiri daripada pemimpin. penyokong jua ada termasuk.
2. umno yang munafik.
sebahagia besar dikalangan pemimpin dan penyokong
3. umno bertuhankan hawa nafsu
lebih kepada pemimpin.
4. umno yang beribadat dan bab hukum ia merujuk kepada pemimpin.
terdiri daripda dari kalagnan masyarakat kg, dan para lulusan pengajian ugama.
5. umno yang beribadat dan bab hukum ia merujuk kepada quran.
terdiri dariappda kalangan tok iman, bilal dan pemimpin peringkat rndah khsusnya mereka yang tahu bab agama. mereka ini menyokong umno kerana tradisi.
6. umno 'pengikut'.
sebahagian terdiri daripada pemuda. yang berketurunan umno. mereka tidak mementingkan politik tapi apabila PRU atau perkara mereka akan undi umno. jika ada sebab tertntu, undi akan berpihak kepda parti lain. iaitu kesan pengaruh disaat akhir, pengaruh teman di dalam pAS atas ajak undi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 00:28


Pada 09-02-09 11:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Parti Keadilan Rakyat tiada pendirian. Dan inilah kelemahan Pakatan Rakyat yang dikesan oleh Barisan Nasional. Elemen ini rasanya menjadikan faktor signifikan keruntuhan Pakatan Rakyat di negeri Perak.



memang PKR tak ada pendirian...
PKR parti sekular macam UMNO...

aku pun tak faham mengapa PAS boleh bersama-sama PKR...
buta hati dan buta perasan ke pemimpin-pemimpin PAS ni!!

:sopan:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 01:03


Pada 20-02-09 00:28 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 11:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Parti Keadilan Rakyat tiada pendirian. Dan inilah kelemahan Pakatan Rakyat yang dikesan oleh Barisan Nasional. Elemen ini rasanya menjadikan faktor signifikan keruntuhan Pakatan Rakyat di negeri Perak.



memang PKR tak ada pendirian...
PKR parti sekular macam UMNO...

aku pun tak faham mengapa PAS boleh bersama-sama PKR...
buta hati dan buta perasan ke pemimpin-pemimpin PAS ni!!

:sopan:




kerana janji DSAI pada Allahyarham ustaz DFN


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

fizizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2009
Ahli No: 37209
Posting: 40

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 11:00


MEMANG BETUL...SAYA SOKONG FIRDAUS_AZIMI...KENA DENGAR JUGA PANDANGAN KAMI GOLONGAN-GOLONGAN PEMUDA NI..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizizzuddinProfil   Hantar PM kepada fizizzuddin   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 20-02-09 11:23


lompat-lompat si katak lompat,
lompat masuk lompat keluar,
kalau dah suruh orang melompat,
sampai lompat ke taiwan,
alih-alih kataknya yang lompat keluar,
akhirnya kata-kata terjerat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 17:55


Ekekek, kepada pejuang-pejuang Isle pas, jangan rasa takbur sangat. Dah bepuloh betahun masuk PRU, baru kali ni saja merasa pegang kedah, terengganu, selangor, jadi MB kejap kat perak. Ramai pulak YB pas merasa masuk parlimen. O ye, dulu PAS seorang-seorang saja, tak ada join jemaah BA, PR bagai.

Baru PKR buat masalah sikit dah kutuk macam-macam. Kata nak berjuang dalam sistem demokrasi, pakai undi. Tapi dok kutuk pengundi. Pasti mai time PRU dok sibuk raih undi. Depa ni paham ke sistem demokrasi?

Baik PAS fokus jadi gerakan Islam cukupla agaknya. Dakwah kan saja saudara2 kita yang kat PKR dan UMNO, DAP, MIC, MCA, dan semua org akan keadilan Islam lagi baik. Eekekee

Bookmark and Share

  


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-02-09 18:03


Hmm..keadaan politik kat negara kita ni dah makin meruncing..mereka seolah-olah tidak melihat kepada keadaan di negara-negara luar yang sentiasa berantakan tanpa keamanan..adakah mereka tunggu keadaan negara kita menjadi huru-hara baru nak bersatupadu?Lihatlah apa yang berlaku di Palestin, mereka hidup dalam ketakutan hampir setiap saat..bersatulah untuk kesejahteraan hidup kita bersama..

Tegakkanlah Islam dalam dirimu,nescaya akan tertegaklah Islam di sekelilingmu..:-)

Sekadar pandangan peribadi.andai tersalah harap diteguri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-02-09 21:36


salam alaik,

menyoroti perkembangan politik tanah air sekarang ibarat telah dirancang dengan teliti...

segalanya bermula apabila adun bota,nasarudin melompat parti ke pkr dan tidak sampai semnggu lebh,beliau kembali semula ke pangkuan umno. ...
seleps itu kerajaan pr perak jatuh dan kerajaan bn naik......

kemudian timbul cerita adun bukit selambau telah diugut kemudiannya telah meletak jawatan sebgai adun.....

kemblinya allahyarham adun bukit gantang ke rahmatullah juga menambah rencah dalam situasi politik sekarang......kesemua parti2 politik dan juga bebas menyimpan hasrat untuk bertanding di kawasn itu...

dan yang terbaru sekali adalah skandal gambar bogel elizabth wong yang tersebar di internet....

bagi saya semua ini adalah ujian Allah SWT untuk menguji hamba-hambanya dan juga mungkin bala kepada org islam sendiri jika tidak pandai mengurus situasi ini.........

kembalilah kepada fitrah


wallahualam

Bookmark and Share

  


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

fizizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2009
Ahli No: 37209
Posting: 40

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 11:57


ASSALAMUALAIKUM...BAGI KAMI KALAU DAH NAMPAK ADA PENENTANGAN DALAM MENEGAKKAN HUKUM SYARIAT,CAKAP TERUS TERANGLAH BAIK MUFARAQAH SAHAJA.DALAM HAL EHWAL HUKUM SYARIAT ISLAM KAMI TAK ADA SEBARANG KOMPROMI.KAMI TIDAK SEKALI-KALI AKAN MEMBIARKAN BANGSA KAMI MEREMPAT DI BUMI SENDIRI DAN MATLAMAT PARTI KAMI UNTUK MENEGAKKAN SYARIAT ISLAM YANG MENJADI WADAH UTAMA ,TAKKAN KAMI SIA-SIAKAN.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizizzuddinProfil   Hantar PM kepada fizizzuddin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.255231 saat. Lajunya....