Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 13 hari yang lalu
aye: 15 hari yang lalu
NisaAdDeen: 38 hari yang lalu
RijaludDeen: 38 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: BiLa Dah KeRJa MaKa........


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» BiLa Dah KeRJa MaKa........

Please Mendaftar To Post


Oleh BiLa Dah KeRJa MaKa........

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 22:50


salam.. kata org bila da kerja kita punya jadwal da bertambah padat..banyak benda-benda yang dieprtangugjawabkan samapaikan kita sendir tak ada masa untuk diri kita sendiri... is it true?

pernah juga kita mdengar keluahan rakan-rakan yang sentiasa sibuk sampaikan nak buat sumthing yang biasa dilakukan before kerja pun da tak ada.. walhal keinginannya ada..tol tak?

so apakata kalian nyatakan apebendenyela benda yang kalian nak buat tapi dek kekangan masa benda-benda tu hanya tinggal impian semata-mata..

k..Kalau ada idea..boleh jugak cadangkan bagaimana untuk kita mendapatkan 'masa' tu..boleh jadi boleh jadi panduan untuk yang lain..kan?

apapun sumneye depends on tugasan dan bentuk kerjaya kita tu kan.. Kalau yang berjawatan peguam lain masanya..yang berjawatan offiser pun lain..yang menjadi doktor apetahlagi..dan apataklagi lah yang buat bisnes sendiri..tapi tak taula Kalau yang menjawat jawatan suri rumah pun tak ada masa nak sumthing yang diingininya..hehehe..
:-D :-D :-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 00:12


salamun alaik..

ana menyokong tpik ini..ini brdsrkn pngalaman ana sendiri masa kerja dulu..tapi brgntg juga pada jnis kerja dan jwtan yang kita pegang..lagi besar jwtan lagi besar tanggung jawab..jadi masa untuk dari sendiri pun kadang-kadang terabai..apakan lagi masa untuk family dan sahabat..bila da kerja memang tak ada masa langsung nak contact sahabat-sahabat melainkan hal yang betul-betul penting..kalau saja2 nak mesej 2 jangan hrpla..kalau nak keluar jumpa sahabat-sahabat pun kena fikir banyak-banyak kali sebab 2 saja lah masa yang kita ada untuk rehat di rumah.. huhu..time jadi studentla paling best..ada banyak masa untuk timba ilmu,join usrah,dengar ceramah2,lakukan amaln2 sunat banyak-banyak..time kerja memang tak smpatla..tambah-tambah pula kerja dengan hospital swasta..huhu..nasib baik sekarang da jadi student balik..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 09:39


ye..ye..memang zaman belajar (d IPT) adalah zman yang paling seronok...banyak free..zaman sekolah mennegah pun tak macam ni..apalagi masa sekolah rendah..huhu..

sekarang even sebagai guru yang ramai menganggap satu kerja yang relx..tapi sebenarnya tidak... Kalau banyak benda yang d sukai boleh dlakukan tapi sekarang tidak lagi..Kalau buat pun terasa tak ada feel..

- hang out dengan member2 (member pun da sibuk sama..huhu)
- picnic / vocation / any program family (sekarang da selalu kena tinggal)
- menonton tv / vcd / wayang sesuka hati pada bila-bila masa sahaja (banyak benda lain lebih relevan d buat)
- membaca novel / majalah dari kulit ke kulit.. (hanya baca sinopsis or baca tajuk saja)
- berborak by telefon (tang ni memang aku limitkan..hehe)

erm...dahsyat jugak ek.. so harailah masa2 mude anda tu....ahaks..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 10:27


ana sarankan sahabat-sahabat ukhwah baca "First Things First" oleh Stephen . Covey... mungkin ada "pencerahan" di situ...wallahua'lam wa insya Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 12:48


ye betul..memang bila dah kerja, kita dah tak ada masa..saya sendiri dah alami..terlalu banyak kerja sampaikan terpaksa bawa balik rumah..apa yang saya nak buat pun dah tak boleh..kadang-kadang nak cuti balik kampung pun kena fikir banyak kali..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 07-02-09 13:06


saya baru saja berhenti kerja. so buat waktu sekarang memang banyak benda yang saya buat. internet, memasak, internet, main game.. bosan lah pulak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 13:12


dulu kat sg buloh saya gl kerja hehe..pukul 9.00am-9.00pm..
bila xkeje jadi blur, tak tahu nak buat apa, boring sangat-sangat..ni dah mulakeje baru..syukur alhamdulillah..tapi quite sibuk lah..ni pun baru balik dari rumah MB kat shah alam, iring bos p program TAWAS..1 pengalaman baru yang menarik..

mlm ni, p malam gaza kat stadium sek 15, sok da gotong royong..dah memang kerja berkhidmat untuk masyarakat, so, kena bkorban lah ket..dah lama juga tak balik kg ni..



Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

jamian
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2009
Ahli No: 36971
Posting: 39
Dari: telok panglima garang

Selangor  


posticon Posting pada: 08-02-09 10:40


saya dah bosan nak kerja makan gaji,nak cari peluang lain rasanya,dah jumpa tapi masih tak yakin ,tunggu pendapatan dah stabil baru berenti kerja...

apa yang saya buat just click here
http://xpres2u.blogspot.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For jamianProfil   Hantar PM kepada jamian   Pergi ke jamian's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-02-09 17:43


salam
saya akui saya pun begitu.kadangkala nak pergi kerja kawin kawan pun susah.sekarang ini kerja baru,relax sikit dan flexible.alhamdulilah.dapat juga pergi keluar dengan kawan sekolah zaman dl2.

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 15:10


Bila dah bekerja maka saya teringin nak bercuti ..
Bila dah cuti,rasa macam nak kerja balik.. :roll:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-09 15:38


bila dah kerja semestinya jadual berubah, apa yang selalu buat dulu kena di tinggalkan atau dihadkan masanya..bila dah kerja masuklah anda ke fasa seterusnya dalam kehidupan..apa yang anda cari itu yang anda dapat...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 16-10-09 15:44


Kerja hanya melengkapi suatu kitaran kehidupan...bila lepas belajar, perlu bekerja agar dengan hasil gaji kita tidak jadi meminta-minta..disamping itu kerja juga dapat berdiskusi dan bertukar2 pandangan...asal kan kerja mengikut syariat Islam..kerja lah selagi mampu dan jangan lupa selitkan amal ibadata dalam perkerjaan agar diberkati dan dirahmati ALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 01:07


Salam..saya pun sudah bekerja..berbulan-bulan tak masuk ukhwah..dah tak ada masa sangat..lagipun banyak komitmen lain..selalunya hanya masuk sebagai tetamu sahaja:) Bila dah bekerja rindu pulak zaman belajar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 05:24


salam.. kata org bila da kerja kita punya jadual da bertambah padat..banyak benda-benda yang dipertangugjawabkan sampaikan kita sendiri tak ada masa untuk diri kita sendiri... is it true?

yes of course, syermarly...
masa sendiri contoh tidur yakni istirahat...
:-D walkin lah yujad muskilah... depends atas people itu sendiri nak manage maso eh macam mano.. sonang..
:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 10:25


bila da kerja maka.......

1) skop pemikiran yang lebih luas....kerjaya...keluarga...tggjawab...
2) banyak fikir kesan atau pun akibat tindak tinduk sendiri
3) mak dok tanya pasal kawennnnnnnnnnnnnnn.....saja
4) rasa diri da tua......huk2
5) sedikit hiba tengok mereka-mereka yang kurang bernasib baik...bersyukur dengan nikmat Allah pada diri sendiri...berkat ke rezeki aku selama ni...
6) kadang-kadang berfikir sendiri...apa perubahan masa sebelum bekeje dan selepas bekeje.....semakin baik or semakin teruk....

cakap pasal masa...memang lah banyak untuk kerja..sampai bawa balik rumah lagi...macam homework pula...tapi berbaloi...ku lakukan demi tggjawab...kepuasan bila sedar yang diri sendiri da cuba buat yang terbaik walaupun pada hakikatnya tak cukup baik lagi...:)


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 22:49


erm... relevan lagi rupanya topik ni.. erm.. 2 tahun before ni da grad, tapi sambung balik belajar kat maktab.. ni da habis tinggal konvo saja.. still sibuk juga..tapi tak lah sbz masa study dan kerja slaku seorang cikgu.. ni da permanent pun susah nak hang out memana tanpa terikat dengan tugas.. next week try lah leisured dengan kawan-kawan..tapi hati ni tak tenang sangat pasal asik lah tringatkan kerja yang senagaj tertinggal tu..huh..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nailofar_hamidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2008
Ahli No: 35797
Posting: 43
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 01:26


kerja...kerja...
bila dah kerja banyak tanggungjawab yang dipikul...tak siap di ofis bawa balik ke rumah...tak siap d rumah bawa semula ke ofis...bila dah pegang amanah kena lah laksanakan sebaiknya...tambah-tambah lagi saya part time mengajar tuisyen..memang lah masa untuk diri sendiri amatlah sikit...huhu.berkorban untuk diri sendiri. :)


-----------------
e-mail:[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nailofar_hamidahProfil   Hantar PM kepada nailofar_hamidah   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 08:24


kerja oh kerja.....
kadangkala membuatkan saya tak ada masa untuk diri sendiri .....kerana terlalu mementingkan kerja......rutin seharian di pejabat yang sibuk membuatkan sehari terasa sekejap saja masa berlalu.......tak sempat nak buat apa alih-alih tenogk jam dah waktu petang waktu balik ke rumah.....begitulah rutin seharian waktu bekerja.......dulu masa study memang tidak dinafikan banyak masa terluang bersama kawan-kawan....lepak dengan kawan kawan.....shopping etc.....tapi bila berada di alam pekerjaan ni, semua pergerakan terbatas...kerja adalah subjek utama...kerna disitulah sumber kewangan untuk bayar pinjaman masa study dulu......


-----------------
jom cuba peluang perniagaan internet-> http://www.2kali.com/?s=1432



Bookmark and Share

  


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 11:06


ya.. ya.. xkeje lagi.. tapi next year habis lah saya :'(

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 11:49


Pada 18-10-09 11:06 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

ya.. ya.. xkeje lagi.. tapi next year habis lah saya :'(



hargai masa muda mu.. jadikan teladan pada keadaan kami ni..hehe..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 17:02


boleh da kerja maka...

1. tggungjawab bertambah
2. tak ada masa nak tengok tb
3.tak ada masa nak jumpa kawan-kawan lama..(time study pun semua..huhu)
4. jarang dapat balik kg..huk2 ;(
5. jarang dapat 0n9 p0rtal ukhwah...:(

tapi...

m0nEy bertambah! (^_^)


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 18-10-09 19:09


uiks.. memang sibuk benar ek kalau dah kerja... zaman student ni pun dah rasa macam sibuk bebenar.. hehe.. i wish nak jadi suri rumah tgga lah kalau gini.. berkhidmat untuk suami terchenta :D


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 20:01


Pada 18-10-09 19:09 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

uiks.. memang sibuk benar ek kalau dah kerja... zaman student ni pun dah rasa macam sibuk bebenar.. hehe.. i wish nak jadi suri rumah tgga lah kalau gini.. berkhidmat untuk suami terchenta :D



anyone wanna be her prince charming?? she willingly to be a maid of u... :-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 02-12-09 12:53


no need lah encik syemarly.. I already have one.. :)


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 13:30


Pada 02-12-09 12:53 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!

no need lah encik syemarly.. I already have one.. :)



i c.. so the offer is not valid at all dan stop in immediate..! :-o


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 07:30


Assalammualaikum.... saya suka topik ni.... Alhamdulillah saya sekarang wanita bekerjaya selepas hampir 5 bulan di gelar penganggur terhormat.... Sebagai seorang yang sudah bergelar pekerja ni, waktu lapang yang saya ada hanyalah pada waktu malam sahaja dan pada hari sabtu dan ahad. Oleh kerana itu, kemungkinan besar tidur sampai mampu... hehehe.... saya dah lama tak main futsal ramai-ramai dengan kawan lama, saya teringin nak berjalan-jalan macam dulu masa belajar kat kolej dulu.... tapi fikir-fikir balik, dulu lain... sekarang lain... kena kumpul harta waktu sekarang..... saya sekarang cuba-cuba nak mencari part time atau bisnes sendiri. Insyaallah mudah-mudahan dapat biasakan diri dengan keaadaan dan perubahan sekarang.


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 14:49


bila dah kerja ini...terasa macam nak berhenti pulak..walaupun saya tahu sekarang ni bukan senang nak dapat kerja...
bidang kerja saya macam tak berapa sesuai dengan kemampuan saya....
:-(
:cry:

Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 15:18


Pada 03-12-09 14:49 , aiNa85 posting:

!!! QUOTE !!!

bila dah kerja ini...terasa macam nak berhenti pulak..walaupun saya tahu sekarang ni bukan senang nak dapat kerja...
bidang kerja saya macam tak berapa sesuai dengan kemampuan saya....
:-(
:cry:


awak kerja apa?



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 10:34


dalam bidang kejuruteraan.......mencabar jugaklah sebab kena masuk site...walaupun bukan buat kerja berat..hanya pagi monitor saja...tapi...macam susah..lasak sikit..

kerja dalam bidang ni tak ramai perempuan..so kena pandai bawa diri..kadang-kadang, kena outstation.terpaksalah travel seorang-seorang.. :-(

kadang-kadang pernah juga terlintas nak tukar bidang.. :berfikir:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 13:54


alhamdulillah dah setahun lebih bekerja..
sekarang dah berkeluarga dan tengah sarat mengandung..
lagi lah terasa betapa penatnyer menguruskan masa dan keluarga..
bila weekend, banyak habiskan masa rehat di rumah.
kadang-kadang nak hubungi kawan-kawan lama pun dah tak sempat..apatah lagi nak join reunion2..
prinsip saya: keluarga mesti diutamakan..
kerja habis tak habis, saya terus balik rumah..
buat masa ni tak pernah bawa balik kerja ke rumah..takut terabai tanggungjawab sebagai seorang isteri..
tapi selalu cut off saya punya waktu rehat untuk siapkan kerja..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128499 saat. Lajunya....