Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 9 hari yang lalu
alongmina: 13 hari yang lalu
muslimin23: 19 hari yang lalu
kasih_kekasih: 23 hari yang lalu
budakbesar: 30 hari yang lalu
azemi: 34 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: NIZAR..... Tangisan Perjuangan


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» NIZAR..... Tangisan Perjuangan

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh NIZAR..... Tangisan Perjuangan

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:28


Ribuan Manusia Seluruh Negara sedang menanggung kesedihan yang kau alami.....

Nizar........ (saya tak dapat teruskan kata-kata, airmata begitu laju berjatuhan)

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:36


lagi sedih bila wife YB nizar cakap dia always bersama YB nizar..moga ALLAH bersama denga orang-orang yang sabar..INnallah ha ma'a sobirin..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:38


Nizar....... BANGKIT!!!!!!!!!!!!!! BANGUN!!!!!!!!

Apa sahaja yang berlaku...... Kau telah menang.... Syurga menunggu mu,,,,,,

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

budakbesar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.05.2005
Ahli No: 16407
Posting: 98
Dari: labuan

Sabah  


posticon Posting pada: 06-02-09 11:42


sedih apanya?
nangis apanya?
berlebihan lah

4 tahun mendatang pilih lah sekali lagi
bukan kekal pun posisi MB tu

alahai...

Bookmark and Share

  


  Member Information For budakbesarProfil   Hantar PM kepada budakbesar   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:42


moga apa yang berlaku.. membuatkan anda lebih tabah.. dan lebih tangkas dalam setiap langkah mu...
dugaan Allah hanyalah untuk orang-orang yang terpilih... takkan diuji hambaNya kalau Dia tak sayang hambaNya itu :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:46


Nizar..... jasamu sangat besar

Pengorbananmu sangat tinggi

Ketabahanmu sangat luar biasa

Nizar....

You are "the special One!!!"

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:51


Pada 06-02-09 11:42 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

moga apa yang berlaku.. membuatkan anda lebih tabah.. dan lebih tangkas dalam setiap langkah mu...
dugaan Allah hanyalah untuk orang-orang yang terpilih... takkan diuji hambaNya kalau Dia tak sayang hambaNya itu :)


Betul kak..
saya pun sedih dan rasa macam tak boleh nak terima lagi..
tapi bila fikir balik,untuk apa disedihkan..
usah gusar.. pastinya ada hikmah disebaliknya..
dan saya pasti,berundur nizar bukan bermakna dia terus undur pergi..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:02


Nizar dihalau dari pejabat

IPOH, 6 Jan :- Pada sekitar jam 9.40 pagi tadi YAB Menteri Besar Perak, Ir. Muhammad Nizar Jamaluddin dihalau keluar dari pejabatnya oleh seorang pegawai atasan yang sedang mengusai pejabat Kerajaan Negeri di sini. Dengan suara yang kuat, "Keluar" beberapa kali Ir. Nizar di perlakukan dengan cara yang tidak sopan sekali.

Kejadian itu berlaku apabila YAB Menteri Besar yang masih sah itu pergi ke Pejabatnya seperti biasa pagi ini. Beliau bersama dengan pembantu dan diiringi oleh unit amal .

Keadaan ini mengambarkan betapa seorang yang selama ini cukup bermasalah kepada Kerajaan Negeri Perak Pakatan Rakyat menunjukkan taringnya. Kelmarin beliaulah yang mengarahkan supaya semua bilik Exco dikosongkan dan kenderaan rasmi dikembalikan dengan secepat mungkin.

Inilah gambaran kudeta yang semakin bercelaru sehingga sesuatu yang tidak berperi kemanusia dilakukan kepada pemimpin-pemimpin yang banyak berjasa kepada rakyat Perak selama 10 bulan yang lepas.


sumber: idhamlim.blogspot.com

dan ini jawapan Nizar selepas dihalau

Pesanan Nizar kepada staf SUK

SAYA ingin sampaikan salam kepada semua kakitangan kerajaan negeri yang selama ini telah memberikan khidmat cemerlang sepanjang saya menerajui kerajaan Pakatan Rakyat Perak. Iklan
    
Saya ingin berpesan kepada kalian agar meneruskan kerja-kerja baik yang telah dilaksanakan sepanjang 11 bulan yang lalu. Insya-Allah, kita akan bertemu lagi dengan kejayaan yang lebih besar kerana saya yakin pertolongan daripada Allah makin hampir.

Saya bersyukur semasa hadir ke SUK hari ini dan selepas mendengar arahan Setiausaha kerajaan negeri Perak, Dato' Dr Abdul Rahman Hashim, saya amat terkejut dengan sikap beliau itu.

Ia merupakan pertama kali beliau bersikap begitu sepanjang saya menjadi Menteri Besar dan saya yakin Dr Abdul Rahman akan menjadi penyebab kejatuhan kerajaan BN selepas ini.

Ir Mohd Nizar Jamaluddin

sumber: harakahdaily

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:05


insan yang dipilih Allah, berjuang kerana Allah.. bukan kerana harta, pangkat, jawatan dan sebagainya...

jatuh atau bangun, perjuangan perlu tetap diteruskan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:20


Pada 06-02-09 12:02 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

Nizar dihalau dari pejabat

IPOH, 6 Jan :- Pada sekitar jam 9.40 pagi tadi YAB Menteri Besar Perak, Ir. Muhammad Nizar Jamaluddin dihalau keluar dari pejabatnya oleh seorang pegawai atasan yang sedang mengusai pejabat Kerajaan Negeri di sini. Dengan suara yang kuat, "Keluar" beberapa kali Ir. Nizar di perlakukan dengan cara yang tidak sopan sekali.

Kejadian itu berlaku apabila YAB Menteri Besar yang masih sah itu pergi ke Pejabatnya seperti biasa pagi ini. Beliau bersama dengan pembantu dan diiringi oleh unit amal .

Keadaan ini mengambarkan betapa seorang yang selama ini cukup bermasalah kepada Kerajaan Negeri Perak Pakatan Rakyat menunjukkan taringnya. Kelmarin beliaulah yang mengarahkan supaya semua bilik Exco dikosongkan dan kenderaan rasmi dikembalikan dengan secepat mungkin.

Inilah gambaran kudeta yang semakin bercelaru sehingga sesuatu yang tidak berperi kemanusia dilakukan kepada pemimpin-pemimpin yang banyak berjasa kepada rakyat Perak selama 10 bulan yang lepas.


sumber: idhamlim.blogspot.com

dan ini jawapan Nizar selepas dihalau

Pesanan Nizar kepada staf SUK

SAYA ingin sampaikan salam kepada semua kakitangan kerajaan negeri yang selama ini telah memberikan khidmat cemerlang sepanjang saya menerajui kerajaan Pakatan Rakyat Perak. Iklan
    
Saya ingin berpesan kepada kalian agar meneruskan kerja-kerja baik yang telah dilaksanakan sepanjang 11 bulan yang lalu. Insya-Allah, kita akan bertemu lagi dengan kejayaan yang lebih besar kerana saya yakin pertolongan daripada Allah makin hampir.

Saya bersyukur semasa hadir ke SUK hari ini dan selepas mendengar arahan Setiausaha kerajaan negeri Perak, Dato' Dr Abdul Rahman Hashim, saya amat terkejut dengan sikap beliau itu.

Ia merupakan pertama kali beliau bersikap begitu sepanjang saya menjadi Menteri Besar dan saya yakin Dr Abdul Rahman akan menjadi penyebab kejatuhan kerajaan BN selepas ini.

Ir Mohd Nizar Jamaluddin

sumber: harakahdaily


sabar Nizar.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:33


Nizar....... BANGKIT!!!!!!!!!!!!!! BANGUN!!!!!!!!

Apa sahaja yang berlaku...... Kau telah menang.... Syurga menunggu mu,,,,,,

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:40


puas sudah aku mencuna untuk memujuk mu..
berbagai cara telah pun ku lakukan...
namun engkau tetap masih bersedih..dan air masih tetap mengalir dari hidung dan telingamu...he.he..:D

sabar ye...setiap orang diuji..ujian kita berbeza...ujian kesabaran tu berbeza...walau pun seseorang tu nampak hebat..dan sabar..allah tetap akan menguji lagi kesabarannya...

satukan kembali umat yang terpecah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:47


salam perjuangn...
melihatkan tajuk tertera.

huhu.sayu ss dibuatnya.
al ana, ss di bumi perak.
waduhh... apa dah jadi? :berfikir:

bersms dengan presiden.hehe.
shida? alamak..sedih nya...
:cry:

huhu... evertin going fast..
media diprovokasi dengan macam-macam cerita sensasi
aduhai.. sahabat seperjuangn mula bersms.calling
bertanyakan tentang negeri perak darul ridzuan.

ss hanya rakyat yang sekecil... punyai kudrat sekelumit cuma.
terasa tempias bahang gelombang politik ni..
baru saja mak ke ipoh..untuk pelan tindakan..etc..
tup tap.. berlaku pula eksiden yang tidak diingini..
em, bak kata mak. tak apa lah.. hal dunia.

namun, harus diingat, andai air mata jatuh ke bumi
itu bukan tanda kita mengalah.
pantang mengalah... sebelum berjuang!!

kita sama-sama rafakkan munajat..
moga hati-hati mereka dibuka..dibius...ditusuk dengan
NUR.. bukan kerana habuan yang bertaburan di mata...
melenyapkan segalanya..

huhuuuh..sediss melanda.
wluapepun berlaku.. perjuangan mesti diteruskan.
live must go on!!

berani kerana benar...
:jangan:

Ingatlah, Allah Maha Berkuasa diatas segala sesuatu dan Allah tidak akan berpihak kepada pihak yang berbuat kezaliman.
Sebaliknya, Allah akan menurunkan bantuan kepada mereka yang dikhianati dan mereka yang ditindas.

Firman Allah S.W.T. bermaksud : "Maka orang-orang yang zalim itu dimusnahkan sampai ke akar-akarnya. Segala Puji Bagi Allah Tuhan semesta Alam." (Surah Al An'aam: Ayat 45).


wallahu'alam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 116
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 13:32


SUNNAH ORANG BERJUANG : KHAS UNTUK YAB Ir. Nizar

Berjuang menempah susah
Menanggung derita menongkah fitnah
Itulah gelombang hidup samudera duka
Seorang mujahid membela taufiq..

Dipisah dia berkelana
Dibelenggu dia uzlah mula dibina
Namun jiwa tetap marak memburu cinta
Membara demi Allah dan Rasulnya

Berjuang tak pernah senang
Ombak derita tiada henti
Tenang, resah silih berganti
Inilah sunnah..orang berjuang..

Malamnya bagai rahi* merintih sayu
Dihiris dosa air mata
Siangnya bagaikan singa di rimba
Memerah keringat mencurah tenaga
Itulah sunnah..berjuang..ke jalan Allah..

Berjuang memang pahit..
Kerana syurga itu manis
Bukan sedikit mahar yang perlu dibayar
Bukan sedikit pedih yang ditagih

Berjuang ertinya terkorban
Rela terhina kerna kebenaran
Antara dua jadi pilihan.
Dunia yang fana atau syurga..

Berjuang tak pernah senang
Ombak derita tiada henti
Tenang, resah silih berganti
Inilah sunnah orang berjuang

Malamnya bagai rahi* merintih sayu
Dihiris dosa air mata
Siangnya bagaikan singa di rimba
Memerah keringat mencurah tenaga

Berjuang ertinya terkorban
Rela terhina kerna kebenaran
Antara dua jadi pilihan.
Dunia yang fana atau syurga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 13:37


Berjuang memang pahit..
Kerana syurga itu manis
Bukan sedikit mahar yang perlu dibayar
Bukan sedikit pedih yang ditagih

Berjuang ertinya terkorban
Rela terhina kerna kebenaran
Antara dua jadi pilihan.
Dunia yang fana atau syurga..

YB nizar akan sentiasa d hati

Bookmark and Share

  


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 116
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 13:41


bersabar ye..sekali melangkah ke alam perjuangan jangan patah semangat..allah bersama-sama dengan mu..takbir!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

qistina_mardhiah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19201
Posting: 10
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 06-02-09 14:19


innallah ma'assobirin..
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qistina_mardhiahProfil   Hantar PM kepada qistina_mardhiah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 14:23


moga Ir. Nizar diberikan kekuatan oleh Allah...

p/s: sadisnya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

suephea
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2009
Ahli No: 36964
Posting: 5
Dari: penang

Perak  


posticon Posting pada: 06-02-09 14:30


apa dah berlaku pada negeri aku ni..adoila...

Bookmark and Share

  


  Member Information For suepheaProfil   Hantar PM kepada suephea   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 14:40


Dalam radio IKIM pagi tadi ada beberapa orang yang menyatakan kemarahan mereka dengan apa yang berlaku di Perak sampai DJ bertugas terpaksa tegur...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 14:48


perkataan sabar bukan hanya untuk MB Nizar, tetapi seluruh pakatan rakyat dan rakyat yang telah memberi mandat kepada pemimpin yang mereka pilih

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 14:50


Assalamualaikum...

Sedihnya... :cry: :cry:


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 15:04


Yesterday was a very sad day for Perak and Malaysia as a whole. as a citizen of this country, i declare feb 5 2009 a dayof mourning for perak....4 peoples (dogs actually) who betrayed the trust of rakyat should feel the full wrath of the people as they are immoral people....LET US NOT FORGET THEIR NAMES

Bookmark and Share

  


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 15:10


hm....sedih jugak....ya Allah berilah kami kekuatan...aku yakin bantuanMu akan menjelma...demi Allah..pdaMu aku berseru..peliharalah kami...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 15:48


Kita memang dah Menang..... ambil alih kuasa dengan rampasan ni sebenarnya Zionis Malaysia........

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 06-02-09 15:50


UMNO memang kurang ajar sesuai dengan sistem kapiak yang diimani mereka. Ini permainan biasa dalam politik kufar. Semoga PAS belajar sesuatu dari peristiwa pahit ini. Betapa sistem kufur tidak akan menjanjikan kemenangan sebenar untuk Islam dan betapa parti2 kufur seperti PKR dan DAP tidak layak dijadikan bithonah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 15:56


Pada 06-02-09 15:48 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kita memang dah Menang..... ambil alih kuasa dengan rampasan ni sebenarnya Zionis Malaysia........


ehem2... ni lebih lah ni.. jangan lah nak samakan org melayu Islam dengan rejim zionis.. nak samakan PR dengan Hamas lah... BN dengan zionis lah...
nak sangat ke Perak kena bom?
mentang2 lah tak duduk kat Perak... huuu....


**Hamas 100% pejuang Islam,memperjuangkan kebebasan dan Islam.
tidak ada badan di malaysia ini.. even UMNO yang kononnya memperjuangkan melayu Islam layak untuk di setarakan dengan Hamas..apatah lagi badan yang team up dengan kafir...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 06-02-09 16:05


Pada 06-02-09 15:48 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kita memang dah Menang..... ambil alih kuasa dengan rampasan ni sebenarnya Zionis Malaysia........


Tu lah... guna sangat demokrasi, cara nabi tak nak ikut. Tipu menipu, rasuah ni memanglah lumrah sekular.

Apa pun semoga rakyat sedar betapa jijiknya UMNO @BN. Rasuah, wanita, ugutan itu semua memang mainan mereka. Mereka tak rasa bersalah apa lagi malu untuk buat itu semua.

Ala... PAS memerintah Perak pun bukan guna hukum Islam pun.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 16:12


Pada 06-02-09 16:05 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-02-09 15:48 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kita memang dah Menang..... ambil alih kuasa dengan rampasan ni sebenarnya Zionis Malaysia........


Tu lah... guna sangat demokrasi, cara nabi tak nak ikut. Tipu menipu, rasuah ni memanglah lumrah sekular.

Apa pun semoga rakyat sedar betapa jijiknya UMNO @BN. Rasuah, wanita, ugutan itu semua memang mainan mereka. Mereka tak rasa bersalah apa lagi malu untuk buat itu semua.

Ala... PAS memerintah Perak pun bukan guna hukum Islam pun.


PAS guna hukum Islam...dan akan menggunakan Hukum Islam... tetapi tak mampu lagi dengan tangan (kuasa) maka sekarang guna Lisan.... tapi kita kena yakin bahawa akhir sekali nanti bila allah angkat orang-orang PAS untuk memerintah, maka Hukum HUDUD akan ditegakkan

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 16:19


Rakyat tetap sayang pada Dato' Seri haji Nizar

MB Perak solat Jumaat di Masjid Jalan Dairy, Datuk Zahid Hamidi juga solat di situ. Selepas solat Dato' Seri haji Nizar dikerumuni oleh ramai, mereka bersalam-salaman dan berpelukan. Masing-masing menyatakan sokongan dan simpati kepada MB dan kerajaan Pakatan Rakyat. Ada yang mengalir air mata manakala laungan takbir bergema di Masjid Jalan Dairy. Datuk Zahid selepas solat terus meninggalkan masjid dan tiada siapa yang mengerumuninya.

Setiausaha YAB Menteri Besar

p/s

Agaknya bila Ir. Nizar akan terlucut YAB?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 16:19


Pada 06-02-09 16:05 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-02-09 15:48 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kita memang dah Menang..... ambil alih kuasa dengan rampasan ni sebenarnya Zionis Malaysia........


Tu lah... guna sangat demokrasi, cara nabi tak nak ikut. Tipu menipu, rasuah ni memanglah lumrah sekular.

Apa pun semoga rakyat sedar betapa jijiknya UMNO @BN. Rasuah, wanita, ugutan itu semua memang mainan mereka. Mereka tak rasa bersalah apa lagi malu untuk buat itu semua.

Ala... PAS memerintah Perak pun bukan guna hukum Islam pun.



Subhanallah...

ya sahabati..hati-hati lah dalam berkata2...
kita semua perlu tahu..bukannya mudah nak tegakkan khilafah islamiyah...bukan mudah...

betul..totally..PAS belum laksanakan hukum Islam sepenuhnya, tapi sekurang2nya PAS masih berusaha kearah mencapai semua itu...
kita di bawah ni seharusnya menyokong sepenuhnya...

dengan cara apa???

tegakkan Islam dalam diri dahulu...
baru pandang pada org lain..
tak guna rasanya bila kita berbicara soal politik Islam..tapi dihati masing-masing masih ada anasir Jahiliah yang merajai...tuduh mnuduh...benci mmbenci...
na'uzubillah...

bertindak lebih baik dari berkata2...
~ingatan untuk dari sendiri~


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 16:29


aku akan sentiasa bersama-sama dengan perjuangan PAS selagi PAS memperjuangkan agama ISLAM...

Allahuakhbar!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 06-02-09 16:42


tak sabar pula rasanya nak balek k indonesia...berjuang kembali disana..menyusuri perjalan dulu..berjuang bersama kawan-kawan membentuk suasana islam demi menegakkan daulah islamiyah...masuk kampong dan keluar kampong untuk membuat pergerakan2 islam...bergerak berusaha menyatukan umat..indah..sungguh indah..

hasilnya terlihat saat ni..hampir disetiap tempat orang sudah mngenal islam dan mahu untuk sama-sama menegakkan islam..

perjuangan tu sungguh indah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 06-02-09 17:30


sala sahabat..
jangan lah merasakan ksediahn sebeini sekali....saudara Ir Nizar hanya hilag jawatan. dunia...kan nya hilang saifat khalifah di bumi.bukannya hilang iman...walaupun peua berbakti kdp rakyat agak tebatas...tapi Allah Maha megatahui dengan apa yang di takdirka kepada haba2 NYa....kita sebagai hamba perlu terus menerus mefous kan rasa cinta dan kerja kita di dunia yang fana ini..
letakan lah rasa kesedihan itu hanya bla hilang Rahmat da kasi sayang ALLAH....perjuangan perlu d terus kan menikut Sunah Rasulluah SAW..ahlaq perlu di jaga..agar matlamat dakwah masih terus dpelihara demi mencapai redha AlLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

nazrulsabri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2007
Ahli No: 31683
Posting: 85
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 18:11


Salam.

Buat YAB Ir Nizar yang saya kagumi, salam perjuangan saya ucapkan. Bersabar atas apa yang telah berlaku.

Percaya pada janji Tuhan, setiap kezaliman, pasti kan dibalasNya. Allah itu Maha Kuasa. InsyaAllah, apa yang dilakukan oleh mereka, kan di balas seadilnya.

Begitu juga buat semua pendokong dan penyokong perjuangan Islam. Doa silahul mukmin. Doa senjata bagi orang mukmin. Kita berdoa semoga dikembalikan keamanan dan keadilan buat rakyat Perak khasnya, dan rakyat Malaysia amnya.

Saya, secara peribadi kesal dan sedih atas apa yang telah berlaku. Rakyat Perak telah mendapat seorang MB yang berjiwa rakyat dan yang mentaati agamanya. Setiap masjid diturunnya bagi menyampaikan kuliah. Suatu yang jarang dapat kita lihat, dilakukan oleh seorang pemimpin negeri (kecuali Kelantan).

Ingatlah, Allah sentiasa berada bersama orang yang benar.

Ungkapan itu juga telah dilafazkan oleh seorang menteri dari perak malam tadi, merujuk kepada kejayaan pihaknya 'merampas' kepimpinan kerajaan negeri Perak. Biarlah, mungkin atas dasar kapasitinya yang menjaga porfolio agama, beliau berkata sedemikian. (walaupun, sebelum ini beliau telah mengeluarkan arahan yang menidakkan hak rakyat, yang langsung tidak mencerminkan portfolio yang dipegangnya)

Wallahua'lam. Wassalam.

Teruskan Perjuangamu, YAB Ir Nizar!!!


-----------------
Suburkan Persaudaraan..
Kerana Setiap Orang Islam itu Bersaudara..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nazrulsabriProfil   Hantar PM kepada nazrulsabri   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 18:33


kepada semua,sila linkkan ucapan anda kepada blog MB Nizar di sini


http://kamparinn.blogspot.com/

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

jebat_86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35674
Posting: 121

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 22:51


Ini semua salah org Islam sendiri..
Lebih suka bergaduh sesama sendiri..:((

Bookmark and Share

  


  Member Information For jebat_86Profil   Hantar PM kepada jebat_86   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 23:44


salam..
Allahuakbar
ana sentiasa bersama dato' Nizar...
pejuang Islam tidak pernah kalah...
tak di dunia..
yang pasti di akhirat syurga menanti kitra..
ALLAHUAKBAR..ALLAHUAKBAR..ALLAHUAKBAR..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

jamian
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2009
Ahli No: 36971
Posting: 39
Dari: telok panglima garang

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-09 00:02


perjuangan harus diteruskan,
yang benar pasti menang suatu hari nanti,
hanya kesabaran yang diperlukan,
walau seribu halangan yang mendatang,
jangan cepat mengalah ....

more info klik here:-
http://xpres2u.blogspot.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For jamianProfil   Hantar PM kepada jamian   Pergi ke jamian's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 00:04


tahniah kepada bakal KERAJAAN PINTU BELAKANG a.k.a KERAJAAN PONDAN a.k.a KERAJAAN PENGKHIANAT RAKYAT negeri perak darul ridzuan...

KERAJAAN PINTU BELAKANG - merasuah adun yang tiada jatidiri dan bermasalah melompat ke bn bagi memperolehi kelebihan kerusi untuk memerintah negeri.

KERAJAAN PONDAN - tidak berani bertarung dengan pakatan rakyat dalam pilihanraya.

KERAJAAN PENGKHIANAT - mengkhianati rakyat dalam dun changkat jering, behrang, dan jelapang yang telah memilih pakatan rakyat sebagai tonggak harapan mereka.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 00:06


Pada 06-02-09 22:51 , jebat_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Ini semua salah org Islam sendiri..
Lebih suka bergaduh sesama sendiri..:((



bagaimana tu bergaduh tu ye..
ana tak paham..
setakat yang ana tau satu pihak nak laksanakan Islam..
manakala satu pihak lagi tak nak laksana Islam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 00:11


sekarang ni susun semula saf2 perjuangan kerana perjuangan belum selesai lagi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 11:11


Pada 06-02-09 16:05 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-02-09 15:48 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kita memang dah Menang..... ambil alih kuasa dengan rampasan ni sebenarnya Zionis Malaysia........


Tu lah... guna sangat demokrasi, cara nabi tak nak ikut. Tipu menipu, rasuah ni memanglah lumrah sekular.

Apa pun semoga rakyat sedar betapa jijiknya UMNO @BN. Rasuah, wanita, ugutan itu semua memang mainan mereka. Mereka tak rasa bersalah apa lagi malu untuk buat itu semua.

Ala... PAS memerintah Perak pun bukan guna hukum Islam pun.




salam...
memang pas tak mampu nak laksana Islam secara total kerana gangguan dari bn jugak...
tapi pas dah tunjuk keikhlasan pentadbiran Islam mereka kat Terenganu satu masa dulu tapi UMNO SAMAN pula...bagaimana TU..
hudud pun saman HUKUM TUHAN tu....
dah tak nak laksana you tanggungla dosa..
ni halang org pula nak laksana hukum...
pk2la sendiri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 12:20


salam ukhwah..
ana yakin Allah bersama dengan org yang benar..
Allah akan bantu Datuk seri Nizar yang sentiasa menjalankan tugas dengan baik dan juur..
sama-samalah kita doa moga Allah beri pertolongan kepada beliau dan anak-anak buahnya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 07-02-09 12:34


bukan setakat rakyat negeri Perak sahaja yang sayangkan YAB Nizar, tapi seluruh rakyat Malaysia...saya berasa malu dengan politik Malaysia dan amalan politik UMNO/BN kerana dapat dilihat mandat/amanah rakyat boleh dibeli dengan mudah...inilah pengkhianat yang tidak mustahil boleh menjual maruah agama, bangsa dan negara..

Bookmark and Share

  


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

Syairadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37067
Posting: 39
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-09 14:10


Ya. wajahnya telah melambangkan betapa dia sangat-sangat mengambil berat tentang rakyatnya. Berfikir demi rakyat. apakah BN Celaka akan buat jika mereka(BN Celaka) itu mengambil alih. Tangisannya bukan minta simpati tetapi memikirkan apa akan terjadi jika BN itu berjaya berkuasa di dunia. Susah nak dapat pemimpin sedemikian Begitu sekali sayangkan rakyatnya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyairadhanProfil   Hantar PM kepada Syairadhan   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 14:19


hmm,dengar kata DSNJ selalu bagi tazkirah di masjid2 di perak betul ke?.ada siapa2 yang pernah pergi dengar tazkirah DSNJ?.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 07-02-09 15:03


Pada 06-02-09 16:05 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-02-09 15:48 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kita memang dah Menang..... ambil alih kuasa dengan rampasan ni sebenarnya Zionis Malaysia........


Tu lah... guna sangat demokrasi, cara nabi tak nak ikut. Tipu menipu, rasuah ni memanglah lumrah sekular.

Apa pun semoga rakyat sedar betapa jijiknya UMNO @BN. Rasuah, wanita, ugutan itu semua memang mainan mereka. Mereka tak rasa bersalah apa lagi malu untuk buat itu semua.

Ala... PAS memerintah Perak pun bukan guna hukum Islam pun.


Hmm m .. bila gamaknya dapat lihat HT dengan hukum islam dan negara islam ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 15:39


Riot erupts in tussle over Malaysian state


IPOH, Malaysia: Malaysian police fired tear gas Friday at supporters of an opposition leader who was forcibly removed from his office when he refused to cede his post as chief minister in a political tussle over control of a state legislature.

The ruling National Front coalition says it wrested control of the Perak state legislature after three opposition lawmakers switched loyalties and became "friendly independents."

Perak was one of five states in the hands of Anwar Ibrahim's three-party opposition alliance. But National Front lawmaker Zambry Abdul Kadir was sworn in as the new chief minister Friday.

Thousands of opposition activists breached a police barricade earlier in the day in a bid to march to the Perak royal palace to block Zambry's swearing.

Police responded by firing tear gas, and the protesters retreated into a mosque, said the Malaysiakini news Web site. It said nine people were arrested.
Today in Asia & Pacific
In China quake, a man-made or natural disaster?
China stops protesters before UN rights review
Pakistan frees leaker of nuclear technology

Police could not be immediately reached for comment.

Losing Perak is a slap to Anwar's alliance, which won an unprecedented five of Malaysia's 13 states in general elections last year.

Anwar appealed for calm Friday but said the protests in Perak reflected public anger over the National Front's "unconstitutional" takeover.

He said his alliance would now turn to the courts to challenge the legitimacy of the new state government.

Earlier Friday, police escorted ousted Chief Minister Mohammad Nizar Jamaluddin from his office when he returned to work and refused to leave.

Mohammad Nizar said he would only quit if he is removed by a vote of no-confidence in the state assembly.

"As far as we are concerned, this is the legal government," he told reporters before the swearing in of his successor.

Mohammad Nizar's ouster and the takeover of the state government by the National Front was endorsed by Sultan Azlan Shah, the influential hereditary ruler of the state.

Both sides now have 28 seats in Perak's 59-member legislature, but the National Front claims it effectively has control because the three independents would back it in any vote.

___

Associated Press writer Eileen dengan contributed to this report.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-02-09 15:49


Pelik betul isu lompat parti ini. Wakil rakyat adalah hak dan pemilihan rakyat. Mana boleh mereka suka tukar parti. Patut letak jawatan biar rakyat yang pilih. Karut betul lah. Dah sampai masa perlu ada undang-undang untuk elak perkara seperti ini berlaku.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 16:26


.



mb nizar dan isteri


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-02-09 16:49


Just to recall back who is Ir Mohammad Nizar Jamaluddin.....

Mengenali Menteri Besar Perak yang baru, Ir Mohammad Nizar Jamaluddin, beliau dilahirkan pada 17 Mac 1957 di Kampung Air Hitam Labu, Kampar Perak. Beliau telah mendapat pendidikan awal di Kampar, kemudiaannya meneruskan persekolahan di Sekolah Menengah Anglo Chinese, Kampar.

Selepas itu menyambung pelajaranya di Sekolah Menengah Teknik, Persiaran Brash, Ipoh. Pada tahun 1972 beliau mengambil Advance Level (A Level) di Norwich City College Of Arts & Technology Norwich, Norfolk, England.

Beliau merupakan lulusan Sarjana Muda Sains Kejuruteraan Mekanikal dari University Of Aston di Brimingham, United Kingdom. Sekembalinya ke tanahair, beliau bekerja di beberapa agensi kerajaan termasuk Jabatan Kerja Raya bahagian bengkel dan kuari, Perbadanan Pembangunan Bandar (UDA - Daya Urus), Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang.

Beliau berpengalaman luas dalam menjalankan beberapa projek besar negara. Antaranya Projek Dayabumi fasa 2 & 3 pada tahun 1983, projek Pusat Islam (BAHES, Jabatan Perdana Menteri (1984), projek Wisma Darul Iman, Kuala Terengganu (1985), pengurusan bangunan-bangunan kerajaan dan swasta termasuk KOMTAR, Bangunan Persekutuan Gunasama, pusat membeli belah dan pengurusan semua lif di hospital Kerajaan Negeri Perak, Pulau Pinang, Kedah, Perlis sehingga kini.

Sebelum dilantik menjadi Menteri Besar beliau merupakan Pengarah Urusan di beberapa firma swasta. Di luar negara pula beliau banyak menjalankan beberapa projek di beberapa buah negara, antara di Birmingham, United Kingdom, Zug Switzerland, Miano Italy, Bangkok Thailand, Sdyney dan Goldcoast Australia, Doha Qatar dan Tehran, Iran.

Dalam bidang politik pula, beliau berkecimpung dengan PAS dengan memegang Ahli Jawatankuasa PAS kawasan Kampar (1999 - 2001). Beliau menjawat jawatan Yang Dipertua PAS kawasn Kampar (2001 hingga kini). Di peringkat PAS Negeri Perak, beliau memegang jawatan Bendahari PAS Negeri (2001- 2006), Setiausaha PAS Negeri (sebelum menjadi Menteri Besar Perak).

Walaupun beliau seorang yang berpendidikan tinggi tetapi beliau amat aktif dengan kegiatan masyarakat. Antaranya kuliah dan majlis ilmu di masjid-masjid dan surau-surau, ceramah motivasi pelajar dan institusi pengajian tinggi, menyampaikan khubah jumaat, bantuan kepada fakir miskin, mewakili PAS dalam program program kaum bukan Islam serta terlibat secara langsung dengan beberapa Badan Bukan Kerajaan (NGO).

Beliau mempunyai lapan orang cahaya mata hasil perkongsian hidup bersama isterinya, Fatimah Taat. Anaknya pertama merupakan lulusan BA Syariah Universiti Mut'ah, Jordan. Anak kedua pula lulusan hafiz al-Quran di Universiti Mut'ah Jordan. Anak yang ketiga juga lulusan hafiz al-Quran dari Universisiti Damsyik, Syria dan Universiti Lebanon. Manakala anak yang ke empat hingga ke lapan sedang belajar di beberapa pelbagai institusi pendidikan dalam negeri.

Menurut Setiausaha Kerja PAS Perak, Khalilul Abdul Rahman, Nizar merupakan seorang yang pemurah dan mudah bergaul dengan masyarakat dan mengambil berat masalah kakitangan di bawahnya. "Jika ada kakitangannya yang menghadapi masalah, beliau akan cepat menyekesaikan masalah temasuk masalah kewangan," jelas Khalilul. "Sebagai ketua pejabat, beliau seorang yang peramah dengan orang ramai termasuk orang bawahannya dan beliau bersedia mendengar pandangan orang lain," ujar beliau.

Memperjuangkan hak dan kepentingan rakyat menjadi agenda perjuangannya, kerana itu beliau bergiat cergas di dalam Badan Bukan Kerajaan (NGO). Umpamanya Gabongan Pengguna Air Perak (GPAP).

Keistimewaan beliau, walaupun lulusan dari luar negeri beliau mampu mengajar (buka kitab) di masjid-masjid dan suara-surau.malah beliau sendiri mampu mengelenggarakan ibadah kurban termasuk penyembelihan bintang kurban.

Di samping itu Haji Nizar juga selain boleh berbahasa Inggeris, ia juga boleh berbahasa Cina dan Tamil. Inilah Menteri Besar yang dikehendaki oleh rakyat, mampu mentadbir, berwibawa dan mempunyai pengetahuan agama dan boleh membaca khutbah jumaat. Perkenan Sultan Perak, Sultan Azlan Shah yang memilih Mohammad Nizar sebagai Menteri Besar Perak memang tepat, oleh itu semua pihak perlu akur dengan keputusan yang dibuat oleh Sultan Perak. - mr

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-02-09 17:12


Fakta yang dihebahkan:
1. Kerajaan Pakatan Rakyat Perak memberi tanah status hak milik kekal kepada 11 orang penduduk cina di Grik.

2. Kerajaan Pakatan Rakyat Perak memberi tanah kepada 9 buah sek. cina di Perak.

Fakta yang disembunyikan oleh media massa arus perdana:
1. Kerajaan Perak dibawah Umno dahulu telah menghentikan bantuan kepada sekolah agama rakyat (SAR) di Perak yang berjumlah RM 1.3 juta semasa mahathir jadi PM. Bantuan ini tetap dihentikan even after paklah took over PM office.

2. Beberapa hari sebelum kerajaan Pakatan Rakyat Perak memberi tanah kepada 11 orang penduduk cina di Grik, kerajaan pakatan telah memberikan tanah pertanian berstatus tanah hak milik kekal seluas 400 hektar kepada 320 orang petani melayu-Islam di kampung tersusun (juga di Grik, Perak).

3. Kerajaan negeri Perak bawah Pakatan Rakyat telah mengembalikan semula bantuan kepada 18 buah SAR (9 sek menengah, 9 sek ren) berjumlah RM 1.3 juta yang mana telah dihentikan semasa pemerintahan kerajaan negeri Perak di bawah Umno.

4. Kerajaan Pakatan Rakyat Perak memberi tanah berstatus tanah pajakan selama 30 tahun kepada 9 buah sek. cina di Perak kerana kerajaan negeri sedar bantuan sebanyak RM 30 ribu setahun kepada 9 buah sekolah terbabit (bukannya 30 ribu untuk setiap sekolah, tetapi 30 ribu untuk 9 buah sek) adalah sangat tidak mencukupi. Tanah yang diberikan itu dicadangkan supaya dibangunkan dengan tanaman kelapa sawit yang mana hasilnya nanti dijual & kutipan hasil jualan tersebut bakal digunakan bagi urusan pentadbiran sek2 terbabit. Bantuan RM 30 ribu dari kerajaan negeri kelak akan dihentikan apabila tanah tersebut mula mengeluarkan hasilnya (dijangka selepas 5 tahun)

5. SAR di negeri Perak juga di dalam proses menerima tanah2 sepertimana sek2 cina dan bakal menggunakan konsep yang sama ditanam dengan tanaman kelapa sawit. Kaedah & konsep memberi tanah kepada sek. cina ini telah diapplikasikan di Kelantan di mana kerajaan Kelantan pimpinan tuan guru memberi tanah kepada sek2 cina & dibangunkan dengan tanaman komersial yang mana duit hasilnya digunakan untuk urusan pentadbiran pihak sekolah.

6. Bukan sahaja sek cina, SAR sahaja yang bakal mendapat tanah, tapi juga sekolah2 tamil di Perak yang diketahui umum uzur juga dalam proses mendapat tanah berstatus pajakan selama 30 tahun.

Persoalan2 berbangkit:
1. Kenapa tanah hanya diberi di daerah Grik??
Jawapan - Kerana pejabat tanah Grik membuat kerja dengan cepat & pantas. Sekiranya pejabat tanah contohnya di kuala kangsar ataupun taiping ataupun di Tanjung Malim menyiapkan segala laporan & kertas kerja lebih cepat berbanding pejabat tanah Grik, maka rakyat Perak di kuala kangsar ataupun di taiping ataupun di tanjung malim akan menerima tanah berstatus kekal terlebih dahulu.

2. Kenapa memberi tanah berstatus kekal selama 999 tahun??
Jawapan - Tanah berstatus kekal di Perak bakal memberi pulangan kepada kerajaan negeri sebanyak RM 300 juta setahun apabila penerima2 tanah berstatus kekal perlu membayar primium (charge) untuk nilai tanah terbabit kepada kerajaan negeri....- di pihak rakyat yang menerima tanah berstatus kekal terbabit, mereka boleh menggunakan tanah terbabit sebagai cagaran/bukti untuk membuat pinjaman dari Angkasa (kalau tak silap just untuk pegawai2 kerajaan) atau dari bank since pihak bank hanya menerima tanah berstatus hak milik kekal (status yang kukuh) sahaja sebagai cagaran sebelum meluluskan sesuatu pinjaman seperti pinjaman perumahan, pinjaman perniagaan dan etc.

3. Bagaimana kelak sekiranya kerajaan negeri ingin mengambil tanah terbabit untuk tujuan pembangunan??
Jawapan - Isu ini tidak sepatutnya berbangkit. Hatta tanah berstatus hak milik kekal 99 tahun sekalipun (seperti yang diguna pakai di negeri2 lain) kerajaan negeri/kerajaan pusat mempunyai hak untuk mengambilnya (seperti yang terjadi di selangor, perak, kedah & etc 20 tahun lepas yang melibatkan rancangan pembinaan lebuh raya utara selatan - sekarang lebuh raya dah siap) dengan syarat tanah2 yang diambil itu perlu dibayar pampasan yang setimpal (nilai harga semasa tanah2 terbabit) kepada tuan empunya tanah.

wallahua'lam


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 17:52


em...dato sari nizar orangnya simple. sayang kita ketepikan org sebegitu. ana pun tak berpihak mana-mana sebab ana tak minat politik...tapi ikut logik lah, boleh ke tukar kerajaan dengan hanya YB tu lompat parti?...pening juga politik ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 18:12


salam...
"lompat parti'
erm... macam main tarik tali saja..
kompius juga...
sat masuk rumah merah.. sat lagi masuk rumah biru..
lepas tu nak bebas.. tup tap.. masuk rumah merah..
bagaimana ye?

ada kaitan dengan tiada pendirian?
macam lalang... ditiup ke kanan...maka lenggok kanan lah ia..
ditiup ke kiri ..maka ke kiri lah palingannya... ( ada agaknya ayat ni..hehe )

lompat si katak lompat..
hehee.. pntun katak pulak ss ni.

wallahu'alam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 03:08


Pada 06-02-09 14:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

moga Ir. Nizar diberikan kekuatan oleh Allah...

p/s: sadisnya.


Ya, semoga Dato' Seri Ir.Nizar diberi kekuatan..Ya Allah, tunjukkan lah kepada kami yang benar itu benar..

p/s: saya bersedih dikala pagi yang hening ini.. :-( :-( :-(


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 11:32


sekarang ni mb nizar masih menjalankan tugas sebagai MB perak dan marilah beri sokongan pada mb nizar

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 20:32


Perutusan MB Perak, YAB Dato’ Seri Ir. Mohamad Nizar++     


BismilahirRahmanirRahim.

Saya bersyukur ke hadrat Allah SWT atas kesihatan tubuh badan dan kesabaran yang dianugerahkanNya kepada saya dan seluruh rakyat negeri Perak Darul Ridzuan.

Saya mengambil kesempatan ini untuk menerangkan beberapa perkara berkaitan perkembangan krisis di negeri Perak terutamanya selepas upacara angkat sumpah Menteri Besar baru negeri ini yang berlangsung di Istana Iskandariah petang tadi.

Dengan penuh rasa tanggungjawab, sukacita saya menyatakan bahawa perlantikan Menteri Besar baru itu sesungguhnya adalah tidak mengikut Undang-Undang Perlembagaan Negeri sebagaimana sepatutnya.

Apabila saya tidak meletak jawatan seperti yang dititahkan oleh DYMM Paduka Seri Sultan Perak, sebenarnya saya telah pun meneliti semua undang-undang dan peraturan yang berkaitan serta telah mendapatkan pandangan dan nasihat daripada ahli dan pakar undang-undang.



Permohonan saya kepada DYMM Sultan untuk mendapatkan perkenan membubarkan Dewan Undangan Negeri adalah menepati dan mengikut peruntukan Undang-Undang Perlembagaan Negeri

secara jelas dan pasti. Perlembagaan memperuntukkan dengan jelas bahawa pembubaran DUN sepatutnya telah pun berlaku setelah permohonan perkenan saya kemukakan kepada DYMM Tuanku Sultan.

Saya juga yakin bahawa pembubaran DUN adalah langkah terbaik bagi menyelesaikan kemelut politik negeri Perak. Biarlah rakyat membuat keputusan. Saya percaya bahawa rakyat berhak membuat keputusan berkenaan parti manakah yang rakyat mahu berikan mandat sebagai kerajaan. Keputusan menyerahkan penentuan itu kepada rakyat adalah bertepatan dengan prinsip demokrasi dan sistem Raja berperlembagaan yang dijunjung bersama.

UMNO telah mencemarkan Institusi Raja melalui konspirasi yang sangat kotor semata-mata kerana dendam kesumat dan nafsu melampau untuk memerintah. Mereka sanggup mengheret Institusi Raja kepada kecelaruan yang boleh menjejaskan penghormatan dan sanjungan rakyat terhadap istana.

Tiga Kaedah ‘Lucut Jawatan’ Menteri Besar

Berhubung kecelaruan isu ‘letak jawatan’ atau ‘lucut jawatan’ saya sebagai Menteri Besar, suka saya jelaskan kepada seluruh rakyat negeri Perak bahawa Perkara 16(6) Undang-Undang Perlembagaan Negeri dengan terang menyatakan bahawa ‘lucut jawatan’ saya hanya boleh berlaku melalui 3 kaedah iaitu :

Pertama – pembubaran Dewan Undangan Negeri.

Kedua – undi tidak percaya dalam sidang khas Dewan Undangan Negeri.

Ketiga – saya meletak jawatan secara sukarela.

Tetapi apa yang terjadi sekarang, tiada mana-mana satu pun di antara 3 kaedah itu berlaku. Saya tidak meletak jawatan. Pembubaran DUN tidak berlaku. Belum lagi berlangsung sidang khas atau apa-apa sidang membincangkan usul undi tidak percaya terhadap saya. Maka bagaimana boleh dikatakan saya bukan lagi Menteri Besar Perak?

Apabila saya masih lagi Menteri Besar Perak yang sah mengikut undang-undang, maka adalah ganjil apabila dilantik seorang Menteri Besar yang baru. Bukan saja ganjil, tapi salah. Perlantikan Menteri Besar hanya boleh atau perlu dibuat apabila berlaku kekosongan jawatan itu. Sehingga saat ini saya masih MB mengikut perlembagaan. Belum berlaku kekosongan. Saya MB yang sah manakala Dato’ Dr. Zambry adalah MB tidak sah atau MB haram.

Fitnah Media Kawalan UMNO – Saya Nak Saman Sultan, Saya Arahkan Rakyat Memberontak dan Saya Menjerit Di Pejabat

Hari ini timbul isu bahawa saya akan saman DYMM Tuanku Sultan. TV1 dan TV2 serta semua saluran TV milik Media Prima menyiarkan berita itu. Ini adalah satu fitnah yang sangat dahsyat. Tohmahan jahat ini dicipta oleh UMNO untuk menimbulkan kebencian orang ramai khususnya rakyat negeri Perak terhadap saya dan Pakatan Rakyat. Mereka mengulas isu ini secara terarah untuk menjauhkan kita dari istana. Mereka mencipta tuduhan ini untuk membangkitkan kemarahan orang Melayu terhadap saya dan Pakatan Rakyat dengan tujuan menenggelamkan perbincangan tentang pencabulan undang-undang yang mereka lakukan demi merampas kuasa.

Saya juga dituduh menggerak dan mengarahkan rakyat supaya bangkit menentang istana. Media yang dikuasai UMNO menggambarkan saya bertanggungjawab ke atas perhimpunan rakyat yang berlaku di merata tempat dalam masa beberapa hari ini termasuk himpunan di Kuala Kangsar yang tercetus kekecohan.

Sehubungan dengan itu, saya dengan ini menafikan sekeras-kerasnya segala tuduhan dan fitnah yang dilemparkan terhadap saya. Saya tidak mengeluarkan apa-apa arahan kepada rakyat untuk maksud berhimpun menyatakan bantahan kepada istana. Semua ini adalah propaganda UMNO.

Media elektronik yang dipengaruhi UMNO juga memutarbelit laporan mengenai insiden di pejabat saya iaitu pejabat Menteri Besar pagi tadi. Mereka melaporkan bahawa saya ‘menjerit’ ketika kekecohan semasa kehadiran puluhan wartawan.

Sebenarnya yang menjerit itu bukan saya. Yang menjerit ialah Dato’ Setiausaha Kerajaan Negeri iaitu Dato’ Dr. Abdul Rahman Hashim yang menghalau wartawan supaya keluar dari bilik itu. Wartawan dalam dan luar negeri menjadi saksi tindakan primitif Setiausaha Kerajaan Negeri yang menghalau petugas media di hadapan saya.

Saya tegaskan sekali lagi bahawa bukan saya yang menjerit seperti dilaporkan oleh media elektronik pengampu UMNO. Saya nafikan sekeras-kerasnya tuduhan itu. Anda boleh saksikan sendiri video yang sempat dirakamkan oleh salah seorang wartawan ketika insiden itu. Dato’ Dr. Abdul Rahman Hashim yang menjerit.

Sukacita saya menyatakan sekali lagi bahawa saya menyanjung tinggi Institusi Istana sepanjang sepuluh bulan lebih saya memikul amanah ini dan saya telah memberikan kepatuhan saya kepada DYMM Tuanku Sultan dengan sepenuh jiwa dan raga. Dalam perkara yang sedang berlaku ini, saya sebenarnya bermaksud membela dan mempertahankan Institusi Diraja bahkan Institusi Kesultanan Melayu seluruhnya supaya tidak dipandang memihak kepada mana-mana kumpulan dalam isu ini. Saya tidak rela rakyat menganggap Istana menyebelahi mana-mana pihak. Saya ingin menyelamatkan istana daripada tohmahan rakyat. Saya ingin memelihara kepercayaan rakyat kepada institusi ini iaitu institusi yang luhur dan adil.

Pesanan Kepada Seluruh Rakyat Negeri Perak

Saya merayu kepada seluruh rakyat negeri Perak supaya janganlah bertindak diluar batasan. Apa yang kita lakukan adalah usaha menuntut keadilan serta menuntut diberikan hak kepada rakyat untuk membuat pilihan sepertimana yang dijamin oleh perlembagaan.

Terimakasih kepada semua rakyat negeri Perak atas sokongan, pandangan dan ucap selamat yang diberikan kepada saya. Saya sudahi dengan wabillahi taufiq wal hidayah wassalamu alaikum warahmatullah.

http://mt.m2day.org/2008/content/view/17810/84/



-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 20:45


ANA SENTIASA MENYOKONG PENUH YB NIZAR,SEMOGA LEBIH TABAH DAN SABAR...MUNGKIN ADA HIKMAH DI SEBALIK DUGAAN DAN PROPAGANDA MUSUH-MUSUH SAMA ADA SECARA TERANGAN DAN SECARA TERSELINDUNG.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 21:29


takbir.....Allahu Akbar....kami sentiasa bersama IR Nizar dalam mempertahankan berjuangan demi Islam dan rakyat khususnya rakyat perak...Allah sentiasa bersama orang-orang berjuang.....doa kami rakyat perak sentiasa bersama IR Nizar.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-02-09 21:36


mari kita semua mengucapkan ucapan terima kasih kepada Unit Amal PAS kerana mereka menjalankan tugas dengan begitu cemerlang daripada awal penubuhan hinggalah sekarang.

paling terbaru...mereka bertugas dengan cemerlang menjaga keselamatan di kediaman rasmi MB Perak & juga menjaga keselamatan penyokong2 reformasi di hadapan masjid ubudiah.

Cayalah Unit Amal!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 21:42


Pada 08-02-09 21:36 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

mari kita semua mengucapkan ucapan terima kasih kepada Unit Amal PAS kerana mereka menjalankan tugas dengan begitu cemerlang daripada awal penubuhan hinggalah sekarang.

paling terbaru...mereka bertugas dengan cemerlang menjaga keselamatan di kediaman rasmi MB Perak & juga menjaga keselamatan penyokong2 reformasi di hadapan masjid ubudiah.

Cayalah Unit Amal!!!




dan tahniah juga pada mb nizar sebab masih lagi tenang menghadapi keadaan genting sekarang.mb nizar tidak keseorangan kerana seluruh rakyat dari serata negeri bersama mb nizar.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 22:09


salam..nizar tetap menjadi mb dihati rakyat..

setiap org akan terpesona melihat gaya kepimpinannya yang tetap cool walau dididalam menghadapi ujian masakini..seorang yang cukup profesional bukan sahaja kerana title IR nya, bahkan kerana kematanganya menghadapi suasana politik masa kini.

aku bangga ada seorang ahli gerakan islam seperti ini..

takbir3x

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 07:52


salam..nizar tetap menjadi mb dihati rakyat..

setiap org akan terpesona melihat gaya kepimpinannya yang tetap cool walau dididalam menghadapi ujian masakini..seorang yang cukup profesional bukan sahaja kerana title IR nya, bahkan kerana kematanganya menghadapi suasana politik masa kini.

aku bangga ada seorang ahli gerakan islam seperti ini..

takbir3x

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-09 08:17


rasa macam kelakar lah pula...Masa Anwar Ibrahim suruh wakil rakyat lompat parti,itu dikira demokrasi dan tidak perlu pilihanraya atau sokongan rakyat,tapi bila situasi ini berlaku diperak,berlaku sebaliknya...kata dulang paku serpih

Bookmark and Share

  


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 08:54


Pada 09-02-09 08:17 , adzizi posting:

!!! QUOTE !!!

rasa macam kelakar lah pula...Masa Anwar Ibrahim suruh wakil rakyat lompat parti,itu dikira demokrasi dan tidak perlu pilihanraya atau sokongan rakyat,tapi bila situasi ini berlaku diperak,berlaku sebaliknya...kata dulang paku serpih



salam bro..actually anwar buat cara sah iaitu dengan undi tak percaya..tapi kat perak ni main suka hati suruh MB letak jawatan. Cara sah adalah tiga cara.


1. mb letak jawatan

2. bubar dun

3. undi tak percaya dalam sidang dun


ok...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 08:56


Pada 09-02-09 07:52 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

salam..nizar tetap menjadi mb dihati rakyat..

setiap org akan terpesona melihat gaya kepimpinannya yang tetap cool walau dididalam menghadapi ujian masakini..seorang yang cukup profesional bukan sahaja kerana title IR nya, bahkan kerana kematanganya menghadapi suasana politik masa kini.

aku bangga ada seorang ahli gerakan islam seperti ini..

takbir3x


pejuang kental ..respek2...i'm behind you...kita tahu dia memang pemimpin yang boleh dikategorikan lebih boleh dipercayai bebanding pemimpin BN..ok..


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 10:12


Assalamualaikum

Allah sedang menguji kesabaran kita serta kekuatan kita dalam menegakkan Hukum-hukum Islam....

Insyaallah berkat ketabahan dan kesabaran... pasti ada Pertolongan Allah...

Takbir... Allahuakhbar


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-02-09 10:28


dalam satu hadis ada sebut:

anak lahir dalam keadaan Fitrah

ibu bapalah yang akan corakkan anak sama ada yahudiyyan atau nasraniyyan....


mengapa kalimah yahudiaan...bukan ditulis yahudi saja


mengapa kalimah nasraniyyan...tidak ditulis nasrani saja...


ini adalah keadah nahu soraf dalam bahasa Arab ...
maksud sebenar kalimah yahudiyyan di tasrif selaku keadaan bagaimana sikap yahudi disebut dalam nahu soraf...i'rab selaku MAF_UL Mutlak....

contoh ayat ini
Ahmad AKALA Aklan...makna: Ahmad makan dengan bersemangat...


maksud kalimah yahudiyyan nasraniyyan merujuk akan bagaimana sikap yahudi...iaitu degil ...ingkar...kufur dengan ISLAM


bagaimana sikap nasraniyyan... merujuk sikap nasrani yang sesat...menyesatkan


sesekali Yahudi dan nasora tidak akan redha kepada Muslim sehingga mengikut perangai buruk mereka yang ingkar dan sesat...


antara ingkar puak yahudiaan nasraniyyan adalah buat maksiat...buat disko...premis judi...kilang arak


rafidah adalah menteri yang luluskan kilang arak batu 3 20 tahun lalu...tak sepatutnya dia nak berbual akan hal yang berlaku di Negeri Perak...seharusnya dia bertaubat sebab dosa luluskan kilang arak sejak 20 tahun lalu telah menjerumuskan ramai remaja ....


rafidah seharusnya insaf...bukan menambahkan dosanya...



Allah mewariskan BUMI ini untuk hambaNya yang Muttaqiin

WaLlahu A'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-09 10:40


Macam 2 pula ek...Masa Nasaruddin masuk pkr hari 2 tak ada pula nak buat pilihanraya semula.3 wakil rakyat keluar parti 2 menandakan undi kurang percaya lah adik izzul oi...so undi percaya 28 dan undi tidak percaya 31..so siapa yang menang?boleh beri keterangan

Bookmark and Share

  


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-09 10:45


Kita tak boleh salahkan menteri seratus peratus..kita kena ingat Negara MAlaysia bukan 100% orang melayu..

Kita anggap Rafidah ibarat kereta mewah yang lengkap dengan ciri-ciri keselamatan dan remaja sekarang adalah pemandu.
"Jika kereta itu eksiden,siapa yang harus disalahkan?Kereta atau Pemandu?Sudah pasti pemandu...Sebenarnya remaja itu sendiri harus sedar apa itu hukum hakam islam..tak boleh minum arak...Orang lain tidak boleh mengubah seseorang jika seseorang itu tidak mengubah dirinya

Bookmark and Share

  


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-02-09 11:40


ana sokong Pemimpin seperti YB Nizar Jamaluddin...Teruskan Perjuangan YB Nizar yang dikasihi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-02-09 11:59


perumpamaan adzizi yang dangkal serta menampakkan kejahilan dalam hal syariat islam...


Pemimpin adalah dipertanggungjawabkan untuk menyediakan suasana Islam kepada remaja...

Biah...(suasana Islam perlu disediakan oleh pemimpin...


demo boleh kecek begitu sebab demo atau keluarga demo belum terkena perangkap maksiat...dalam disko...karaoke ada kegiatan pil ecstacy...

maka nasihat ...jauhi premis maksiat berlesen atau tidak berlesen...



seharusnya kamu adzizi fikir bagaimana nak tutup kilang arak...


pemandu yang mahir ....jika selekoh, jurang bahaya...perangkap banyak...kamu juga takkan terlepas dari suasana yang banyak maksiat...
Ustaz Abdul Ghani Abdul Rahman...pernah ceramah di masjid pada 7 tahun lalu...


anak yang dididik ibu bapa dengan Al Qur'an ditarbiyyah sejak masih di zaman kanak kanak, remaja ...mungkin akan tidak dapat menepis sekiranya tempat yang dia berada di penuhi dengan pelbagai maksiat ...


maka Pemimpin dipertanggungjawabkan oleh Allah untuk menyediakan suasana...biah...yang ISLAM...
bukan nak dipersalahkan remaja sahaja...


jangan kamu fikir kamu belum jatuh di usia remaja...kamu akan terus tidak ditimpa kejatuhan di lembah maksiat pada 20 tahun 30 tahun mendatang sekirannya kamu tidak menutup kilang arak di batu 3 dan premis maksiat yang ada...


jika kamu selamat...anak kamu belum tentu akan selamat

sekiranya kita tidak berusaha menutup premis maksiat seperti kilang arak di batur 3 dan disko dll.


fikir lah

Maka kita perlu ada pemimpin seperti YB Nizar Jamalauddin yang bernai atas kebenaran dan mengikut Syariat Islam...


maksud hadis :

beruntunglah suatu ummat yang mana pemimpinnya adalah BIJAK serta harta berada di tangan ore yang PEMURAH yakni suka bersedekah...


rugi dan malang lah jika suatu ummat...sekiranya pemimpinnya bodoh...jahil (iaitu jahil syariat ISLAM....
dan harta berada di tangan si bakhil...


Pandangan saya ...YB Nizar Jamaluddin adalah pemimpin Alim, BIJAK...Wara'...


Wara' ditakrifkan Insan yang menjauhi larangan Allah...


Wara' adalah kalimah yang bermakna menjauhkan...


seperti menjauhi dari maksiat...


Dukacita rafidah lulus lesen kilang arak di batu 3... 20 tahun lalu.
dah banyak remaja yang terjatuh...Alhamdulillah sempat berTAUBAT...
bagi yang rasa dia belum jatuh ke lembah maksiat...pesan saya sangat sombong ...mungkin awak...akan jatuh juga sekiranya kilang arak tidak ditutp


arak adalah punca segala maksiat....maksud hadis sahih



remaja yang jatuh di masa awal ...alhamdulillah allah beri Anegerah rahmat untuk berTAUBAT....


sudah ramai remaja yang berTAUBAT...

Allah murka bagi orang tua yang masih melakukan maksiat...


jangan awak jatuh di masa tua...adzizi...yang seperti tak berapa nak cerdik...


hapuskan kilang arak di batu 3....Supaya Remaja , dewasa, muslim , manusia salamah


Allahumma jammilNa biL_AFIAH wal SALAMAH...Amin Ya Robbi Ya Ilahi Ya Allah


pandangan ana yang dhaif

ASIF
Wallahu A'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 09-02-09 13:12


Pada 09-02-09 10:40 , adzizi posting:

!!! QUOTE !!!

Macam 2 pula ek...Masa Nasaruddin masuk pkr hari 2 tak ada pula nak buat pilihanraya semula.3 wakil rakyat keluar parti 2 menandakan undi kurang percaya lah adik izzul oi...so undi percaya 28 dan undi tidak percaya 31..so siapa yang menang?boleh beri keterangan


Salam bro. Undi tak percaya ni boleh berlaku kalau ada sidang dun (dalam sidang dun). Ada ke undi tak percaya berlaku di luar sidang..!!?? Saya faham, mungkin tak berapa arif tentang dunia politik ni kan...hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-09 14:44


Macam anwar ibrahim buat dalam sidang dun ..kelakar lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-09 14:51


saya rasa saifuddin cuba kamu yang tutup kilang arak 2...saya lebih suka memengtingkan kestabilan negara dari huru -hara kerana sentimen perkauman..

2 lah saya cakap,kita akan gugur kerana benda remeh temeh

Bookmark and Share

  


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-09 15:51


Pada 09-02-09 10:40 , adzizi posting:

!!! QUOTE !!!

Macam 2 pula ek...Masa Nasaruddin masuk pkr hari 2 tak ada pula nak buat pilihanraya semula.


orang lain buat tak boleh. Aku buat tak mengapa.

kemudian salah guna kaedah fiqh Aqalu al-dhararain (melakukan perkara yang kurang dharar dari dari 2 perkara yang dharar). murah sungguh ushool fiqh didagangkan. segalanya untuk...

Puak lain buat haram, puak aku tak mengapa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-09 15:59


OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...... macam 2 pula ek..

bagus lah awak ni wuzara...Betul kita boleh berubah dari kejahatan ke arah kebaikan..tapi saya nak tanya?adakah masuk PKR akan berubah dari yang jahat ke yang baik?...Buat apa kita sokong org yang Homoseksual...kalau betul dia tak buat...Sumpah Laknat depan org ramai baru kita boleh percaya

Bookmark and Share

  


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-09 16:23


Pada 09-02-09 15:59 , adzizi posting:

!!! QUOTE !!!

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...... macam 2 pula ek..

bagus lah awak ni wuzara...Betul kita boleh berubah dari kejahatan ke arah kebaikan..tapi saya nak tanya?adakah masuk PKR akan berubah dari yang jahat ke yang baik?...Buat apa kita sokong org yang Homoseksual...kalau betul dia tak buat...Sumpah Laknat depan org ramai baru kita boleh percaya


awak tak payah nak jekk saya adzizi, UMNO tu lagi saya benci. Pada saya PAS adalah parti yang memperjuangkan Islam, cuma cara mereka yang saya tak setuju, saya sanggah macamana pun saya tak membenci mereka. itu sekadar muhasabah, cuma kadang-kadang kritikan itu amat memedihkan.

Tapi UMNO??? UMNOlah penjahanam agama, bangsa dan negara. Selagi mana mereka menyuburkan kekufuran, sampai mati pun saya akan benci UMNO. Pergi Jahanam dengan UMNO, kolah perosak agama.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 16:29


Pada 09-02-09 16:23 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!


awak tak payah nak saja saya adzizi, UMNO tu lagi saya benci. Pada saya PAS adalah parti yang memperjuangkan Islam, cuma cara mereka yang saya tak setuju, saya sanggah macamana pun saya tak membenci mereka. itu sekadar muhasabah, cuma kadang-kadang kritikan itu amat memedihkan.

Tapi UMNO??? UMNOlah penjahanam agama, bangsa dan negara. Selagi mana mereka menyuburkan kekufuran, sampai mati pun saya akan benci UMNO. Pergi Jahanam dengan UMNO, kolah perosak agama.

Takbir!!! Allahuakbar!

Islam PAS-Ti (PAS-hizbut Tahrir) Menang!


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:11


Ketenanganmu MENGKAGUMKAN:

--->Hari Terakhir Dato Seri Nizar Di Pejabat


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 17:22


Pada 09-02-09 16:23 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 15:59 , adzizi posting:

!!! QUOTE !!!

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...... macam 2 pula ek..

bagus lah awak ni wuzara...Betul kita boleh berubah dari kejahatan ke arah kebaikan..tapi saya nak tanya?adakah masuk PKR akan berubah dari yang jahat ke yang baik?...Buat apa kita sokong org yang Homoseksual...kalau betul dia tak buat...Sumpah Laknat depan org ramai baru kita boleh percaya


awak tak payah nak saja saya adzizi, UMNO tu lagi saya benci. Pada saya PAS adalah parti yang memperjuangkan Islam, cuma cara mereka yang saya tak setuju, saya sanggah macamana pun saya tak membenci mereka. itu sekadar muhasabah, cuma kadang-kadang kritikan itu amat memedihkan.

Tapi UMNO??? UMNOlah penjahanam agama, bangsa dan negara. Selagi mana mereka menyuburkan kekufuran, sampai mati pun saya akan benci UMNO. Pergi Jahanam dengan UMNO, kolah perosak agama.


Tak payah lah emos!emos!Inilah kelemahan kita...bercakaran sesama sendiri....apa salahnya berjuang bersama2...bersatu hati dan tenaga...ini tak, saling salah menyalah sesama sendiri sampai bila pun tak kemana politik negara kita....UMNO ke Parti pembangkang ke sama saja....ada kekurangan dan kelebihan masing-masing...parti pembankang juga ada bahayanya jika mereka mengambil alih kerajaan...kita mesti ingat bukan saja pas dan PKR mewakili parti pembangkang...tapi DAP juga salah satu parti pembangkang yang mengintai peluang menanti kealpaan orang melayu yang sibuk bercakaran sesama sendiri.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 17:29


Pada 09-02-09 17:22 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 16:23 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 15:59 , adzizi posting:

!!! QUOTE !!!

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...... macam 2 pula ek..

bagus lah awak ni wuzara...Betul kita boleh berubah dari kejahatan ke arah kebaikan..tapi saya nak tanya?adakah masuk PKR akan berubah dari yang jahat ke yang baik?...Buat apa kita sokong org yang Homoseksual...kalau betul dia tak buat...Sumpah Laknat depan org ramai baru kita boleh percaya


awak tak payah nak saja saya adzizi, UMNO tu lagi saya benci. Pada saya PAS adalah parti yang memperjuangkan Islam, cuma cara mereka yang saya tak setuju, saya sanggah macamana pun saya tak membenci mereka. itu sekadar muhasabah, cuma kadang-kadang kritikan itu amat memedihkan.

Tapi UMNO??? UMNOlah penjahanam agama, bangsa dan negara. Selagi mana mereka menyuburkan kekufuran, sampai mati pun saya akan benci UMNO. Pergi Jahanam dengan UMNO, kolah perosak agama.


Tak payah lah emos!emos!Inilah kelemahan kita...bercakaran sesama sendiri....apa salahnya berjuang bersama2...bersatu hati dan tenaga...ini tak, saling salah menyalah sesama sendiri sampai bila pun tak kemana politik negara kita....UMNO ke Parti pembangkang ke sama saja....ada kekurangan dan kelebihan masing-masing...parti pembankang juga ada bahayanya jika mereka mengambil alih kerajaan...kita mesti ingat bukan saja pas dan PKR mewakili parti pembangkang...tapi DAP juga salah satu parti pembangkang yang mengintai peluang menanti kealpaan orang melayu yang sibuk bercakaran sesama sendiri.....


Lagi pun mana mungkin 3 parti berkuasa dalam satu negeri.....tak ke kelam kabut jadinya...walau pun secara peribadi ana sokong pas....terutama Tuan guru Nik Aziz....kalau umno dan pas bersatu...sekurang2nya negara kita akan semakin kukuh...umno ada kekuatan tersendiri...pas jugak ada kekuatan tersendiri.....kalau bercakaran begini akhirnya tak mustahil negara kita jatuh ke tangan bukan melayu....ye lah bukan ke Tun Mahathir pernah bagi statement yang perdana menteri tak semestinya melayu....bila bukan melayu dengar statement mahathir ini...makin bulat dan gelojoh lah mereka nak mentdbir negara kita...jangan nanti anak lim kit sian jadi perdana menteri udoh lah..... :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:43


Pada 09-02-09 17:22 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Tak payah lah emos!emos!Inilah kelemahan kita...bercakaran sesama sendiri....apa salahnya berjuang bersama2...bersatu hati dan tenaga...ini tak, saling salah menyalah sesama sendiri sampai bila pun tak kemana politik negara kita....UMNO ke Parti pembangkang ke sama saja....ada kekurangan dan kelebihan masing-masing...parti pembankang juga ada bahayanya jika mereka mengambil alih kerajaan...kita mesti ingat bukan saja pas dan PKR mewakili parti pembangkang...tapi DAP juga salah satu parti pembangkang yang mengintai peluang menanti kealpaan orang melayu yang sibuk bercakaran sesama sendiri.....


1-Apa salah berjuang sama-sama?
--->Selagi UMNO TIDAK MENERIMA @ MESRA ISLAM, selagi itu Kirim Salam!

2-UMNO ke Parti pembangkang ke sama saja?
--->Apa justifikasi anda keatas pernyataan diatas? UMNO menolak Islam memilih Sekular Kebangsaan, PAS memilih Islam diatas Demokrasi, PKR Sekular mesra Islam, DAP Sekular Tulen, HTM memilih Islam Minhaj Kenabian, jadi DIMANA SAMANYA?

3-Kita mesti ingat bukan saja PAS dan PKR mewakili parti pembangkang, tapi DAP juga...
--->DAP hanya SATU (1), PAS+PKR=2 @ PAS+PKR(+HTM)=2+1=3 @ PAS+HTM=2, jadi SIAPA KUAT?

4-Tak perlu Emosi?
-Jika Tak Perlu Emosi maka tak perlu kita tangisi kehancuran yang sedang & bakal UMNO lakukan terhadap AGAMA & NUSA,
-Jika Tak Perlu Emosi maka kita mengIAkan tindakan UMNO mengLembukan institusi Raja yang selaku 'Khalifah' kepada rakyat untuk mengikut telunjuk UMNO,
-Jika Tak Perlu Emosi Kenapa Anda Emosi menyatakan Pendapat?

SAY NO TO UMNO! :jangan:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 17:48


Pada 09-02-09 17:43 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 17:22 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Tak payah lah emos!emos!Inilah kelemahan kita...bercakaran sesama sendiri....apa salahnya berjuang bersama2...bersatu hati dan tenaga...ini tak, saling salah menyalah sesama sendiri sampai bila pun tak kemana politik negara kita....UMNO ke Parti pembangkang ke sama saja....ada kekurangan dan kelebihan masing-masing...parti pembankang juga ada bahayanya jika mereka mengambil alih kerajaan...kita mesti ingat bukan saja pas dan PKR mewakili parti pembangkang...tapi DAP juga salah satu parti pembangkang yang mengintai peluang menanti kealpaan orang melayu yang sibuk bercakaran sesama sendiri.....


1-Apa salah berjuang sama-sama?
--->Selagi UMNO TIDAK MENERIMA @ MESRA ISLAM, selagi itu Kirim Salam!

2-UMNO ke Parti pembangkang ke sama saja?
--->Apa justifikasi anda keatas pernyataan diatas? UMNO menolak Islam memilih Sekular Kebangsaan, PAS memilih Islam diatas Demokrasi, PKR Sekular mesra Islam, DAP Sekular Tulen, HTM memilih Islam Minhaj Kenabian, jadi DIMANA SAMANYA?

3-Kita mesti ingat bukan saja PAS dan PKR mewakili parti pembangkang, tapi DAP juga...
--->DAP hanya SATU (1), PAS+PKR=2 @ PAS+PKR(+HTM)=2+1=3 @ PAS+HTM=2, jadi SIAPA KUAT?

4-Tak perlu Emosi?
--->-Jika Tak Perlu Emosi maka tak perlu kita tangisi kehancuran yang sedang & bakal UMNO lakukan terhadap AGAMA & NUSA,
-Jika Tak Perlu Emosi maka kita mengIAkan tindakan UMNO mengLembukan institusi Raja yang selaku 'Khalifah' kepada rakyat untuk mengikut telunjuk UMNO,
-Jika Tak Perlu Emosi Kenapa Anda Emosi menyatakan Pendapat?


:jangan:


Mungkin laskar askar ariff tentang politik...tapi itu hanya pendapat ana...kadang-kadang tindak tanduk pas jugak tidak menunjukkan keperibadian mereka....ana memang sokong pas...tapi kadang-kadang tindakan pas mengecewakan.....maaflah kalau ana terkasar bahasa.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:55


Pada 09-02-09 17:48 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!


Mungkin laskar askar ariff tentang politik...tapi itu hanya pendapat ana...kadang-kadang tindak tanduk pas jugak tidak menunjukkan keperibadian mereka....ana memang sokong pas...tapi kadang-kadang tindakan pas mengecewakan.....maaflah kalau ana terkasar bahasa.....


Hamba mohon maaf jika hati saudara SeIslam hamba tersinggung.

Benar, ada kalanya perlakuan & keputusan saudara kita di dalam PAS tidak seperti yang diharapkan. Tetapi barang diingat, selagi tunjang Perjuangan PAS adalah Islam, Allah s.w.t akan memandu.

Tidak, enti tidak terkasar bahasa, cuma enti berasa terseksa dengan apa yang terjadi kepada Nusa. Kami mengerti.


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 18:05


Pada 09-02-09 17:55 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-02-09 17:48 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!


Mungkin laskar askar ariff tentang politik...tapi itu hanya pendapat ana...kadang-kadang tindak tanduk pas jugak tidak menunjukkan keperibadian mereka....ana memang sokong pas...tapi kadang-kadang tindakan pas mengecewakan.....maaflah kalau ana terkasar bahasa.....


Hamba mohon maaf jika hati saudara SeIslam hamba tersinggung.

Benar, ada kalanya perlakuan & keputusan saudara kita di dalam PAS tidak seperti yang diharapkan. Tetapi barang diingat, selagi tunjang Perjuangan PAS adalah Islam, Allah s.w.t akan memandu.

Tidak, enti tidak terkasar bahasa, cuma enti berasa terseksa dengan apa yang terjadi kepada Nusa. Kami mengerti.



Tak mengapa....ana faham..setiap orang mempunyai pandangan dan pendapat masing-masing..tapi ana teringin sangat melihat adanya penyatuan antara PAS dan UMNO...tapi mungkin benar kata laskar askar...untuk memujuk UMNO bergandingan dengan PAS mentdbir negara berlandaskan hukum islam bukan lah kerja yang mudah kerana seperti yang kita ketahui UMNO memang menolak pentadbiran berlandasan hukum Islam....kalau lah satu hari perkara ni benar-benar terjadi Alhamdullilah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-09 18:09


Kepada Laskar Allah dan lain-lain,

Kita tidak perlu jadi defensif apologetik dalam memperjuangkan Islam. Jangan terperangkap dengan sandiwara dan emosi pihak lain. Apa yang Laskar Allah nyatakan dah betul, malah pendirian Erwina itu yang sebenarnya tidak selari dengan Islam.

Gagasannya memang menarik, tapi secara praktikal dan syar'ienya, apakah boleh UMNO bergabung dengan mana-mana gerakan Islam selagi UMNO berideologi sekular. mana-mana usaha untuk mengkompromikan UMNO dengan gerakan Islam adalah usaha untuk menghancurkan gerakan Islam tersebut, umpama mencampuradukkan Islam dengan kekufuran. Kepada Erwina, anda sepatutnya memiliki pemikiran politik Islam yang lebih tajam.

Seperkara lagi, kekuatan Islam bukan 1:1 dengan kekufuran. Kita tidak boleh andaikan PAS(1), HT(1), lawan DAP(1), UMNO(1). Memanglah dalam sistem demokrasi nilai suara Islam sama dengan nilai suara kufur. Setiap orang mewakili satu undi saja, tak kira apa agama.

Tetapi hakikatnya dalam Islam, orang kafir tiada suara(ZERO) dalam soal hukum, dan ummat Islam mempunyai kuasa mutlak untuk melaksanakan Islam secara keseluruhan. Malah dalam peperangan, tentera musuh yang berkali ganda pun berjaya ditewaskan.

Nampak tak kekuatan Islam dan ummatnya? Cuma sayangnya kekuatan ummat Islam itu telah diredam oleh demokrasi dengan memberi kekuatan 1:1 antara orang Islam dan bukan Islam. Nampak tak jahatnya demokrasi?

Kalau tak nampak lagi, tak tahulah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 18:17


Maaflah wuzaraa...ana tak ariff dalam berpolitik..ana cuma menyatakan pendapat ana saja...kalau pendapat/pendirian ana ni dikatakan wuzara tidak selari dengan islam...ana tak berniat untuk berbuat demikian.....sekadar memberi pendapat......

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 18:28


Jangan berasa Gundah Para Ikhwan! BIAR BERTATIH, ASALKAN GIGIH.

Ayuh, Allah s.w.t telah membuka selak PINTU kepada masalah kita 'once & for all'. Tiada masa lagi kita berbeda jika tujuan kita SATU. Teruskan Perjuangan mengikut harokah Islamiyyah masing-masing,

NAMUN,

Titik Persamaan WAJIB kita temui dengan SEGERA bagi mencapai KEMENANGAN HAKIKI.

Sesiapa ada kelapangan HARAP BUKA TOPIK BARU untuk para Ikhwan Bersatu Minda & Idea mencambah Pemikiran demi manfaat Islam bersama.

Islam PAS-Ti Menang!


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 18:49


Pada 09-02-09 18:28 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan berasa Gundah Para Ikhwan! BIAR BERTATIH, ASALKAN GIGIH.

Ayuh, Allah s.w.t telah membuka selak PINTU kepada masalah kita 'once & for all'. Tiada masa lagi kita berbeda jika tujuan kita SATU. Teruskan Perjuangan mengikut harokah Islamiyyah masing-masing,

NAMUN,

Titik Persamaan WAJIB kita temui dengan SEGERA bagi mencapai KEMENANGAN HAKIKI.

Sesiapa ada kelapangan HARAP BUKA TOPIK BARU untuk para Ikhwan Bersatu Minda & Idea mencambah Pemikiran demi manfaat Islam bersama.

Islam PAS-Ti Menang!





AlhamdulilLah..
Kamon Datuk.. Kamon..


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-02-09 12:26


apa-apa apa pun...berjuanglah demi rakyat,agama,bangsa dan negara kita...

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 10-02-09 13:27


ahli2 politik tak perlulah bercakaran..
tumpukan pada agama, bangsa..dan negara
moga kita tidak dijajah........dan dipijak..
jangan sampi kita bertelagah sesama sendiri, bangsa lain seronok melihat...
ambil lah iktibar dr Palestine....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 15:50


Pada 06-02-09 12:33 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Nizar....... BANGKIT!!!!!!!!!!!!!! BANGUN!!!!!!!!

Apa sahaja yang berlaku...... Kau telah menang.... Syurga menunggu mu,,,,,,



NIZar memang dah bangun dah sedar...beliau adalah SINGA yang telah bangkit dari lena dan bangun untuk menyinga seperti mana khalifah dahulu menyinga.

tapi kita semua adalah SINGA yang lena, dan lalai.....dan sebab itu ada yang cuba menjinakkan kembali singa yang telah sedar dari lena kerna bimbang beliau akan menyinga!!!!!!!!!!!!!


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 10-02-09 16:53


Pelik lah,setahu saya singa allah hanya gelarah untuk saidina umar,tapi sejak bila pula nizar jadi singa..dia ada tuntut ilmu batin ek...

tak payah lah nak berdebat banyak-banyak,kalau betul lah UMNO salah,berdoa banyak-banyak pada Allah supaya selamatkan negeri perak..tak payah bercakaran sesama sendiri..Buat malu org melayu saja..org lain bertepuk tangan...Percaya pada Allah...Barangsiapa yang masih hantar threat yang ingin memusnahkan perpaduan umat islam lagi,bermakna beliau tidak percaya pada kekuasaan tuhan

Bookmark and Share

  


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 00:50


Pada 09-02-09 15:59 , adzizi posting:

!!! QUOTE !!!

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...... macam 2 pula ek..

bagus lah awak ni wuzara...Betul kita boleh berubah dari kejahatan ke arah kebaikan..tapi saya nak tanya?adakah masuk PKR akan berubah dari yang jahat ke yang baik?...Buat apa kita sokong org yang Homoseksual...kalau betul dia tak buat...Sumpah Laknat depan org ramai baru kita boleh percaya


hehe..lawak lah anda saudara..kalau semua nak pakai sumpah saja,baik bubarkan saja mahkamah di malaysia ni..baik suruh saja pencuri,perampok,pembunuh altantuya,perogol,penyamun bersumpah saja untuk buktikan kebenaranya..

islam sudah cukup cantik dalam bab hukum ni..so, guna lah perundangan islam yang ditentang UMNO...

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 01:07


Bagi ana, Daulat Tuanku! Daulat Tuanku!

Untuk Ir Nizar, secara nutralnya ana do'a kan beliau teguh bersabar dan meneruskan solat malam hari untuk mendapat kekuatan dalaman daripadaNYA. insya-ALLAH bantuan ALLAH ada.

Do'a ana:

Ya ALLAH, sesungguhnya ENGKAU sahaja pemilik kesemua hati di alam ini.

ENGKAU mampu melakukan apa sahaja yang kami tidak terdaya melakukannya.

Sejarah manusia terdahulu kami jadikan pedoman dan pengajaran Ya ALLAH.

Kami sedar dan insaf, bahawa ISLAM tidak boleh dipermainkan. Padahnya amat berat. Kami belajar daripada AL QURAN yang HAQ.

Sesungguhnya Ya ALLAH, kami merayu kepadaMU, janganlah ENGKAU bolak balikkan hati kami kepada perkara-perkara buruk dan jahat.

Ya ALLAH pada waktu ini ALHAMDULILLAH kami mahukan ISLAM dikembalikan TARAFnya diseluruh dunia, kami juga mahu untuk terus mengembang dan menegakkan ISLAM. Maka jangan sekali kali Ya ALLAH, ENGKAU keraskan hati kami seperti hati milik musuh musuh MU yang masih berusaha untuk menggangu ISLAM yang pada waktu ini mungkin berada di sana mahupun berada di sini.

Ya ALLAH, kami merayu kepadaMU, agar ENGKAU terus hancurkan usaha jahat atau mana mana spekulasi jahat yang sedang atau akan dilemparkan oleh musuh musuh MU ke atas para pejuang ISLAM.

ENGKAU juga tahu niat mereka (musuh MU) yang jahat itu adalah untuk merosakkan nama baik pejuang ISLAM seluruh dunia dan juga pertubuhan pertubuhan ISLAM yang yang sedang mendokong perluasan Ad Din MU Ya ALLAH. Maka hancurkanlah mereka Ya ALLAH.

Amien Ya Rabbal 'alamien.......

Wallahu'alam bissowab

Bookmark and Share

  


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 11-02-09 09:54


Acok2...Kamu ni lagi lah kelakar...kalau semua angkat sumpah tak ada lah mahkamah...mahkamah akan menentukan bila ada bukti..macam kes anwar cuma saksi saja yang ada...tak payah lah sokong abang nuar 2

Bookmark and Share

  


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

zamkri8171
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2008
Ahli No: 36474
Posting: 13
Dari: Johor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 10:46


nizar ni mengarutlah... dah dilucutkan jawatan pun masih tak malu lagi mengaku diri sendiri MB Perak. Sudah-sudahlah tu...cukuplah 10 bulan org bagi can pegang jawatan MB tu. Dah macam-macam yang digadaikan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zamkri8171Profil   Hantar PM kepada zamkri8171   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-02-09 14:10


Pada 10-02-09 13:27 , Annursyam posting:

!!! QUOTE !!!

ahli2 politik tak perlulah bercakaran..
tumpukan pada agama, bangsa..dan negara
moga kita tidak dijajah........dan dipijak..
jangan sampi kita bertelagah sesama sendiri, bangsa lain seronok melihat...
ambil lah iktibar dr Palestine....


Itulah juga yang ana maksudkan......bukan nak memihak pada mana-mana parti....atau

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» NIZAR..... Tangisan Perjuangan

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.253437 saat. Lajunya....